Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Matma i nauczyciel/ka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey ! Chodzę do 1 gim(powtarzam klase). i tak, mam ogromny problem z matmą. tzn. jestem bardzo słaby, na pół rocze miałem 1, teraz też mi wychodzi 1 i sie boje ze znowu bede powtarzał.. jak ide do tablicy, to pani sie ze mnie smieje ze czegos nie umiem, i mnie to mocno wkurwia, ze mam ochote jebnac jej tzw. ,,bułe na ryj'".. czasem wyzwie od czegos, wtedy to mam chec wyjsc z klasy..

nauczyciel ma prawo się smiac(jbc. powtarzam klase) ze czegos nie umie, lub wyzywa?

u mnie z matmy mowi..hahah.. powtarzasz i jeszcze tego nie umiesz? i sie smieje suk*..

pozdrawiam.

Opublikowano

To współczuje. Nauczyciel nie ma prawa cię wyszydzać i się naśmiewać. Idź do Dyrektora, lub w ostateczności na Policję :)

Opublikowano

Jeżeli robi to specjalnie, to idź do Dyrektora i porozmawiaj, ew z Pedagog ? Powtarzasz bo Ci się nie chce uczyć, czy uczysz się i tak nic nie rozumiesz ?

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

Ucze się, i tak nic nie rozumiem.. najgorzej matma.. z innych jest loozik... czasem sobie olewam inne, ale matmy nigdy, prace domowe w 90 % mam zawsze źle, przyznam się, że czesto robie z zadane.pl i wkuwam na pamiec, bo inaczej bym dostawal jedynki... rzadko mnie bierze do tablicy, ale jak wezmie to juz Oooou.. jedynka na 101 % bedzie...

wgl. przez te smianie sie nie chce mi sie uczyc.. poniza mnie.

Opublikowano

Sąd to gruba przesada - znikoma społeczna szkodliwość czynu i wyśmieją takie oskarżenie.

Jeśli takie zachowanie się powtarza to myślę, że powinieneś zadziałać w środowisku szkolnym (dyrektor, pedagog, psycholog). Uzasadnij tym, że ma to wpływ na twoje trudności w nauce.

Tak na marginesie, może powinieneś się zastanowić nad korepetycjami?

edit: a próbowałeś porozmawiać z tą kobietą w cztery oczy?

#don't care

Opublikowano

Właśnie skoro te śmianie CIe poniża, powinieneś się tego nauczyć.. 1 Gimnazjum to nie jest jakiś super pro trudny material idzie się tego nauczyć, wzory i tyle.

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

Ja bym nagrał i zgłosił się do dyrektora.

Nie można nagrywać osoby bez jej zgody. Sam by skończył z naganą.

#don't care

Opublikowano

Weź się do roboty i naucz się tego materiału. 1 klasa gimn. to pestka. Zgłoś sie raz i pokaż jej, że Ci zależy i że jak chcesz to się nauczysz.

2070d6e5f8b5c.png

By Cristiano.

Opublikowano

Nie ma prawa tak Cię traktować.

W wakacje znajdź ją i jej wyje* xdd nie no żartuje.

Porozmawiaj z pedagog

1337113491-U379973.png

Opublikowano

@around you

Tak i ma sobie chlopaczyna mieszac w życiu przez takową ( za przeproszeniem ) kurwe ?

idź do dyrektora i powinna miec przesrane .

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Mówicie, że ma sie nauczyć, jak piszę że sie uczy i tak chuja wie. Miałem kiedyś takiego typka w gim i tak samo z matmy. To była czarna magia, tylko on miał ten plus, że nauczycielka była wporządku i wiedziała, że nie wchodzi mu. Takią kurwe dać do jakieś "zawodówki" to by wiedziała jak ma się zachowywać. Zmień klase, albo szkołe. Bo nie ma co nawet jej bluzgać, bo wylądujesz jak ja w sądzie...

