Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

YouTube - Działalność...

sonniak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano!

Od pewnego czasu zajmuję się nagrywaniem komentarzy na YT. Początki jak to początki, zawsze trudne, jak na razie mam 45 widzów i chciałbym się Was zapytać, widzów, co Was interesuje, zaciekawia gdy oglądacie jakiś komentarz... Jeżeli ktoś się w takie sprawy bawi, bardzo bym prosił o rady, ponieważ wkładam w swój kanał bardzo dużo serca i nie wiem co zrobić, aby widzów było więcej... ? Jakie dobierać tagi ? Link : youtube.com/user/JokeV4

Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

@Edit

Co zrobić, aby w filmach (tych obok) były filmiki które mają bardzo dużą oglądalność, jakiś popularnych komentatorów? Może gdy będą obok, przybędzie mi widzów ?

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Szczerze ci powiem że mam w dupie co będziesz nagrywać, ale skoro nagrywasz gameplaye, dla mnie ważne jest to by nie były drętwe, by miały humor, takie kiedy je oglądam aż morda sama się prosi by się śmiać.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Wybacz ale będe brutalny... Nie przekroczysz pułapu max 1500 widzów. Masz nudzący głos, nie słychać w nim charyzmy. Wszystko zrobione na pół gwizdka w nienajlepszej jakości.

Znajdź lepiej inne hobby i nie mówię ci tego złośliwie. To po prostu rada - nie marnuj swojego czasu, nie ma sensu...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Hmm, czyli lepiej abym popracował nad głosem? Brzmię tak, dlatego, że jeszcze nie jestem przyzwyczajony do nagrywania... Może będę taki bardziej... żywszy? Zobaczę co to będzie...

Opublikowano

Hrabia13 przestań pierdolić. Początki sa trudne i może nie chce mieć innego hobby tylko te?? Wszystko da się załatwić popracuj nad jakością i oryginalnościa pamiętaj że nie musisz być żadnym tam gwiazdorem ale musisz mieć własny styl. Nie powtarzaj niczego po innych

Hrabia13 przestań pierdolić. Początki sa trudne i może nie chce mieć innego hobby tylko te?? Wszystko da się załatwić popracuj nad jakością i oryginalnościa pamiętaj że nie musisz być żadnym tam gwiazdorem ale musisz mieć własny styl. Nie powtarzaj niczego po innych

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Pewnie, że można. Ale jest to niesamowicie trudne. Musisz mieć dobre tematy do gadania, dobry głos, dobry komputer i mile widziane jest poczucie humoru :)

Ciężko te rzeczy nabyć...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jeżeli lubisz to co robisz to chyba ilość widzów nie powinna Cie aż tak obchodzić prawda?

Prędzej robisz to z myślą o popularności.

Opublikowano

To przez mikrofon, gra tnie ? Zobacz wszystkie moje filmiki. Jakość Coda jest masakryczna bo oglądasz w 360p, zmień na 720p.

Z tym mikrofonem to nie wiem czemu tak jest, jak na razie to postaram się sprzedać słuchawki i kupić nowe. Dziękuję też za pozytywne komentarze, postaram się wszystko zmienić, dziekuje jeszcze raz ;)

Opublikowano

Jeśli będziesz miał czym zaciekawić słuchacza, to widzowie przyjdą sami. Ja aktualnie nie oglądam żadnym let's playerów/gameplayerów, ale lubię sobie ich puścić w tle i posłuchać co mają ciekawego do powiedzenia.

Moim zdaniem na polskim yt brakuje trochę humoru. Ktoś pokroju vonzaya byłby mile widziany (SuchyKanal)

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Wybacz ale będe brutalny... Nie przekroczysz pułapu max 1500 widzów. Masz nudzący głos, nie słychać w nim charyzmy. Wszystko zrobione na pół gwizdka w nienajlepszej jakości.

Znajdź lepiej inne hobby i nie mówię ci tego złośliwie. To po prostu rada - nie marnuj swojego czasu, nie ma sensu...

Najlepsza rada wg ciebie to...............

Zdeptać hobby i zainteresowania!

Oł jea.

Na serio, przeciez da się z tego coś zrobić. Trzeba nabrać wprawy?

Opublikowano

chłopie, powiem Ci tak...

ja mam już 14 filmów i tylko 54 widzów, ale wiesz co ? lubię nagrywać, i robię to dla siebie, jeśli nabierzesz wprawy, to sława sama zapuka do Twych drzwi.

możesz także wstawiać filmy do tej zakładki na mpc, zawsze ktoś z ciekawości wejdzie i obejrzy ;)

polecam też eksperymentować, ja myślałem kiedyś że w życiu nie nagram video bloga, jednak nagrałem 1 i się opłaciło ;) ludziom się chyba bardziej podoba niż moje Let's Playe.

chcesz to sam oceń, w moim profilu masz vLoga a do konta na YT sam dojdziesz ;)

pozdro, i tak jak mówię, traktuj to jako zabawę, a nie przymus.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Najlepsza rada wg ciebie to...............

