Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy dobry komputer do gier?

Przemo244

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję szybkiego komputera, do grania, oglądania filmów, obróbki video i audio. Nie znam się zbytnio na sprzęcie, więc pytam. Nie chcę mieć żadnego systemu operacyjnego, sam zestaw, tylko zainstalować windowsa i można korzystać.

Chcę kupić ten zestaw: http://www.kontrast....gb[153325].html

Parę pytań:

1.Czy pogram sobie w BF3 na Ultra, lub na jakich maksymalnie w Crysis 2?

2.Czy cena jest dobra jak na taką wydajność, i czy warto go kupywać? Mam maksymalnie do wydania 4200zł.

3.I czy nie ma w tym jakiegoś haczyka, wie może ktoś? Może czegoś brakuje? :D

Opublikowano

Obudowa Fractal Design Define R3 Titanium Grey

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 32MB cache (WD10EALX)

Procesor Intel CORE I5 2500K 3.3GHz LGA1155 BOX (BX80623I52500K)

Płyta główna ASRock P67 PRO3 (B3) Intel P67 LGA 1155

Pamięć Patriot DDR3 2x4GB 1600MHz CL9 (PSD38G1600KH)

Zasilacz Be Quiet! BN182

Asus DRW-24B5ST/BLK/G/AS

Karta graficzna Gigabyte GV-N670OC-2GD

Morele.net Razem 4206zł :)

1. Tak

2.-

3.-

Opublikowano

Na spoko Ci pójdą ci BF i crysis na maksymalnych :) Jam ma kompa polowe i gorszego tańszego i bez problemu wyrabia na maksymalnych ^^

Haczyka żadnego nie widać no chyba, że lukasz na kompa z monitorem w zestawie :D

Jednak na allegro możesz znaleźć coś podobnego i tańszego :) Ale to tylko lukaj tam z gwarancją

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Zestaw ogółem bardzo słaby w taniej obudowie. Za 4200 coś takiego jeśli to ma być do grania

http://www.morele.net/inventory/info/YnNUzD/

Chłodzenie w tym koszyku możesz sobie zmienić na

http://www.morele.net/thermalright-hr-02-macho-rev-2-426791/

ponieważ jak składałem ten zestaw to akurat macho był niedostępny.

Na takim zestawie lepiej sobie pograsz niż na tym 2 krotnie przepłaconym z tamtego sklepu.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O6A2MVKEK1

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu zmieni się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Opublikowano

Veloci ja bym tylko zmienił tego tandetnego Regnum'a. Miałem go, sprzedałem po miesiącu. Plastiki zaczęły trzeszczeć od naciskania, kontroler obrotów się zepsuł. Już lepiej dopłacić 20 zł do Arc Mini lub 30zł do Arc Midi..

Opublikowano

Ja nie jestem przekonany do korsarza. Miałem RAM'y (do recki) i zasilacz (prywatny). Zawiodłem się. RAM'y nawet po obniżeniu taktów do 800MHz przy 6-6-6-24 nie pozwalały na oc CPU,a PSU padł po 5 miesiącach, dlatego poleciłem Fractala.

Opublikowano

Każdy ma swoje przekonania ale przez jeden czy dwa elementy, które trafiły się nie takie jak trzeba nie można skreślać całej firmy. Ja np nie mam przekonania do Asusa. Zarówno fractale jak i corsairy to bardzo dobre i polecane obudowy.

Opublikowano

Zielony w hardware jestem, jakie znaczenia ma obudowa? xD

Na wydajność chyba wpłwu nie ma, więc nie wiem co złego w taniej obudowie, na wyglądzie mi nie zależy ;)

Opublikowano

Zielony w hardware jestem, jakie znaczenia ma obudowa? xD

Na wydajność chyba wpłwu nie ma, więc nie wiem co złego w taniej obudowie, na wyglądzie mi nie zależy ;)

Tania obudowa to piekarnik dla reszty podzespołów. Panują tam nieziemskie temperatury, wytwarzane przez komponenty komputera. Obudowa przewiewna zaradza temu i panują tam chłodne temperautry, dzięki czemu nasz komputer działa sprawniej.

Opublikowano

Znalazłem na tej stronie takie cosie:

"Obudowa: MODECOM Logic B21 / B22 / B37 / B38"

"obudowy klasy Premium (kilka modeli do wyboru"

Czyli którą obudowę z tych najlepiej było by wybrać? MODECOM Logic B21 / B22 / B37 / B38

Opublikowano

1.Czy pogram sobie w BF3 na Ultra, lub na jakich maksymalnie w Crysis 2? Tak.Ja gram na ultra na zestawie za 2000zł

2.Czy cena jest dobra jak na taką wydajność, i czy warto go kupywać? Mam maksymalnie do wydania 4200zł. Niezła

3.I czy nie ma w tym jakiegoś haczyka, wie może ktoś? Może czegoś brakuje? Niczego nie brakuje Nie ma żadnego haczyka

Opublikowano

Ale z tych co podałem jaka najlepsza? Bo jak się okaże że wszystkie tak samo chu*owe to innego kompa wybiore :P

MODECOM Logic B21 / B22 / B37 / B38

Opublikowano

Chciałem tego kompa wybrać głównie za dobrze dobrany do wydajności sprzęt, ale ja coś czułem że coś jest nie tak, no to z waszych wypowiedzi obudowa mi sie nie podoba. Spróbuję złożyć zestaw na innej stronie, wszystko takie same, tylko zmienię obudowę.

Opublikowano

Ale takie samo jak w którym zestawie? Obudowę jaką będziesz chciał?

Jak w tym co podałem w temacie, mi komputer nie tylko do gier potrzebny, taki będzie dla mnie dobry, a obudowę?

Możecie mi podsunąć jakąś niezłą, w niezłej cenie i niezłym wyglądzie xD

Opublikowano

Tylko ten komputer składany w normalnym sklepie z takich części jak ten pierwszy będzie kosztował w przybliżeniu może z 3500 albo i mniej :)

Także Ci sporo zostanie a jak Ci dałem sporo mocniejszy zestaw w takiej właśnie cenie jak chciałeś :)

Opublikowano

Kup jeszcze zestaw stosownych filtrów przeciwkurzowych. Polecamy ci budy z najwyższej półki, a ty chcesz jakiegoś Logica B22 za 60zł.. Porównaj sobie tego twojego Logica np. z HAF'em 922.

Opublikowano

Przemo - komputer składany w sklepie (nie gotowiec) będzie o wiele tańszy i wydajniejszy. Jak masz 4200 zł to może:

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47999

W tym sklepie możesz od razu zamówić, wydajność miażdżąca w porównaniu do tego co podałeś. Założyłem że nie znasz się na tym i nie zamierzasz podkręcać procesora. (anoizm poprawi w razie błędów :D)

PS Dałem chłodzenie Spartan ze średniej półki żeby Ci komp nie szumił zbyt :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...