Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy dobry komputer do gier?

Przemo244

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przemo - komputer składany w sklepie (nie gotowiec) będzie o wiele tańszy i wydajniejszy. Jak masz 4200 zł to może:

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47999

W tym sklepie możesz od razu zamówić, wydajność miażdżąca w porównaniu do tego co podałeś. Założyłem że nie znasz się na tym i nie zamierzasz podkręcać procesora. (anoizm poprawi w razie błędów :D)

PS Dałem chłodzenie Spartan ze średniej półki żeby Ci komp nie szumił zbyt :D

Naprawde super zestaw jak na taką cenę :P

Czyli ten komputer będzie wydajniejszy i cichszy, pod każdym względem lepszy, czy w czymś gorszy?

Opublikowano

Niby w czym ? Słabszy procesor, chłodzenie za dobre jak na taki sprzęt (autor na 99% nie zna sie na OC), jedynie grafike troszkę lepsza (7870 tak czy siak obsłuży Ci wszystkie gry na Ultra FHD)

Opublikowano

Słabszy procesor, który i tak do wszystkiego wystarczy i chłodzenie jedno z najlepszych a już na pewno najlepsze w przedziale do 200 złotych.

Grafika to już jest poziom bardziej HD7970/GTX680 niż HD7870.

Opublikowano

A mógłby mi ktoś zamienić grafikę w tamtym zestawie co podał TrueFaith?

Na jakiegoś stabilnego GeForca w podobnej cenie, nie chce Radeonów :/

Opublikowano

Radeony mają o wiele lepsze sterowniki, są tańsze, stabilność taka sama (karty sprzed 20 lat też są stabilne jeśli chcesz wiedzieć :D )

Opublikowano

Hmmm, ale jakoś nie bardzo jestem chętny do radeona, sam mam radeona (starego) 128MB, i ciągle jakieś problemy, głównie z OpenGL.

Czytałem że Radeony mają problemy z OpenGL i u mnie prawda, w CS'ie duży rozrzut na trybie OpenGL, a MC nie chce mi działać bo na OpenGL. Właśnie radeony są chyba takie problematyczne, moi kumple mają podobne problamy ci co mają radeona. Chyba że na tych nowszych tak nie ma...

Opublikowano

Bo masz starą grafikę, Kup sobie Geforca za 30 zł będziesz mieć to samo co teraz... Radeona się bardziej opłaca brać bo jest tańszy i tak samo wydajny porównując do GeForców. GeForca się opłaca brać jak masz około 2 tysiące na grafikę.

Opublikowano

Zasilacz luzem, nawet 500W by starczył ale ten jest modularny (odpinane niepotrzebne kable) oraz ma bardzo mocne linie 12V.

80 zł na osobne chłodzenie, ale zapewniam Cię że to dodane w zestawie do procesora strasznie by buczało.

Dysk 1 TB dość szybki i dobry, można dać wersję Black ale to już nie koniecznie.

O resztę się nie martw :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...