Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Wojna] Rap vs Metal !

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z mojej strony to głównie metal i rock, ale również rap i dubstep. Mam obszerny gust muzyczny.

W metalu darcia mordy nie zauważam, może się już przyzwyczaiłem. Raczej mi chodzi o grę instrumentalną, np. dobry breakdown.

Rock - lubię posłuchać sobie paramore, czy people of the haze, ale to rzadziej. Najbardziej skillet.

Z rapu rzadko, ale jeśli już to mcsobieski czy Fort Minor - to rap? Nie wiem.

Dubstep - prawie na co dzień. Ostatnio dużo słucham spokojnego dubstep'u, ale jeżeli wykonawcy to Skrillex, Klaypex, Mt Eden, Kiss Kris i wiele więcej.

Nie potrzebnie się sprzeczacie.

@KochamBlondynki

Bezsensowne granie na gitarze? No już nie żartuj...

Nie mówię, że do rapu nie trzeba umiejętności.

@adix112

Niezrozumiały gatunek muzyczny. Wiesz, metal to nie tylko darcie mordy. Może się niektórym nie podobać.

Racja. Czasami trudno zrozumieć o czym śpiewają, ale ta umiejętność przychodzi z czasem.

Mój ulubiony kawałek to obecnie skillet-comatose

Nie wiem czemu, gdy pierwszy raz tą melodię usłyszałem, to wydała mi się dziwnie znajoma.

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Dla KochamBlondynki: (to jest metal alternatywny co prezentuję SOAD)

http://www.youtube.com/watch?v=C9j19pr7n50

I to jest twoje darcie ryja? :) Lepsze to niż pseudopolskirap... Albo to :

http://www.youtube.com/watch?v=dtkbJY_hc8A&feature=BFa&list=AL94UKMTqg-9B4SKEijDYGXAZjY9P99o0k

Posłuchaj też Lonely Day, Roulette, ATWA

Opublikowano

Beka. Pierdolicie za przeproszeniem.

http://www.youtube.com/watch?v=rIRhCTJ4JTs

Posluchajcie chocby tego i juz niesie ten cale wasze darcia i "ciorne" stroje.

Chodzi mi o metal.

Matal to dziwny styl, chujowy raczej.

Nie wiem kto to stworzyl -.-

KochamBlondynki jesteś żałosny. Nie jesteś w stanie pogodzić się ze zdaniem innych. Właśnie dzięki takim jak Ty, ludzie myślą, że rap to same jp jp hwdp itd. Jeśli słuchasz rapu, to bądź jego godnym przedstawicielem, a do innych gatunków, jeśli Cię nie interesują, się nie mieszaj.

Yhym, jesli on jest zalosny bo slucha rapu to ty jestes zalosny bo sluchasz metalu.

Proste jak drut.

Opublikowano

Dla KochamBlondynki: (to jest metal alternatywny co prezentuję SOAD)

http://www.youtube.com/watch?v=C9j19pr7n50

I to jest twoje darcie ryja? :) Lepsze to niż pseudopolskirap... Albo to :

http://www.youtube.com/watch?v=dtkbJY_hc8A&feature=BFa&list=AL94UKMTqg-9B4SKEijDYGXAZjY9P99o0k

Posłuchaj też Lonely Day, Roulette, ATWA

Pseudopolski rap? Czlowieku wkurzeles mnie teraz, chcialem wjechac spokojnie ale widze ze nie masz Szacunku dla polskiej sceny muzycznej. Chada, Eldo, Pezet to sa pseudopolscy raperzy? NIE! To sa prawdziwi raperzy, ktory przezyli wiecej w dziecinstwie niz ci cali rockowcy czy metalowcy z calym swoim zyciu. Myslisz ze pisac rap jest tak latwo? Skladac rymy o zyciu, by wyrazic swoje uczucia, zal do swiata, do osob? Nie, nie jest latwo. A tak to wezmiesz gitare, zaczniesz drzec morde o zjadaniu kotow czy ch+j wie tam czego i masz Hit ...

