Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 2500zł

Lexus*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, możecie złożyć mi jakiś dobry zestaw komputerowy do 2500 zł? Przeznaczony głównie do gier typu CoD, Crysis2, BF. Nie będę raczej bawił się w żadne podkręcanie procesora itp. Najbardziej zależy mi na dobrej karcie graficznej i mocnym procesorze, reszta chyba nie jest aż taka ważna?

Mam dysk, więc składajcie bez niego.

Najbardziej zależy mi na wydajności, bez zbędnych super zasilaczy za 500 zł itd.

Nagradzam lajkami.

1377531174-U173186.png

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

refresh co 24h wiem, ale coś chyba temat niewidoczny bo 0 wyświetleń i 0 odpowiedzi

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Twój zestaw jest od dupy lexus, jego zestaw jest 50% lepszy ty wziąłeś starą technologie, nie 2500k tylko 2500 on dał ci bdb procesor ma wiele rdzeni, czyli jest dobrze przystosowana do gier typu bf4 jak tylko wyjdzie oraz nowej części CoDa. Bierz jego zestaw ten z amd dołóż kase na karte i jest extra

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

jowe:

Myślisz, że wiele rdzeni coś ci da? Owszem w renderingu, ale na razie nie ma gry, która wykorzysta moc budowy FX. Myślisz, że 2500k jest takie tanie teraz? Prawie 1k zł. Myśl człowieku. 2400/2500 zawsze może szyną do 4.0 dojechać.

Tutaj masz coś od Intela:

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47692

Jedynie co tutaj jest drogie to GPU. Wersję od szafirka wyrwiesz za 900zł, jak dobrze poszukasz.

Zestaw AMD:

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47693

To samo co wyżej. Zamiast wersji od GB pokuś się od szafirka bez o/c za 900zł.

@Na agito masz szafirka za 970zł.

Zresztą możecie mnie besztać, za to, że jestem fanem AMD (nie fanbotem, wiem zabrzmiałem, jak Scoiatael z Wiedźmina 2 "nie jesteśmy złodzejami", a nimi byli). AMD nie ma praktycznie żadnego wsparcia. Instrukcję zawarte w FX są idealnie dopracowane, ale brak zainteresowania ze strony M$, benchmarków, gier daję się we znaki (wiem gadam jak popierdolony, ale wiecie. Trochę za dużo). Ciekaw jestem, jak zoptymalizują to wszystko co wymieniłem i co powiedzą zaślepiali intelowcy

Opublikowano

Anoizm podal ci dobre zestawy.

@UP: popieram, gdzie sie nie wejdzie, to intelowcy wala tekstami "amd ssie, moj 2500k jest najleszy" Troche jak z malym dzieckiem - jak sie uprze przy czyms, to nic sie nie da powiedziec.

@Top: od kilku lat jade na prockach od AMD i jedyna wada to boxowe chlodzenie.

@Down: Kurde, jak czesto zmieniasz pc? :O i5, 955, zaraz fx z wodzianka i 78xx. Drukujesz sobie kase czy jak ;p?

7m9a.png

Opublikowano

http://allegro.pl/hit-sapphire-radeon-hd7850-2gb-ddr5-box-i2385308145.html

Tutaj masz jeszcze taniej z agito ;p Sam zamówiłem wczoraj jedną sztukę. Pewnie po weekendzie lub jutro dojdzie.

Opublikowano

Plytka glowna z asusa , 8gb ramu ddr3.

Nvidia geforce gt520x 1gb.Razer goliathus A , razer Deathadder + dobre sluchawki (sennheiser hd201+zalman mic1)

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

gt-520 ahahahaha ale zaraz spadnę z krzesła to jest karta z zapalnikiem w środku, komp bez procka ale ty dobry jesteś.

@anozim może masz racje ale jednak już nie długo, gry potrzebują wydajności i next bf czy cod na pewno, będzie na buldożerku dobrze chodził nie wiem jak z kartą ale cóż ty jesteś bardziej obeznany w temacie

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

gt-520 ahahahaha ale zaraz spadnę z krzesła to jest karta z zapalnikiem w środku, komp bez procka ale ty dobry jesteś.

