Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum czy liceum - jednak wybór nie jest taki prosty...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up

poczekaj aż zabraknie tych ludzi po technikum. Ci co maja zawód druga sprawa nie myśl że po studiach będziesz miał lepszą pracę dobra pracę można mieć po technikum też. Jak zabraknie tych od łopat czy od kilofa to energi w domu też nie bedziesz miał bo nikt nie bedzie pracował jako gurnik albo jak mechanikó samochodowych nie bedziesz miał no to ci nikt nie na prawi samochodu na pieszo bedziesz chodził. Życze powodzenia w zyciu.

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak będziesz w technikum się dobrze uczył ,będziesz to wszystko ogarniał, będziesz coś wart, to szkoła sama Cię wypromuje i będziesz siedzial za biurkiem nie brudząc rąk.

76561198024453432.png

Pomogłem ? Daj Plusika +

Opublikowano

Stereotypa mowie nie. Zauwazylem, ze kazdy juz tak gada. Po liceum nic, a po zawodowkach to i to. Zwaz na to, ze po liceum idziesz na studia, mowie o dobrych studiach, typu politechnika (informatyka etc). Latwiej jest o prace. Wieksze zarobki. W sumie studia to najlepszy okres w zyciu. Moge sie mylic, ale takie moje zdanie. Owszem, po zawodowce tez mozna zyc i to nie calkiem zle.

Opublikowano

Only technikum.

Nie wiadomo, czy za 4 lata nadal będzie Ci się chciało uczyć. Po technikum masz zawód. Na dodatek potem będzie Ci łatwiej o pracę.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Technikum . Po liceum "nic" nie masz . Łatwiej o robote.

@up

poczekaj aż zabraknie tych ludzi po technikum. Ci co maja zawód druga sprawa nie myśl że po studiach będziesz miał lepszą pracę dobra pracę można mieć po technikum też. Jak zabraknie tych od łopat czy od kilofa to energi w domu też nie bedziesz miał bo nikt nie bedzie pracował jako gurnik albo jak mechanikó samochodowych nie bedziesz miał no to ci nikt nie na prawi samochodu na pieszo bedziesz chodził. Życze powodzenia w zyciu.

Japierdole... ty jakis uposledzony jestes ? Ci co maja ambicje ida do LO i na Studia a jak nie masz kasy na studia i chcesz pracowac to do technikum a jak jestes debilem to zawodowka i do lopaty. Uwierz mi po studiach bede mial lepsza prace niz po samym technikum. Mam wielu znajomych i wiem jak to jest.

@Fapek Bravo wrescie ktos kurwa ogarnia.

Opublikowano

Emmm... Nie wiem czemu ktoś pisze że po Technikum jest ciężej dostać się na studia...

Jeśli masz maturę to ich gówno obchodzi czy kończyłeś technikum czy liceum... liczą się wyniki...

Po liceum masz tylko maturę, a po technikum zawód i maturę, co Wg. mnie jest lepszym rozwiązaniem, jak nie chcesz się uczyć podejmujesz pracę w zawodzie który już znasz, a nie lecisz od totalnego 0, bo przecież Ty się uczyłeś matematyki, polskiego i biologii, a nie programowania, elektroniki etc. Czyli już masz lepszy start w pracy bo coś potrafisz

Rozmawiałem ze znajomym po liceum, studiach itp. i przyznał szczerze że żałuje tego że poszedł na te studia, a nie robił w zawodzie, bo miałby teraz więcej kasy na "rękę"

Więc pierdol gadanie gimbusów, którzy z życia wiedzą tyle co ryba o lataniu.

Technikum.

@edit. dodatkowo dodam, że po technikum np. informatycznym jak pójdziesz na studia informatyczne to masz po 1. z górki, bo przez pewien czas będzie powtórka z tego co miałeś w technikum, po 2. douczysz się jeśli nauczyciel w technikum czegoś Cie nie nauczył. po 3. możesz robić prace ludzikom po LO za kabonę ;)

Nie urodziliśmy się w szpitalu, tylko w internecie

Opublikowano

w koncu na studiach panuje Sex Alkohol i Zabawa ^ ^

Za duzo filmow synku :)

I w technikum nie wystarczy puknac mlotkiem. Chodzisz pewnie do 2 gima a sie wycwaniasz. Pojdz do technikum to sie przekonasz jak jest naprawde.

