Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacinające się gry na Windows 7 .

Koxik02

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatni zainstalowałem Windowsa 7 i w grach co jakiś czas na około 3minuty spadają fp/s nawet do 2 ! , proszę o pomoc nie wiem co robić , dzieje się to w wszystkich grach nawet w Lol'u (dlatego zakładam tu temat , żeby nie było ).

Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję.

Mój system to Windows 7 ultimate 32 bity .

Opublikowano

Ja mam win 7 64 bit i wszysttko ladnie smiga LoL, CS 1.6, CSS. A probowales zmniejszyc ustawienia ? Moze twoj komp nie wydala :D

Opublikowano

Ja mam 4gb ramu wienc nie przesadzaj ,-,- a pozatym nie mam lagów ale po jakimś czasie zaczyna mi sie zacinać gra a potem przestaje

Opublikowano

4GB to cienizna na LoL'a szczególnie jeżeli dzieje sie jakaś akcja

z 4GB jakies 1,5 GB zjada Ci Windows

Kolejne 0.5GB zjadają programy zewnętrzne.

I tak zostaje Ci 2GB ramu na LoLa.

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Ja mam 2gb ramu i Windows XP mam 120 fps

Kolega 2gb ramu Windows 7 90 fps w team fightach 40-60 fps .

Może zaaktualizuj stery do karty graficznej ?

Procek podaj albo coś . Może jakiś proces który zżera pamięć operacyjną

giphy.gif

Opublikowano

Skoro się nie znasz , nie pisz !

Mój kolega komp : 2gb ramu , win 7 64 bit , Net 4 mb (70 fpsów , 0 laga)

Może ma zaśmieciony komp , ściągnij sb Ccleaner uruchom , przeczyść kompa , przeskanuj antywirusem.

Pozdrawiam i skoro nie wiecie to nie spamujcie bo tylko posty nabijacie i ludzi w błąd wprowadzacie.

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

Co ty bredzisz? Może jeszcze powiesz, że bez 16GB Ramu nie pograsz komfortowo w lola?

Opublikowano

No nie wiem , ale nawet w mw2 zdazają sie lagi ale to tak mi sie dzieje ( w all grach ) ze co jakies 15 minut spadają mi fps tak do 3 i przez 1 minute utrzymuje sie to a potem znika i tak w kolko ;( Ja mam sprzęt do lola Bardzo Dobry wienc o ram tu nie chodzi . Ten problem jest chyba częsty na WIndows 7 .Ale mi sie zdaje że te lagi nawet nie kiedy są odczuwalne w np.przeglądarce internetowej.

Ten problem nie jest raczej związany z parametrami mojego PC'ta lecz chyba z samym Windows 7 .

Opublikowano

@Koxix po pierwsze . Slownik ortograficzny do reki i wtedy mozesz cos pisac . Po drugie prawdobodobnie sprzet ci sie przegrzewa . Nie podales nam swojej specyfikacji kompa wiec nie mamy jak ci pomoc ..

Opublikowano

możliwe, że ci się procesor przegrzewa. Pobierz speedfan włącz lola ustaw customa i sprawdź temp. poszczególnych elementów komputera.

Opublikowano

E ,,, no ale na windows xp było wszystko okej , tylko na win 7 mi sie tak dzieje to jest chyba problem z pingiem ale nie wiem.

No już jak tak chcecie to mój sprzęt :

Procesor - Intel Core 2 Duo 2X 1,86 ghz

Kartagraficzna - Geforce 9400gt 512 mb 128 bit

Ram- 4 gb

Opublikowano

To nie jest bardzo dobry sprzęt do lola. Xp ma mniejsze wymagania, a na 7 po prostu komp nie ogarnia tak dobrze przez co masz te sciny

Opublikowano

Nie rozumiecie ! MI tu nawet mw2 scina na minimum i na najnizszej rozdzielczości . Ale te ścinki to czasami spadają fps tak do 2 i przez 1 minute nie da sie grać a potem przestaje i mnie to bardzo denerwuje . Mój komp radzi sobie z tymi trzema grami : Battlefield Bad Company 2 , Lol , Cod Modern Warfare 2 i w nich mi występują te ścinki ( co jakiś czas ) . To nie jest problem z sprzętem tylko coś z systemem , być może że tu chodzi o ping .