@anozim może masz racje ale jednak już nie długo, gry potrzebują wydajności i next bf czy cod na pewno, będzie na buldożerku dobrze chodził nie wiem jak z kartą ale cóż ty jesteś bardziej obeznany w temacie

Chyba z brakiem zapalnika cyt. allegro "Karta GT520 zapewni niespotykaną dotąd wydajność w grach obsługujących DX11." xD

@Anoizm Ta płyta do AMD pociągnie FXa, bo chyba trzeba bios upnąć.

Opublikowano

A jeszcze mam pytanie, Anoizm ta płyta główna nie jest za slaba? I czy nie dało by się wziąć jakiegoś tańszego zasliacza? Ja nie będę raczej podkręcał procesora itp.

I ile będę miał około fpsów na tym zestawie intela w bf3 na ultra? Będzie się dało grać komfortowo?

Plytka glowna z asusa , 8gb ramu ddr3.

Nvidia geforce gt520x 1gb.Razer goliathus A , razer Deathadder + dobre sluchawki (sennheiser hd201+zalman mic1)

Wyjdź.

ps. Anoizm nie dałeś nagrywarki do tych zestawów, a ja mam tylko dysk, nagrywarki nie mam :(

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Ale ja raczej jestem skłonny wziąć zestaw Intela. Który w końcu jest lepszy? Będę grał dokładnie w takie gry: Call of duty black ops, Crysis 2, Gta 4, battlefield 3, mass effect 3.

Dałoby się jakoś zrobić żeby cena nie przekroczyła 2550zł? Np. wziąć tańszą pamięć ram albo coś..

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Jeśli Intel'a bierzesz to odpada zejście poniżej 2550zł. Chyba, że weźmiesz słabszego 560Ti (ale to już przeżytek)

Opublikowano

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47698

Anoizm może poprawić ten zestaw. Obudowę sam sobie wybierz.

@down

Wiem, że jest trochę słaby. Powiedziałem, żeby obudowę sam wybrał. Dobra płyta główna raczej nie zaszkodzi, chociaż można za to coś lepszego (np. kartę graficzną) lepszą wziąć. No dobra, przesadziłem z tym antkiem :D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

6100 jest troszkę słabe, po co mu zasilacz Antec'a? Zwykły OCZ/XFX starczy. MOBO do 200/250zł starczy, buda z dupy.

A czy zestaw AMD dużo różni się od tego Intela? Tzn. gry będą gorzej chodzić? Mi zależy tylko na wydajności, nie jestem fanem żadnych z marek.

Ewentualnie kiedyś mogę skusić się na jakieś podkręcenie procesora itd. tylko musiałbym o tym poczytać bo się na tym nie znam

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Moja propozycja:

Płyta na dość dobrym chipsecie

8 GB RAM'u

Zasiłka OCZ 600W (dobra firma, dobra moc)

Buda dość dobra pod względem jakość/cena

HD7850 (jedna z nowszych kart)

Zamawiając w innych portalach np. morele.net, techplanet.pl MOŻESZ ZAOSZCZĘDZIĆ nawet do 150 zł (tansze ceny)

Opublikowano

Moja propozycja:

Płyta na dość dobrym chipsecie

8 GB RAM'u

Zasiłka OCZ 600W (dobra firma, dobra moc)

Buda dość dobra pod względem jakość/cena

HD7850 (jedna z nowszych kart)

Zamawiając w innych portalach np. morele.net, techplanet.pl MOŻESZ ZAOSZCZĘDZIĆ nawet do 150 zł (tansze ceny)

Nie wiem tak do końca czy potrzebne mi te 8gb ramu, to chyba tak bardziej dla szpanu :)

A pójdzie mi na tym zestawie bf3 na ultra przy +40fps na 1440x900? Gdzieś czytałem, że ten procek troche nie wyrabia z grami typu np. crysis 2

1377531174-U173186.png

Opublikowano

BF3 potrafi RAMu żreć, a nowe gry coraz szybciej wychodzą :) Potem będzie dokładanie, sztukowanie i jeszcze coś nie będzie działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...