Opublikowano

Technikum . Po liceum "nic" nie masz . Łatwiej o robote.

a średnie wykształcenie ??

jak kolo chce iść na studia to polecam LO, jak nie chce niech idzie do tech.. , tylko, że jak je skończy to może nie mieć siły na dalszą naukę

dodatkowo na koniec tech.. jest matura + egzamin zawodowy, który trzeba bodajże na 70 % zdać, żeby zaliczyć

Opublikowano

Za duzo filmow synku :)

I w technikum nie wystarczy puknac mlotkiem. Chodzisz pewnie do 2 gima a sie wycwaniasz. Pojdz do technikum to sie przekonasz jak jest naprawde.

To ze ty siedzisz 24/8 przy kompie w domu nie posiadasz kolegow

i masz lodowisko na plecach to twoj problem.Ja wiem co odpierdalaja moi koledzy

wiec sie nie madruj skoro nie wiesz.

Trauma z dziecinstwa + krytyczna samoocena = brak zycia Only metin2

Opublikowano

To ze ty siedzisz 24/8 przy kompie w domu nie posiadasz kolegow

i masz lodowisko na plecach to twoj problem.Ja wiem co odpierdalaja moi koledzy

wiec sie nie madruj skoro nie wiesz.

Trauma z dziecinstwa + krytyczna samoocena = brak zycia Only metin2

Hahahahhahaha bym Ci cos powiedzial ale sie powstrzymam bo nie chce warna :)

Zreszta spojrz na swoj czas online a na moj nolajfie! I kto tu cale zycie przed kompem? :) Wiec badz tak laskawy i zamknij ryj. I Twoi koledzy nic nie odpie*dalaja bo ich nie masz. No chyba ze tych w minecrafcie.

@EDIT

Reebok bede madrzejszy i zakoncze ta Twoja debilna paplanine :) Warna przez idiote nie chcialbym dostac.

Opublikowano

Ja bym chciał iść po technikum elektronicznym na studia... no moja średnia to +/- 4,5 więc chyba się za źle nie ucze i w technikum mam zamiar uczyć się podobnie... więc jak myslicie, będą duże zaległości, problemy na studiach?

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Chodzę do technikum i wam powiem że w innym liceum bardzo dobrym mają taki sam poziom jak u nas w technikum

Tylko że w technikum możesz zdać dodatkowo zawód który pomoże ci na 100% kiedyś w znalezieniu pracy.

­39566146920630933015.png

Opublikowano

Niby czemu po liceum łatwiej się załapać na studia? Przecież każdy zdaje taką samą maturę i to czy masz więcej %, czy mniej % (na przyjęcie cie na studia) zależy od twojego wyniku na maturze, a nie od tego gdzie się uczyłeś -.-

Opublikowano

Hahahahhahaha bym Ci cos powiedzial ale sie powstrzymam bo nie chce warna :)

Zreszta spojrz na swoj czas online a na moj nolajfie! I kto tu cale zycie przed kompem? :) Wiec badz tak laskawy i zamknij ryj. I Twoi koledzy nic nie odpie*dalaja bo ich nie masz. No chyba ze tych w minecrafcie.

Polecialem na Ryj jak madzia z Sosnowca takie suchary leca ze ho ho ho.

Jezeli tym sie dowartosciowywujesz to w COD'dzie mam 30 dni przegranych Ho Ho Ho

Jutro wychodzac do swojej laski bedziesz mogl sie pochwalic ze zjechales mnie jak psa i mam przez ciebie depresje Ho Ho Ho

Opublikowano

Jeżeli idziesz na coś poza astrologią/medycyny/prawo czy inne podobne sprawy np. mechanik elektronik, to polecam technikum, maturę i studia.

Ja jestem w 1 gim. a już wiem, że pójdę do LO Biol-chem, matura rozszerzona i studia medyczne na chirurga ;p

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

wybór jest prostszy niż wam się wydaję:

Chcesz iść na studia - LO

Chcesz iść do pracy - technikum

Nic więcej tu nie trzeba tłumaczyć i tyle.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

czemu waszym (debilnym ) zdaniem to jak ktoś chce iść na studia to musi iść do LO?

