Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Wojna] Rap vs Metal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem tu nic nie pisać, ale...

Ty za to się nie znasz ani na Metalu, ani na Rapie, którego podobno zaciekle słuchasz.

Odmian metalu jest bardzo dużo, a to że Ty trafiłeś przypadkowo na "darcie ryja" i po tym wyrażasz swoje zdanie to pozdrawiam.

Nie każdy metalowiec chodzi na czarno, je koty, jest satanistą czy czymś tam jeszcze. Dobrym przykładem jest zespół Disturbed, gdzie każdy z członków zespołu jest innej wiary.

Osobiście słucham wszystkiego po trochu jednak najwięcej i najchętniej Metalu i Rocka i wcale nie chodze ubrany na czarno, a raczej jak normalny człowiek, którego na codzień spotykasz na ulicy.

Jeśli Ty masz zdanie, że metalowcy to "djabole", tak jak Ty to napisałeś, to nie dziw się, że ktoś kto słucha metalu będzie Ci mówił, że Raperzy to ćpuny, patologia etc.

Ciebie "rozjebuje" metal, a mnie rozjebujesz Ty i takie dzieci, które puszczą sobie muzykę jakiegoś rapera i są wielkimi JP, a nawet nie wiedzą o czym mówi piosenka, gdyż słuchają jej tylko dlatego bo ma fajny rytm czy koledzy słuchają to i ja też, bo będę JP.

Ale Twoje hobby (to na pierwszym miejscu) Cię w jakimś stopniu usprawiedliwia.

I nie hejtuję tutaj Ciebie ani nikogo słuchającego Rapu, bo sam nieraz posłucham, ale jakim prawem wypowiadasz się pisząc, że ktoś posłuchał 2-3 razy rapu i się wypowiada, a sam nie słuchałeś pewnie na dłuższą metę metalu, a wyrabiasz tu jakieś denne opinie.

Pozdrawiam.

ale metale to chuj

white pride world wide

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak dla mnie to Metal/rock oprócz darcia mocnego ryja to do mnie nie przemawia a co do rapu to tylko niektóre utwory ale w 99% Metal/Rock Tutaj kilka utworów może kogoś coś zaciekawi :)

A tutaj wokalista Kobieta żeby nie było :

A taka ciekawostka do dużej ilości Filmów muzyka jest robiona lub dodawana przez róznego rodzaju zespoły np . MM [Marilyn Manson] filmy:Zagubiona autostrada, Matrix, Z piekła rodem, To nie jest kolejna komedia dla kretynów czy Księga Cieni: Blair Witch 2.Autor muzyki do znanego wiekszości ludzi Resident Evil.

Opublikowano

Metal jest badziewny , rap jest lepszy i to o wiele lepszy (nie mówię o polskim rapie) :P

Gram w :

Battlefield Heroes , Battlefield Play4Free , Minecraft

Pomogłem? Daj Plusa :)

Opublikowano

Rap, ale jedynie psychoza/horrorcore, nie mam czasu słuchać o płaczu jaka to polska jest biedna itp.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Rap, ale jedynie psychoza/horrorcore, nie mam czasu słuchać o płaczu jaka to polska jest biedna itp.

hahah wack którym jara się gimbaza - Słonik xD

aha.

white pride world wide

Opublikowano

Em, Słonia słucham, ale ogółem raczej słucham amerykańskiego psychorap'u.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Padłem, wyjdź i zastanów się co piszesz.

Rock dla mnie to gówno, bez sensowne sranie na gitarze.

Ave Rap.

Bezsensowne granie na gitarze? Przynajmniej rock wymaga od wykonawcy jakichkolwiek umiejętności, to nie rap, gdzie byle pseudośpiewak wychodzi na scenę, naciska 3 przyciski na syntezatorze i zaczyna te swoje wywody...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Metal dla mnie nie zrozumiały gatunek muzyczny, co jest fajnego w wydzieraniu się? No nawet nie wiem o czym śpiewają bo dość często nie mogę zrozumieć.

Oczywiście jestem zwolennikiem takich zespołów jak Sabaton ponieważ oni grają konkretną muzykę(w ucho może mi nie wpada) nie ma tam zbędnego pitolenia o szatanie ale jest konkretnie o bohaterach wojennych. Dzięki nim wielu młodych ludzi wie że jego przodkowie ginęli za to by oni mieli co jeść i mówić co im się podoba... Dla Sabatonu wielkie TAK.

