Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[howto] Bezpieczne Wyłączanie Serwera.

harsay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
[howto] Bezpeczne wyłączanie serwera

Opis:
Witam.
Dzięki tej instrukcji dowiecie się jak bezpiecznie wyłączyć serwer Metin2 aby nie było żadnych błędów.

No to jedziemy!

1.Gdy serwer jest w pełni działania (można się zalogować itp.) to w freebsd wpisujemy:
./stop

2.Potem szybko wpisujemy:

logout

3.Jak wyskoczy nam "login" klikamy w virutal pc close i turn off.
4.Wyłączamy całkowicie Virtual pc. (przez kliknięcie "X")

Ja korzystam z tego sposobu i jeszcze pliki mi się nie uszkodziły

PORADNIK BY HARSAY ONLY FOR MPCFORUM.PL!!

@edit
Zaraz dam tutorial jak zrobić rejestrację.

Opublikowano

Dzięki za dobre komentarze a za chwilkę wrzucę poradnik jak zrobić reje na swój serwer :]

Opublikowano

Dobry tut. Ja od siebie dodam ,ze jest tez 2 sposob. Zmieniacie z turn off na SAVE i on zapisuje stan . Wiec baza danych sie zachowa.

Opublikowano

no ok dobry tutek ale jak potem wlaczyc od nowa serwer bez tej calej konfiguracji? poprostu wpisujemy root i mcncc.com i potem ./start?

Opublikowano

a czemu jak mam takie lagi na serwerze ze nie da sie komendy wpsiac bo wywala...

Win XP Intel ®

Celeron ® D CPU 3.06 GHz 3.08 GHz, 1,50GB RAM

Internet : neostrada 100,0 Mb/s

Dam rede postawic serwa na tym bez lagów? Dla 3-4 osób?

The past has gone

Opublikowano

100 mb hahahahahahahahahahaha kozak :) ile placisz za taki internet??? pomyliles sie chyba ;) sprawdz swoje lacze na www.speedtest.pl i powiedz co ci sie pokazalo

120tag.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mozna to wpisac i kliknac Enter, nawet jak te bledy zrobia tak ze bedzie to w roznych linijkach to i tak to zadziala

brak ;<

Opublikowano

Wielkie dzięki;) Teraz mogę grać bo wczesniej caly czas mi sie je*alo ;P

Pare osob wczesniej pisało że wywala z gry i nie da się nawet komędy wpisać:

Wejdź w Menedżera Zadań/Procesy/znajdź metka i daj prawym/status/poniżej normalnego, znajdź Virtual PC/prawym/status/powyrzej normalnego.. i śmiga;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak zrobisz temat z rejestracją dostaniesz ode mnie 3x 5*, bo jak bym nie zobaczył tego tematu to bym napisał nowy jak zrobić rejestracje do MT2 xD

Nieregulaminowa sygnatura.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Gdy wpisuję ./stop

To wyskakuje mi not found i nie wiem jak serwer wyłączyć zeby sie nie popsuł, dodam że zrobilem go godzine temu

Opublikowano

ale wystartowałeś cały serwer już? komendę ./start musisz wpisać żeby wpisać ./stop xP a potem szybko logoff żeby sie baza nie sypła bo potem możesz nie zdążyć wpisać

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Już wyłączyłem krzyżykiem bo nie wiedziałem jak inaczej, ale co to za problem zrobić serwer od nowa :)

Jak będę miał clienta to zrobi wszystko porządnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...