Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Jaki czołg wybrać?

razqq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie wiem do jakiego czołgu dążyć. Chodzi mi o taki czołg co dużo wali i można nim campić jeszcze dobre by było żeby miał pancerza dużo

Opublikowano

Hmmm..... ogólnie jesteś początkujący prawda? Tak kampią najczęściej TD (niszczyciele), mają niezłe pierdolnięcie ale zazwyczaj pancerzem nie grzeszą. Najlepszy pancerz mają HT(czołgi ciężkie) też czasami kampią ale ich główną rolą jest pierwsza linia frontu. Najlepszymi kamperami są artylerzyści. Stoisz, masz widok z lotu ptaka i napierdzielasz ze swojej bazy. Niestety arta ma prawie zerowy pancerz(no bo poco jej skoro się z bazy nie rusza). Są jeszcze MT9średnie czołgi) i LT(lekkie czołgi). Ale nie wiem czy będą cię interesowały. Jeżeli trochę bardziej albo sprecyzujesz albo napiszesz bardzo wyczerpująco (bierz przykład z moich postów :P ) z chęcią ci pomogę.

Opublikowano

Więc tak, aż takim początkującym nie jestem artyleria odpada czołgi lekkie też myślałem nad T-34 DO IS. Chodzi mi o taki czołg co przejedzie troche mapy zabije z 2 czołgi i się wróci np pomóc w obronie bazy.

A jak sprawdzić tier czołgu

Opublikowano

Crisp dojście do V tieru każdym rodzaje czołgu trochę zajmie a gdy dodamy do tego zróżnicowanie nacji do wyjdzie parę miechów.

Sądzę że powinniśmy go naprowadzić chociaż na typ jakim chce grać i przybliżyć mu jego wady/zalety.

Ok. moim zdaniem to HT/MT

Ht są najczęściej wybierane. Możesz kampić, zabijać, przyzwoity pancerz i działo. Niestety powolne

MT są szybsze i zwrotniejsze niestety kosztem opancerzenia i siły ognia.

Nie rozumiem jednego. Po jakiego chcesz się wracać? Zazwyczaj jest tak że jeżeli się wygrywa to nie że 2 i powrót ale przesz (bez skojarzeń :P )

Jeżeli przegrywasz to zazwyczaj nie przeżyjesz dojazdu do bazy. Większość bitew kończy się poprzez wybicie przeciwników. Nawet jeżeli zacznie się okupacja twojej bazy to HT jest za wolny aby się wracać. Od tego są MT.

Jeżeli powiesz mi jakie "gatunki" preferujesz to poprowadzę cię dalej ;)

ps.zbieram like

Opublikowano

JESTEŚ POCZĄTKUJĄCY. Do twojego opisu pasują francuzy z rewolwerami. Jedynym problemem jest że ich nie ogarniesz.

Opublikowano

@up. Napisał że oprócz walnięcia chce też pancerz a wątpie że żabozjady mu to zapewnią. Wspominał też o kampieniu a według mnie rewolwerek lepiej w bardziej otwartej walce się sprawdza. <---subiektywnie za daleko nimi nie dojechałem (raczej nie do "czołgałem" się xD[wiem żałosny suchar...musiałem])

Opublikowano

bo zebyś się nauczył grac cięzkimi i zebyś zarobil kase na kw-1,bo od bt-2 to są dalej medy a jezeli robisz isa 4-7 to od t-26

Opublikowano

ciśnij do T95 pancerz przodu chyba ma najlepszy w grze, na bokach czesto rykoszety, dzialo bardzo dobre wali od 600-900 tylko straszy muł z niego, no ale do campienia idealny.

A jeszcze jak arty nie ma to prawie nie do ubicia jest :)

1339945329-U405764.png
Opublikowano

@@@up Crisp

Niema ale jeżeli chce to i to, to chyba trzeba znaleźć coś zbalansowanego? Według mnie amerykańskie mają działa, niemki mają pancerz a ruski (drzewo IS) są dość zbalansowane. Niestety nimi raczej się nie kampi.