Rap, no tak. Nie lubie tych nowych Polskich lanserów co ze świecidełkami skaczą przed kamerą, nie tędy droga. Chce posłuchać rapu to najlepiej czegoś życiowego, gdy jestem załamany to ma mnie podbudować, gdy nie wiem co zrobić, ma mi pomóc w tym.

Obecnie jestem w takim dołku że nawet muzyka na mnie nie działa, życie jak widać nie jest tak sprawiedliwe jak mogłoby się to wydawać.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Lol człowieku wypierdalaj z taki głupotami. Ja słucham rapu i metalu, szanuje rap, chociaż jestem zwolennikiem rocka i metalu.

I po drugie idioto The day that never comes to nie trash metal. Trash metal w wykonaniu metallici to np. Last Carres, So what, większość utworów z płyty Garage inc.

Co do innych idiotów to metal to nie darcie mordy. Wydzieranie pyska to black metal i jego odmiany, czego ja sam nie rozumiem. Nie wkładajcie wszystkiego do jednego worka. Było by wam (słuchaczy rapu) miło, gdybym ja pisał "ooo rap same dresy jp jp 100% różowe blachary" ? Zastanówcie sie zanim się ośmieszycie.

09071535498836998897.png

Opublikowano

Bezsensowne granie na gitarze? Przynajmniej rock wymaga od wykonawcy jakichkolwiek umiejętności, to nie rap, gdzie byle pseudośpiewak wychodzi na scenę, naciska 3 przyciski na syntezatorze i zaczyna te swoje wywody...

No tak, fagas wychodzi na scenę i napier*ala jak ogłupiały na gitarze i drze mordę, wtedy publiczność szaleje i robi się meksykańska fala.

Takie jest moje zdanie i jebie mnie to.

@up

Padłem, jak jest się dresem to JP, JP na 100% bauhaha.

Btw. Temat do zamknięcia, jedna wielka kupa się robi.

Opublikowano

KochamBlondynki jesteś żałosny. Nie jesteś w stanie pogodzić się ze zdaniem innych. Właśnie dzięki takim jak Ty, ludzie myślą, że rap to same jp jp hwdp itd. Jeśli słuchasz rapu, to bądź jego godnym przedstawicielem, a do innych gatunków, jeśli Cię nie interesują, się nie mieszaj.

09071535498836998897.png

Opublikowano
Rap, no tak. Nie lubie tych nowych Polskich lanserów co ze świecidełkami skaczą przed kamerą, nie tędy droga. Chce posłuchać rapu to najlepiej czegoś życiowego, gdy jestem załamany to ma mnie podbudować, gdy nie wiem co zrobić, ma mi pomóc w tym.

+1 do bycia fajnym, bo ja też uważam że dzisiejsi raperzy świecą świecidełkami i myślą że są fajni. A ten stary to wręcz old school, który albo się rozumie, albo hejtuje i tyle.

Co do innych idiotów to metal to nie darcie mordy. Wydzieranie pyska to black metal i jego odmiany, czego ja sam nie rozumiem. Nie wkładajcie wszystkiego do jednego worka. Było by wam (słuchaczy rapu) miło, gdybym ja pisał "ooo rap same dresy jp jp 100% różowe blachary" ? Zastanówcie sie zanim się ośmieszycie.

Tu też +1 do bycia fajnym, bo ten komentarz mówi samą prawdę. Muzyka metalowa dzieli się na różne odłamy jak wspomniany Black Metal, Death Metal czy nie wspomniany Folk Metal, tyle że w Folk Metalu jest darcie twarzy mocne, czego przykładem może być Equilibirum czy Finntroll.

Opublikowano

KochamBlondynki jesteś żałosny. Nie jesteś w stanie pogodzić się ze zdaniem innych. Właśnie dzięki takim jak Ty, ludzie myślą, że rap to same jp jp hwdp itd. Jeśli słuchasz rapu, to bądź jego godnym przedstawicielem, a do innych gatunków, jeśli Cię nie interesują, się nie mieszaj.

