Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W 10 Lat Odkryjemy Planetę, Która Zniszczy Ziemię

Moso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W 10 lat odkryjemy planetę, która zniszczy Ziemię

post-82305-1254166531.jpg

Mówi się o niej od bardzo dawna. Już starożytni Sumerowie nazywali ją Planetą Zderzenia, bo miała zniszczyć Ziemię. Mowa o Planecie X, która, według astronomów, krąży wokół Słońca, gdzieś za Neptunem i Plutonem. Wierzą w to japońscy naukowcy, którzy pokazali komputerowy model tajemniczego ciała niebieskiego. "Odkryjemy Planetę X w ciągu najbliższych dziesięciu lat" - zapewniają Japończycy.

"Tak, jak Ziemia, tak i Planeta X krąży wokół Słońca. Zajmuje jej to jednak około tysiąca lat" - przekonują japońscy astronomowie z Uniwersytetu w Kobe. Twierdzą, że Nibru - jak ją nazywają - może być nawet kilka razy większa od Ziemi. To bardzo zimna planeta, a jej powierzchnia pokryta ma być lodem, amoniakiem i metanem.

"Prawdopodobieństwo, że gdzieś na krańcach Układu Słonecznego istnieje planeta, jest bardzo duże" - mówią Japończycy. "To tylko kwestia czasu, kiedy ją znajdziemy" - dodają.

O Planecie X mówili już starożytni Sumerowie kilka tysięcy lat temu. Oni nazywali ją Nibru - Planetą Zderzenia. Wierzyli bowiem, że Nibru uderzy w Ziemię, co będzie równoznaczne z końcem naszej cywilizacji.

Bardzo interesująco by się stało gdyby jednak dowiedziono, że ta planeta istnieje, jeśli to się potwierdzi to być może teorie o tym co się na niej znajduje też będą miały jakieś pokrycie w rzeczywistości...

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Stwierdzenie jest proste, gdybyśmy mieli wszyscy zginąc w np. 2012 to nikt by już nie chodził do szkoły, lali by na prace bo po jakiego?, wszyscy by korzystali z życia na maxa jak sie da. Wniosek jeden, niema co wierzyć w pierdoły, to że nasz kalendarz kończy się w 2012 to nie znaczy że świat się skończy. Ale fakt - ciekawe co wymyślą z tym kalendarzem ;)

2006-2010

Opublikowano

Takie teksty wprawiają mnie tylko w stan złości... Ileż to razy miał być koniec świata? Nie ma jakieś niebotycznie groźnej planety X która zniszczy całą cywilizacje. Jedyne mało prawdopodobne zdarzenie które może nam zaszkodzić, to wg. mnie przebiegunowanie się ziemi. Ale nie znam się na tym, więc nie będę się wypowiadał.

Koniec świata = bóg = ludzie = idiotyzm.

Hip-Hop nie umarł.

Admin Cienia
Opublikowano

Lubię czytać takie ciekawostki, nawet gdy są fake informacją. :)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano
Stwierdzenie jest proste, gdybyśmy mieli wszyscy zginąc w np. 2012 to nikt by już nie chodził do szkoły, lali by na prace bo po jakiego?, wszyscy by korzystali z życia na maxa jak sie da. Wniosek jeden, niema co wierzyć w pierdoły, to że nasz kalendarz kończy się w 2012 to nie znaczy że świat się skończy. Ale fakt - ciekawe co wymyślą z tym kalendarzem ;)

Ja tam mam w telefonie kalendarz do 2099 hehe ^_^

@topic

Ciekawe to nawet :D chociaż nie wierzę w to za bardzo :P

1683786366.png
Opublikowano

Z tego co słyszałem i czytałem, to w 2012 kończy się kalendarz Majów.

Teraz korzystamy z kalendarza Juliańskiego, z tego co pamiętam ze szkoły.

Mówię tylko co słyszałem.

@Topic Nawet jeśli ta planeta istnieje, to i tak nie ma to dla mnie większego znacznenia.

I tak umrę. Czy wcześniej czy później, to i tak nie ma znaczenia.

:)

Opublikowano
w 2012 kończy się kalendarz Majów.

Jak to mówią : Skończy się kalendarz Majów to zacznie się Czerwców i jedziemy dalej.

Opublikowano
Jak to mówią : Skończy się kalendarz Majów to zacznie się Czerwców i jedziemy dalej.

