Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tabaczka jaką snuffacie :D  

59 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka tabake lubicie najbardziej ??

• Alpina
    • RedBull
    • Gawith
    • Raspberry (Malinka)
    • Orange (pomara?czowa)
    • LowenPrice
    • Snuffy (biala mentolowa )
    • Guarana (bia?a)
      0
    • Królewska
    • Cherry
    • Packard`s Club
    • Ozona President.
    • Medicated NO99
    • Pacards Club
    • FC Bayern Snuff
    • Doppelarome

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gawith, Ozona Cherry, Alpina, Ozona Weiss. Przymierzam się do tabak Paul Gotard. Próbował ktoś? Jak z wilgotnością i zmieleniem? Wali capem, sianem itd? Coś polecacie mocno owocowego i aromatycznego?

Jeżeli lubisz "ciężki" aromat to Paul Gotard ci przypasuje, ma on dosyć ciemny kolor, ciemniejszy od Gawith`a. Jest on średnio zmielony oraz wilgotny.

Tabaki Paul`a Gotard`a na początku mogą wydawać się mdłe, lecz po krótkim czasie ok. 2-3 min czuć pełnie aromatu. Tyczy się to bardziej do smaku chocolate orange, innych mieszanek czekoladowych....

Odnośnie mocno owocowych to polecę ci Packard`s Club Snuff, po pierwszym zażyciu poczujesz pełnie aromatycznych cytrusów, a z owocowych paul`i moge polecić Poziomke z miętą, długo trzyma zapach.

Właśnie nabyłem Magnet Peach firmy Leonard Dingler. Polecam do spróbowania.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cherry - Mój ulubiony zapach!

1336826229-U379973.png

Tuty :

Najwydajniejsza optymalizacja minecrafta czyli zwiększenie fps'ów !

http://www.mpcforum.pl/topic/506414-tutnajwydajniejsza-optymalizacja-minecrafta-czyli-zwiekszenie-fpsow/

LitleSky !

http://www.mpcforum.pl/topic/505707-dllitlesky-survival/

RedStone i Mechanizmy

http://www.mpcforum.pl/topic/596227-tutorialredstone-i-mechanizmy/

Jak postawić serwer na VPS

http://www.mpcforum.pl/topic/592967-tutjak-postawic-serwer-na-vps/

Opublikowano

próbował ktoś Packard'sa? Jak wypada w porównaniu z Gawithem?

Porównywać Packarda z Gawithem, to jakby porównywać Dom Perignon z Sowietskoje Igristoje.

Opublikowano

Porównywać Packarda z Gawithem, to jakby porównywać Dom Perignon z Sowietskoje Igristoje.

wybaczże urazę, świętego pyłu urazić nie chciałem. A jak z ceną?

57199140501148694665.png

Opublikowano

Sami znawcy tu wyżej.. :D

Ja osobiście kilka razy tylko próbowałam i tylko pod namową kolegów. Nie pamiętam dokładnie, ale jakiś 'redbull' to był albo inne pospolite cuś ^^

kE2ci.jpg?1

Opublikowano

wybaczże urazę, świętego pyłu urazić nie chciałem. A jak z ceną?

Cena Packards`a to średnio 10-14zł.

próbował ktoś Packard'sa? Jak wypada w porównaniu z Gawithem?

Nie ma co porównywać tych dwóch tabak. W "gawicie" bardziej wyczuwalny jest mentol, natomiast w "pakardsie" cytrusy.

Opublikowano

Właśnie nabyłem Poshl-Schmalzer Doppelaroma o samku bananowym, i gorąca ją polecam. Sprzedawana jest w papierowej torebeczce.

Mieści się w niej 25g tabaki a kosztuje ehmm 8zł. Więc cena jest rewelacyjna.

@Edit

Aktualna kolekcja.

dsc00751vm.jpg

Opublikowano

Właśnie nabyłem Poshl-Schmalzer Doppelaroma o samku bananowym, i gorąca ją polecam. Sprzedawana jest w papierowej torebeczce.

@Edit

Aktualna kolekcja.

dsc00751vm.jpg

Alpina <3 ile to my w szkole żeśmy mieszanki Alpinowo-Weissowej odkurzyli :) Aż poczułem ten zapach jagód ;) Ostatnio poluję na Medyka. Mógłbyś coś o nim powiedzieć? Zmielenie, wilgotność, cena?

57199140501148694665.png

Opublikowano

Alpina <3 ile to my w szkole żeśmy mieszanki Alpinowo-Weissowej odkurzyli :) Aż poczułem ten zapach jagód ;) Ostatnio poluję na Medyka. Mógłbyś coś o nim powiedzieć? Zmielenie, wilgotność, cena?