Pzdr.

Co do rocka, nie powiem ze nie ale sluchalem kiedys. Teraz przestalem, czasami jeszcze sobie cos puszczam z SOAD albo Metalica ale tak to raczej nic innego.

"O Gustach sie nie dyskutuje"

61093c6efb.png

Opublikowano

A co mnie jakiś jebany polski rap obchodzi? Nawet we Francji mają lepszy poziom niż tutaj... Taki "peja" niby "reprezentuję biedę". a jeździ Porsche 911.. Zresztą co oni mogą wiedzieć o życiu :)

Opublikowano

Wiecie co mnie najbardziej wkurwia w rapie? Ciągłe pieprzenie o "przekazie", "mądrości" itd...

Wskazałbym wam 219747 kawałków rock/metal o tekstach 1000x ambitniejszych niż najmocniejszy rap ale nie tego szukam w muzyce.

Naprawdę mało jest raperów, którzy tworzyli by muzykę po prostu radosną, nie bredzenie o ulicy itp. tylko po prostu coś pozytywnego, czego by się miło słuchało.

Dlatego wybieram rocka, bo rzygam już tą całą wrogością wśród pseudoraperów, Peja vs Tede, Śmierć 2paca i tak dalej, i tak dalej. Nie mam ochoty identyfikować się z taką kulturą, reprezentowaną przez tą muzykę.

A tutaj macie taki kawałek, polecam przesłuchać, najlepiej ze zrozumieniem tekstu, pozytywne, miłe i motywujące

:)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Lol człowieku wypierdalaj z taki głupotami. Ja słucham rapu i metalu, szanuje rap, chociaż jestem zwolennikiem rocka i metalu.

I po drugie idioto The day that never comes to nie trash metal. Trash metal w wykonaniu metallici to np. Last Carres, So what, większość utworów z płyty Garage inc.

I tu pojawia się twoja nie znajomość w temacie.

1. Piszę się Thrash.

2. Metallica gra głównie Thrash metal , wszyscy mylą to z zwykłym metalem.

3. Nie dawno robiłem projekt z Thrash metalu , metallica pasowała tam idealnie.

4. Nie znasz się , to się nie wpierd**aj ...

Powiem tyle , dla czego zniechęciłem się do rapu ? Kiedyś go słuchałem , bezele itp. Podobało mi się , ale jak patrze na te nowe pokolenia , to mi się rzygać chce .. dzieci z parkinsonem latający po mieście , i śpiewający o jakimś "przekazie" , to do nikogo nie dociera.

Opublikowano

Powiem tyle , dla czego zniechęciłem się do rapu ? Kiedyś go słuchałem , bezele itp. Podobało mi się , ale jak patrze na te nowe pokolenia , to mi się rzygać chce .. dzieci z parkinsonem latający po mieście , i śpiewający o jakimś "przekazie" , to do nikogo nie dociera.

Kto ci każe ich słuchać

Polecę Buczera, Bukę, starego Tedego, Kalibra, PFK, starego Gurala, Kaczor, Paluch

z tego co wiem nikt z wymienionych nie używa autotuna i innych bajerów , w przeciwieńswie do BRO i innych gimbusów z plecakami.

jako ex kuc powiem że metal jest chujowy

bo jest, nie pytajcie czemu. Szerzy nienawiść , nic fajnego, nie można się przy nim zrelaksować

white pride world wide

Opublikowano

Bezsensowny temat.

Po prostu ci co słuchają metalu wiedzą, że metal to nie tylko darcie mordy. Natomiast ci co słuchają rapu wiedzą, że rap to nie tylko dzieci "JP" w dresie.

Krytykujecie przeciwny styl muzyki, mało o nim wiecie.

@.Pedodres

Metal nie szerzy nienawiści, tylko daje takiego "powera" (?).

Można się przy nim zrelaksować. Przykład:

Opublikowano

Ja tam wole rap (Gangsta Rap):

Najlepsze kawałki to :

2Pac - Hit'em Up

Ice Cube - War & Peace POLECAM

http://youtu.be/vitWA5sE9r4

Sluchasz go ,a niemiales nigdy z takim czymks stycznosci.