Hehe masz racje ;D

Jak pisane wczesniej to tez lubie czytac takie ciekawostki ;D ale dla mnie to bzdury... ile razy miał być koniec świata?:D Duzo i zadnego nie bylo takze w to tez juz nie uwierze

9Dragons Veteran Player <--- DB8 WT Hybrid

Jeśli masz jakieś pytania na Temat 9Dragons zapraszam do działu 9D lub Napisz PM, na pewno odpowiem. :)

Opublikowano

@Owned!

Dobre :D

Tak jest..... Planeta X pie*dolnie w Ziemię, kosmici zaczną się wbijać na kawałki Ziemi, a Słońce zacznie kan-kana tańczyć xDD

Z tym końcem świata w 2012 też bzdura....po 1. Bóg powiedział, że koniec świata będzie wtedy, kiedy się tego nie spodziewamy (nie ma to jak dodatkowa PD z religii :D)...po 2. w Azji mają rok 2053 (chyba) xD

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald

Opublikowano

żałosne xD nie pierdzielnie tak szybko nasza ziemia.A w kosmitów nie wieże dopuki nie zobacze na własne oczy

mca.png
Opublikowano

jak istnieją to na pewno są inteligentni bo się z nami nie kontaktują.

Opublikowano
@Owned!

Dobre :D

Tak jest..... Planeta X pie*dolnie w Ziemię, kosmici zaczną się wbijać na kawałki Ziemi, a Słońce zacznie kan-kana tańczyć xDD

Z tym końcem świata w 2012 też bzdura....po 1. Bóg powiedział, że koniec świata będzie wtedy, kiedy się tego nie spodziewamy (nie ma to jak dodatkowa PD z religii :D )...po 2. w Azji mają rok 2053 (chyba) xD

Możemy się spodziewać, że nastąpi to nawet dzisiaj ;D

1317454587-U195480.png

Opublikowano

ludzie stad

http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=18490

to jakies popierdolce brzydko mowiac ;x koles robi sobie jaja a oni dyskutuja na ten temat xD

BUX.TO to scam!

Nie zarabiaj na innych!

1712760.jpg

Opublikowano

A wiecie co jest w tym najlepsze :>?

Że TYLKO chrześcijanie w tym okresie zostaną wniebowzięci, a reszta ppl będzie patrzyła na konieś świata : O!

ZUO :C

A więc, wszyscy już teraz zostańmy.... Wyznawcami Latającego Potwora Spaghetti !!!11!11!oneoneoneone!1

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Ja wole zostać wyznawcą... WIELKIEGO WAFELKA @.@ Ona ma zniszczyć świat za rok także wole szybciej sie zbawić :X Tak btw offtop sie troche robi, ale jak nieofftopować w takim debilnym temacie xD

Opublikowano

Jezu, niedobrze mi >.< (pwn3d [ nie nie chodzi o Cb Owned! xdd...]), wy w to wierzycie? Oh maj kat ; | TO wierdzcie se że za pare lat będzie ZóO i przyjdzie wieelki Jogurt Bananowy i was zaleje ^^, :ph34r:

sygna7mn.png
Opublikowano
Jezu, niedobrze mi >.< (pwn3d [ nie nie chodzi o Cb Owned! xdd...]), wy w to wierzycie? Oh maj kat ; | TO wierdzcie se że za pare lat będzie ZóO i przyjdzie wieelki Jogurt Bananowy i was zaleje ^^, :ph34r:

Brzoskwiniowy pl0x :C?

Mi i tak to tam rybka po długości. Jak umrzemy, to wszyscy (stfu, u stpid kristians !!11!11 D; )

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

mi to tam bez różnicy czy jogórtowy banan mnie zje czy jakiś idiota rozdupcy ziemie czy mnie kośmici zgwałcą i tak umre :P tak jak powiedział poprzednik :P W boga nie wierze ... Po noć w 2012 coś na prawdę się stanie ale teori o tym co jest w chuj i więcej a najlepsze jest to że do tego czasu pojawi się kolejna masa teori o rozjebaniu całej ziemi :D moim zdaniem w 2012 coś sie stanie ale co nikt nie wie ; p Może majowie nie zdarzyli tego kalendarza dalej napisać i rozniosła się plotka xD może w ziemie uderzy zajebisty glut spadający z niebios nikt o tym nie wie ... Ja mam jedną nadzieje że w 2012 nie będzie końca świata :P Za mało bym se poruchał i życia ogólnie poużywał wszak w tedy dopiero będę miał 18 lat :P

notoacta250.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...