Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Xbox 360 Kinect VS PS3 Move

konny1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym kupić sobie konsolę... Ale nie po to żeby pograć (bo mam kompa do tego) ale żeby trochę się poruszać... :D

Co jest lepsze? Move czy Kinect? Może pomóżcie z własnego doswiaczenia, jeśli je macie w tej sprawie...

Proszę, abyście porównali wszystkie opcje jakie są chyba możliwe (OBIEKTYWNIE)

Proszę, o szybką pomoc :D Z góry dziękuję

Opublikowano

Jeśli chcesz się ruszać, skakać, biegać to wybieraj kinecta. Jeśli stawiasz na coś bardziej ambitnego jak strzelanie, walka na miecze itp. bierz move.

Przy Kinect naprawdę sterujesz całym ciałem, gdy skaczesz, postać skacze, gdy biegniesz - biegnie, a przy move masz dwie pałeczki którymi odwalasz całą robotę.

Jeśli chodzi o "fitness" wg. mnie kinect będzie lepszym rozwiązaniem ;)

Opublikowano

Jesli chodzi o sam ruch to xboxa z kinectem poniewaz nie ma on jakis Harry Potterskich palek ktorymi mozesz trafic w telewizor jak ci wyslizgnie ;) takze wybierz kinecta.

K4milo%20PL.png

Opublikowano

No właśnie chodzi mi raczej żeby się troszke poruszać... ale postrzelać lub walić na miecze od czasu do czasu też by się przydało...

No i właśnie chciałem dziś zapytać pro po biegania... :P Jak się biega?? w miejscu biegasz i wtedy twoja postać biegnie na ekranie?

I jeszcze PAMIĘĆ! można do PS3 lub Xboxa podłączyć np. pendrive? :D

Można zapisać grę na konsolę? (np. kilka gierek jeśli jest 250GB)

Są jakieś inne wersje w Xboxie niż 4Gb lub 250Gb?

Opublikowano

Tak, biegasz w miejscu.

można do PS3 lub Xboxa podłączyć np. pendrive? :D

- można ale gier raczej na tym nie zapiszesz

Można zapisać grę na konsolę? (np. kilka gierek jeśli jest 250GB)

- na 250 gb wejdzie ci masa gier, jeśli będziesz grał na oryginałach to długo potrwa zapełnienie dysku samymi oryginałami (na 4 gb nie zainstalujesz nic, jedynie zapiszesz stan gry)

Są jakieś inne wersje w Xboxie niż 4Gb lub 250Gb?

- są, jest Xbox 360 Arcade, Premium i Elite, Arcade - karta pamięci 512mb (chyba), Premium - dysk twardy 20gb, Elite - dysk twardy 120gb

Opublikowano

są jakieś ciekawe gry aby można było sobie pobiegać? jakaś gra akcji? :D

można do PS3 lub Xboxa podłączyć np. pendrive? 
- można ale gier raczej na tym nie zapiszesz

hmm, czyli wejście jest? do czego?

ok, można ściągać dema... ale czy na Xboxie to kosztuje? bo coś czytałem: żeby grać przez neta to trzeba zapłacić... <_<

Arcade - karta pamięci 512mb (chyba), Premium - dysk twardy 20gb, Elite - dysk twardy 120gb

A są one dostępne w polsce? Bo jakoś nie widziałem ani jednego...

Opublikowano

są jakieś ciekawe gry aby można było sobie pobiegać? jakaś gra akcji? :D

- teraz coraz więcej tego wychodzi, jest kinect star wars itp.

można do PS3 lub Xboxa podłączyć np. pendrive? :D

hmm, czyli wejście jest? do czego?

- do pendrive, nawet kilka slotów i na dysk twardy, w ps3 żeby go np. wymienić chyba trzeba trochę porozkręcać, w xboxie jest on dostępny pod jednym przyciskiem tak więc wymiana nie nie jest problemem

ok, można ściągać dema... ale czy na Xboxie to kosztuje? bo coś czytałem: żeby grać przez neta to trzeba zapłacić... <_<

- niektóre dema są za free i możesz je pobrać bez względu na to czy masz konto silver czy gold, niektóre wymagają konta gold (jest też ono wymagane do gry na multi)

Arcade - karta pamięci 512mb (chyba), Premium - dysk twardy 20gb, Elite - dysk twardy 120gb

- są, masz tutaj wszystkie 3 (nie sugeruj się kablem od pada, ta wersja działa również z bezprzewodowymi)

xbox-360-versions.jpg

Opublikowano

no właśnie o star wars to ja już wiem... :P Jakie są inne?

tego drugiego nie zrozumiałem... to można pendrive podłączyć czy nie? :P

te konto silver jest za darmo? aby ściągnąc grę nie muszę nic płacić??

