Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darius, hand of Noxus

APBR

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pewnie Młotek Atma Plemienna Moc Trójcy Krwiopijca i merkurki xD

skladanie trnity forca na champa z samymi przelicznikami na ad jest troche glupie to samo z atmasem i warmogiem

Troche op ten champion (cos jak yorick po buffie)

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

@Keniger

Następny oczojebny pan, który nie potrafi czytać. MOŻNA ZAMIENIĆ OMENA NA LATARNIE, A PÓŹNIEJ LATARNIE NA BLOOTDHRISTERA LUB OMENA OD RAZU NA BLOODTHRISTERA. Napisałem na czerwono i dużymi literami - mam nadzieje, że teraz się rozczytasz.

@Graflon

Dzięki za poparcie. :)

@Kavariku

Dlaczego składanie atmy i warmoga jest bezsensu? Darius to prze kozacki offtank.

9777920400_1341294249.png

Opublikowano

Dariusem polecam build zbliżony do Rivenki skoro ma takie op przeliczniki :)

Latarnia to tylko early item, daje sustain, warda na rzekę, armora i dimejczu to co w early się przydaje najjj. Cóż jak zagram to się okaże czy lepszy offtank czy koks aka riven.

Gold Member

nvm

Opublikowano

a z Trinity Force o 200 więcej uderzy z następnego skilla , ja składałem TF na gp i dawało rezultat .

Opublikowano

+30 pkt. obrażeń od ataku +30 pkt. mocy umiejętności +30% szybkości ataku +15% szans na trafienie krytyczne +12% prędkości ruchu +250 pkt. zdrowia +250 pkt. many UNIKALNE Bierne: Twoje ataki mają 25% szans na spowolnienie celu o 35% na 2,5 sekundy. UNIKALNE Bierne: Po użyciu umiejętności, następny atak zada dodatkowe obrażenia fizyczne równe 150% podstawowych obrażeń od ataku (2 sek. odnowienia). Nie kumuluje się z Blaskiem i Zmorą Licza.

Więc ani ty ani ja racji nie mieliśmy ; )

Opublikowano

Właśie kupiłem Dariusa i miałem okazję przetestować twój build.

Staty 15 - 1 - 3 :)

Masz + za dobry build

EDIT: W early nie jest jakiś strasznie dobry bo papierowy... Na killa możymy się pokusić dopiero na 6lvl jak dostaniemy Ulti.

Opublikowano

Grałem Rivenką vs Darius, early miałem spoko, ale potem złapał 2 kille, szedł pod ostrego offtanka z naciskiem na tanka, bo mało dmg strasznie budował, a z ulti skakał tylko z jednego na drugiego co chwilę :<

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ja bym wyrzucił Omen'a i wrzucił Phantoma ... Warmong, Atma, Berki ew. na pancerz/odp. na magię, phantom, blood, i ten mieczyk paszcza ... i nie maksować tak szybko ' Q ' dać na 3 i potem z ' W ' na przemian ;>

Opublikowano

Kolega budował Dariusa na full tanka (grał junglą - darius jest w niej strasznie efektywny) - w 2 lub 3 meczu granym tą postacią strzelił Quadrę połączoną z nieoficjalnym pentakillem (zfeedowana morgana włączyła sobie tarczę i zablokowała ulti.....) Skończył grę z 2 dmg w grze (większym od naszego AD carry).Morał? Budować go pod full tanka i kazać np. Lux odpalić ulta na początku TF a potem spokojnie stackować krwawienie i trzaskać z naszego ulti. Taka sytuacja wydarzyła się kilka razy z rzędu więc budowanie go na tanka (jak Nasusa) nie jest widocznie takie głupie.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Huehuehue potroluję trochę, postawię własny tut, napierdalasz swoim zajebistym DMG! a potem pierdolisz ulti kiedy enemy champ ma 50% hp, teraz szukasz 4 innych wrogów którym mógłbyś włożyć AXE w dupe i tak oto zdobywasz PENTE i wygrywasz grę! A tak poważnie to Darius jest cienki, zauważcie że niekt powyżej 2k elo nie bierze go bo wszystko go countruje nawet soraka (no może z tym przesadziłem) ;D

21191.jpg

metallicafan.jpg

Opublikowano

Ja bym wyrzucił Omen'a i wrzucił Phantoma ... Warmong, Atma, Berki ew. na pancerz/odp. na magię, phantom, blood, i ten mieczyk paszcza ... i nie maksować tak szybko ' Q ' dać na 3 i potem z ' W ' na przemian ;>

to nie dps , po co phantom?

top@

ja bym dał w quintach i markach tego armor pen. , zapewnia nam to true damage wraz z E do 6 lvl :)

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Mi się podoba ,na pewno się przyda.

Dzisiaj kupuję Dariusa i zawsze lepiej wystartować z jakimś poradnikiem.

Nawet jeśli nie byłby najlepszy to zawsze dobre coś ,a nie ostre noobienie.

1331059428-U215643.gif

Opublikowano

Kolega budował Dariusa na full tanka (grał junglą - darius jest w niej strasznie efektywny) - w 2 lub 3 meczu granym tą postacią strzelił Quadrę połączoną z nieoficjalnym pentakillem (zfeedowana morgana włączyła sobie tarczę i zablokowała ulti.....) Skończył grę z 2 dmg w grze (większym od naszego AD carry).Morał? Budować go pod full tanka i kazać np. Lux odpalić ulta na początku TF a potem spokojnie stackować krwawienie i trzaskać z naszego ulti. Taka sytuacja wydarzyła się kilka razy z rzędu więc budowanie go na tanka (jak Nasusa) nie jest widocznie takie głupie.

A autor mnie wyśmiał jak dałem masterki na tanka -.-

Opublikowano

Gdy więcej AP to merkurki.

Gdy więcej AD to tabi ninja.Tell me your lvl..Merkurki składamy, gdy w drugim teamie mamy trochę CC.Tut dość ssie, berki ogólnie są nie dopuszczalne, a budować Omen to też nie jest good pomysł na darku.

Opublikowano

Ja tam prawie zawsze merce składam. No chyba, że grasz lane vs trynda, riven, talon, renek to wtedy można tabsy.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ogólnie teraz najlepszy build na dariusa to :

Merce , Trinty , Black Clever , Frozen Mallet , mieczyk co sie robi z Hexdrinkera i Guardian Angel.

Opublikowano

@up

No dobra, a jak będą mieli przeciwnicy dmg w postaci ad to co? Nie widzę u Ciebie armora w ogóle. Ostatni Guardian Angel jedynie co i tak gówno daje :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

@up

lekki nerf q i bugfix ulti

@3up

jak w najlepszym buildzie moze byc item Black cleaver? przeciez tego sie nie sklada bo jest beznadziejnie na kazda postac do tego z tym buildem jest papierowy i sklada sie w chwile co skutkuje tym ze darius est useless

@down

wiem, moj blad

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...