Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wskaźniki laserowe

hossa2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy miał ktoś styczność z wskaźnikiem laserowym z allegro?

ponieważ mam zamiar takowy kupić a boje się że trafię na 'tandete' może ktoś jest w stanie polecić jakiegoś allegrowicza?

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Pomogłem daj 5

Opublikowano

Mam namyśli laser rzędu 100mW a nie to co ty zbychu podałeś ;)

Więc co polecacie w tym temacie

Pomogłem daj 5

Opublikowano

Hmm, ja miałem styczność 2 razy z takimi laserami, pierwszy mój zielony laser ( za 45 zł ) miał moc 100mW -_- ( wiem że nie prawda ), zniszczył mi się ponieważ wypadł mi z kieszeni i kumpel przejechał mi go skuterem i nie chodził

Ostatnio kupiłem laser 10mw za 37 zł z 5 nakrętkami dissco, mam go już miesiąc i jestem zadowolony , świeci tak samo jak 5 mW czy tam 50 mW a nawet 500 mW -_-. kumple mają lasery o mocy 5 mW a drugi ma 100mW i tak samo świeci ;] Ogólnie polecam bo zajebista zabawa ;] świecić ludziom po oknach , efekt jest zajebisty a jeszcze gdy jest np w pokoju dużo szklanych rzeczy to tak " napierdziela " w środku że...

To mój laser , stąd go kupiłem.

http://allegro.pl/ws...2273529773.html

Masz więcej pytań to pisz, z chęcią pomogę na ten temat.

Gdy już kupisz laser to najlepiej zaopatrz się w akumulatorki ponieważ będziesz świecił z 5 min i już słabo świeci laser a tak to akumulatorki sobie podładujesz.

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Wielkie dzięki ziomek właśnie mi o to chodziło szczególnie dzięki za tak szczegółową odpowiedź :)

czy w twoim laserze widać normalnie wiązke?

i czy podpale nim zapałke?

Pomogłem daj 5

Opublikowano

czy w twoim laserze widać normalnie wiązke? - Tak , widać ją w nocy jak i w czasie dnia, ( w nocy widać grubą związkę, w dzień widać tak jakby opiłku kurzu w powietrzu i powstaje jasna widoczna związka )

i czy podpale nim zapałke? - Nie ;) to jest podróba prawdziwego lasera, nie wypalisz nim niczego, nawet naciągniętej reklamówki z sklepu ;)

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

a jaki zasięg w przybliżeniu ma ten zasięg.?

i czy będe mógł wskazywać nim gwiazdy?

Pomogłem daj 5

Opublikowano

fifolski co ty teraz gadasz....

30km i nie można wskazywać?

przy wskaźniku 5km można a przy 30 nie ??

niech wypowie się ktoś kto ma ten laser a nie ten kto chce nabić posty :)

Pomogłem daj 5

Opublikowano

@UP Fifolski nigdy nie nabija sobie postów :) On tylko stara się pomóc

@Topic Gwiazdy są od ziemi tak daleko że zasięg lasera po prostu nie starczy xD

PS - Możecie podać laser do MAX 50 zł i żeby było widać dobrze wiązkę lasera xD ?

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

@up

Około 30 km

Nie

Znawca, do gwiazd związka lasera nie doleci, ale efekt jest taki że ludzkie oko widzi tak jakby związka była niekończąca się.

@UP Fifolski nigdy nie nabija sobie postów :) On tylko stara się pomóc

@Topic Gwiazdy są od ziemi tak daleko że zasięg lasera po prostu nie starczy xD

PS - Możecie podać laser do MAX 50 zł i żeby było widać dobrze wiązkę lasera xD ?

UP, laser za 20 zł , ten zielony oczywiście jest taki sam jak laser za 50 zł, oni tylko zmieniają tą naklejkę i niby masz moc 500 mW a laser za 20 zł czy za 50 to i tak laser o mocy 5mW ;-

Jakieś pytania ? pisz to odpowiem wam na każde zapytanie dotyczące lasera ;)

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Wiem że nie dotrze do gwiazdy ale widać wiązke która ją wskazuje więc wskażesz :)

czyli nie ma znaczenia czy kupie za 100zł czy za 20zł?

