Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darius, hand of Noxus

APBR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7334731800_1337608738.png

Historia Darius'a, ręki Noxus.

Nie ma większego symbolu noxiańskiej potęgi niż Darius, najbardziej zaprawiony w bojach wojownik państwa-miasta. Osierocony w młodym wieku musiał walczyć o przetrwanie swoje i swojego młodszego brata. Kiedy wstąpił do wojska, siłą i zdyscyplinowaniem dorównywał już weteranom. Pierwszy test jego odwagi odbył się podczas ważnej bitwy przeciw Demacii, kiedy to wojska Noxus były wyczerpane, a wróg miał przewagę liczebną. Kapitan Dariusa zarządził odwrót, ale ten uznał to za tchórzostwo. Poszedł więc do dowódcy i dekapitował go jednym ciosem potężnego topora. Przerażeni, lecz zainspirowani żołnierze udali się za nim w bój i walczyli z niesamowitą siłą i zaciekłością. Po długiej i męczącej bitwie odnieśli zwycięstwo.

Korzystając z tego, Darius poprowadził swoje lojalne wojska na niszczącą kampanię przeciwko Demacii. Po dowiedzeniu swej mocy na polu bitwy Darius zainteresował się ojczyzną. Zobaczył, że Noxus jest pełen słabości, a chciwi, rozleniwieni szlachcice pozbawiali naród siły. Chcąc przywrócić swej ojczyźnie chwałę, Darius rozpoczął zmiany wśród przywódców Noxus. Ustalił, którzy z nich są słabymi marionetkami i stanowczo odsunął ich od władzy. Wielu Noxian uznało to za próbę przejęcia władzy, lecz Darius miał inne plany co do tronu. Z zainteresowaniem przyglądał się karierze Jericho Swaina. Rozpoznał w nim przywódcę, dość zdeterminowanego i bystrego, by przywrócić Noxus chwałę. Po połączeniu sił z Wielkim Taktykiem, Darius próbuje zjednoczyć swój naród pod sztandarem jego wizji noxiańskiej potęgi.

"Zjednoczony Noxus mógłby panować nad światem - i zasługiwałby na to." - Darius

Summoner spells:

Teleport.pngFlash.png

lub.

Ignite.pngFlash.png

Umiejętności Dariusa:

4831836500_1337609071.png

Nasz passyw.

Darius wywołuje krwotok, który zadaje obrażenia w ciągu kilku sekund. Stackuje się do 5 razy, oraz wzmacnia um. Dariusa.

5556107000_1337609071.png

Q.

Darius kręci młynka toporem i zadaje obrażenia. Przeciwnicy bliżej ostrza otrzymują o 50% obrażen więcej.

3044295900_1337609071.png

W.

Następny atak Dariusa zada więcej obrażeń i spowolni przeciwników. Czas odnowienie um. skraca się zależnie od tego ile razy nałożony został krwotok.

3468994100_1337609071.png

E.

Darius pchnie topór w kształcie stożka i przyciąga wrogów do siebie. Biernie dodaje przebicie pancerza.

6682732900_1337609071.png

R, nasz ult.

Darius skacze na przeciwinika i zadaje duże obrażenia. Darius zadaje więcej obrażen zależnie od tego ile razy nałożony został krwotok. Gdy umiejętność zabije przeciwnika natychmiastowo się odnawia.

Umiejętności rozdajemy następująco:

® Q + W + E

4308539500_1337611004.png

Ekwipunek, rzeczy:

6821688800_1337609825.png

Zamiast berserków możemy zbudować także:

3111.png/3047.png

Zależnie od teamu przeciwników.

Gdy więcej AP to merkurki.

Gdy więcej AD to tabi ninja.

Zamiast omena możemy zbudować także:

3072.png

lub zamiast omena:

3154.png

a później za latarnie:

3072.png

Runy:

6560022900_1337609885.png

2345268600_1337609885.png

7429533400_1337609885.png

4315457500_1337609885.png

Znaki pod AD.

Pieczątki pod armor.

Glify pod m. resist.

Esencje pod AD.

Dlaczego bez przebicia pancerza?

A, dlatego, że Darius ma z E przebicie pancerza.

Masterki:

7130046700_1337610928.png

Plusy i minusy:

+ czary nie zjadają dużo many

+ wytrzymały

+ AoE

+ dobre early, mid i late

+ mini ignite z passywa

- 0 cc, nie licząc przyciągnięcia

- brak escape mechanizmu

Na razie więcej minusów nie zauważyłem.

Wskazówki, jak grać:

- pamiętaj, aby używać przyciągnięcie, daje to przewagę w walce np. z AD carry.

- naszego ultimate można uzywać do zabicia przeciwnika gdy posiada mało zdrowia, ponieważ po zabiciu z ulta um. od razu się odnawia.