Ale w sklepach widziałem tylko 4 lub 250Gb.... (a zwiedziłem sporo sklepów)

Opublikowano

no właśnie o star wars to ja już wiem... :P Jakie są inne?

- nie jestem w stanie wymienić, wyszukaj w google

tego drugiego nie zrozumiałem... to można pendrive podłączyć czy nie? :P

- można..

te konto silver jest za darmo? aby ściągnąc grę nie muszę nic płacić??

- tak silver jest za darmo, ale wtedy możesz pobierać tylko niektóre demówki

Ale w sklepach widziałem tylko 4 lub 250Gb.... (a zwiedziłem sporo sklepów)

- w takich sklepach jak MediaMarkt itp. nie znajdziesz już wersji arcade, premium czy elite, takich szukaj tylko na allegro lub jakichś giełdach elektornicznych

Opublikowano

Nie można. Trzeba wykupic abonament Gold . Najbardziej opłaca się kupić Gold 12+4 miesiące za 120-150zł.

Opublikowano

ale grać w PS3 da się za darmo?

i mam pytanko następne: czy są jakieś gry do PS Move w których można biegać? I jak się biega??

Opublikowano

1. tak, na ps3 multi jest darmowe, ale jeśli chodzi o sklep z grami itp. wg. mnie bardziej ubogi niż na xboxie

2. nie mam pojęcia, pewnie są ale nadal ograniczasz się do trzymania dwóch pałek :P

Opublikowano

Ogólnie jestem raczej za kupnem Xboxa z kinectem...

Jak myślicie potanieje jeszcze bardziej??

....szkoda że nie ma gier (kinect) typu GTA lub Assasin....

Opublikowano

Czy ja wiem czy takie szkoda, popatrz z innej strony tak bierzesz pada wygodnie siadasz i grasz a tak musisz non stop stać i się ruszać w końcu to męczy.

csyt2-signa.png

Opublikowano

wygodnie siąść to mogę właśnie przed kompem...

...i nie non stop stać, (nie jestem maniakiem co gra cały dzień :P)... postoje jak mówisz godzinkę i ok :D

Ale jak myślicie: stanieje jeszcze bardziej?

Opublikowano

Nie rozumiesz ;f Ta gra jest co najmniej na kilka dni grania (po całe dni) jak byś miał grać po 1h dziennie to byś ją przeszedł za 2/3 miesiące .

csyt2-signa.png

Opublikowano

Ogólnie jestem raczej za kupnem Xboxa z kinectem...

Jak myślicie potanieje jeszcze bardziej??

....szkoda że nie ma gier (kinect) typu GTA lub Assasin....

Xbox 360 z kinectem potanieje........... jak wyjdzie Xbox 720 :P

97 procent nastolatków słucha techna,rapu i innych smieci...ja slucham normalnej muzyki. rocka,hard rocka np. AC/DC albo Guns 'n Roses

A ty ? należysz do tych 3 procent ?

kryspin99.jpg

Opublikowano

Posiadam kinecta. Sprawdza sie narawde fajnie. Zwlaszcza cala rodzinka pograc. Gralem na move i rowniez dobrze sie bawilem. Powiedziales, ze chcesz sie poruszac, wiec lepsze bedzie dzielo Microsoft (kinect). Poczawszy od gier tanecznych az po bijatyki angarzujesz swoje wszystkie miesnie.

40ac0c32bdc17.jpg

Potrzebujesz Sygnaturki, avatara, tapety lub jakies innej graficznej rzeczy?

Pisz na PW.

Opublikowano

tak kinect fajna rzecz ale nie mowicie ze move to gowno ... Byś pograł w killzona na movie z pistoletem chyba sie nazywał sharpshooter i gra sie bosko trzymasz pistolet i celujesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...