Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak wybić się z elo hell ?

Hoistone666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4 Dni temu miałem 1245 elo chciałem wkońcu dobić do 1250+ i spadłem do 1105, czym najłatwiej się jest wybić, grałem zawsze supportami bo lubiłem ale zrozumiałem że nie da się poprostu xD.

Poza tym gram czasem solo top'a shenem albo yorickiem. Przed chwilą zagrałem sobie tak dla jaj 2 gry na drafcie dla ćwiczeń Annie na midzie i o dziwo wycarowałem obydwie gry.

Prosiłbym o konkretne porady jak się wybić z elo hell'a, jakie najlepsze postacie itp.

Preferuje tym razem mid i top, zbieram akurat do 3150 IP i myślałem nad kupnem nidalee pod support, lecz jednak zrezygnuję i kupie coś na mida/topa.

Co najlepsze ? Mordekeiser/Karthus/Pantheon czy Anivia.

I na jakim lane najlepiej wybić się z elo hell ?

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Najlepiej się carruje midem i junglą. Chociaż wbrew pozorom dobry support także potrafi wygrywać gry, nawet na niskim elo. Z tych postaci, które wymieniłem polecam mordekaisera - wbija się sam w pięciu i robi pentakilla.

A co do elo hell - nie istnieje.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Jungli nie umiem grać, lecz moja 1 gra morderem gdzie udało mi się odziwo to zrobiłem Quadre, następne gry to był sam feed, nie umiem nim za bardzo grać lecz czuje że najlepsze carry na mida to Malphite, Karthus, Pantheon i Morder więc nie wiem którym grać rankedy.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Najlepiej się carruje midem i junglą. Chociaż wbrew pozorom dobry support także potrafi wygrywać gry, nawet na niskim elo. Z tych postaci, które wymieniłem polecam mordekaisera - wbija się sam w pięciu i robi pentakilla.

Gdy jest 20/x

Z tych postaci polecam anivie oraz karthusa, obaj niezli do carrowania.

Najlepszy lane do carrowania to mid + jungla.

1332703407-U173186.png

"Bo My tu się szanujemy zamiast dupy sobie lizać!"

Opublikowano

Jak można carrować postacią ehh

zobacz jak sie carruje , carrować można swoim pomaganiem drużynie czyli chociażby pingowaniem i przede wszystkim nie flejmować

Opublikowano

Elo hell jak najbardziej istnieje poziom ~1200, gdzie wszyscy nowi zaczynają swoją przygodę. Sam na swoim smurfie spotkałem się z takimi ludźmi.

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

Najlepszym carry z postaci które podałeś będzie mordekaiser ze względu na jego możliwości wyfarmienia się do 20minuty i karthus ze względu na jego globalne ulti, którym możesz wesprzeć sojuszników

Opublikowano

Elo hell jak najbardziej istnieje poziom ~1200, gdzie wszyscy nowi zaczynają swoją przygodę. Sam na swoim smurfie spotkałem się z takimi ludźmi.

Sprawdź "KamruzTuJest" na youtubie i potem jeszcze raz napisz, że elo hell istnieje.

Zawsze gracie 4 noobów i Ty vs 5 noobów.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Sprawdź "KamruzTuJest" na youtubie i potem jeszcze raz napisz, że elo hell istnieje.

Zawsze gracie 4 noobów i Ty vs 5 noobów.

Gimperr i Kamruz nie grają na elohell, oni grają na niskim elo, elohell to właśnie około 1200 elo, gdzie jest najwięcej trolli

Co do tematu, najlepiej grać duo, wtedy są największe szanse, tak jak mówili wyżej, najlepsze zestawienia to mid i jungla, lub top i jungla, chociaż w tym momencie ze znajomą gram w zestawieniu mid i ad carry lub mid i support, dziwne, wiem, ale sprawdza się.

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

Elo Hell nie istnieje. To jest wymyślone przez graczy, bo im wyższe ELO tym wyższy poziom.

A co do 1200 ELO to jest najgorsze ELO, bo wtedy zaczynają początkowi grać rankedy..

@t

Ja carruje Ahri/Fizz/Tristana.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Elo Hell nie istnieje. To jest wymyślone przez graczy, bo im wyższe ELO tym wyższy poziom.

A co do 1200 ELO to jest najgorsze ELO, bo wtedy zaczynają początkowi grać rankedy..

@t

Ja carruje Ahri/Fizz/Tristana.

Jedyne z czym się zgodzę to, że Tristana potrafi ładnie wycarrować grę.

Szczerze mówiąc zawsze starcza przetrzymać wrogów (4v5), a tristaną robić w tym czasie backdoora.

Zależy to oczywiście od tego czy dacie radę wygrać TF czy nie, jeśli nie to .. backdoor

Opublikowano

Też proponuje Fizzem, jak w*yebie swoim combo 3 skilli + ulti to czasem quadre można załapać . :D Innymi nie grałem więc nie wiem . :)

350x19.png

NAJLEPSZY SERWER TYPU EASY/MEDIUM !

SERDECZNIE ZAPRASZAM !

Opublikowano

Lol jak patrze na niejtorych wypowiedzi to sie chce powiesic :>.

Najlepiej sie carruje wylacznie jungla i ad carry.

