Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uzależnienie od Kompa, jak się uwolnić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, widzę od dłuższego czasu że mam problemy z długim przesiadywaniem na kompie,

tym samym mam problemy w szkole, chciałbym to jakoś zmienić.

Ale wiadomo nie jest tak łatwo, na pierwszy ogień usunąłem konto na nk i na fb.

Bo to straszne pożeracze czasu, drugim ruchem byłoby GG,

ale mam tam wiele ważnych ludzi, którzy są mi w życiu potrzebni,

poza tym mam kolegów ze szkoły, którzy są potrzebni do szkoły "wydrukowanie ściąg" itp... :D

Jeżeli chodzi o gry, nie gram za dużo, większość poświęcam na serfowanie po internecie.

Głównie przesiaduję na forach internetowych.

Widzę że to gówno, działa mi tylko na szkodę.

Chciałbym się tego pozbyć, ale zawsze jest coś co mnie zatrzymuje.

Coś co sprawia że chce sobie usiąść.

Jakbym chciał odłączyć wszystko i wynieść to nie mogę,

bo mam rodzeństwo i oni chcą sobie pograć.

Znajomych raczej w pobliżu nie mam, tutaj jest taka patologia,

że ja do nich nie pasuję, mieszkam na wsi ;x

Jak się pozbyć nałogu komputerowego?!

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Drastyczny sposób weź jakąś część PC (Lub myszke klawiature co tam wolisz) i oddaj rodzicom mówiąc że np przez tydzien pod żadnym pozorem nie moga ci oddac tej części.

Wierz czy nie ale jakiś rok temu sam doszłem do podobnego wniosku i wywaliłem kartę graficzną (była stara ale bez niej sie obyć nie da) zanim uzbierałem kasę na nową mineły prawie 2 miesiące przez które było 0 pc od tego czasu kontroluje moje siedzenie na pc jak chce to odejde.

Zastępcze zajęcie by się przydało możesz komuś pomóc możesz coś zarobić ;).

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Myszka, klawiatura, kabel od zasilania to głupi pomysł, bo jeżeli jest uzależniony, to i tak od kolegów czy coś przyniesie sobie drugi.

Lepszym sposobem jest oddanie skrzynki lub monitora rodzicom, którzy zamkną go np w szafie na klucz

Sukces murowany

9368_gold.png

Opublikowano

Wystarczy poprosic rodzicow o nalozenie hasla na komputer :D

p.s. 300 post :D

Opublikowano

Wystarczy poprosic rodzicow o nalozenie hasla na komputer :D

p.s. 300 post :D

Wierz mi, że nic to nie da ;) Jak dobrze się postara to je złamie ;p Dlatego zawsze lepsze są drastyczne środki

9368_gold.png

Opublikowano

Ale mówiłem że mam rodzeństwo i oni też chcą pograć :D

Ale u mnie są ustalone godziny pobytu na kompie, ja gram rano. Wobec tego odłączać kabel i dawać go rodzicom, albo coś?

Opublikowano

Tak weź kabel i go oddaj i powiedz zeby ci nie oddawali jakbys chciał.

To zeby nie załatwic 2 musisz sam powstrzymac

Opublikowano

Spędzaj więcej czasu na podwórku oraz tocz bardziej intensywne życie towarzyskie (tylko bez przesady), a na pewno zapominasz co to PC xD

9368_gold.png

Weteran
Opublikowano

Ja sam miałem uzależnienie od komputera, ale to mi już przeszło jak to zrobiłem nie oddawałem mamie żadnej rzeczy ponieważ i tak bym sobie załatwił inną

Najlepszy sposób iść na dwór i znaleźć coś ciekawego do roboty ja np uprawiam parkour i trochę freestyle football

Teraz jak wchodzę na kompa to jak siedzę 1 h to już przesada i muszę iść na dwór dlatego też spróbuj wychodzenia na dwór do znajomych

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Znajdź sobie hobby, np. sporty. Jeszcze tylko full muzyki na mp3 i gitara.

Czytaj książki, znajdź dziewczynę i poproś, aby ci rodzice zabrali komputer i nie oddawali.

