Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Lagi itp.

PolandGamer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę was o pomoc w sprawie lagów na obojętnie jakim serwerze w terrari i w innych grach..

To się dzieje już około 2 dni, jakiś 2 tyg. temu, robiłem speed test, wynik ( wszystko z pamięci i około ) 4MB download, ping 170, 1mb upload.

Dzisiaj zrobiłem test to wyszło 0,06 download, ping 1174 (okolo) , 1mb upload.

Czym to może być spowodowane? Próbowałem już Avasta, Odkurzacza, Speed Lorda niestety nic :(

Proszę o pomoc!

+ Obojętnie jaka strona internetowa ładuje mi się około 2 minuty..

Opublikowano

Ja tez tak nie raz mam to wyłanczam ruter i po 2 min włanczam i pomaga. nie raz za pierwszym a nie raz za szóstym.

Ja tez tak nie raz mam to wyłanczam ruter i po 2 min włanczam i pomaga. nie raz za pierwszym a nie raz za szóstym.

Mam internet stacjonarny.

Opublikowano

Wygląda mi na wirusa.

Przeczyść CCleanerem, jeśli nie pomoże zrób skany OTL i udaj się z nimi do działu od komputerów :D

Opublikowano

Boże.. Pobieram Ccleaner zajmujący 3mb, czas wymagany do ukończenia pobierania? 48minut..

//edit Ccleaner jednak nie pomógł, strony teraz uruchamiają się około 10 minut, upload także teraz się zmienił.. było 1mb, jest 0,2mb..

Opublikowano

Boże.. Pobieram Ccleaner zajmujący 3mb, czas wymagany do ukończenia pobierania? 48minut..

Fakt, nie pomyślałem o tym :D Gdybyś miał Linuxa na płycie, sprawa byłaby prostsza. No i przy okazji sprawdziłoby się, czy wina modemu, czy systemu :D

Sprawdź w opcjach internetowych, czy czasem przez proxy się nie łączysz.

Opublikowano

Fakt, nie pomyślałem o tym :D Gdybyś miał Linuxa na płycie, sprawa byłaby prostsza. No i przy okazji sprawdziłoby się, czy wina modemu, czy systemu :D

Sprawdziłem, nie łącze się przez proxy. ( mam firefox ) . + 5 sek temu zrobiłem znowu speed test i jest postęp! teraz jest 1mb download, 300 ping ( :( ) , 0,68 upload.

Wiesz może jak ping mogę zmniejszyć? ( powyłączane wszystko jest. nawet antyvirus )

Opublikowano

Ale nadal jakiegoś śmiecia masz. Wykorzystaj tą chwilę szybszego neta i ściągnij jakiś anty-spyware.

Ostatecznie format, po co się męczyć (chyba, że koniecznie chcesz uniknąć)

Opublikowano

Ale nadal jakiegoś śmiecia masz. Wykorzystaj tą chwilę szybszego neta i ściągnij jakiś anty-spyware.

Ostatecznie format, po co się męczyć (chyba, że koniecznie chcesz uniknąć)

Wina dostawcy internetu, proszę o zamknięcie tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...