Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niedowaga

Armatus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim ; )

Na wstępie chciałbym już napisać że mam 16 lat i waże ok 50 kg . Ale do rzeczy

To strasznie mało i mam dużą niedowage chciałbym sobie przez wakacje nieco przytyć , a potem może i poćwiczyć na siłce lub jakieś domowe ćwiczenia .

Ćwiczyłem długi czas i efekty widać lecz niestety moja klatka jak i brzuch nie wygląda dobrze , jestem kościsty xD .

licze na to że ktoś Mi doradzi :

Wiadomo że jak chce przytyć to musze jeść . No i to robie jem za dziesięciu ... Niektórzy potrafią zjeść tabliczke czekolady i przytyć na tym nieziemsko , a ja potrafie zjeść takich tabliczek 10 i nic .

Kilka osób doradzało Mi jakieś robienie sobie dużo potraw z białkiem , tj. Jajecznica ogólnie dużo jajek .

Ale sam jestem słaby w gotowaniu . Może to śmieszne ale umiem zrobić jajecznice i Jajka na twardo / miękko , ale innych potraw raczej nie . Nie jestem jakiś dziany żeby iść sobie na miasto i wpier*alać ile wlezie hamburgerów / kebabów itp . Żeby przytyć sam jem dużo a to nic nie daje i tutaj sie znajduje najważniejsze moje pytanie .

Jak sobie zaplanować tak jakby dziennik jedzenia ( nie wiem jak to nazwać ) Co mam jeść najczęsćiej i co najbardziej Mi pomoże przytyć . Nie mówie tutaj o przytyciu jakiejs nieziemskiej wagi , ale tak żebym przytył przez wakacje może z 10 - 15 kg Bylbym w skowronkach

Opublikowano

Dzięki za rade .

Chciałbym jeszcze dopisać ( głupi zapomniałem ) mam 174 cm wzrosty

ps. Czytałem coś na temat Gainerów na przyrost masy itp . Niestety są drogie I nie wiem jak one dokładnie działają gdyby ktoś miał jakieś inne tego typu rzeczy tańsze i skuteczne mógłby Mi doradzić

Opublikowano

Mam tak samo jak ty ^__^ codziennie jem fastfoody tłuste rzeczy duzo białka mam 15 lat a waze zaledwie 54 kg przy 172 cm wzrostu, tak samo miał moj dziadek pozniej mu sie przytyło to moze byc genetyczne

RMCF

Opublikowano

Rób malo ruchu, spij dluzej, jec jak najbardziej tluste rzeczy tak jak frytki, cipsy a jak juz nic nie pomoze, i to mowie na serio, jec smalec z chlebem.

EDIT.

A skad ja to wiem? Mam 17 lat, wzrozt 180cm 50kg ( teraz 63) i trener pilki noznej, jestem bramkarzem, powiedzial mi ze jak nie przytyje na wadze wyrzuci mnie z klubu i to nie bedzie latwe ani dlamnie ani dla niego bo by nie mial bramkarza #1 a bramkarz ktory nie ma ciala to niezbyt dobrze se radzi a wiec wziolem sie za tycie a tu nic az wziolem cale pudlo smalcu i chleb i go jadlem przez tydzieñ z nawiekrzym lenistwem.... no i wkoñcu mi sie przytylo lecz jak przestalem go jest to znów zaczolem chydna, pogadalem z trenerem i powiedzial mi ze jak nie moge ustrzymac masy po przez tycie to mam isc na silownie y zwiekrzyc miesnie aiwec to zrobielm ale tylko przybralem na wadze 7 kg po przez wzrost miesni tak a wiec od tamtej chwili zaczolem jest bardziej tluste rzeczy o utrzymuje sie przy tej wadze.

Mam nadzieje ze ci pomorze ;).

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

Napisz mi czy chcesz przytyc nie cwiczac jedzac byle co a robiac to szybko w sumie porosniesz w sam tluszcz i nic wiecej

czy chcesz przytyc w sesie nabrac masy miesniowej no czyli wygladac jak czlowiek a nie jak zarosnieta tluszczem kulka oczywiscie

to 2 sie robi znacznie dluzej

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Również mam to samo...

Jem ile wlezie w szkole po 2 obiady zjadam w domu obiad i nic..

Spać nie śpie bo wstaje 5:30 codziennie z przyzwyczajenia..

Większość czasu spędzam przed ekranem lub na polu lecz nie biegam max to chodze z kolegami..

Biegam ok. 2 godz dziennie grając w piłkę nożną

Moim zdaniem szkoda zdrowia na chipsy etc wiem bo sam zjadałem ich mase (teraz mniej)

Sam szukam sposobu obecnie mam tez ponad 170cm.Czas spróbować jeść jak najwięcej pod wieczór i iść spać..