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Ale mówiłem że mam rodzeństwo i oni też chcą pograć

:D

Ale u mnie są ustalone godziny pobytu na kompie, ja gram rano. Wobec tego odłączać kabel i dawać go rodzicom, albo coś?

Nie rozumiem takiego myślenia... chcesz odejść ? odchodzisz ... nie dawaj rodzicom kabli ani nic w tym stylu, bo na następny dzień będzie: "Mamusiu daj mi ten kabel bo potrzebuję coś tam zrobić..."

Ja ostatnio rzuciłem fajki... ot tak, z dnia na dzień, więc Tobie z kompem się uda na pewno.

Skoro nie chcesz iść na patologiczne podwórko, to może pojeździj na rowerze? połów ryby :D.

//Ps. Omek Twoim zdaniem łatwiej mu będzie złamać hasło do kompa niż otworzyć szafę na klucz? ... chyba,że to szafa pancerna :P

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Wyjdź na dwór do kolegów / koleżanek , będziesz tak regularnie wychodzić i nie będziesz tak dużo czasu spędzał przed komputerem.

Naucz sie czytac ze zrozumieniem :) Chyba wyraznie napisal ze nie ma w poblizu zadnych znajomych tylko jakas patologia.

@TOP

Skoro mieszkasz na wsi to kup sobie jakis motor, quada, samochod i posmigaj sobie po lasach. Kiedys potrafilem cale dnie spedzac przy motorze ale teraz gdy juz jest za slaby to nie chce mi sie na niego wsiadac nawet :)

Opublikowano

Jak dasz rodzicom kabel czy coś , zaraz go zajebiesz. Ja też tak miałem. Najlepiej weź zasilacz i go przetnij.

Bez przesady a jak jego rodzeństwo wtedy zagra?

Ja sie nie dziwie ze na PC siedziesz jak nie masz do kogo buzi otworzyć bo wokół nie ma z kim porozmawiać (jacyś koledzy itp itd).

Uwierz mi jak oddasz kabel i będziesz świadomy że chcesz sie odciąć od komputera to ci sie uda i nie będziesz kombinował jak go odebrać spowrotem bo z własnej woli to robisz

Opublikowano

Dziewczyna działa w 100%.

Ja bym neta wyłączał jak bym wbijał do domu .

Wbijasz na gg tylko dlatego żeby sobie z kimś pogadać,brakuje ci przyjaciół blisko siebie.

Pomyśl o tym jak byś to mógł zmienić.

Albo jak pełno letni idz z kumplami na piwko i tyle,.

Opublikowano

Znajdź sobie hobby jakieś, graj w piłke, przesiaduj na ławce pod blokiem z koleżkami, idź na siłownie.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Niech rodzice przestaną płacić za internet i będzie ok : )

No co ty komp do nauki też się przyda a wikipedia i google ;)

Chłopie z czasem zrozumiesz że takie granie 24/7 to strata czasu, najlepiej sobie to zorganizuj jakoś gram tyle i tyle i koniec na dziś, takie moje zdanie bo dzisiejsza młodzież przeważnie jest uzależniona od kompa ^_^

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Mój nałóg polega na tym że ja mam określone godziny siedzenia i korzystania z kompa, staram się coś robić.

No ale są nudy, natomiast jak wejdzie brachol, albo siora to zaczyna się:

- Daj coś zobaczyć :D

Lubię rysować, ale ważna jest tez nauka, i tak jak mówi m SoFarGone,

neta nie mogą odciąć, bo zawsze do nauki się przydaje ;)

A na GG piszę do kolegów jak potrzebna jest ściąga wydrukowana :D

Opublikowano

Zamień czas spędzony przed komputerem na treningi. Zapisz się na wszystko co możliwe: siłownia/ sztuki walki/ nożna/siatka/kosz

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

usunales fb,usunales nk, teraz pora na zbanowanie Ci konta na mpcforum przez RMCF na perma.

znajdz sobie dziewczynę i odrazu mniej czasu przy kompie, na mnie to dziala

NO PAIN

NO GAIN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...