Zdeptać hobby i zainteresowania!

Oł jea.

Na serio, przeciez da się z tego coś zrobić. Trzeba nabrać wprawy?

Robiąc coś takiego jak zagrajmy itp. MUSIMY być przygotowani na krytyke. Nie masz co się go czepiać.

@Up

W końcu ktoś ogarnięty. Lajk.

Opublikowano

Dziękuję jeszcze raz, jak na razie to zbieram tematy z różnych for, czytam artykuły i newsy ze świata CoD'a. Vloga mam nagrać na 100 widzów ;) Jeszcze raz dziękuję za pozytywne oceny, zaraz wszyscy dostaną lajki ;)

Opublikowano

Ostatnio przeglądałem YouTube , i spotkałem się z BARDZO popularnymi kanałami. RockAlone2k i ROJOV13. Podsumowałem kilka ich filmów , i już wiem czym się szczycą.

ROJOV13 - Przed kamerą udaje debila , wciąż zabawia widzów chorymi żartami i swoim niecodziennym humorem.

RockAlone2k - W trakcie gry potrafi zaciekawić widza zmianą tematu gry , na zupełnie z nimi nie związane. Potrafi opowiadać wręcz o swojej rodzinie , a widz oglądający jego "Gameplay" jest wprowadzany w wyśmienitą atmosferę. Powinieneś skorzystać z tych wskazówek. Może nie ze wszystkich (np. udawanie debila) , ale duża dawka żywiołowości i humoru załatwi sprawę :D

22fu7of2onif.png
Opublikowano

Ja już taki jestem, bardziej nieśmiały ( może dlatego, że dopiero zaczynam i boję się o krytykę... ) i ogólnie, nie potrafie " drzeć mordy " do mikro. Powoli staram się to zmieniać, możesz porównać mój pierwszy i ostatni filmik.

Opublikowano

Nawiązując również do niektórych powyższych komentarzy - jeżeli naprawdę Cie to kręci - nie poddawaj się. Może na początku nie jest kolorowo, ale jak nabierzesz wprawy, która przyjdzie wraz z doświadczeniem to się ładnie wyrobisz.

Co może przyciągnąć do Twoich filmików?

Na pewno musisz popracować nad sposobem wyrażania myśli - charyzma to podstawa. Dodając odpowiednią dawkę humoru, będziesz rozrywany.

Powodzenia :)

kE2ci.jpg?1

Opublikowano

Ostatnio przeglądałem YouTube , i spotkałem się z BARDZO popularnymi kanałami. RockAlone2k i ROJOV13. Podsumowałem kilka ich filmów , i już wiem czym się szczycą.

ROJOV13 - Przed kamerą udaje debila , wciąż zabawia widzów chorymi żartami i swoim niecodziennym humorem.

RockAlone2k - W trakcie gry potrafi zaciekawić widza zmianą tematu gry , na zupełnie z nimi nie związane. Potrafi opowiadać wręcz o swojej rodzinie , a widz oglądający jego "Gameplay" jest wprowadzany w wyśmienitą atmosferę. Powinieneś skorzystać z tych wskazówek. Może nie ze wszystkich (np. udawanie debila) , ale duża dawka żywiołowości i humoru załatwi sprawę :D

Dokładnie tak jak powiedział ArjanPL, każdy ma "swój styl" Rojo drze japę, a Rock jest spokojny i potrafi gadać.

Po prostu musisz się "rozkręcić" ;) może zrób tak, że nagrywaj coś, ale nie publikuj tego

pomyśl co zrobiłeś nie tak, jak to możesz "udoskonalić" i nagraj jeszcze raz ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Cały czas tak robię, słucham swojego nagrania kilka razy i wyłapuje błędy, po czym nagrywam jeszcze raz, tylko potem mi się wszystko myli. Ale staram się nagrywać wszystko za pierwszym razem ;)

Opublikowano

ale mi chodzi o wyłapywanie tego co Ci nie pasuje, a nie o błędy że coś źle powiedziałeś czy coś

tylko np.

"zbyt sztywno mówię"

no to próbujesz nagrać to troszkę bardziej z życiem itp. itd.

1394725204-U719057.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję za wszystkie porady, mój kanał powoli się rozwija. Jeżeli ktoś szuka kanału, na którym są same moaby to zapraszam ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...