Dzis gralem gdzie w drugim team'ie byla niby lux na smurf'ie 2000 elo.. Miala cos kolo 13/0 z samego mida.

Takiego bota karthusa jeszcze nie widzialem.

No coz stalo sie , wygralismy mimo to ze lux miala tyle kili jak to sie stalo?

Midem da sie scarrowac ale nie mozesz brac wszystkich kili z teamu..

Mielismy amumu , nocturna na topie .. Ktory sie nafeedowal, prosty focus lux a inni nic nie robili.

Midem da sie scarrowac ale ciezej(lub cierzej) niewiem jak to sie pisze :P.

Ostatnio znalazlem pro duo supporta.

Gramy tylko na bocie . 12 winow 1 lose , 1 lose prez to ze wzialem cait z runami na AP.

Musicie wziac probowac nic nie zrobicie.

Mowie Wam znajdzcie sobie pr0 duo.

Opublikowano

Wyjście z ,, elo hell " najlepiej mi wychodziło lee sinem oraz riven i jaxem ,gdy pomagałem kumplom .

Opublikowano

Dzisiaj mam chyba dobrą passę albo po prostu opanowałem mida :P

Na 5 gier midem na razie Draft Picki dla treningu wygrałem 5 gier :P

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

@top

Najłatwiej chyba masterem albo trynda (to już na naprawde niskim ELO)... Tak to Annie, amummu (ich stun w teamfighcie potrafi zmienić bieg gry ;) )

@Off

Nie pierdolcie, że ELO Hell nie istnieje... Oczywiście, że istnieje... Dwa dni temu miałem prawie 1400 ELO, teraz siedze na 1100-1150 i chyba wyżej nie moge sie wybić. Na tym ELO są afki i trole. Zobaczymy jak gimperr dojdzie do 1000 ELO. Wtedy zacznie się jazda.

kitzekeldarsygna2.jpg

By ME

Pomogłem? Daj +

:)

Opublikowano

@top .

Według mnie łatwo jest wyjść ( z tego pseudo "hell ello" ) następującymi postaciami :

Annie - Łatwy mid, stun, z spora ilością fragów jest w stanie wycarrowac gre.

Jax- Łatwa jungla, dobry solotop, stun AoE... <3333

Amumu - sam gry nie wycarrujesz lecz z dobry ap carry/ ad carry niszczy wszystko dwa stuny z czego 1 AoE .

oraz ew blitz pod supporta na bocie, z dobry ad carry jest w stanie wycarrowac cala grę .

@off

ello hell - nie istnieje

Opublikowano

zeby wyjść z elo hell wystarczą dwie rzeczy, ogólnie mówiąc.

1. to ty, nieważne na jakiej grasz pozycji, wszędzie możesz dużo zrobić. poprostu musisz umieć grać.

2. najlepiej mieć kolege do dualu który też dobrze gra, wtedy stanowicie 40% teamu i jest mniejsza szansa na trafienie noobka teamie.

to wszystko

Opublikowano

No jasne, najlepiej gówno samemu robić i flamować. A nie lepiej nauczyć się angielskiego i wesprzeć swój team dobrą radą itd.

Gry najlepiej carruje late game offtankami (irelia,jax)

ELO HELL NIE ISTNIEJE WPAJAJĄ TO SOBIE TYLKO NUBY Z 800 ELO PRZEZ "NOOB TEAMY" BO NIE MAJĄ ARGUMENTU NA SWÓJ BRAK SKILLA

Opublikowano

J/w Elo hell nie istnieje! Elo to wyznacznik skila. Tylko i wyłącznie od Ciebie zależy czy się wybijesz czy nie. Jak zasługujesz to pójdziesz wyżej jak nie - zostaniesz tam gdzie jesteś.

Opublikowano

J/w Elo hell nie istnieje! Elo to wyznacznik skila. Tylko i wyłącznie od Ciebie zależy czy się wybijesz czy nie. Jak zasługujesz to pójdziesz wyżej jak nie - zostaniesz tam gdzie jesteś.

Czyli załóżmy, że jestem pro gamerem, ale w każdym rankedzie jest 4 AFK'ów, spadam do 200 elo i jest to mój wyznacznik skilla, tak? Elo to tylko cyferki, nie mają nic do wyznaczenia skilla. LoL to gra drużynowa, a nie Solo, więc nie zależy tylko i wyłącznie od Ciebie, więc proszę przestańcie pierdolić takie głupoty, kty.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

@2x up

NIE.

Kumpel ktory praktycznie NIE POTRAFI GRAC , ma 1400 elo bo wygrywal jakims fartem duo rankedy na bocie z statami 1-5/ DUZO / x

O jego duo " partnerze " to juz nie wspomne .

Po prostu team ich carrowal [ wtf na 1200elo ?! ].

Gdy ja gram z kumplem duo , mamy po 1000~ elo i takich jak on zjadamy na sniadanie , doslownie. [ gralismy wielokrotnie 2vs2 i totalnie nie ogarniali ]

Nick: Pow3r / pain

Opublikowano

G. prawda, że nie ma elohell. To jest elo, gdzie co mecz masz zjebanego afkera.

I wygraj gre, kiedy masz 3 feederów, i afkera. Ty możesz mieć nawet 10/0, a przyjdzie ad carry z bota,

z 20 killami w 10 min i macie po grze -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...