Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zlagowany Minecraft na dobrym komuterze HELP

kuba93p3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kiedyś miałem XP i minecraft mi się nie mulił ale grałem dość długo no i jakoś się to pogarszało ... grałem najpierw na widoczności Normal ...potem short i potem już na Tiny zaczęło lagować : / oczywiście miałem OptiFine all ustawione tak jak należy i nic !! nawet GameBoostera mam i CCleaner , robię skanowanie systemu i dalej tnie ! Dlatego zmieniłem system operacyjny na Win7 zainstalowałem minecrafta i chodził jak masełko na 60-70 fps a teraz to przy Tiny - jakość grafy - Szybka (oczywiście optifine i all te programy co wcześniej) i all na najsłabszych opcjach gram i tylko przez pierwsze 2 minutki grania mam 50-80 fps a potem taki spadek do 12 fps MAX ... pomocy ; / nie wiem o co chodzi z tym czy coś zainstalowałem czy jak ,że nagle mi się tak zamulił ; / czy to wina ,że pobrałem coś z neta czy jak ? próbowałem dodawać Ramu ale jest to niemożliwe do grania na piracie. Planuję kupić pełną wersje jak najszybciej ale narazie nie mam kasy. Jest jakiś sposób ,żeby odmulić minecraft'a ??

Z góry dziękuje.

jeżeli źle zamieściłem prosze o przeniesienie

Opublikowano

to moje co mi o nich powiesz:

Procesor: AMD Athlon? X2 255 Processor 3.10 GHz

RAM: 1GB

typ systemu: 32 bit

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 7025 / NVIDIA nForce 630a

Proszę Administrację o zmniejszenie mi paru % :)

Opublikowano

@up

Szczerze to nie wiem :D Aż tak to się nie znam, ja mam 4GB ramu i mi ciśnie na najwyższych w MC przy dość dobrej ilości FPS. Więc może 2-3GB wystarczy?

Opublikowano

Chwytaj, może ci pomóc:

http://www.mpcforum.pl/topic/421768-tutjak-wyeliminowac-zacinanie-sie-minecraft/

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Ciężko określić po samych parametrach. Masz na pewno jakieś programy włączone w tym samym czasie, a nawet sam Windows laguje kompa. Ciężko określić...

@EDIT Polecam metodę prób i błędów. Najskuteczniejsza.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Najpierw spróbuj porządną defragmentacje byle nie windowsowym copem. Możesz też zainstalować jakiegoś Ubuntu np.: 10.04 najlepiej bez unity jakiegoś, tak na linuxie ma się więcej FPS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...