Opublikowano

Ja mam tak samo. Też mam 4GB ramu. I na windowsie 7 są lagi w tfach.

Mam laptopa 3GB ramu z VIstą i 2GB ramu z XP. Na tych obu 0 lagów.

Przez około 8 miesięcy grałem bez lagów w lola na lapku z win7.. I nie dawno pojawily się lagi w wszystkich grach nawet w Minecrafcie ( nie powiecie że za słaby pc na minecrafta ). Miejsca na dysku mam jeszcze 200GB. Używałem gamebustera ale to nic nie dało.

Wiecie co zrobić ? xD

Opublikowano

wtf

No już jak tak chcecie to mój sprzęt :
Procesor - Intel Core 2 Duo 2X 1,86 ghz
Kartagraficzna - Geforce 9400gt 512 mb 128 bit
Ram- 4 gb

Przecież to jest fatalny dobór sprzętu karta graficzna + proc. 1,86 x2, co ty chcesz chłopie od tego sprzętu to jest fatalna kombinacja jedyne co w tym komputerze jest na srednim poziomie to RAM. Twoj procesor kupisz za 100zł tak samo jak twoją karte graficzną, poprostu instalowanie 7demki do komputera 6cio letniego to nie jest zbyt dobre rozwiązanie a sciny w grach powoduje procesor bo nie uciąga tego wszystkiego i spadają FPS do 2-10 - zmien ustawienia na maxymalnie niskie wypiernicz wszystkie programy które są w tle może wtedy jakos pograsz ale polecam kupić nową maszyne bo na tym to pograsz w mario na srednich :)

lownfast

Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc zainstaluj xp lub viste , nie wiem po co 7 instolowałeś procesory i3 i5 i7 i amd x64 trzy rdzeniowe uciągną takie gry ja sam nie posiadam super sprzętu , ale w miarę mi płynnie chodzi gra ^^

Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc zainstaluj xp lub viste , nie wiem po co 7 instolowałeś procesory i3 i5 i7 i amd x64 trzy rdzeniowe uciągną takie gry ja sam nie posiadam super sprzętu , ale w miarę mi płynnie chodzi gra ^^

Musk rozpierdolony po chuj wiśta jak na 7 nie działa

Zainstaluj xp albo korzystaj z gamebostera i graj na najniższych detalach

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Tak jak już mówię upowi vista jest nie dawnym system myślę , że komputer ten co kolega posiada był tworzony pod vistę i wszystkie stery są także pod vistę , wtedy komputer będzie tutaj kompatybilny w 100 % , i nie powinno być nie chcianych ścinek w 7 kolega może mieć problem z sterownikami a w starym xp może ich wgl nie dostać także więc myślę , żę upowi wyjaśniłem no chyba , że kolega ma jakieś zastrzeżenia ?

co mu da gameboster sprzęt nie jest aż tak stary

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-9400M-G.11949.0.html

Tutaj masz fps w poszczególnych grach ile powinno być nawet sprzęt testowy jest taki sam jak twój ;)

Opublikowano

Twój komputer nie jest dostosowany do windy 7 ,co oznacza ,że gry będą się bardziej ścinać.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

OK , dziękuję za wszystkie odpowiedzi . Zainstaluję xp bo to bendzie chyba najlepsze rozwiązanie ale sprzętu wymieniał nie będe bo ps3 jest bardziej opłacalne . Z góty dziękuję za all odpowiedzi .

Opublikowano

Niby ps3 jest bardziej opłacalne tylko licz się z tym że szykują już ps4 i xboxa 720 z tego co czytałem na internecie ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...