Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Buty do piłki nożnej.

Gość LemoN.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema szukam butów do piłki nożnej, ale nie zależy mi na takich, żeby były ze skóry kangura za 500 zł, tylko takie wmiarę dobre, żeby było lekkie opanowanie tej piłki (wiem buty nie daja +10 do skilla, ale wiecie oco mi chodzi..). Zalezy mi też na cenie, super by było, gdyby ich cena nie przekraczała 120 zł, max 150.

PS.Jednak może być do 200 zł

Opublikowano

Do piłki nożnej na trawie czy na asfalcie?

Na asfalt:

http://allegro.pl/nike-elastico-415131-465-r-41-inne-r-wiosna-2012-i2392020936.html Ladnie się prezentuje i są wygodne, ja w nich gram i nie narzekam co do wytrzymałości to za taka cenę nawet, mam je 2 lata, no nie wyglądają jak nówki ale jeszcze można pograć.

Prosto wyglądające buty, tych akurat nie mam a wiec nie mam nic za bardzo ci do powiedzenia ale widzę minus w tych butach.... Czubek butów nie jest przyszyty a wiec łatwo o odklejenie się go

Te bym ci poleciał najlepiej, proste ale za to dobre buty, cena niska i jak możesz zauważyć czubek butów zaszyty a wiec długo ci będą służyć. Pamiętam ze miałem takie buty i fajnie mi się w nich biegało ze nawet je brałem do codziennego biegania

Tu masz buty jeśli ci zależy o wyglądzie

Na trwanik:

Tu za mniej niż 150zl.. będzie ciężko

ci nie zależy zbytnio na wyglądzie. Czubek za bardzo do guru a wiec może być trudność z wybiciem piłki od dołu

buty się szybko zepsują ponieważ maja chropowata powierzchnie.

Na forum nie dodajemy linków do allegro

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

Hmm szczerze, to na asfalcie nie gram, ale nie potrzebne mi korki, tylko takie zwykłe butki, ale też właśnie, żeby się nadały do piłki, bo będę często grał, ale nie jestem 'zawodowcem' też...

Widzę, że się znasz, to co byś powiedział o tych: ?

x

BTW. Czy jak gram w większości na trawie, takiej półtrawowej-ziemi(??), to będą lepsze zapewne korki ?(Najczęsciej gram na orliku.)

BTW.Próg cenowy max. 200 zł ;]

Hmm. ?x

@up

Leci limit lajków, ale jeszcze jakbyś mógł pomóż mi wybrać do końca, bo widzę, że się znasz, oczywiści inni też się wypowiadajcie.

Na forum nie dodajemy linków allegro

Opublikowano

@Up

Dzięki, ale jakiś taki specjalny model czy ogólnie mercuriale ?

Zależy mi na butach uniwersalnych na sztuczną trawę, ale i na utwardzonę 'coś'

x

Na forum nie dodajemy linków allegro

Opublikowano

Znam bo prowadziłem sklep sportowy ;).

1- Te buty szybko ci się zniszczą, czubek szybko ci odejdzie i skóra zacznie odpadać

2- Dobre buty, jak widać czubek zaszyty aby się nie odkleił, lecz skóra jest gola o na dodatek biała... szybko je pobrudzisz a skore nie tak łatwo wyczyścić a tym bardziej biała, musiał byś kupić paste/spray specjalny dla skór i co każdym meczy je tym wyczyszczać

3- Ładne buty, ładna prezentacja, skora nie jest całkowicie gola, zaszyty czubek, jak byś tak po każdym meczy wyczyścił je sucha albo bardzo trochę wilgotna szmatka i trzymał je w suchym miejscu długo bi ci służyli

4- Mam te buty ale nie do grania, tylko na wyjścia, strasznie mi się one spodobały i szkoda mi je było zniszczyć po przez granie

5- Jak widać te buty maja no sobie założony plastik dla ochrony i takie właśnie są najlepsze, wystarczy wyczyścić je po każdym meczy mokra szmatka i nie dawać na sloñce bo stracą kolor, tylko znajdź takie z bardziej opływowym czubkiem bo będziesz miał problem z wykopaniem piłki od ziemi

Na trawę lub coś podobne nie radze używać do asfaltu... będą się strasznie ślizgać

EDIT.