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

@UP

a ja myslisz jak mialem ??

tez jadlem duzo czesto gesto a nic nie przybieralem na masie

niestety jak bedziesz jadl same puste kalorie to nic nie urosniesz

wystarczy glupia dieta po ktorej juz w miesiac bedziesz widzial efekty

oczywiscie nie powalajace ale juz za np; 5 mies. bedziesz je widzial

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Chce przytyć troche więcej a dopiero potem poćwiczyć coś w rodzaju na mase mięśniową zeby ją potem przerobić , ale żebym jakoś wyglądał , a nie że te mięsnie będą wyglądały jak jakies ścięgna , bo teraz tak wyglądają , nie pokryte tak jakby żadnym tłuszczem , na prawde brzydko to wygląda . A przeciez jakbym jadł nie tyłbym tylko w brzuchu , ale i w innych częsciach ciała

Opublikowano

Posmaruj kaszankę smalcem i popijaj olejem z pierwszego tłoczenia. Jeśli to nie pomoże to nic Ci nie pomoże.

On ma trochę przytyć a nie rzygać 2 dni.

Chipsy,hamburgery, fast foody ogólnie.

Zero jakikolwiek owoców, wszystko wysoko kaloryczne.

Opublikowano

Nie ćwicze teraz w ogóle nic zero . Nasza rodzina jest dosyć duża bo jest nas 5 i każdy z nas prócz Mnie jest już dorosły , Więc nie moge sobie od tak pójść do lodówki i wyżreć 3/4 zapasów ...

Wstaje czasami różnie , jestem dosyć sprawny fizycznie ale ostatnimi czasy się zaniedbałem i nie wychodze już tak często na dwór większosc czasu przed kompem , tv lub poprostu na ogrodzie sobie poleniuchuje .

Śpie raczej mało bo z 4 - 5 godzin dziennie Czasami tylko się zdrzemne po szkole lub coś w tym stylu .

Jak wstane mam śniadanie , W weekendy jest to poranna jajecznica ( soboty ) W niedziele Kiełbasa gotowana

A jak wstaje rano (do szkoł) , Nie mam zbytnio czasu na jedzenie śniadania tymbardziej że rano nie mam jakiejs wielkiej ochoty więc bułka z szynką wystarcza Abym się rano najadł ...

Przychodząc ze szkoły lub w weekendy mam podobne obiady , Kartofle , schabowy , jakaś kapusta lub inne czasami mięsa i później jakaś zupa , na kolacje przeważnie Kanapki , kiełbasa , jakieś śledzie , Krokiety . Zależy już od tego co mamy w lodówce .

Nie jestem dziany jak napisałem żeby sobie kupować codziennie jakies fast-foody itp ... Dlatego chce jak najbardziej wyjść korzystnie na tym że przytyje , bo teraz może nie jem kalorycznych rzeczy itp . Ale między obiadami lubie sobie też czasami podjeść bardzo dużo , lecz juz nie bd wypisywał co bo to różnie

Opublikowano

Nie ćwicze teraz w ogóle nic zero . Nasza rodzina jest dosyć duża bo jest nas 5 i każdy z nas prócz Mnie jest już dorosły , Więc nie moge sobie od tak pójść do lodówki i wyżreć 3/4 zapasów ...

Wstaje czasami różnie , jestem dosyć sprawny fizycznie ale ostatnimi czasy się zaniedbałem i nie wychodze już tak często na dwór większosc czasu przed kompem , tv lub poprostu na ogrodzie sobie poleniuchuje .

Śpie raczej mało bo z 4 - 5 godzin dziennie Czasami tylko się zdrzemne po szkole lub coś w tym stylu .

Jak wstane mam śniadanie , W weekendy jest to poranna jajecznica ( soboty ) W niedziele Kiełbasa gotowana

A jak wstaje rano (do szkoł) , Nie mam zbytnio czasu na jedzenie śniadania tymbardziej że rano nie mam jakiejs wielkiej ochoty więc bułka z szynką wystarcza Abym się rano najadł ...

Przychodząc ze szkoły lub w weekendy mam podobne obiady , Kartofle , schabowy , jakaś kapusta lub inne czasami mięsa i później jakaś zupa , na kolacje przeważnie Kanapki , kiełbasa , jakieś śledzie , Krokiety . Zależy już od tego co mamy w lodówce .

