Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Teemo - The Swift Scoute

MrSpritex1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teemo.png

Teemo to legenda wśród swych braci i sióstr w Bandle City. Jak na Yordla jest z nim coś nie w porządku. Chociaż lubi towarzystwo pobratymców, upiera się na wyruszanie w samotne misje, w celu obrony Bandle City. Pomimo dość pogodnej osobowości, coś w umyśle Teemo wyłącza się na czas walki, tak, że życia odebrane w trakcie patroli nie obciążają mu sumienia. Nawet kiedy był młodym rekrutem, wystraszał instruktorów i kolegów tym, że w momencie rozpoczęcia ćwiczeń bojowych zmieniał się z czarującego i miłego w niesamowicie poważnego Yordla. Jego przełożeni zasugerowali mu przystąpienie do Zwiadowców statku matki, jednej z najbardziej zasłużonych jednostek specjalnych Bandle City, stawianej na równi z Komandosami Meglinga.

Chociaż większość Yordlów nie radzi sobie z finezyjnym wykonywaniem samotnych misji, Teemo jest ich mistrzem. Jego sukcesy w bronieniu Bandle City przed infiltratorami czyni z niego jednego z najniebezpieczniejszych żyjących Yordlów, chociaż nie da się tego po nim poznać, pijąc z nim miód w jego ulubionej karczmie. Bandle City wybrało Teemo jako pierwszego bohatera miasta w League, a ten od razu poczuł się jak ryba w wodzie. Jego ulubiona broń, dmuchawka, wykorzystuje rzadką truciznę ajunta, którą Yordlowie osobiście pozyskują w dżunglach Kumungu. Aby lepiej znosić długie okresy samotności, Teemo zaprzyjaźnił się z Tristaną, koleżanką z League i oddziałów specjalnych Bandle City. Przyniosło to korzyści obu Yordlom, choć media Valoran spekulują, że ich relacje nabierają romantycznego zabarwienia. Tak czy siak, Teemo ma wielu fanów w League of Legends i jest maluchem, którego przeciwnicy nauczyli się obawiać.

'Teemo stąpa po cienkiej linii między energicznym patriotą a bezdusznym mordercą, ale nie wyobrażam sobie lepszego przyjaciela.' -Tristana

Wstęp

Witaj w tutorialu dotyczącego Teemo!

:) Postaram się pokazać ,jak dobrze zrobić go pod Solo Top AP Bruiser'a.Zacznijmy więc :)

Item Build

Start:

Boots_of_Speed.gifhealth-potion3.pnglub cloth-armor.pnghealth-potion5.png

Mid Game:

20110404105135%21Wriggle%27s_Lantern.gifMercury%27s_Treads.gif/Ninja_Tabi.gifFrozen_Mallet.gifMalady.gifWit%27s_End.gif

Late Game Items:

AD:

Ionic_Spark.gifAegis_of_the_Legion.gifGuardian_Angel.gifQuicksilver_Sash.gifBanshee%27s_Veil.gifMadred%27s_Bloodrazor.gifThe_Bloodthirster.gifAtma%27s_Impaler.gif

AP:

Ionic_Spark.gifAegis_of_the_Legion.gifGuardian_Angel.gifQuicksilver_Sash.gifBanshee%27s_Veil.gifRylai%27s_Crystal_Scepter.gifRabadon%27s_Deathcap.gifAbyssal_Scepter.gif

Na końcu sprzedajemy

20110404105135%21Wriggle%27s_Lantern.gif i kupujemy coś z wyżej wymienionych itemów.

Summoner Spells

ignite.pngLUBexhaust.pngflash.png

Masteries Page

faf.png

Rune Page

faf.png

Czerwone - AD

Niebieskie - Magic Res. Per lvl

Żółte - Armor

Duże - AD lub Armor Penetration

Skille

17-1.png

Oślepiająca Strzałka - Oślepia przeciwnika potężnym jadem, zadając obrażenia i sprawiając, że podczas działania jego ataki pudłują.

Zadaje 80/125/170/215/260 (+0.8) pkt. obrażeń magicznych oraz sprawia, że przez 1.5/1.75/2/2.25/2.5 sek. ataki zatrutego bohatera chybiają celu.

17-2.png

Szybkie Ruchy - Teemo truchta, biernie zwiększając prędkość ruchu do momentu trafienia przez wrogiego bohatera bądź wieżę. Teemo może pobiec sprintem, zyskując dodatkową prędkość ruchu, trafienie nie przerywa efektu.

