Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam Wielki problem z minecraft ;/ (graficzny)

wojownik body

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam od nie dawna pewien problem graficzny związany z grą minecraft ;/ nie wiem o co chodzi bo próbowałem już chyba wszystkiego ...

1. Aktualizowałem Jave

2. Aktualizowałem Sterowniki Karty Graficznej

3. Bawiłem się w wygładzanie ikon

4. Szperałem w necie i nic ;/

To pomyślałem że napiszę na tym forum gdyż jest tu dużo osób które potrafią pomóc. ;)

A oto mój problem.

Prześwitują mi tekstury bardzo utrudniając grę w ciemnościach jak i przy wodzie czy w domkach.

86936382721975097577.jpg

63327690163558565649.jpg

90428812739319049239.jpg

To tylko 2 małe przykłady ale np. Gdy patrze w otwarte morze to widzę zamiast tych dziur między klockami różowe klocki wody ;/

Bardziej taki różowy cień na wodzie.

Bardzo proszę o pomoc.

Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

A jaki komputer masz Jaki procesor ??

Ile lat ma twoj komp.

Albo moze sie kabel od karty graficznej odpiol sprawdz to .

eJwrttDLzcxLLU4tKtNLLeUyNTUwMORyyy_NS3EuSkwr4fIFSiaDWcGleUWZxalcRqamcAwAgUkS2A~~.png

35672.jpg30264.png

32563.png1294477714-U1.png

43591minecraft_logo.png

Opublikowano

Spróbuj przeinstalować minecrafta ew. jak masz oryginał spróbuj na piracie. Jak miałem inny błąd włączyłem tylko pirata na chwile potem już działało normalnie na oryginale.

Opublikowano
A jaki komputer masz Jaki procesor ??

AMD athlon 64 procesor 3800+ 2.41 GHz

(tekstury ładują się normalnie szybko)

Albo moze sie kabel od karty graficznej odpiol sprawdz to .

Sprawdzałem kabel od karty graficznej się nie odpiął

Ile lat ma twoj komp.

około 4 lat ale co roku go ulepszam i dokupuję nowe części (wszystkie inne gry działają w porządku bez zarzutów)

Aktualizowales minecrafta?

Tak robiłem aktualizacje, pobierałem nowego robiłem już dosłownie wszystko.

Moja karta graficzna :

GeForce 9500 GT

Video RAM 987.0 MB

Pixel Shader version 4.0

Vertex Shader version 4.0

Karta graficzna jest podkręcona z 512 Mb na 1 GB Ale z podkręconą minecraft też działał normalnie.

@UP Dodałem nowego ScreenShota Z moim problemem. ;/

Opublikowano

Masz źle ustawione opcje graficzne, usuń plik z katalogu .minecraft taki jak options.txt i włącz od nowa Minecrafta.

Liczę na like.

Andrzej.png
Opublikowano

Masz źle ustawione opcje graficzne, usuń plik z katalogu .minecraft taki jak options.txt i włącz od nowa Minecrafta.

Liczę na like.

Niestety ;) Nie pomogło to niema Like ;p Właściwie dałeś mi taki pomysł żeby usunąć options.txt ale po co skoro pobierałem na nowo minecrafta i wcześniej usuwałem cały jego folder ? ;)

No trudno liczę na dalsze propozycje co zrobić ;)

Opublikowano

Szperałem w opcjach graficznych.

Nie będę dodawać żadnych ramów do minecrafta ponieważ wcześniej nic też nie robiłem nic nie dodawałem i było ok a teraz po prostu nagle się zepsuło.

Opublikowano

• @UP all

Nikt się nie zna -.-

Ludzie! Nie znacie się! Nie wypowiadajcie i potem Daj Lajka - to debilizm!

@TOPIC

Spróbuj paru rzeczy:

• Zainstaluj OptiFine HD
  • Zmień teksturepack
  • Jeśli te dwie rzeczy nie pomogą to napisz, a ja postaram się dla ciebie o pomoc

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

LOL to problem ustawień , po prostu wejdź w menadżera nvidia i ustaw na sztywno gorsza jakość filtrowania :D

Panel sterowania nvidia> zarządzanie ustawieniami 3d> tzw wygładzanie krawędzi hehe

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

Ok już pobieram zrobię rr kompa odpale minecrafta i napiszę co i jak. Jak na razie to dziękuję.

• @UP all

Nikt się nie zna -.-

Ludzie! Nie znacie się! Nie wypowiadajcie i potem Daj Lajka - to debilizm!

@TOPIC

Spróbuj paru rzeczy:

• Zainstaluj OptiFine HD
  • Zmień teksturepack
  • Jeśli te dwie rzeczy nie pomogą to napisz, a ja postaram się dla ciebie o pomoc

Powiem tak że jest trochę lepiej ale tylko wtedy gdy gram na teksturach HD w kopalniach widzę już normalnie ;) ale patrząc na drzewa dalej jest to samo lecz troszkę mniej ;) Wielkie dzięki i tak.

Opublikowano

najprościej to po prostu ściągnij nowe sterowniki do odpowiedniej karty i systemu http://www.nvidia.pl...ex.aspx?lang=pl przy instalacji wybierz czysta instalacja i będzie nie dość ze po polsku to w dodatku problem powinien zniknąć dyz ustawienia będą początkowe

Wielkie dzięki pomogłeś mi jak nikt ;) a ja męczyłem się z tym problemem ;p Dzięki ! Masz Like ;)

A po polsku mam tylko część

78565732431741290972.jpg

A ja chciałbym np wyłączyć "Synchronizacje Pionową" Ale nie potrafię tego tam znaleźć, A potrzebne jest mi to do zwiększenia FPS masz może jakąś radę na to ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...