Opublikowano

Do dyra i na bruk szmate, kurwa jaki to musi byc zjebany leb zeby byc takim nauczycielem, ja ci radze korepetycje (z matmy problemow nie mam i jestem troszeczke ponad przecietny)

wiec nawet uczyc sie nie musze, na korepetycjach spedzisz jednak te jedna godzine wiecej przy matmie a i z kims kto ci pomoze, jak ktos matmy nie rozumie to chujnia bo trza wiele kuć ale poszukaj se w gUglu jakichs sposobow na zapamietywanie wzorow to napewno cos znajdziesz

powodzenia :)

Opublikowano

nie wiem co w tym ponizajacego

moja nauczycielka od matmy nie raz dostawaila atakow beki jak nie potrafilismy zrobic teoretycznie prostej rzeczy i ani ja ani zaden z moich kolegow nigdy nie poczul sie obrazony/ponizony

Opublikowano

Idź na korki z matmy podskoczysz co najmniej do 2 jak masz 1 bo już mało zostało czasu do końca roku miesiąc jak by zrobiła z 4 kartkówki lub sprawdziany i byś dostał 3,4,4,3.

Do odpowiedzi byś poszedł może byś miał 3.

logo1.png
Opublikowano

Sąd to gruba przesada - znikoma społeczna szkodliwość czynu i wyśmieją takie oskarżenie.

Jeśli takie zachowanie się powtarza to myślę, że powinieneś zadziałać w środowisku szkolnym (dyrektor, pedagog, psycholog). Uzasadnij tym, że ma to wpływ na twoje trudności w nauce.

Tak na marginesie, może powinieneś się zastanowić nad korepetycjami?

edit: a próbowałeś porozmawiać z tą kobietą w cztery oczy?

gadanie w 4 oczy..

ja: Dzień dobry, mogła by pani mi wytłumaczyć to jeszcze raz, bo nie mogą tego zrozumiec

Pani: <smiech> <smiech> nie bede tego wiele razy tlumaczyc

dodam, iz ona jest taka wredna(smieje sie) z osob slabszych/bardzo slabych, a z tych dobrych/bardzo dobrych to wszystko.. wytlumaczy wiele razy itp.

PS. nie chodze na korepetycje bo to nie ma sensu.. rok temu na poprawce z matmy codziennie(cale wakacje) po 3 godziny bylem .. i napisal na 22 % z 75 %...

wgl. matmy nie moge pojac ! nie wiem czemu -.O

Opublikowano

Hey ! Chodzę do 1 gim(powtarzam klase). mnie to mocno wkurwia, ze mam ochote jebnac jej tzw. ,,bułe na ryj'"..

Tak, "chodzę do 1. gim"...

A nie próbowałeś jakkolwiek mediować z rodzicami, wychowawcą, zazwyczaj w takich konfliktach to jest pierwsza linia wyjaśnień. A jaki ty do niej masz stosunek - nauczycielki? Bo jedna sprawa, że nie rozumiesz, a może dajesz nauczycielce powody, by traciła nerwy. Bo to nie wygląda na zwykłe zachowanie.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

PS. nie chodze na korepetycje bo to nie ma sensu.. rok temu na poprawce z matmy codziennie(cale wakacje) po 3 godziny bylem .. i napisal na 22 % z 75 %...

Zrozum, że nie możesz mieć takiego podejścia "to bez sensu". Domyślam się, że pewnie jest Ci ciężko, ale najwidoczniej musisz dać z siebie więcej niż inni. Jeśli olejesz to pewnie i zmiana nauczyciela by dużo nie pomogła [tak, wiem że ta baba Cię zniechęca teraz].

#don't care

Opublikowano

Załatw sobie orzeczenie o zaniżeniu wymagań edukacyjnych, czy tam dyskalkulii. Jak Ci postawi 1, to piszesz komisyjny i z takim papierkiem wystarczą Ci podstawowe działania i znajomość wzorów.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...