Biernie: Prędkość ruchu Teemo zostaje zwiększona o 10/14/18/22/26%, chyba że w przeciągu 5 sekund został trafiony przez wrogiego bohatera bądź wieżę.

Użycie: Teemo biegnie sprintem, dostając podwójny bonus na 4 sekundy. Premia aktywna nie jest tracona w przypadku trafienia.

17-3.png

Toksyczne Strzałki - Każdy atak Teemo zatruwa cel, zadając obrażenia przy uderzeniu co sekundę po upływie 4 sekund.

Biernie: Normalne ataki Teemo zatruwają cel, zadając 9/18/27/36/45 (+0.14) pkt. obrażeń magicznych przy trafieniu i 6/12/18/24/30 (+0.14) pkt. obrażeń magicznych co sekundę przez 4 sekundy.

17-4.png

Trująca Pułapka (ulti)- Teemo umieszcza wybuchającą, trującą pułapkę, używając jednego z grzybów, które ma w swoim ekwipunku. Po uruchomieniu pułapka wypuści obłok trucizny, spowalniając przeciwników i zadając obrażenia wraz z upływem czasu.

Wykorzystuje przechowywany grzyb do założenia pułapki, która wybuchnie, jeśli przeciwnik na nią nadepnie. Eksplozja zatruwa okolicznych wrogów, spowalnia ich o 30/40/50% oraz zadaje 200/400/600 (+0.8) pkt. obrażeń magicznych w przeciągu 4 sekund. Pułapki mogą istnieć do 10 minut.

Teemo zbiera grzyba co sek., ale nie uniesie on ponad 3 na raz.

17-5.png

Kamuflaż (pasyw)- Pozostając bez ruchy przez 3 sekundy, Teemo staje się niewidzialny. Po utracie niewidzialności Teemo zyskuje element zaskoczenia, zwiększając swoją prędkość ataku o 40% na 3 sekundy.

Rozdawanie Skilli

2cdepza.jpg

Zakończenie

No to koniec tego build'u

:)

Pozdrawiam!

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Masterki i runki w porządku. Warmog to jako taki wybór na Teemo, lecz widać, że budujesz go pod off-tanka hit-on. Ja preferuję maksymalny hit-on, ale jest w porządku. Ale bym mógł się jeszcze pokłócić o item Malady, ale spoko, bo te 1,300 as to trochę mało na Teemosku. Ogólnie build w porządku, ale bym dodał Malady i coś wyrzucił, tylko nie wiem co. xD

PMK3yt4.png

Opublikowano

Malady można dać zamiast wriggle na koniec lub trochę wcześniej ,choć ja nie lubie brać do teemo ap ;c warmog jest po to ,aby coś atma dawała :D z frozen malletem w mid game mi dawała tylko 39 :( wole 45 xD

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Malady można dać zamiast wriggle na koniec lub trochę wcześniej ,choć ja nie lubie brać do teemo ap ;c

To można wsadzić madred bloodrazor zamiast wriggle, i nie będzie miał ap. Wg. mnie core to:

Merki, Malady/Bloodrazor i wits end. :D

PMK3yt4.png

Opublikowano

Bloodrazor kosztuje zbyt dużo ,jest to item very sytuacyjny dla nafeedowanego teemo ,a bt dodaje jeszcze nam ls i troche więcej AD.

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

lool, teemo bez slowa = uber kupa FROZEN MALLET MUST HAVE

Gówno prawda. Frozen się kupuję jak nie umie się wykorzystywać passywa Teemosa i W. :)

PMK3yt4.png

Opublikowano

Zmęczenie (Spelle) dobry jest tylko jak teemo jest nafeedowany ja polecam Flesha i Podpalenie

Build trochę do DU** , Co jak go zrobisz pod HP i DEFA skoro on potrzebuje ATAKU ?.

Ja osobiscie składałem wczoraj taki (Pierwszy Raz)

~~ Berki ~~

~~ Ząb Nashora~~~

~~Lodowy Młot~~

~~Madredy~~

~~Moc Trójcy~~

(155 Manionów)

(Statystyki 16:6)

PS : Teemo dobry na AD jak i na AP :)

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

Zmęczenie (Spelle) dobry jest tylko jak teemo jest nafeedowany ja polecam Flesha i Podpalenie

Build trochę do DU** , Co jak go zrobisz pod HP i DEFA skoro on potrzebuje ATAKU ?.

