Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] T1 Heavy czy M4 Sherman

Zaacny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Rozwijam sobie wszystkie nacje do V tieru. No oprócz francuzów.

Teraz dobijam USA i aktualnie mam M3 Lee. Mam pytanie.. odnośnie jaką drogą teraz.

Albo od razu ciężkie T1 HT.. czy może dobrze zarabiany.. lekki czołg M4 Sherman ??

Proszę o pomoc w wyborze.. i zwróćcie uwagę na to, że jak pójdę droga M4 Sherman to potem

będę musiał zostać w jednek klasie, by wrócić na tor ciężkich czołgów.

Pozdrawiam! ;D

x

Opublikowano

T1 heavy i M6 jakoś specjalnie potężne nie są, ale T29 jest niesamowicie przekoks jak na swój poziom. Co do średnich to Sherman jest świetny z działem 105 mm, a dalej to słyszałem, że M4A3E8 jest bardzo fajny, a reszta już taka nijaka.

Opublikowano

sherman vs t1 to wygrywa m4. Duża siła ognia oraz mobilność. Ja wolę m4 ale czołgi ciężkie są bardzo fajne w USA. A z resztą s shermana też możesz "zboczyć" na drzewko misiaków.

Opublikowano

Jeśli chcesz oba drzewka radzę odblokować oba. Z ht nie ma przejścia na mt a w drugą stronę trzeba 50k expa [chyba] na jumbo nabić. Jeśli jedno zdecyduj czy wolisz mt czy ht.

Opublikowano

No jak na razie.. to dużo gram średnimi czołgami..

Jak wybiorę M4 to potem będę musiał nim zbierać 30k doświadczenia na M4A3E2

-=-

A gdyby było M6 V.S M4A3E2 kto wygra ??

Bo jakoś mam ochotę pograć ciężkimi czołgami.. ( jak coś mam też KW-1 )

Pozdrawiam! ;D

x

Opublikowano

Ja jak t1 zrobiłem na maksa to jak mnie wrzucało do poziomów 1-5 rozwalałem tylko co kw-1 , a nawt więcej. A m4 sherman dobry do zarabiania kaski, zawsze mi dużo przywoził. Ja zrobiłem sobie oba . A m6 z działem 90mm jest nawet dobry.

Opublikowano
A gdyby było M6 V.S M4A3E2 kto wygra ?

M6, Jumbo ma na papierze twardy front ale trochę za dużo słabych ptk i zbyt awaryjny jest.

Opublikowano

Yhy.. Jak coś to ja mam już czołg do zarabiania- Pz4

Naprawdę jakoś oporowo mi się gra tym M3 Lee.. dlatego pytam.. bo chce jak najszybciej go przejść.

I naprawdę się zastanawiam.. Wybrać szybkie czołgi.. czy może wolne ale nie będe musiał czekać w VI tierze.

Bo potem jak się zmienia tor drogi z średnich na ciężkie to się przeskakuje na ten sam tier.

Pozdrawiam! ;D

x

Opublikowano

No zarabiam nim to doświadczenie.. tak po 100-200 ale jakoś go nie lubię :D

Jak można zrobić tak wysoki czołg i dotego jakieś działo wywalone maksymalnie na prawo.

Kurcze poradźcie <_< co mam wybrać: M4 czy T1

x

Opublikowano

M3 w rzeczywistości był niezły. 3 działa niezależne od siebie. To najniżej do likwidowania wrogich pojazdów pancernych to na wieżyczce pewnie też niezłego kopa miało a to najwyżej do piechoty. To był raczej czołg wielozadaniowy. Ale pomimo tak zrypanego położenia działa kopa ono ma. A takie jego umiejscowienie można wykorzystać. Ja się ustawiałem przy skale która zasłaniała lewą część czołgu a do oddania strzału wystawiona była mała powierzchnia co utrudniało trafienie we mnie. Tym czołgiem gra się bardziej jak TD niż jako medem.

ps. ja miałem średnio 250-400 expa na bitwę (wygraną) ale trzymałem się kawałek z tyłu co pozwalało mi mucić samemu nie wystawiając się na ostrzał. Przydało się doświadczenie z TD-eków xD

Opublikowano

ja zbadałem oby dwa.. pamiętaj że badając shermana będziesz miał możliwość przejścia na ht potem.

Opublikowano

Ekhę jak wyobrażasz sobie z 2 dział jednocześnie? A to nie gówno tylko wymaga innego stylu gry(podobnego do tego który znamy z TD). Działo ma w miarę dobre, pancerz mógłby być lepszy. Spotykałem się z gorszymi czołgami (do m3 sympatią jakoś nie pałam.... :unsure:).

Opublikowano

Dobra.. obmyśliłem sobie plan działania. ^_^

Idę w Sherman-a. Ponieważ doda mi trochę gotówki.. zabawy ( bo ponoć jest dobry )

Spodobał mi się też czołg po Shermanie i w niego potem idę.

Dopiero potem przerzucam się na M6. I biorę upragnionego T29 :D ^ ^

T29 ma taki zeje$%y pancerz ^^

CO myślicie ?? A potem mogę iść w czołgi średnie. :D

Pozdrawiam!

@EeeDiit:

Zmiana planów !!

Idę w T1 HT, ponieważ głównie, jak na razie planuję iść w czołgi ciężkie. Średnie potem zrobię.

Dlaczego taka decyzja ?? Ponieważ potem jak przeżucę się z Jumbo na M6 to będzie mu się trudno przyzwyczaić.

Jak przejdę z T1 HT --> M6 to bede umiał już grac takimi czołgami. Przy okazji zaoszczędzę trochę kredytów.

Pozdrawiam! ;D

x

Opublikowano

Twój plan jest bardzo fajny. Tak robię ja i wielu innych graczy. Dzięki takiemu mykowi udostępniasz sobie dostęp zarówno do MT jak i do HT.

Opublikowano

@Up:

Czekaj patrz na to:

@EeeDiit:

Zmiana planów !!

Idę w T1 HT, ponieważ głównie, jak na razie planuję iść w czołgi ciężkie. Średnie potem zrobię.

Dlaczego taka decyzja ?? Ponieważ potem jak przeżucę się z Jumbo na M6 to będzie mu się trudno przyzwyczaić.

Jak przejdę z T1 HT --> M6 to bede umiał już grac takimi czołgami. Przy okazji zaoszczędzę trochę kredytów.

Pozdrawiam! ;D

​ Zmieniłem plan.. co sądzisz o tym ??

x

Opublikowano

Też fajny. Z resztą o ile nie no nerdzisz to zanim przeszedł byś drzewko HT i doszedł do wcześniej odblokowanych MT trochę by mineło. A z resztą MT zawsze możesz sobie odblokować. Ogólnie uprzedzam. Nie wiem jak teraz ale kiedyś na KV z zis6 traktowałem T1 heavy i M6 jako cele a jedynym utrudnieniem było to że się poruszały więc nie zniechęcaj się zbyt szybko jak na początku będziesz obrywał po dupie xD

Opublikowano

Dobra przemyślałem sprawę..

Wiem, że amerykańskie mają tylko mocne wieżyczki.. a jakoś nie chce mi się za każdym razem szukać kamienia..

ide W Shermana :D I dalej idę drogą średnich.. lubię szybko jeździć i działać :D

Pozdrawiam!

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...