Opublikowano

A mam pytanie w co celować najlepiej jak ściągne moda

Czerwony - Krytyczny Punkt

Fioletowy - Amunicja

Zielony - Silnik

Niebieski - Zbiornik Paliwa

Żółty - Załoga

Biały - Najlepsze działo

? bo jak wale w krytyka do max 40%

Opublikowano

We wszystko można walić w załogę to jest szansa na zabicie kogoś z jego załogi amunicja szansa że zniszczysz mu ładowanie i bedzie wolniej ładowac itd.

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

najwięcej hp zjesz waląc w czerwony, niszcząc ammo możesz spowodować zepsucie magazynu amunicji skutkujące wolniejszym ładowaniem lub nawet go zniszczyć czego konsekwencją jest natychmiastowa anihilacja przeciwnika. Możesz także w załogę ale to tylko jeżeli masz ewidentną okazje ponieważ zniszczenie ładowniczego daje mniej niż zniszczenie ammo. Ale jeżeli masz mało penetracji walisz w czerwone.

Opublikowano

biały to możliwość uszkodzenia działa. Gdy je zepsujesz to przez chwile klient nie może strzelać a uszkodzone daje nerfa do celności.

Opublikowano

ale waląc w 100mm pancerz jest większa szansa że zjesz więcej niż waląc w 250mm. Czerwone to miejsca z najmniejszym pancerzem czego skutkiem jest największy współczynnik strzał-->penetracja=obrażenia Pomimo że obrażenia są losowe to po części losowe jest przebijanie pancerza. Walenie w gruby pochyły pancerz z myślą "i tak zadam tyle samo obrażeń" jest błędne bo strzał-->penetracja=obrażenia

|

|

\/

brak penetracji/odbicie----> brak obrażeń

Więc czerwony 9/10 9*300--400~2700--3600 dmg

Przypadkowy 7/10 7*300--400~~2100--2800 dmg

Więc wychodzi że strzelanie w najsłabsze punkty (czerwone) daje większy dmg per shot (zakładając że nie strzelamy z is do ms1, wtedy nie ma różnicy gdzie walimy)

ps. kurde uwielbiam się droczyć z innymi (a twoje posty podobają mi się na tyle że muszę odbić piłeczkę :P po prostu masz w sobie coś co zwraca moją uwagę w bardzo pozytywny i twórczy sposób :D.)

Opublikowano

Grubość pancerza ma wpływ jedynie na obrażenia pocisków he. [tutaj i tak dzieją się cuda] W innym przypadku miejsce przebicia nie ma znaczenia. W momencie gdy wspinamy się wyżej na drabinę tierów [przy grze medami/lt/czymś szybkim] rozgrywka dla nas nabiera dynamiki. W otoczeniu kilku ht przeciwnika nie ma czasu na zabawę w celowanie. Naszą rolą jest odwrócić uwagę od reszty drużyny, niekoniecznie przebić mimo iż jest to mile widziane. W przypadku ht tych samych bądź bliskich sobie tierów problem celowania ogranicza się do obszarów pancerza ich działa dzięki wysokiej penetracji praktycznie gwarantują przebicie. Przy pojedynku niski vs wysoki ten problem znika. Jeśli nie jesteśmy w stanie objechać przeciwnika zyskuje on darmowego fraga[i odwrotnie]. Nikomu nie polecam [odradzam] grę z hit zone. Niby super ale pozbawia instynktu bez którego w krzaczkach nasze szanse maleją. Oznaczenie słabych ptk nie wymaga od nas koncentracji, wydłuża [i tak nieskończoną] naukę.

Opublikowano

Nie można, był [jest] to niemiecki premium wycofany z powodu wprowadzenia jego francuskiego odpowiednika [oryginału].

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...