Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tablet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem na co czekasz, mamy Ci podawać jeszcze inne czy dowartościowawać podane?

Akcelerometr to czujnik ruchu telefonem/tabletem.

Overmax OV-TB-06 możesz znaleźć w Tesco(to nie żart) za 499 zł. Android 4.0.m Procek 1Ghz ARM Cortex A8.

Co o tym sądzisz?

image.png 

Opublikowano

Overmax nie ma GPS stad tylko g-sensor jako wskaźnik położenia urządzenia ( tańszy bo po co jak nie ma gps )

wracając do akcelerometru i g-sensora to dokładnie to samo tylko małe różnice w działaniu , jak ktoś tam napisał że nie sprawdza któryś na "ukos" to się myli. wartość nawet nie jest mierzona tylko obliczana z wartości poziomu i pionu

akcelerometr rozbudowany jest o wskaźnik kierunku ( pokaże północ na kompasie ) i potrafi wykrywać własne nawet małe zmiany położenia przy ruchu poziomym i pionowym ( nawet małe ) , widać to wyraźnie przy pomiarze prędkości np idąc gdzie określi w miarę dokładnie prędkość poruszania bez pomocy danych satelitarnych

g-sensor określa położenie tylko na podstawie danych satelitarnych ( telemetrycznych ) i własne przy zmianie ( pion-poziom )

w grach to praktycznie nie ma znaczenia bo działają identycznie określając położenie tylko pion-poziom , zresztą groky02 to napisał wyraźnie wcześniej

jest może kilka gier obecnie gdzie wymagany jest wyłącznie akcelerometr do pomiaru kierunku czy też zmiany położenia w ruchu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Za tą kwote nie kupisz porządnego tableta.

Poczekaj i uzbieraj na SGT lub iPada.

Piszesz, że iPad nie jest wart swojej ceny, korzystałem tylko trochę z iPada nauczycielki bo chciała żebym jej wgrał iTunesa na laptopa. :O

Na moje oko jest OK, ale w większości przypadków jest tak, że płacisz za firmę, nie za jakość.

hardyizory.jpg

/ To co było, nie wróci... /

Opublikowano

Dzięki robem nieźle się rozpisałeś łap like, a co do tabletów to już zaczynam troche ogarniać.

Ale nie wiem na jakiego tableta się zdecydować na ainola novo 7 aurora II czy elf II.

Aurora II wydaje się lepsza ale sam nie wiem...

Opublikowano

Jeśli wybierać tylko z tych dwóch, to bierz Aurore II.

Bebechy podobne, Aurora minimalnie lepsza.

hardyizory.jpg

/ To co było, nie wróci... /

Opublikowano

Ok czyli wiem co kupić i że nie jest to jakiś szajs.

Dzięki temat do zamknięcia, no chyba ze macie jeszcze jakieś uwagi, może widzieliście jakiegoś lepszego tableta w tej cenie czy może chcecie podyskutować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...