Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co powiecie o takim składaku ?

Shadowwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc mam dwa do wyboru bo 2600 niczym się nie rożni od 2600k , tylko ze 2600k można podkręcić a 2600 nie , mam racje ? A 2600k niczym nie różni się od 3770k tylko z tego co widzę ten ma 100MHz więcej i mniejszą moc.

Opublikowano

Do zwykłego i7 2600 starczy GB H61M za 190zł. Do 2600k trzeba co najmniej P67.

3770K to nowa technologia, niższy proces, 10% wydajniejszy niż SB. 3770k na zegarach 4.5GHz to to samo co 2600k na zegarze 5.0GHz.

Opublikowano

2600k to jest pełna wersja Sandy Bridge. Nie ucięte HT(jak to w przypadku 2500k), szybszy, nadaję się do renderu i gier.

Opublikowano

Mam taki problem bo składam się na tego kompa z bratem i nie mogę go przekonać do ASRocka zamiast ASUSa możecie szczegółowo napisać czemu on a nie ASUS plis

Opublikowano

Asus skończył się na P5B na 775, to po pierwsze. Po drugie jeśli ci się coś stanie z płytą to możesz długo czekać na naprawę(serwis Asusa jest straszenie mozolny i długi, wiem to z doświadczenia, co przechodziłem z moją 560tką,czekałem prawie 2 miesiące na kartę.)

Opublikowano

Ja tam nie wiem za bardzo jak opisać płytę , np. taki procek to czujesz podczas używaniu kompa jak się sprawuje np. przy wielu programach , a co do płyty to tak raczej nie ma patrzysz na parametry i bierzesz , jak się zepsuje to zepsuje a jak działa to działa

Opublikowano

Przy wyborze mobo patrzysz też na dochładzanie sekcji, NB, ile płyta max RAM'u, czy obsłuży CF/SLI, jaką ma sekcję zasilania (przydaję się do o/c, Asus ma gorszą niż ASRock)

Opublikowano

Wybierając płytę kierujesz się:

1. programami, technologiami jak np. Cool n Quiet

2. obsługowaną pamięcią (ilość jak i częstotliwość)

3. obsługą SLI/CrossFire

4. Formatem (są mATX i ATX)

5. USB (2.0 2.1 lub 3.0)

6. Direct - niektóe płyty obsługują tylko 10

7. Funkcjami OC lub odblokowywania rdzeni

8. Sekcją zasilania - przydatne do OC

Na pewno można by coś znaleźć albo jakoś to skrócić, ale głównie o to chodzi.

Opublikowano

Dzięki za info , nie chce nic mówić ale połowy z tego nie rozumiem , co poradzę ... Można by jakoś tak abym i ja zrozumiał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...