Postać polecam w 100%, jak na razie jeszcze nie wyszła ale jest mega.

9777920400_1341294249.png

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmm. Nie grałem Dariusem, ale co do tuta. Brakuje masterków. W Itemach nie pasuje mi troszkę ten Wit's End. Wolałbym go zastąpić czymś na AD. Fajnie też, jakbyś np. dzięki LeagueCraft zrobił rozdawanie skilli. Takto tut dobry.

he?

Opublikowano

Hmm. Nie grałem Dariusem, ale co do tuta. Brakuje masterków. W Itemach nie pasuje mi troszkę ten Wit's End. Wolałbym go zastąpić czymś na AD. Fajnie też, jakbyś np. dzięki LeagueCraft zrobił rozdawanie skilli. Takto tut dobry.

Wit's end jest bardzo dobry . Dobrze współpracuje z pasyvem dariusa .

Masterki 21/9/0 powinny być

Opublikowano

Dziękuje za przypomnienie, zapomniałem dodać masterków. Rozdawanie skillów dodane, a co do itemka to jak dla mnie był to dobry item.

Opublikowano

imo powinno sie go budowac bardziej pod ad czyli jakies bloodthristery itp poniewaz warmog atmas nie daja nam tego duzo a jego skile maja ad przeliczniki do tego buty napewno ninja tabi albo mercury

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Nie grałem nim więc za dużo się nie wypowiem. Ale do buildu dodał bym latarnie i nie polecam berków kupować jak idziemy na solo.

Opublikowano

Na razie zbytnio nie mogę się wypowiedzieć, zedytuję post w czwartek czy w środę po patchu.

98763533515051689628.png

Opublikowano

@up

Nie wypowiadasz się, nie pisz. Tu się postów nie rezerwuje.

Od razu piszę, że grałem nim na PTB.

Dlaczego bez przebicia pancerza?

A, dlatego, że Darius ma z E przebicie pancerza.

Ta, ale E maksujesz last -.-

Także marki lub quinty armor pene.

0 cc, nie licząc przyciągnięcia

Po 1.Przyciągnięcie, czyli E to nie jest cc skill.

Po 2.Slow masz na W.

Jest to w poradniku, także zrobiłeś skille kopiuj, wklej :(

W. Następny atak Dariusa zada więcej obrażeń i spowolni przeciwników.

O runkach już pisałem, masterki głowy nie urwały. Item build zalecany, przerobiony o bloodthistera. Jeżeli latarnia, to tylko w early. U ciebie to wygląda jakbyś ją robił dopiero po Atmie o.O Wogóle poradnik, bez żadnych uzasadnień.

Masterki mogą być też 9/21/0 - bardziej tankerskie.

Porady na końcu takie jak w grze - pamiętaj o używaniu skilli i pamiętaj ,że możesz nimi kogoś zabić :huh:

Opublikowano

Build mi się nie podoba. czym mam startować ? nie napisałeś tego. ja bym walnal jakiś warmog atma bt omen maw i tabi/merce. imo taki build jest lepszy,bo masz mr armor hp i ad.bdb offtank z dariusa.opisz może fazy gry,wg. mnie tut niekompletny.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Hex, widzę, że naprawdę nim grałeś.

Item build przerobiony trochę? Śmiech na sali, jeżeli dobrze pamiętam to Darius tylko omena i paszcze ma w polecanych. Darius to jest offtank-DPS, a nie jakiś tank więc szkoda takiej postaci gdzie ma ogromne przeliczniki pod ad.

Opublikowano

Nie wiem jak możesz pisać tut'a jeśli Darius jest dopiero kilka dni chyba (na moim serwie nie ma). Jestem pewny, że sam go nie ogarniasz jeszcze także dla mnie to bez sensu.

Opublikowano

To zaczekaj aż wejdzie i możemy zagrać 1v1, ja zagram z tym buildem.

Na PBE już jest od jakiegoś czasu.

Opublikowano

infinity edge musi byc. jezeli ci wejdzie krytyk z wlaczonym W zabiezesz mnostwo hp wrogowi. na pbe jest to chyba najmocniejszy offtank w grze jedyna jego wada jest to ze nie ma escape mechanizmu ale gigantyczny true dmg bez cd (jezeli kogos nim zabijemy) + armor penetration + W ktore dziala na wieze (slow attack speeda tez) i latwa farma robi z niego jedna z najlepszych postaci w grze miejmy nadzieje ze kiedy wyjdzie dostanie malego nerfa

Opublikowano

Hex, widzę, że naprawdę nim grałeś.

