Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć server bez hamachi, na bukicie i czynny 24h ?

MasterSpawacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie !

jak założyć server na bukkicie bez hamachi i aby był czynny, tylko proszę bez żadnych płatnych hostingów.

I drugie pytanie :)

Czy będzie można by wstanie założyć server z nazwą ? np. podczas gry minecrafta chcę wejść na server z nazwą Minecraft.pl a nie przepisywać jakieś liczby.

Opublikowano

2.Chodzi Ci o ip? Ip np. minecraft.mpcforum.pl wykupuje się na hostingu.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

1. Jak chcesz 24/7 to musisz zapłacić chyba że kompa zostawisz włączonego na całą dobę.

2. Jak chcesz takie coś to musisz dopłacić na hostingu

Opublikowano

Tak oto mi chodzi, aby adres servera nazywał się tak :)

Opublikowano

Aby ustawić taki adres serwera to ustawiasz sobie na hostingu.. ale to musisz sie dowiedzieć też czy masz taką opcje przy wybranym pakiecie np. na www.mineserv.eu .

Aby zrobić serwer no hamachi musisz wykupić dedyka na jakimś z hostingu no albo trzymać komputer 24/7 ale to nie opłacalne :DD

211mgqr.jpg

Chcesz darmowe kanały/strefy TeamSpeak? Zapraszam na serwer publiczny! IP: rshl.eu

Kontakt GG 48366345

Opublikowano

Co duo adresu to musisz wykupić domenę, a następnie podpiąć ip do domeny poprzez dns.

Domena kosztuje.

A jak chcesz mieć 24/7 to albo kupujesz serwer, albo masz komp non stop włączony

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...