Zrestza 3/4 z was ktorzy słuchaja rapu to tylko banany i leszcze ,zreszta na ulicach juz tez tak sie robi ze wiekszosc to tylko szpanujaca dzieciarnia.

Roczniki ~90 wiedza o co chodiz.

@ metal ? jest chujowy -dlaczego ? - bo tak ,to niejest muzyka i pluje we wszystkich ktorzy maja jakies emo fryzurki ,cale mordy w kolczykach i jakies bananowe makijaze.

Opublikowano

@UP

Faktycznie, przyznaje. Słucham metalu, a denerwują mnie tacy ludzie, którzy chodzą dla szpanu z paskami na dupie, kurtach skórzanych z ćwiekami, jakimiś "super" fryzurkami i kolczykach wszędzie gdzie popadnie.

Metal to jest muzyka.

BTW. Można tak ciągle się sprzeczać ;o

Opublikowano
bo jest, nie pytajcie czemu. Szerzy nienawiść , nic fajnego, nie można się przy nim zrelaksować

Kolejne uogólnienie, jakoby metal szerzył nienawiść... Przepraszam ale powtórzę to po raz któryś... Są różne odłamy metalu i nie powinno się przez pryzmat jednego gatunku, reszty wsadzać do tego samego worka. Myślisz że rap nie szerzy nienawiści ? Jesteś w błędzie i to dużym.

Opublikowano

I tu pojawia się twoja nie znajomość w temacie.

1. Piszę się Thrash.

2. Metallica gra głównie Thrash metal , wszyscy mylą to z zwykłym metalem.

3. Nie dawno robiłem projekt z Thrash metalu , metallica pasowała tam idealnie.

4. Nie znasz się , to się nie wpierd**aj ...

1. Masz racje, pojebalo mi sie, zawsze mi się jebie. Lecz to nie jest nieznajomosc w temacie.

2. I tu pojawia się nieznajomość w temacie. Nowa płyta metalliki to na pewno nie thrash. Death Magnetic to na pewno nie thrash, poprzednie płyty zawierają utwory trash metalowe, ale stanowią one mniejszość. Jedynie album Garage inc. to w 100% czysty thrash cover w ich wykonaniu.

3. Może i pasowała, ale nie ze wszystkimi krążkami. Są inne zespoły thrashowe, które lepiej by pasowały.

4. Słucham metalu od 10 roku zycia, niektórzy nazywają mnie nawet zjadaczem kotów przez to, więc nie pierdol, że się nie znam.

@ metal ? jest chujowy -dlaczego ? - bo tak ,to niejest

muzyka

i pluje we wszystkich ktorzy maja jakies emo fryzurki ,cale mordy w kolczykach i jakies bananowe makijaze.

Daj przykład. A rap? też pluje na emosów, blachary, tapeciary itd.

09071535498836998897.png

Opublikowano

Wole rap bo spiewaja o prawdziwym zyciu , metal dra mordy jak dojzale dzieciaki o cukierka ( nie które , )

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Sluchasz go ,a niemiales nigdy z takim czymks stycznosci.

Zrestza 3/4 z was ktorzy słuchaja rapu to tylko banany i leszcze ,zreszta na ulicach juz tez tak sie robi ze wiekszosc to tylko szpanujaca dzieciarnia.

Roczniki ~90 wiedza o co chodiz.

@ metal ? jest chujowy -dlaczego ? - bo tak ,to niejest muzyka i pluje we wszystkich ktorzy maja jakies emo fryzurki ,cale mordy w kolczykach i jakies bananowe makijaze.

Ale sugerujesz, że żeby słuchać rapu TRZEBA wychować się na ulicy, trzeba ubierać się i zachowywać w określony sposób bo inaczej jesteś "lamusem", "gimbusem" itp.?

To to jest segregacja społeczna, a nie muzyka...

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...