Item build przerobiony trochę? Śmiech na sali, jeżeli dobrze pamiętam to Darius tylko omena i paszcze ma w polecanych. Darius to jest offtank-DPS, a nie jakiś tank więc szkoda takiej postaci gdzie ma ogromne przeliczniki pod ad.

No, tak z itemami to sie pomyliłem. Ale build i tak powinien być 2-3 cora itemy, reszta sytuacja.

Do reszty posta się nie przyczepiłeś, także rozumiem, że się z nim zgadzasz.

Tzn. sam przyznajesz, że poradnik ma dużo wad.

Opublikowano

Nie ma wad, jest to najlepszy build. Takie przeliczniki ad, a Ty chcesz go zrobić pod 9/21/0. Widzę także że nie potrafisz czytać "

pamiętaj o używaniu skilli i pamiętaj ,że możesz nimi kogoś zabić", w poradniku piszę w ogóle inaczej, tak samo ze slowem - DARIUS NIE MA ŻADNEGO STUNA.

Opublikowano

Każdy build ma wady.bt/ie i kosisz,na pbe same trolle więc nie zobaczysz doskonałości tego skopanego builda.nie umiesz się do błędów przyznać i tyle.

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Co w tym dziwnego hejterzy? Pograł trochę na świeżo taki poradnik przybliżyć ma wam grę nim, a nauczyć się sami musicie jak nim grać. Zresztą jak każdym champem, jak wy chcecie się tylko na poradnikach wzorować to gg.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Kurwa, widzę, że co niektórym nawet napisanie tutoriala nie pomoże.

AfffOmg - idiotyzmem jest twój post, który prawie nie wnosi nic do tematu + nie wiesz jak ten build się sprawdza.

Spritex - nie przyznaje się do błędów bo ich tu NIE MA.

m0ve - postać jeszcze nie wyszła, jest tylko na PBE. Postać może mieć nawet 1 dzień czy kilka godzin, a i tak mam prawo napisać poradnik.

Tak naprawdę to powinniście być wdzięczni za każdy poradnik, który znajduje się na tym forum, ponieważ każdy z nas włożył sporo ilości pracy w poradniki, więc proszę teraz hejty - wypierdalać.

Opublikowano

W pełni cię popieram APBR.

Poradnik mi się podoba ale skoro sam jak mówisz szkoda marnować jego przeliczników pod ad to zamiast warmoga lepiej dać lodowy młot?

Opublikowano

Spritex - nie przyznaje się do błędów bo ich tu NIE MA.

o ,widzę samouwielbienie ,lubię ludzi ,którzy myślą ,że są najlepsi <3 w każdym tutku są błędy ,nie podałeś itemów dopasowanych do sytuacji , nie opisałeś faz gier ...i to jest najlepszy tut na świecie ,tutaj jest wszystko ,nie ma błędów i jest w ogóle tak zajebiście ,że wygrasz wszystkie ranki nim , brawo. -.- zagraj 50 ranków nim to zobaczymy ,czy nie ma tu błędów. NIE składając IE / BT marnujesz jego zaje*iste przeliczniki.

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

moim zdaniem ten champ jest mocno przesadzony, poloczenie blitza, varusa i garena...

ale ten twoj build to jest niezle jebniety... 2x bloodthrister, omg. ostatnio widzialem wlasnie takiego ziomka co mial ich 5x. syffff

wgl nie oplaca sie go w ten sposob robic, ten build wykorzystuje swietnie na hecarimie

OndteAw.png
Opublikowano

o ,widzę samouwielbienie ,lubię ludzi ,którzy myślą ,że są najlepsi <3 w każdym tutku są błędy ,nie podałeś itemów dopasowanych do sytuacji , nie opisałeś faz gier ...i to jest najlepszy tut na świecie ,tutaj jest wszystko ,nie ma błędów i jest w ogóle tak zajebiście ,że wygrasz wszystkie ranki nim , brawo. -.- zagraj 50 ranków nim to zobaczymy ,czy nie ma tu błędów. NIE składając IE / BT marnujesz jego zaje*iste przeliczniki.

Hejcie dajesz kiepskie rady, a jak czytam twój poradnik o annie to mi się srać chce. Flash + Heal, te masterki 21/9/0 po prostu koks. Jak się nie znasz to proszę - japa i nie hejtuj tego, że ktoś się stara, bo patrząc na to co napisał to poradnik lepszy od twojego 3x -,-

@up

nikim się nie opłaca 5x bt o_O masz dmg, ale nie masz atk speeda i żadnego survi, więc złożysz się w 0.001 sec :) trzeba umiejętnie łączyć itemy by wyciągać dmg, atk speed powiedzmy i tanking lekki, tak nie grałem Dariuszem, ale za pewne najlepszy będzie pod offtanka o czym się niedługo przekonamy :)

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...