Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Snapshot] Nowy ! 12w24a, kooperacja !

piotrek54PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym news'owym temacie prowadzimy dyskusję na temat dzisiejszego snapshota.

Zmiany:

• Podczas gry singleplayer, gdy masz włączone "używanie komend" możesz ustawić swoją grę jako publiczną wpisując komendę "/publish", po wpisaniu jej, łączysz się ze znajomym przez hamachi (on wpisuje w multiplayer twoje ip) lub przez lan (on wpisuje w multiplayer localhost)
  • Zmieniono crafting "ender-chest" oraz włożone do niej itemy są przypisane do gracza.
  • Na macu działa teraz folder "textures"
  • Bugfixy i naprawa błędów.
  • Możliwość stawiania dźwigni na suficie.
  • Drop expa z rud.

Download:

Klient:http://assets.minecr...a/minecraft.jar

Serwer:http://assets.minecr...raft_server.jar

Linki są oficjalne, źródło: mojang.com

Opublikowano

Zagrałem już z kolegą w coop. Ciekawe jak będą wyglądały mody. Fajnie by było gdyby tylko osoba hostująca miała zainstalowane mody a druga nie i żeby i tak mogła wbić serwer. Jeśli tak by to wyglądało od wersji 1.3 to by było super :)

Opublikowano

Tylko kooperacja była od Alpha 1.0.10 ( forma multiplayera) I nie dodałeś, że komendą /publish działa wyłącznie w lanie albo hamachi ... Niestety dużych zmian nie ma.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Może ktoś wytłumaczyć jak się ma do mnie ktoś połączyć?

Wchodze na SSP, wpisuje /publish, pojawia się komunikat ze serwer jest stawiany.

Koledzy wpisują moje IP z Hamachi na multi i pisze Can't reach server. co jest nie tak?

<>

Opublikowano

Lol ten cały co-op to jak serwer. I tak potrzebujesz hamachi ><

jphk7l.jpg

Moje projekty

SyrenBot (Spambot +bot do NosTale)

http://www.mpcforum.pl/topic/722632-botspambot-syrenbot/#entry5226411

Opublikowano

co jest jak moj kolega wbija wszystko normalnie jest są zielone paski i wbija i pisze: Utracono połączenie. nie wiem o co chodzi?

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Z tego co wiem, to od następnej wersji [1.3], każda modyfikacja będąca na Single będzie na Multi [od 1.3 albo 1.4, żebyście mnie nie molestowali, tak Jeb_ pisał na twitterze kiedyś!].

"

Lol ten cały co-op to jak serwer. I tak potrzebujesz hamachi >< "

Bo to do jasnej ciężkiej jest normalny serwer?

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Bez sensu jest ten co-op :/ (niedopracowany)

Proszę o zdjęcie kilku %, tak bardzo staram się pomagać...

Sygna.png

Robię sygnaturki i nie tylko ;) Pisać GG: 38671478 !

Opublikowano

@UP Bo to dopiero snapshot! To logiczne że wersje próbne są usiane bugami.

@Topic Nowy snapshot jest ok, żadnych rewelacji, bo i tak na razie nie mogę się połączyć do kolegi.

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku

Bywalec MPC | ProUser

Opublikowano

Czemu sie jaracie tym co opem ? to to samo jakbym zrobił serwer hamachi na 2 osoby

Gram w :

Battlefield Heroes , Battlefield Play4Free , Minecraft

Pomogłem? Daj Plusa :)

Opublikowano

Dzięki leci like :). 2x@up i 3x@up, owszem ale teraz jest z tym mniej roboty.

A tak btw wiadomo już kiedy wyjdzie 1.3? ^^

^^

Opublikowano

Ci co czepiają się Jeb'a są porąbani. On w porównaniu do Notcha COŚ KONKRETNEGO DODAJE. Jestem jedny z nielicznych weteranów mc którym się podobają te zmiany.

Zrozumcie ze gdyby Mc się nie rozwijało w końcu by wszystkich znudziło. A Jeb nie może myśleć o tym jak tylko utrzymywać starych graczy ale jak zachęcić nowych do gry.

A system single/multi jest genialny wszyscy razem mozemy doświadczać uroków modów w jednej grze a nie pierdolenie się z pluginami które i tak w 50% są zbugowane lub nie działają.

OGARNIJCIE.

@Up

jeszcze nikt nie zna tej daty.

Opublikowano

Ludziska co wy wypisujecie za bzdury !!! Hamachi to jedyna rzecz wspolna miedzy multi a co-opem ! W co-opie nie stawiasz SERWERA !!!

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

A z resztą kooperacja a tryb multiplayer to co innego. Multiplayer, jak sama nazwa wskazuje, to połączenie wielu graczy. A kooperacja to wspólna gra polegająca na współpracy dwóch osób,

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku

Bywalec MPC | ProUser

Opublikowano

Co-Op to chyba troszkę bez sensu..

(Można wgrać przecież mapkę z singla na swój własny server na kompie)

hn5r.png

“Let's face it: the world is twisted. And rotten.” ― Natsuo Kirino

Opublikowano

Niby się cieszę, ale także nie cieszę. Robią z tego minecrafta RPG czy inne tam gówno, nie rozumiem, po co takie dodatki?! Jest to w ogóle niepotrzebne.. Najlepsze czasy minecrafta to były Alpha - 1.5..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...