Beka, mam to w dupie, mam swoje zdanie, że ty masz problem z mózgiem i słuchasz się innych to twoja sprawa, człowiek wyraża swoje poglądy i myśli a ty ich nie masz, więc przestań mi tu farmazony siać.

Zapomniałem, chyba nie wiesz stary co znaczy dokładnie JP że o tym cały czas piszesz.

Opublikowano

Rock/Metal.

To jest coś co do mnie przemawia.

Nie chodzi mi o hard metal itd.

Jak słucham metallica, ac/dc, g'n'r to robię się spokojniejszy :)

Opublikowano

Btw. Temat do zamknięcia, jedna wielka kupa się robi.

Przez takie posty jak Twoje. Zam zasiewasz ferment niewiedzą.

To kurwa miej swoje zdanie, ale nie wywołuj nim kontrowersji. Na jakiej podstawie napisałeś, ze słucham sie innych, że nie mam swoich poglądów?

Jp- głównie jebać policje, prawdziwie jestem porządny.

I skoro masz to w dupie, naszą rozmowe uważam za zamkniętą.

09071535498836998897.png

Opublikowano

KochamBlondynki - jak nie rozumiesz tekstu to się kurwa nie dziw że to dla Ciebie tylko darcie ryja (chociaż w rocku śpiewa się łagodniej niż "gada" w rapie)

Tak naprawdę Rap, Rock, Metal - w tych gatunkach chodzi o to samo, o wyrażanie swoich uczuć, niektórzy to wolą robić w sposób piękny (rock odpręża, głos, basy i przeciągnięcia strun w gitarze) a inny wyrażają uczucia klnąc, rapując, rymując itd. Przekaz jest ten sam tylko sposób jego przekazywania jest inny.

PS słuchając rocka czujesz się inny bo 95% nastolatków wozi się z komórką puszczając rap

Opublikowano
zapewne wiesz w chuj nt. metalu, i wiesz że śpiewają tylko o tym co było. no to ja Ci powiem że nieźle pierdolisz... To o czym są piosenki nie zależą od gatunku, a od zespołu... są zespoły które śpiewają o tym co się dzieje aktualnie na świecie, czyli o różnego rodzaju wojnach (Tak misje "pokojowe" za ropą to też wojna) tak samo są raperzy którzy śpiewają o tym co było w ich życiu. Zresztą dzielenie muzyki na gatunki to debilizm, muzyki się słucha a nie ją dzieli. każdy słucha tego czego słucha i uwierz mi, że taki "typowy metal" potrafi także słuchać popu, bo podoba mu się i tyle. Muzykę ma się w sercu, a nie na sobie. I czegoś tak pięknego nie powinno się dzielić. Tyle ode mnie. @edit. Właśnie czytam te wasze wypociny. Irokez to czasem nie od Punków ? Najpierw dowiedz się co to jest hip hop, a potem pomyśl czy da się tego słuchać... Po tym przestałem czytać... Osobiście słucham wszystkiego, oprócz Techno, Trance, Dubstep itp. Dlaczego ? bo nie lubię piosenek bez jakiegokolwiek przekazu, bez słów (pomijam te gówno z syntezatorów), ubieram się jak normalny człowiek, a preferuję właśnie rock/metal, sam gram na elektryku basie i perkusji, jakoś nie widać we mnie "Szatana" A Ci pseudo Metale, którzy zapomnieli bądź nie wiedzą o tym że muzykę powinno się mieć w sercu a nie na sobie, to zwyczajne kinder metale. Kinder metal

Dlaczego zespoły się ubierają na czarno, zakładają maski, malują się itp. po to aby jakoś być rozpoznawalnym, żeby mieć jakiś znak szczególny, albo w celach promocyjnych.

Miałem zagrożenie z muzyki za co Lenart chyba mnie bardzo lubi.

Co do sporu "Jestem metalowcem - rap to gówno" to idzcie sobie do tej waszej podkultury i słuchajcie jednego zespołu...

Słucham wszystkiego co mi się podoba.

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

Opublikowano

Haha irokeza może mieć każdy (sam miałem) ale bez przesady nie na wariata krótki pasek i w dodatku czerwony (widziałem już takiego w skrócie jakiegoś koncertu tych dziwaków). Nie mówię, że sabaton też ma takiego ale i tak odróżnia się od społeczeństwa.

Czy takie coś jest normalne?

2008_Sabaton3.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...