Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pokenation - Gra pokemon mmorpg (projekt/Adv)

Gość povskill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To chyba nie ten temat, bo tu się o pokemonach pisze, ale skomentuje bo nie mogę się powstrzymać. Więc tak:

Zalety:

Wszystko jest fajnie uporządkowane

Forum jest nowe i ma potencjał

Ciekawe tematy na forum.

Wady:

Szata graficzna nie przyjazna dla oka (długo nie wytrzymałem patrząc na nią)

Połączenie koloru czcionki i szaty graficznej jest po prostu okropne.

To tyle. radzę ci zmienić szatę graficzną na zielony. To przyjazny dla oka kolor nadziei. wtedy kolor czcionki jakoś ujdzie. Na szatę graficzną daj też jakieś ozdobniki np, napisy na kawałkach drewna. Będzie git.

Teraz pokemony pod nóż.

Projekt ciekawy, choć szkoda że po angielsku. Podoba mi się system walki, a grafika jest średnia.

Nie wiem co mógłbym więcej napisać.

• Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Grafika jest średnia bo jest w stylu JRPG. nic do niej nie mam, ale warto ją zmienić. Chociażby dlatego, że raczej nie uwierzą ci że pisałeś silnik od podstaw, gdyż Eclipse oferuje dokładnie takom samom.

Opublikowano

povskill napisałeś sam silnik czy jakiś gotowy? oGl czy dxd9?

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

povskill napisałeś sam silnik czy jakiś gotowy? oGl czy dxd9?

Sam, xavier sie zajmuje blacharką ja robie silnik.

Nie wiem jak tam dxd9 w javie się robi wiec nie zajmuję sobie tym głowy po za tym dla 2d to jest niepotrzebne.

Do renderingu najbardziej rozbudowany aktualnie jest zwykły system rysowania Javy jest nawet hardware accelerated więc problemów z dużym użyciem procka nie ma.

Opengl również jest zaimplementowany lecz na niektórych komputerach żre procka jak diabli.

Opublikowano

Rozumiem, że ta gra będzie "multiplayer" ?

Tak,napisałem MMO.

Opublikowano

Grafika jest średnia bo jest w stylu JRPG. nic do niej nie mam, ale warto ją zmienić. Chociażby dlatego, że raczej nie uwierzą ci że pisałeś silnik od podstaw, gdyż Eclipse oferuje dokładnie takom samom.

Eclipse (ten silnik do MMORPG, nie IDE) jest napisany w VB6 a nie w javie.

Opublikowano

Super, czekam na tą Open Bete. Grafika bardzo fajna, mogłaby być ciut lepsza, ale teraz czuć klimacik.

Ciut lepsza? Hmm masz jakiś pomysł skąd ją wziąć :s?

Opublikowano

To cwaniaku stwórz taką grę, napraw w niej wszystkie bugi i niedociągnięcia... Łatwo ci gadać, a to nie jest jakiś kur** Electronic Arts że masa ludzi tam pracuje i podają dokładną datę, bo jak mają zaległości to tam pracuje więcej osób więc łatwiej im się sprężyć i to nadrobić... Najłatwiej gadać hejterze...

darius__league_of_legend__signature_by_deinyght-d5sd11x.jpg

Opublikowano

Grafika spoko, tylko rozpieszczonych bachorów nie zadowala bo dostali takie gówna jak mw3 czy bf3.

Ta grafika to klasyka.

W sumie wielki podziw że piszesz to w javie, ja w tym języku co najwyżej to popisze parę pluginów/zmoduje silnik minecraft, nic więcej ;P

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Mam pytanko, czy w tej grze będzie wybór postaci? Chodzi o wygląd. Nie wiem czy to łatwe do zrobienia, bo ja nie znam potrzebnych protokołów i mogę Ci co najwyżej zaprogramować czat (Lan).

Opublikowano

Mam pytanko, czy w tej grze będzie wybór postaci? Chodzi o wygląd. Nie wiem czy to łatwe do zrobienia, bo ja nie znam potrzebnych protokołów i mogę Ci co najwyżej zaprogramować czat (Lan).

dafaq?

Co ma pierwsze do 2? O czym Ty do mnie mówisz? Jakie protokoły, wut?

Jest możliwość wyboru outfitu.

Opublikowano

gralem kazda czesc pokemonow bo sa zajebi**ste wiec na tej postawie to fajnie kiedy on?

Wut człowieku pisz po polsku, kompletnie Cię nie rozumiem.

On 1-2 miech.

Opublikowano

dafaq?

Co ma pierwsze do 2? O czym Ty do mnie mówisz? Jakie protokoły, wut?

Jest możliwość wyboru outfitu.

Nie wiesz co to protokoły? ("Pop3" mówi Ci to coś?). W sumie nie programowałem w javie to nie wiem co tam za magia jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...