Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tablet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chciałbym kupić tableta tak za 350zł - 500zł

Myślałem nad goclever tab A73.

To dździęki. :D

Uczeń
Opublikowano

Za taką kwotę nie poszalejesz z tym tabletem, osobiście nie mam przekonania do maszyn tego producenta, niby to duże a możliwości ma gorsze niż telefon, nie mówiąc o jakości wykonania.

Opublikowano

Za taką kwotę nie poszalejesz z tym tabletem, osobiście nie mam przekonania do maszyn tego producenta, niby to duże a możliwości ma gorsze niż telefon, nie mówiąc o jakości wykonania.

Właściwie tego tableta mam jakby na próbę żeby zobaczyć co to jest i może kupić coś lepszego, a jak narazie mam Samsung Galaxy SII :D

Dlatego chce coś dobrego za tą cene żeby się przekonać, wiem że mało kasy na to przeznaczam...

Wiem że mogę się zniechęcić bo za tą cene nic zajebistego nie będzie dlatego chce najlepszego tableta w tej kategorii cenowej.

Opublikowano

Zapoznaj się z serią Ainol 7 Novo, albo po prostu rwij tego GoClever A73.

Opublikowano

Zapoznaj się z serią Ainol 7 Novo, albo po prostu rwij tego GoClever A73.

A który z serii tych tabletów byś polecał ? I dlaczego akurat ten tablet i ta seria ? W kwestii tabletów jestem zupełnie zielony.

@edit

Co myślicie o tablecie

Ainol 7 Novo Aurora ?

Opublikowano
Heh, tak jak powiedziałem, nie wiem co o tym sądzę :D może napiszesz czemu podałeś mi ten czym różni się od goclever tab a73 czy jest lapszy czy gorszy, i tak samo z tym

Ainol 7 Novo Aurora

:)

@edit

Dowiedziałem się co nieco o tabletach i mam kilka na oku... Ainol Novo 7 Mars, Ainol Novo 7 Aurora II, Ainol Novo 7 Elf II,

Jak myślicie ?

Opublikowano

Jeżeli chcesz zobaczyć jakie możliwości ma tablet, to polecam Ci iść do Media Marktu i zobaczyć tam IPada.

Potem możesz powiedzieć czy podoba Ci się czy nie.

image.png 

Opublikowano

Jeżeli chcesz zobaczyć jakie możliwości ma tablet, to polecam Ci iść do Media Marktu i zobaczyć tam IPada.

Potem możesz powiedzieć czy podoba Ci się czy nie.

Miałem przyjemność korzystania trochę z iPada i naprawdę, nie jest wart swojej ceny. wole kupić coś tańszego a potem może zdecydować się na Samsung Galaxy Tab.

Jak na razie moimi faworytami są tablety który wymieniłem w ostatnim poście, ale chce poznać opinie innych bo nie jestem specjalistą od tabletów.

Opublikowano

To w takim układzie A73. Jednoznacznie.

A możesz powiedzieć czemu ? Tablety

Ainol Novo 7 Mars, Ainol Novo 7 Aurora II, Ainol Novo 7 Elf II wydają mi się 100 razy lepsze od A73.

Opublikowano

bierz Ainol Tornados ma 1gb ram a nie jak A73 512 reszta taka sama :D

Nie długo też kupie Tornados'a :P

A czy widziałeś specyfikacje innych tabletów Ainol Novo 7 ? Chyba nie, ja uważam że tornados jest chyba najgorszym z serii Ainol. Elf II ma procesor 1,5 Ghz, Tornados 1, Elf II ma rozdzielczość 1024x600 tornados 800x480.
Opublikowano

Poczytałem i zobaczyłem fajnego tableta:

Legimi Dante

Android 4.0.3 400 zł,7 cali mltitouch,512 mb RAM.

etc.

Ogółem za tą cene to SUPER!

image.png 

Opublikowano

Poczytałem i zobaczyłem fajnego tableta:

Legimi Dante

Android 4.0.3 400 zł,7 cali mltitouch,512 mb RAM.

etc.

Ogółem za tą cene to SUPER!

A czy nie wolałbyś jakiegoś tableta z serii Ainol ? Bo jakoś dziwnie mi się spodobała np. Elf II: 1GB Ram, procek 1,5 Ghz rozdziałka 1024x600 a chciałbym wiedzieć czy te tablety to dobry wybór.
Opublikowano

ainol aurora 2 albo elf 2, procesor najnowszej generacji z jednordzeniowych (cortex a9), 1GB ramu czyli bardzo duzo jak na androida. Pozatym dobry uklad graficzny.

goclever nie dosiega mu do piet.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

ainol aurora 2 albo elf 2, procesor najnowszej generacji z jednordzeniowych (cortex a9), 1GB ramu czyli bardzo duzo jak na androida. Pozatym dobry uklad graficzny.

goclever nie dosiega mu do piet.