Pomogłem daj 5

Opublikowano

Tzn. za 100 zł kupisz prawdziwy laser, tzn taki który może wypalić dziurkę w foli a nawet zapalić zapałka ( 5mW )

A tak to jeśli widzisz np. laser 5mW a laser 500mW to nie ma różnicy, to jest jedno i to samo ;)

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

a możesz właśnie podać mi taki laser do około 125zł żeby był dość mocny z bardzo dobrze widoczną wiązką i żeby zapałki zapalał :)

Pomogłem daj 5

Opublikowano

Nie rozumiem czemu się jaracie jaka to moc tej diodki jest,

Jak to będzie świecić to zależy jedynie od ilości lumenów tej diodki, czego się nie dowiecie w laserach za 50 zł ;D

Opublikowano

Laser ma służyć do wskazywania gwiazd dlatego zależy mi na bardzo widocznej wiązce

Pomogłem daj 5

Opublikowano

Po pierwsze to co mi pokazujecie średnio można nazwać laserem, po drugie wskazywanie gwiazd czy konstalacji to kwestia względna (jakość) ;)

Rzecz kolejna - pokaż mi gdzie jest podana moc wskaźnika z aukcji ? To że wiazka jest zielona nie znaczy że będzie dobrze widoczny.

Żeby zrozumieć jak taki laser działa trzeba poznać dość dobrze fizykę kwantową, schemat działania lasera, oraz jego budowę... Warto też wiedzieć kilka rzeczy o falach, chociażby świetlnych. Skoro z Ciebie taki znawca Panie Vassopent to wytłumacz mi efekt emisji wymuszonej ? :)

Widze samych ekspertów z dziedziny dlatego ja inzynier materiałowy, opuszczam grono mędrców i wracam do piaskownicy.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany teorią albo praktycznym aspektem zapraszam na PW, moge udostępnić jakieś notatki albo podesłać kilka książek.

f.png

Opublikowano

Up dobrze mowisz przydały by sie jeszcze jakieś charakterystyki. ale jak już pisalem jestes w błędzie sądząc że moc jest wyznacznikiem jakości wiązki laseru. poczytaj o strumieniu świetlnym i o jednostce jaką jest lumen :) a co do budowy to na prosty rozum wystarczy znać działanie soczewki

Opublikowano

Po pierwsze to co mi pokazujecie średnio można nazwać laserem, po drugie wskazywanie gwiazd czy konstalacji to kwestia względna (jakość) ;)

Rzecz kolejna - pokaż mi gdzie jest podana moc wskaźnika z aukcji ? To że wiazka jest zielona nie znaczy że będzie dobrze widoczny.

Żeby zrozumieć jak taki laser działa trzeba poznać dość dobrze fizykę kwantową, schemat działania lasera, oraz jego budowę... Warto też wiedzieć kilka rzeczy o falach, chociażby świetlnych. Skoro z Ciebie taki znawca Panie Vassopent to wytłumacz mi efekt emisji wymuszonej ? :)

Widze samych ekspertów z dziedziny dlatego ja inzynier materiałowy, opuszczam grono mędrców i wracam do piaskownicy.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany teorią albo praktycznym aspektem zapraszam na PW, moge udostępnić jakieś notatki albo podesłać kilka książek.

OMG, jestem w trzeciej gimnazjum , nie wiem nawet czy do brałem , ale nawet jeśli to fizyką się nie interesuję i wcale nie robisz na mnie szoku jak napiszesz coś o fizyce kwantowej -_-

Związka tych wskaźników jest tak samo widoczna przy tej mocy napisanej 5mW czy 500mW , kolega które chce kupić sobie laser to Twoim zdaniem musi zrozumieć fizyke ? -_- dobra zabawa jest przy tym i oto mu chodzi, już kilka krotnie było pisane że związkę bardzo dobrze widać .

Up dobrze mowisz przydały by sie jeszcze jakieś charakterystyki. ale jak już pisalem jestes w błędzie sądząc że moc jest wyznacznikiem jakości wiązki laseru. poczytaj o strumieniu świetlnym i o jednostce jaką jest lumen :) a co do budowy to na prosty rozum wystarczy znać działanie soczewki

Taa i co jeszcze, do dobrej zabawy potrzeba charakterystyka strumienia świetlnego -_-

Okej, odlatuje ... widać sami tutaj geniusze ;)

2e7beb469d579.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...