Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uzależnienie od Kompa, jak się uwolnić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecałabym Ci uprawianie jakiegoś sportu, zapisanie się do klubu piłki nożnej czy coś w tym tylu, abyś szedł na treningi, wracał zmęczony i kładł się spać :D

3ccee6379259f.png

KidMod Smite | TVD Fan | 90210 Fan

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

przede wszystkim musisz zrobic pierwszy krok, coś na spontana... zamiast teraz pisac posta co zrobić poprostu wyjdz na dwór, wyjmij rower i sie gdzieś przejedź albo przejdź, podwodz do znajomych czy nie chcą pochodzić po miescie, pograc w pilke czy cos... nie wiem jakie tam masz dostepne atrakcje

Opublikowano

Chodz na dyskoteki , do klubów poznaj fajne towarzystwo i nie będziesz tak myślał o komputerze.

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Akurat w moim przypadku to starsza kiedyś zapomniała zapłacić za usługi internetowe i było tak że przez całe wakacje nie było neta ; )

Przez pierwszy tyg trzepało mną i obracało jak bym był opętany. Potem spokojnie bawiłem się z kumplami a o kompie zapomniałem do momentu kiedy uruchomili neta ; /

Najlepsze wyjście ; p

Pozdrawiam.

Opublikowano

Pamiętam jak to ja kiedyś w ogóle nie wychodziłem na zewnątrz, nie miałem czasu nawet iść do szkoły czy też zrobić sobie jedzenie.

Mówię to całkiem serio. - niestety. Wszystko przez jedną jebaną głupią gre o nazwie metin.

Sprzedałem konto za złotówki i tak to się skończyło. Teraz żyję (prawie) jak normalny człowiek :D

Proponuję Ci jakieś hobby które pochłania całe dnie np. wędkarstwo.

Idziesz na cały dzień na ryby i jakoś powoli odzwyczaisz się od komputera.

HBV27j.png

Opublikowano

Hmm.....Poproś rodziców aby założyli hasło na kompa(tylko żeby Tobie nie podawali ^^ ) i bardzo rzadko żeby ci wpisywali hasło i żebyś grał 1 - 2 godz.

Opublikowano

Przecie jak lubisz siedzieć na kompie to i tak będziesz na nim siedział ; )

Ja dziś nie poszedłem do szkoły bo miałem się uczyć z Fizyki

I jakoś od 9 do 18 siedzę na necie :D

Normalka że jak się skończy szkoła i będzie czas wolny i ciepło to wyjdziesz na powietrze..

Bo aż szkoda marnować tak krótkiego i cennego czasu jakie są wakacje ; )

pzdr. ;)

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

Mówisz, że masz rodzeństwo i nie możesz pozbyć sie kompa tylko dlatego, że podświadomie nie chcesz przestać.

Jakieś dwa miesiące temu potrafiłem po trzy dni nie wychodzić z domu, moje nie wychodzenie z domu tłumaczyłem sobie faktem, iż nie chce skończyć tak jak moi (kiedyś) dobrzy koledzy, którzy teraz albo są w poprawczaku, albo palą dopalacze popijając to tzw. pampą (0,5l za 5zł ).

Jednak postanowiłem z tym skończyć - odrzuciłem kompa całkowicie. Po ok. 2 tygodniach bez kompa wróciłem do starych przyzwyczajeń z czasów gdy byłem młodszy - powrót ze szkoły, obiadek i powrót o 22.

Gdy komp będzie stał nie skończysz z tym - wyobrażacie sobie np. mieć paczkę fajek, czy jedynkę tematu i skończyć z nałogiem ? Wiesz, że możesz jeszcze raz zapalić w każdej chwili i w końcu ta katorga, którą przeżywasz bierze górę.

Porozmawiaj z rodzicami, pokaż Im jakiś artykuł w necie mówiący o tym, jakie są skutki siedzenia przy kompie, obsmaruj komputer.

Zamknij go w piwnicy, wyrzuć klucz - tak żebyś nie miał do niego dostępu.

Po jakimś miesiącu dopiero zauważysz jak można być takim człowiekiem. Osobiście gdy słyszę jak grupka moich kolegów mieszkających na jednym osiedlu gada przez skype'a po szkole, czy nachrzania całe przerwy o lolu, to normalnie szkoda gadać.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Zamiast uwalniać się od kompa, korzystaj z niego w sposób korzystny dla ciebie, na przykład pomagaj innym ludziom. Propozycje :

zadane.pl

zapytaj.onet.pl

hardyizory.jpg

/ To co było, nie wróci... /

Opublikowano

Ja siedzę po 3h max dziennie na kompie i to jest MAX. Poprosiłem dziewczyne, aby mi pomogła - bo sie uzależniłem. Codziennie po szkole (koło 20:00) zabierała mnie z domu, na miasto. Tak codziennie ;-).. W weekendy to kompa już prawie nie widziałem. Wystarczy tylko poprosić jakąś bliską osobę. ;)

Opublikowano

Mam tak samo ;> mi zabrali router, kabel od routera, monitor,kabel od monitora,myszka,klawiatura,słuchawki i niestety w ten sam dzień to znalazłem...

Wyjdź na dwór ja chodzę na orlik pograć ;>

Opublikowano

U mnie nie ma za dużo możliwości zawsze sie chciałem parkouru nauczyc, może jakis poradnik w necie jak takie proste tricki wykonywać macie?

Bo chętne bym sobie coś porobił, no ale jak mówi AdamS12 dopuki komp w chacie to nie da się skończyć :D

Znalazłbym sobie dziewczynę, nawet mam jedną na oku, ale no jak do niej zagadać? Wstydzę się że mnie wyśmieje :D

Opublikowano

Myślisz pewnie , ale nuda na kompie albo coś . Muszę znaleźć coś fajnego do grania itp . Też tak mam , ale lepiej nic nie zaczynać . Wyłączyć komputer , wyjść na podwórko , zainteresować się czymś co nigdy nie próbowałeś . Po majsterkować coś , naprawić, rozebrać i złożyć jeszcze raz . To tak wciąga , że zapomnisz o komputerze ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...