Ja osobiscie składałem wczoraj taki (Pierwszy Raz)

~~ Berki ~~

~~ Ząb Nashora~~~

~~Lodowy Młot~~

~~Madredy~~

~~Moc Trójcy~~

(155 Manionów)

(Statystyki 16:6)

PS : Teemo dobry na AD jak i na AP :)

trinity, ahahaah :D Dobre miszczu, to pewnie jakiś normal trwający 1 godzinę, co nie? :D Zamiast berków to merki.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Ja zawsze składam tak :

Malady

Nashor's Tooth

Phantom Dancer

Infinity Edge

The Bloodthirster

phantom na teemo nie jest zbyt dobry, powiem to samo o infinitce, to nie jest aż taki dobry ad carry.

Dlatego się bierze Frozen Malleta zamiast Warmoga + Ignite'a zamiast Exhausta.

Ja nie biorę ignite'a bo mam go na E , może słabszy ,ale mam :) jeżeli jestem vs. mundo (heal) czy coś z dużym heal'em to biorę ignite by go kontrować ,ale wolę exhaust.

Merki ?ahahha jebne , moze 1 vs 1? ;)

berki?ahahhaha jebne :) na solo merce only.

bo idę na solo ,trzeba wytrwać trochę,a nie grać agresywnie i napierdalać ile się da , po to mi HP i DEF

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

I polać dla Spritexa. Pewnie zagraliście 5 razy postacią i już kurwa? <3 Czasami nie mogę z ludźmi udzielających się w LoL' na mpc. Teemo pod off-tanka jest dobrym wyborem, bo nie pierdolniesz o ziemie w 1 sekundę.. Nie wiem co wy macie do build'a, bo przecież jest dobry...

PMK3yt4.png

Opublikowano

@up

Gram swoim build'em od sporego czasu na teemo i zazwyczaj staty 20 i 5-7 dedów, wiec przestań pierd*lić, jak nie ogarniasz kiedy sie wycofać i kiedy nie iśc to nikogo wina.

@ topic

Zobaczymy ten build przetestuję.

Opublikowano

@up

Gram swoim build'em od sporego czasu na teemo i zazwyczaj staty 20 i 5-7 dedów, wiec przestań pierd*lić, jak nie ogarniasz kiedy sie wycofać i kiedy nie iśc to nikogo wina.

@ topic

Zobaczymy ten build przetestuję.

nie posiadając trzydziestego poziomu w grze ,build nie jest sprawdzony w 100% ,dlatego też twój może nie być w jakiś sposób dobry,lecz sam nie twierdzę, że mój jest idealny

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Legenda
Opublikowano

Teemo bez Malleta to piece of crap, więc tego Warmoga zamień na Malleta, i ładnie będzie.

Zamień Exhaust na Ignite, i ja maksuje e>w>q bo wole mieć movement speeda żeby z malletem dogonić, a q to tylko blind. :)

Opublikowano

Ja wolę mieć dłuższego blinda ,aniżeli większy movement speed, bo vs. AD carry trzeba jednak coś mieć w zanadrzu : )

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Legenda
Opublikowano

Ja wolę mieć dłuższego blinda ,aniżeli większy movement speed, bo vs. AD carry trzeba jednak coś mieć w zanadrzu : )

Są gusta i guściki, ja wole dogonić dariusa ze slowem a ty zabić ad szybciej. As u wish.

Opublikowano

Co do ignite...mamy go na E ,więc tylko przeciw champom healującym się (np. Mundo,Swain) bierzemy ignite'a ,by zredukować leczenie.Exhaust wolę wziąć ,bo obniża bonusy od przedmiotów.

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

nie posiadając trzydziestego poziomu w grze ,build nie jest sprawdzony w 100% ,dlatego też twój może nie być w jakiś sposób dobry,lecz sam nie twierdzę, że mój jest idealny

30 lvl to ja mam..

Opublikowano

Co do ignite...mamy go na E ,więc tylko przeciw champom healującym się (np. Mundo,Swain) bierzemy ignite'a ,by zredukować leczenie.Exhaust wolę wziąć ,bo obniża bonusy od przedmiotów.

Fajnie, na Malzahara / Swaina też nie weźmiesz ignite'a, bo "masz go w skillach"? Poza tym maxowanie E>W>Q to najlepsza opcja, blind 1s wystarczy, aby się od kogoś odsunąć.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

teemo z warmogiem i atma, tego jeszcze nie widzialem ^^

To ,że ty nie używasz danego build'u ,to nie oznacza, że nie mogę sobie wstawić czegoś ,co dobrze działa w grze ,lecz jest inne od innych.;)

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...