Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uzależnienie od Kompa, jak się uwolnić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli rozumiesz że jesteś uzależniony to po proś rodziców by nie dopuszczali cię do kompa bądź schowali go gdzieś (nie koniecznie w domu)

Gorzej jest z osobą która twierdzi że nie jest uzależniona a tak naprawdę to No Lifer

Gram w :

Battlefield Heroes , Battlefield Play4Free , Minecraft

Pomogłem? Daj Plusa :)

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tez siedze sporo przed PC, ale zeby to nazwac uzaleznieniem? No nie wiem, ja przesiaduje na nim z nudy. Wczoraj np. po szkole, wbijem do domu wyszedlem z psem na godzinke i zadzwonil kumpel zeby do parku przyjsc pograc w noge - siedzialem do 21 = 0 PC :)

Nie rozumiem tylko o co tobie chodzi z tym ze u ciebie jest patologia i ze do nich nie pasujesz? Jesli nie dasz na siebie wplynac innym osobom to spokojnie mozesz sie z takim kims zadawac, tylko nie wchodz w interesy :D

61093c6efb.png

Opublikowano

znajdziesz sobie dziewczyne, potem ci sie bardzo ona spodoba, ożenisz sie z nia a potem bedzie na cb krzyczala ze nie zrobiles obiadu -,-, quada sobie kup lub derbi sende :)

Opublikowano

Ja pamiętam jak wpadłem nałóg komputerowy to gdy przyszedłem z szkoły to siedziałem do 22/23 godziny grając, a rodzicom mówiłem że się uczę, w wakacje od 7 rano do 22/23 z małymi przerwami na jedzenie -_-, ja uwolniłem sie z tego nałogu ponieważ zająłem się mechaniką, teraz przy kompie spędzam max 1 h , a w ładnie dni wgl nie siedzę na kompie tylko robie u mechanika ;)

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Poproś RMCFa żeby Cię zbanował. Albo nie, lepiej omka, bo rmcf da ci perma jak będzie chicał np. tydzień. Noi też wychodź na dwór, pojedź gdzieś na rowerze czy coś, mi to pomaga.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Nowicjusz
Opublikowano

Za każdą minutę przy komputerze petarda na ryj od ojca

Szybko ci się odechce

Opublikowano

Wyłącz internet na 30 dni, po prostu niech będzie tak jakbyś go nie miał... przy telewizorku sobie usiądź, wychodź na dwór, itd, itd.

To pomoże - usuwanie profili czy GG nie da rezultatów, bo wcześniej czy później znów będzie Cię "ciągło."

Opublikowano

On nie może całkiem zlikwidować komputera, nie tak walczy się z nałogiem ... gdyby na 2 tyg wyłączył neta to by nie wytrzymał a jeśli to później był by " noł lajf " cały czas...

Walcz stopniowo , nie siedź na kompie wtedy gdy Ci to nie potrzebne , jeśli chcesz ściągę od kumpla to wbijasz na kompa, drukujesz i wyłączasz. , proste ? a Ty pewnie jeszcze nk i " fejsbuk " i plotkujesz ... ten "fejs" to nałóg całego świata ... wszędzie się o nim gada, " cze masz fejsa " , " czy moge wejść na fejsa " .... po prostu żal mi ludzi którzy przesiadają większą cześć czasu na tym gównie . !

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Zapisz sie na zapasy , przyjdziesz do domu tak zmeczony po treningu ze od razu w kimono o 19 i sie budzisz o 10 :D A do tego

mięśnie bardzo szybko rosną. (na zapasach pracujesz KAŻDYM mięśniem no może oprócz pena xD )

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

Przesiądź się na laptopa.

Ja nie wiem co ludzie widzą w FB w ogóle?

Założyłem tam konto i popatrzyłem, poprzeglądałem, złapałem paru znajomych i tyle...

obraz24.png

Opublikowano

Przesiądź się na laptopa.

Ja nie wiem co ludzie widzą w FB w ogóle?

Założyłem tam konto i popatrzyłem, poprzeglądałem, złapałem paru znajomych i tyle...

Ja konto zalozylem, popatrzylem, zlapalem paru znajomych i usunelem bo stwierdzilem ze nie jest to do niczego potrzebne.

Musisz wlaczyc ze samym soba aby pokonac ten nalog :)

61093c6efb.png

Opublikowano

Jak grasz spróbuj znaleźć poczucie czasu... patrz często na zegarek.. ustal sobie, że np z dnia na dzień grasz o godzinkę mniej....

Tylko grając musisz być świadomy... bo gdy nie jesteś świadomy i nie myślisz o tym, że czas leci... to czas minie błyskawicznie...

Musisz spoglądać na zegarek co chwile...

Gdy masz rodzeństwo i ono musi też siedzieć, to poproś rodziców aby założyli hasło na komputer - i żeby tylko oni je znali...

Oni by decydowali kto kiedy i ile siedzi.. To co mówi Omek jest mało prawdopodobne... przecież takiej wiedzy się nie nabywa z dupy.. musiałby mieć dostęp do internetu

aby nabyć wiedzę złamania tego hasła... Ale tak jak mówię silna wola jest bardzo ważna... Jak nie masz zwierzaka, to może pomyśl o zakupie takiego pupila...

z takim psem, możesz chodzić cały dzień.. Masz wtedy argument aby wyjść na pole... A nie bez celu się plątać...

Skoro mieszkasz na wsi, to może gdy rodzice są w stanie to pomyśl o kupnie jakiegoś taniego używanego skutera ?

Opublikowano

Dziewczyna lub siłownia po dobrym treningu nie bedzie ci się chcialo siedzieć przed kompem

Opublikowano

Ja jestem uzalezniony od komputera. Nie kryje sie z tym. Jednak ostatnio poczulem chec nagrania jakiegos gameplaya. Zaczalem nagrywac i zauwazylem ze jak nagram jeden film dzienie i go obrobie to siedze krocej na komputerze niz wczesniej. Nie jest to jedyna zaleta nagrywania, w przyszlosci mozna liczyc na partnerstwo youtube i zarabiac na tym pieniadze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...