Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Solo Top - Irelia the Will of the Blades

kavariku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie lepiej Ci jako drugie maxowac E ? wiekszy slow, i chyba nawet dmg.

Wole miec czestszy doskok niz troszeczke dlugie e

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Tez jakies rozwiazanie, ale wydaje mi sie, ze z E wyciagniesz wiekszy dmg. Jezeli chodzi o harass na linii to Q ma stosunkowo wystarczajacy cooldown, zdazysz doskoczyc do przeciwnika, zadac mu troche dmg, wrocic sie i praktycznie mozesz sie szykowac do nastepnego ataku.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

miedzy 1 a 5 poziomem Q jest 8 s roznicy wiec wole miec 8 sekund cd mniej ( latwiej uciekac/lapac) niz 200 dmg wiecej na skillu i 1s dluzej stun/slow

Opublikowano

Dobry poradnik, jednak ja bym szybciej złożyć trinite. Co do reszty bez zastrzeżeń, lajk za chęci.

98763533515051689628.png

Opublikowano

Ja tam często najpierw "Q" rzucam na miniona z małym hape (żeby dobić), który jest blisko przeciwnika, szybkie "E" nawalam ile wlezie, potem jak ucieka, a blisko killa znowu "Q" i jest git :)

A co do maxowania to już wedle własnego uznania moim zdaniem :P

Gold Member

nvm

Opublikowano

nie wiem o co się tak spinacie bierzę sie 1lvl e/q 2 lvl e/q 3lvl w

jesteśmy wtedy bezpieczni i latwiej nam uciec od junglera przeciwnika i łatwiej też zabić jak nasz jungler gankuje

• 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lepiej sie sprawdzają te itemy: Buty, Wit's end,Ionic Spark's,Trinity,Guardian Angel,Black Cleaver(Jesli mają dużo armora i potrzebujesz dmg'a)/Sunfire Cape(Jeśli potrzebujesz bycia bardziej tankowatym

Opublikowano

@up

to ze wickd tak skladal to nie oznacza ze ja mam skladac. A jezeli gram vs darius riven czy renekton to tez powinienem skladac wits enda na first?

Opublikowano

- Łatwa do skontrowania

Jak widzę to znasz już Wickd czyli jednego z najlepszych graczy irelia w LoL'u i zastanawiam się czemu napisałeś ze jest łatwa do skontrowania. Sam wickd powiedział ze ta postać nie ma na siebie counterpicka.

PS: Poradni bardzo dobry ;)

c3RyaWtlUExfX19ldXdfX181ODlfX19OTVZfX181X19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX184X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

GG, szczyt idiotyzmu.

Q daje ci darmową farme w nieskończoność z philosopherem, co przy trudnej lini daje ci op wyfarmiony lategame.

Przy łatwej lini lecisz wits i po prostu niszczysz enemy ;d Do tego można jakieś dorany dokupić co da Dmg, lifesteal, hp ( ale nie więcej niż 2 ).

Kolejna sprawa, early ma mocne jak się ogarnie jak zagrać, chyba że grasz na kontre np. renka to lecisz pasywnie i w late wyfarmiony carrujesz :)

Opublikowano

Jak widzę to znasz już Wickd czyli jednego z najlepszych graczy irelia w LoL'u i zastanawiam się czemu napisałeś ze jest łatwa do skontrowania. Sam wickd powiedział ze ta postać nie ma na siebie counterpicka.

Moze dlatego napisalem to bo jeszcze wtedy ja sie dalo skontrowac, aktualnie przegrac da rade tylko z ogarnietym jaxem (przynajmniej tylko on mi sprawia trudnosc)

GG, szczyt idiotyzmu.

Q daje ci darmową farme w nieskończoność z philosopherem, co przy trudnej lini daje ci op wyfarmiony lategame.

Przy łatwej lini lecisz wits i po prostu niszczysz enemy ;d Do tego można jakieś dorany dokupić co da Dmg, lifesteal, hp ( ale nie więcej niż 2 ).

Kolejna sprawa, early ma mocne jak się ogarnie jak zagrać, chyba że grasz na kontre np. renka to lecisz pasywnie i w late wyfarmiony carrujesz :)

po 500(jak nie wiecej) grach irelia gra vs kontra nie sprawia mi juz problemu z wyjatkiem jaxa. Co do philo to masz racje chociaz przeciwko takiemu ww/udyr mozn zlozyc tez kielich na mane

Opublikowano

Pozdro z jaxem.

To, ze wickd gra na bobow(bo inaczej tego nazwac nie mozna skoro robi trollbuildy i ma z nich beke, ze nie moga go zabic), to nie znaczy, ze irelia nie jest do skontrowania.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Co do samego buildu duuużooo bym pozmieniał ... Maksowanie W na solo topie to podstawa jako 1 biore zawsze E a jako 2 Q daje mi to większe pole manewru

ponad to wyklucza przeciwnika z początkowej fazy 1v1 wykorzystywanie Q jest bardzo proste podstawą jest pamiętanie o wyzerowaniu coldawnu Q po zabiciu np.

miniona pomaga to bardzo w early w mid jest nierozłączną częścią rozgrywki a w late bez tego nie pograsz^^

Co do samego buildu bardzie polecam irelie pod fightera nawet do jungli jest dobra przy tym life stealu W - co należy maksować jeśli nie dajemy rady

ja sam maksuje E ponieważ jest efektywniejsze w gankach a bez maks. W też daje rade Q maksuje jako ostatnie nie potrzebuje z niego dmg.

bardziej mobliności ponieważ przy robieniu ją pod fightera dmg dają nam itemy i ich bierne opcje a my sami po prostu wyciskamy duże SA i jest naprawde dobra^^

Build: Merkurego/tabi ( wole merkurego w połączeniu z pasywką daje niezłego kopa) koniec rozumu , krwawe szpony madreda(Do jungli) , ten Pożeracz też się może przydać więc warto go gdzieś z początku wcisnąć i tak robimy z niego potem pozycje 4 czyli moc trójcy następnie GA a na samym końcu Herold Zeka'e(wiem może być inna nazwa xD )

Taaak wiem herold ,że co? Ale uwieżcie mi w TF gdy np gracie z MF i Nunu na bocie co jest zresztą wspaniałym połączeniem przydaje się to

ponieważ sama TF nie ma LS z skilli więc to chyba 20% z BT to mało więc to +12% na TF jeszcze jungler jak jest AD daje dobrego kopa^^

Opublikowano

A gdzie jest napisane ze nie maksujemy w?

Irelia jungle jest beznadziejna, lepszy glupi gp ktory szybciej wyczysci jungle niz irelia, a jak wiemy gp jungler to jeden z najgorszych junglerow w tej grze atm

Opublikowano

Mam wrażenie, że mylisz pojęcia... Nie wiem co ma w gankach to, że ult nas leczy. W ganku może on dać tyle, że dobijemy uciekającego na low hp. W TF'ach jest przydatne to co napisałeś. I dokładnie, umiesz jedynie od "polaczków" wyzywać a swojego "poradnika" obronić już nie. Beznadziejnie napisane +/- - postrach AD/AP carry? Wtf? Jak każdy bruiser. Dodatkowo "straciła swój główny blask po wielu nerfach" bezsensowne według mnie zdanie, a tym bardziej wpisanie tego w wadach. Właściwie każda postać była nerfiona i straciła na tym. Co do maxowania skilli się nie wypowiem, bo to kwestia gustu. Masteries jak wszyscy już powiedzieli lipne. Ten Atmog też już był przez innych wymieniony. I to tyle ode mnie. ;)

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...