Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Zarobek

przemo450654

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

T-50, KW1. Polecam. T-50, na rundke czasem 10k pyknę. Po t-50 jak zarobisz 1 mln to pewnie już odblokujesz se t50-2, którym jeszcze więcej zarobisz.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Scouty ogólnie bardzo słabo zarabiają - 1 pomyłka i giniesz, bo zanim się wytrenuje załogę na tyle dobrą minie sporo czasu. Nie wiem jak po patchu zarabia KW-1, ale mi się osobiście dobrze grało Su-85 pod względem zarobków. Jeśli chodzi o medy -> pzIV, za swoje celne i dobrze przebijające działo.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

no i? Masz 3 scautów. każdy szybko pada więc równocześnie grasz trzema. Po wyscautowaniu wychodzisz jakieś 5-6k na + (mówię o tych najlepiej zarabiających scoutach) więc 3*5,5/10minut To pokazuje ile się w teoriie zarabia. wychodzi 99 tysięcy na godzinę ale to tylko z samymi wygranymi i dobrze rozegranymi bitwami.

Ale i tak w teorii powinniśmy wyjść 60k do przodu. Niestety w teorii. Lecz znam parę osób które zarabiają scoutami. I zazwyczaj wychodzą na tym lepiej niż ja n pzIV+stug. Postaram się rozkminić jak się najlepiej zarabia na scoutach i wstawić.

Opublikowano

2 klasyczne MM z tuningiem to także wydatek niecałego miliona. Zobacz że nawet taki BT7 nadaje się jako zwiadowca a jego cena chyba wygórowana nie jest. Mówię "zbadam" ten grunt, zobaczę co i jak i opisze wyniki moich badań. Kto wie może zapoczątkuje rewolucje w zarabianiu i będą o mnie pisać na pudelku :D.

ps. ale i tak sądzę że 3 scouty to wydatek nie wiele większy niż 2 tradycyjne MM

Opublikowano

No scouty wymagają jednak umiejętności - jadąc prosto nawet z prędkością 100km/h (gdyby taka była możliwa) wystarczy wyczucie strzelającego 1 próbny i w ostateczności 2 strzał dobijający. Wychodzi wtedy śmierć na 1 linii walki, gdzie zwykle na mapach są 2-3 czyli ok 4-6 czołgów wykrytych. Nie wiem, czy taka ilość pozwoli już na spłacenie tych lepszych scoutów (t50-2 na pewno nie). Nie grałem scoutami (no może oprócz pz38nA czy jakoś tak), więc nie wiem, czy faktycznie tyle zarabiają...

Opublikowano

To była błyskawiczna kalkulacja. Ale zdarzało mi się wykrywać nawet wszystkich. A chodzi mi o czołgi typu leoś, a 20, pz35na, bt7(chociaż nie sądzę żeby dużo zarabiał). To normalne że nie będę używał tych drogich w utrzymaniu.

Opublikowano

Do III/IV tierów nie zarabia się za dużo bez względu na klasę, po prostu za niski tier. No a wyżej scouty podobno wymagają dużo hajsu na naprawy, dlatego zysk taki średni.

Opublikowano

hajsu na naprawę nie dużo (te które testowałem 1-2k) Najczęściej wychodziłem parę k na plus. Ale muszę jeszcze inne sprawdzić wtedy wydam ostateczny osąd.

Opublikowano

To była błyskawiczna kalkulacja. Ale zdarzało mi się wykrywać nawet wszystkich. A chodzi mi o czołgi typu leoś, a 20, pz35na, bt7(chociaż nie sądzę żeby dużo zarabiał). To normalne że nie będę używał tych drogich w utrzymaniu.

No tak te scouty faktycznie mogą zarabiać. Jak już się uda scoutowi przedrzeć przez pierwszą linię wroga to zwykle udaje się wykryć z 12 w tym arty, za wykrycie której dostaje się wiecej xp (i pewnie również $)

Jednak nad tym sposobem bym się zastanowił. Takie 3-5min meczyki mogą się po pewnym czasie stać monotonne i żmudne, dlatego polecałbym do zarobku 2-3 odmienne typy czołgów np pzIV, su-85 i może być scout.Niestety TD ma to do siebie, że czasem broniąc bazy żyje się do końca rundy, co na logikę wydłuża czas zarabiania (chyba, że w tym czasie ciągle zadajemy obrażenia).

Opublikowano

Ja na początku zarabiałem KW + pz38na. I szło całkiem nieźle. Mówisz że scouty mogą być monotonne? Zapierdzielasz przez linie wroga a nad głową pociski śmigają. Na początku to będzie bardzo fajne. A nawet jeżeli stanie się monotonne to ja wolę krócej nawet jeżeli by mi się trochę nudziło, ale przynajmniej mógłbym szybciej wejść na moim wyczekiwany następny tier.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...