Ehmm, co tu dużo mówić o Medyku, dobry "odświeżacz" szczególnie gdy jesteś zaspany, sypiesz troszeczkę, raz raz i stajesz równo na nogi. Jest to mocna tabaka, dlatego iż zawiera dużą ilość nikotyny. Zmielenie, jest ona drobno, ale nie za drobno zmielona (nie ma konsystencji pyłu, wtedy była by dusząca), jest mało wilgotna, wręcz idealnie. A cenowo to około 7-10zł, ale warto wydać te powiedzmy 8 zł dla tego proszku. Z zapachu czuć jak to powiedzieć, nutkę ziół przemieszanych z lekko przebijającą się cytryną, na początku ze smaku czuć mentol a zaraz po nim przebijają się te "zioła", przy za szybkim wciągnięciu może przyjemnie zaszczypać w nos, nie radzę brać jej w dużych ilościach ponieważ szybko może się "przejeść" i będzie zbędnym nabytkiem. Najlepiej ją dozować wysypując powoli niewielkie ilości wg. własnego uznania. I później zażyć snorterem, lub klasycznie z łapki :D.

Szybko podumowując, tabaka drobno zmielona, mało wilgotna lecz jest bardziej wilgotna od red bulla. Ocena wg. mnie to 7,5/10

Opublikowano

Ehmm, co tu dużo mówić o Medyku, dobry "odświeżacz" szczególnie gdy jesteś zaspany, sypiesz troszeczkę, raz raz i stajesz równo na nogi. Jest to mocna tabaka, dlatego iż zawiera dużą ilość nikotyny. Zmielenie, jest ona drobno, ale nie za drobno zmielona (nie ma konsystencji pyłu, wtedy była by dusząca), jest mało wilgotna, wręcz idealnie. A cenowo to około 7-10zł, ale warto wydać te powiedzmy 8 zł dla tego proszku. Z zapachu czuć jak to powiedzieć, nutkę ziół przemieszanych z lekko przebijającą się cytryną, na początku ze smaku czuć mentol a zaraz po nim przebijają się te "zioła", przy za szybkim wciągnięciu może przyjemnie zaszczypać w nos, nie radzę brać jej w dużych ilościach ponieważ szybko może się "przejeść" i będzie zbędnym nabytkiem. Najlepiej ją dozować wysypując powoli niewielkie ilości wg. własnego uznania. I później zażyć snorterem, lub klasycznie z łapki :D.

Szybko podumowując, tabaka drobno zmielona, mało wilgotna lecz jest bardziej wilgotna od red bulla. Ocena wg. mnie to 7,5/10

dzięki wielkie za informacje ;) Żeby nie było, że wyciągam info od ludzi, zrecenzuję Gawitha (jakby ktoś się zastanawiał czy opłaca się go kupować).

A więc tak. Gawith... Czarne pudełko, niepozorne, skrywające w sobie... no właśnie :) Gawith jest dosyć drobno zmieloną tabaką, dosyć rzadko zlepiającą się w grudki. Ma dosyć mocny aromat, jednak zależy to od kupionego pudełka. "Mój" czuć trochę solanką, bardzo dużo mentolu, słaby aromat morel. Zaś kolegi czuć intensywnie morelami, stonowana ilość mentolu i w ogóle nie czuć solanki. Jest to tabaka dosyć mocna (ja preferuję raczej aromatyczne gatunki), np. mnie ładnie kopie, a kolegę w ogóle nie rusza. Pakowana po 10g w prostokątne, czarne pudełko ozdobione stylową czcionką, która moim osobistym zdaniem w pełni oddaje aromat tej tabaki. Jest ona szlachetna, przygotowywana z pasją. Podczas wciągania z dłoni może bardziej zapiec w nosku. W moim osobistym przypadku (złamanie nosa w wieku 3 lat -> uszkodzenie śluzówki -> wieczny katar, niezależnie od pory roku) bardzo ładnie cofa katarek. Wciąganie jej jest jak rytuał - rozsypujesz i dokładnie zażywasz, by za chwilę móc cieszyć się głębią aromatu, jaką niesie ta tabaka. Za cenę (w moich stronach 10zł/10g) dostaje 6/10, za aromat stanowcze 7/10, zaś za opakowanie i przyjemność z jej zażywania 8/10, co łącznie daje 21/30 punktów.

57199140501148694665.png

Opublikowano

Brałem kilka razy Cherry . czy jakoś tak... wiem że jebało wiśniami .

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

@Edit

Aktualna kolekcja.

dsc00751vm.jpg

Doppelaroma, poezja, szkoda ,że moja kompletnie wyschła :/

Opublikowano

Doppelaroma, poezja, szkoda ,że moja kompletnie wyschła :/

Trochę lipa ;/ . Próbowaliście wkładać tabakę do lodówki na 1-2h ? Po wyjęciu nasz snuff jest pełen aromatu ;], szczególnie polecam "odmrażać" mentolówki bardzo fajnie odświeżają po tym zabiegu.

[stosowane na wyschniętych tabakach]

[Question]Wicie może czy wszystkie tabaki Gawith`a Hoggarth`a są ehmm, takie słabe [aromat] ?

Jakieś dwa tygodnie temu miałem w/w Cinnamon, lecz nie mogłem powiedzieć, że czuje jakiś cynamon. Bardzie smakowało to jak sam tytoń.

Ps. Wiem, że to angielska tabaka ;]

Opublikowano

Hahahahaha... gimbusy zadawalają się RedBullem zamiast skosztować takiego czegoś jak "Packard's Club".

Odpowiedź chyba jasna. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...