Polecił bym ci te drugie, łatwo je wyczyścisz i skora nie odejdzie a na piecie pa dodatkowa gumę dla wygody

A te pierwsze maja " ząbki " dla trzymania się na powierzchni lecz skórę gołą

1370985415-U261426.png

Opublikowano

Dzięki za pomoc, ale jeszcze pozastanawiam się nad

xx

Te pierwsze właśnie jest tak jak mówisz, przynamniej z wyglądu dla mnie, nie są takimi co szybko się 'zniszczą', a te drugie są chyba takie co się 'zniszczą' lecz podoba mi się w nich te ząbki pewnie z nimi jest lepsza przyczepność, po za tym mają chyba lepsze czuby do góry, bardziej zadarte.

proszę jeszcze nie zamykać wypowiadajcie się ;]

Zakaz reflinków allegro

Opublikowano

Buty F10 będą dłużej czyste lecz czubek może się szybko odkleić lecz Mercurial ma ta skore co jest nie jest zabezpieczona niczym ale za to przyszyty czubek i ząbki jak bym ja miał wybierać miedzy nimi, wybrał bym Mercurian ale za to bym musiał je czyścic codziennie, jesli bedziesz grac na prawdziwej trawie a jeśli na syntetyku to Mercurian jak najbardziej bo się nie pobrudzą bardzo

1370985415-U261426.png

Opublikowano

Polecam ci F50ątki. Mam je 2 lata, Mercuriale hmm. Okey, ale bardziej do szpanu xD. Ale te Victory są dobre.

Ja bym wziął Questry lub F50ątki.

Na Murawe to te :D

Zakaz dodawania linków allegro

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Te od pumy to nie polecam.... twarda i sztywna podeszwa

a te adidas sam je mam :D, i jak dla mnie się fajnie gra

1370985415-U261426.png

Opublikowano

Przyszły do mnie w piątek i powiem Ci że są zajebiste do piłki, cienkie, przewiewne i dobrze się trzymają na murawie. Opanujesz piłkę w 100%

11hbhnt.png

Opublikowano

Chyba zdecyduje się na mercuriale, bo tak jak mówi Idefis f10, ale będą czubki się rozklejać, więc wole codziennie pomyć mercuriale, a wiedzieć, że nie padną zbyt szybko.

Tylko teraz które lepsze ? :

x , te mają te fajnie 'przyczepiki', co na pewno daje przyczepnosc ;d

x , te też wygladają na dobrze, ale tak jak mówisz Idefis, że czubki się rozklejają, a ja bym nie chcial kleić nowych butów, no ale teraz doradzcie, które z tych trzech? ew. dawajcie inne, ale dobre ;3 będą lajki.

BTW. zależy mi też, żeby jakoś wyglądały, a nie jak lakierki, bo bym nosił je też na co dzień.

PS.Nie chce raczej korków, tylko może te 'ząbki' one chyba tak nie wystają, a przyczepność jest ;d

PS2.Wiem marudzę;/

Opublikowano

Jak chcesz na codzień to te Białe Victory.

xx

A ząbki nie wystają, nie bedziesz tak tego czuł :)

Ale właśnie ja chce na codzień, ale wf na piłkę i czasem w wolnym czasie, gram w piłkę dosyć często, dlatego się nad tymi 'ząbkami' - turfami, zastanawiam czy z nimi czy bez :D

xxtakie są turfy, a te co Ty podałeś to halowe i nie wiem które lepsze, najczęsciej gram na sztuczej murawie - orlik.

Sory za marudzanie, ale orginalne buty, kupuje raz na rok i nie chce walnąć fail'a ;3

Opublikowano

Nie mogę się zdecydować predito czy mercuriale ?

Opublikowano

ref, wiem że co 24h, ale zaginął daleeko w spamie..

Opublikowano

Kupuj nike mercurial, mam chyba 3 albo 4 pary tego rodzaju. Polecam Ci tradycyjne, bez żadnej nakładki eot. bajerów tylko dwu kolorowe, np. ja posiadam zielono siwe / pomarańczowo siwe itd. ale kupuj zielone, świetny kolor. ;)

@down

polecam rutinoscorbin.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Kupuj nike mercurial, mam chyba 3 albo 4 pary tego rodzaju. Polecam Ci tradycyjne, bez żadnej nakładki eot. bajerów tylko dwu kolorowe, np. ja posiadam zielono siwe / pomarańczowo siwe itd. ale kupuj zielone, świetny kolor. ;)

grzybice już masZ ?

Uczeń
Opublikowano

Korki, turfy, czy skóra? Dam Ci nazwy :P

Addias Predator, Adidas F50, Adidas AdiPure.

Nike CTR360 [polecam], Nike Mercurial, Nike T90 [nie polecam].

"Everyboy lies" - Hugh Laurie

ricardo_kaka_by_matth27-d4tzerz.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...