Nie jestem dziany jak napisałem żeby sobie kupować codziennie jakies fast-foody itp ... Dlatego chce jak najbardziej wyjść korzystnie na tym że przytyje , bo teraz może nie jem kalorycznych rzeczy itp . Ale między obiadami lubie sobie też czasami podjeść bardzo dużo , lecz juz nie bd wypisywał co bo to różnie

To nie dziw się, że tak mało ważysz jak na nic nie masz czasu :P

Opublikowano

Nie mam czasu tylko rano , bo muszę wstawać do szkoły ...

Cały dzień siedze w domu i praktycznie mało się ruszam , więc mam czasu jak marasu i chciałbym właśnie jeść i siedzieć na dupie i tego co zjadłem najlepiej nie spalać

Opublikowano

Powiem ci tak, ja osiągnąłem wage 83kg 180cm wzrostu a mam 15 lat, i mogę się nawpierdzielać niewiadomo czego będę ważyć 85 ale i tak ta waga spadnie do 83kg , jeśli ty tak mało ważysz i będziesz dużo jadł a gówno ci pomoże to Twoje geny są takie a nie inne.

Jeszcze jedno, palisz może papierosy? Alkohol? Jakieś nałogi?

Opublikowano

Hmm, nie wiem jak Ci pomóc. Mojej siostry chłopak ma 20 ileś tam lat i też ma niedowagę, znaczy niby waży dużo, ale nie widać tego po nim, chodzi na siłownie itd. Ale to nie o tym biadolenie.

Jak chcesz sobie przytyć to zaprzestań na razie z siłownią i idź do lekarza z tym swoim metabolizmem, a on Ci pewno powie że nic się na to nie poradzi tylko musisz jeść, jeść i jeszcze raz jeść. Więc polecam Ci "stejki", fastfoody, chipsy, te fryteczki itd. popijaj colą, albo po prostu herbatą jak kto woli, i siedź w domu nie biegaj ani nic, powinieneś przytyć po jakimś czasie.

Opublikowano

Hmm, nie wiem jak Ci pomóc. Mojej siostry chłopak ma 20 ileś tam lat i też ma niedowagę, znaczy niby waży dużo, ale nie widać tego po nim, chodzi na siłownie itd. Ale to nie o tym biadolenie.

Jak chcesz sobie przytyć to zaprzestań na razie z siłownią i idź do lekarza z tym swoim metabolizmem, a on Ci pewno powie że nic się na to nie poradzi tylko musisz jeść, jeść i jeszcze raz jeść. Więc polecam Ci "stejki", fastfoody, chipsy, te fryteczki itd. popijaj colą, albo po prostu herbatą jak kto woli, i siedź w domu nie biegaj ani nic, powinieneś przytyć po jakimś czasie.

To co napisałeś o chłopaku twojej siostry to chyba jakaś ściema? Jak można mieć niedowage ważąc dużo? Jeśli nie widać po nim to nie znaczy,że ma niedowagę, po mnie też nie widać a waże 83kg i co mam płakać bo ktoś przejdzie koło mnie i mi powie ,że mam niedowage? Mam dobrą wagę.

Co do popijania colą to chłopaka chcecie struć, przecież to mu zaszkodzi.

Nie popijaj colą , jedz więcej niż zawsze ale nie same fastfoody i nie POPIJAJ COLĄ! No ludzie!

Popijaj herbatką lub jakimś sokiem, ewentualnie raz na jakiś czas tą colą.

Opublikowano

Nie pije nie pale nie ćpam nic z tych rzeczy .

Może ktoś wie coś na temat odżywek na ten przyrost masy czy coś w tym stylu ?

Opublikowano

Nie pije nie pale nie ćpam nic z tych rzeczy .

Może ktoś wie coś na temat odżywek na ten przyrost masy czy coś w tym stylu ?

Chcesz na siłę się faszerować odżywkami, nie przesadzaj . Sprawdzony sposób to jest jedzenie a nie faszerowanie się chemią

Kumpla mam który palił jakieś 10-15 lat, teraz rzucił i z wagi 64 kg poszło na 87kg, bebech jak nie wiem ma i grubiutki się zrobił a je tak jak zawsze.

Opublikowano

nie dziwie się, że ważysz tak mało napisałeś ze jesz kiełbaskę gotowaną błąd zjedz smażoną nie opychaj się chipsami bo będziesz miał dupe jak stodoła wszystko przychodzi z czasem jeżeli się do tego dążdy takżę jeżeli nie macie pieniędzy na jedzenie to idz do kolegi tam zjedz i potem do następnego tam też zjedz bądz pasożytem :)

Opublikowano

Z niedowagą należy iść do lekarza, tak samo jak z otyłością. Nie kombinuj nic sam, bo jeszcze sobie zaszkodzisz kolego.

9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...