Nooo to chciałem usłyszeć, bo widze że są ona naprawdę dobre ale musiałem się przekonać, a tak btw. groky który byś wybrał ? Elf II czy Aurora II ?

@edit

A właśnie wyczytałem że aurora 2 będzie kosztowała 190$ a Elf 2 160$, jak myślicie ile będzie kosztować u nas ? Zmieści się w 600zł ?

Opublikowano

160 * 3,55530273 (kurs $) = 568,848437. Mysle ze kolo 600zl powinienes sie wyrobic, +/- 50zl.

A i co do cortexa a9 - nastapila mala pomylka, to jest dwurdzen po 1.5GHZ na rdzeniu :)

Tutaj juz masz oferte sprzedazy:

http://www.spemall.com/Ainol-Novo-7-Elf-II-7-Inch-Android-4-0-Tablet-PC-with-Amlogic-Cortex-A9-Dual-Core-1-5GHz-Processor-and-HDMI-Port_g.html

A tutaj jeszcze taniej:

http://www.ainol-novo.com/ainol-novo7-elf-ii-7-inch-dual-core-1-5ghz-android-tablet.html

Tylko jednym minosem jest to ze nie ma on akcelerometru a g-sensor, czyli w gry wymagajace akcelerometru nie pograsz.

Misiekantos253

Opublikowano

160 * 3,55530273 (kurs $) = 568,848437. Mysle ze kolo 600zl powinienes sie wyrobic, +/- 50zl.

A i co do cortexa a9 - nastapila mala pomylka, to jest dwurdzen po 1.5GHZ na rdzeniu :)

Tutaj juz masz oferte sprzedazy:

http://www.spemall.com/Ainol-Novo-7-Elf-II-7-Inch-Android-4-0-Tablet-PC-with-Amlogic-Cortex-A9-Dual-Core-1-5GHz-Processor-and-HDMI-Port_g.html

A tutaj jeszcze taniej:

http://www.ainol-novo.com/ainol-novo7-elf-ii-7-inch-dual-core-1-5ghz-android-tablet.html

Tylko jednym minosem jest to ze nie ma on akcelerometru a g-sensor, czyli w gry wymagajace akcelerometru nie pograsz.

Dzięki łap like dzięki za przeliczenie kursu :D ale producent może chcieć zmienić cenę w Polsce bez względu na to ile będzie kosztowało np. w Ameryce. No i zostało jedno pytanie, co twoim zdaniem jest lepsze Aurora II czy Elf II no i czy dużo jest aplikacji wymagającego tego g-sensor i jeśli nie będę tego miał to będzie jakaś wielka strata ? A co to wgl jest ? :D Zakładam też że nie da się tego osobno kupić i doczepić do tableta :))
Opublikowano

G-sensor to tylko taki bajer ktory sprawdza polozenie tabletu, czy jest w pionie czy w poziomie.

Akcelerometr sprawdza polozenie ale bardzo dokladnie, nie tylko pion-poziom.

Mysle ze w polsce wyjdzie okolo 650 max 700zl za to razem z oplatami importu.

Misiekantos253

Opublikowano

G-sensor to tylko taki bajer ktory sprawdza polozenie tabletu, czy jest w pionie czy w poziomie.

Akcelerometr sprawdza polozenie ale bardzo dokladnie, nie tylko pion-poziom.

Mysle ze w polsce wyjdzie okolo 650 max 700zl za to razem z oplatami importu.

A więc to tak się nazywa... :)) No ale nie widzę lepszej propozycji w takiej kategorii cenowej no chyba że znajdziesz mi coś o podobnych parametrach do aurory 2 lub elf 2 z tym G-sensor.
Opublikowano

To w takim razie za co odpowiada ten akcelerometr że niektóre aplikacje nie pójdą na nim, jest ona taki ważny ? ? Co rozumiesz przez "bardziej dokładny" ? Że sprawdza położenie na ukos ? :D Dlaczego niektóre aplikacje nie pójdą na nim ? Do czego on jest w tych aplikacjach wykorzystywany ?

@edit

Trochę poczytałem o tym i to jest chyba to samo, na stronie producenta jest napisane że posiada on 4-kierunkowy G-sensor i myślę że jest niewiele aplikacji które pójdą tylko i wyłącznie na akcelerometrze. Czy G-sensor czy akcelerometr nie ma to raczej większego znaczenia, poprawcie mnie jeśli się mylę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...