Dla mnie technikum to forma zabezpieczenia z mojej strony bo jak nie zdam na studiach, nie będę wyrabiał, to zawsze mam ten zawód w zanadrzu, i jak mi nie wypali to nie będę siedział w rowie i go kopał, tylko pracował w zawodzie który lubię.

Poświęcić 1 rok więcej i mieć jakieś zabezpieczenie to wg. mnie nie duża cena.

Najbardziej rozpierdala mnie fakt że wypowiadają się tutaj gimby które chuja widziały i chuja wiedzą.

Nie urodziliśmy się w szpitalu, tylko w internecie

Opublikowano

Dobra , ludzie , kłótnie w niczym nie pomogą ... Kolega liczy na odpowiedź , zachowujecie się jak dzieci , nie wiem ile macie lat , ale sie tak zachowujecie zwłaszcza ty Reebok4Fun ,jak rozpeszczony bachor co usłyszał to i tamto na ulicy. Facet chce pomocy a wy kłócicie się.

a bym chciał iść po technikum elektronicznym na studia... no moja średnia to +/- 4,5 więc chyba się za źle nie ucze i w technikum mam zamiar uczyć się podobnie... więc jak myslicie, będą duże zaległości, problemy na studiach?
Sądze że nie , jeśli przyjmiesz to na serio to bez problemu zdasz , trzeba tylko chcieć i działac ;] . Pozdrawiam Loger

76561198024453432.png

Pomogłem ? Daj Plusika +

Opublikowano

czemu waszym (debilnym ) zdaniem to jak ktoś chce iść na studia to musi iść do LO?

Dla mnie technikum to forma zabezpieczenia z mojej strony bo jak nie zdam na studiach, nie będę wyrabiał, to zawsze mam ten zawód w zanadrzu, i jak mi nie wypali to nie będę siedział w rowie i go kopał, tylko pracował w zawodzie który lubię.

Poświęcić 1 rok więcej i mieć jakieś zabezpieczenie to wg. mnie nie duża cena.

Najbardziej rozpierdala mnie fakt że wypowiadają się tutaj gimby które chuja widziały i chuja wiedzą.

Jeżeli ktoś ma odpowiedni zapał to idzie do LO i potem spokojnie zdaje studia nie? Zabezpieczenie, na chuj mu zabezpieczenie, żyjemy w czasach gdzie człowiek po nieodpowiednich studiach i tak jedzie do Anglii i chuja ma a nie robotę. Wiesz jaka szansa jest że będzie robił w zawodzie po technikum? Mała! Wiesz czemu? Pracodawcy szukają ludzi ze stażem, a nie nowicjuszy, fakt takim można płacić mniej ale jak mają coś spierdolić co chwile to i tak wychodzi na to samo ;)

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Skończy studia i będzie mógł zarabiać. I to prawdziwą pensje, a po technikum to super pracy na dłuższą metę nie znajdzie.

Tak. Praca za ladą w McDonald czeka z otwartymi rękami :). Po studiach mało można zrobić. Większość zaczyna prace McDonald/KFC czy inne zwykłe sklepy. Żeby dostać się na jakieś wysokie stanowisko musisz mieć dobre wykształcenie + doświadczenie. Jak pójdziesz na elektronika to po skończeniu szkoły możesz iść już do pracy ponieważ masz wykształcenie. W technikum również odbywasz praktyki w jakimś zakładzie więc często po skończeniu szkoły zawsze masz większe szanse na zdobycie w danym zakładzie pracy ponieważ pracodawca będzie Cie znał i wiedział na co Cie stać. Równiesz możesz pójść na studia żeby poszerzać swoją wiedze w danym kierunku co dać Ci na pewno większe szanse na zdobycie pracy i późniejsze awanse. Liceum stanowczo Ci odradzam ponieważ jest to kontynuacja gimnazjum i idą tam osoby które jeszcze nie wiedzą co chcą robić w życiu. Jak powinie Ci się w życiu noga np po zakończeniu liceum to będziesz miał duży problem ze znalezieniem pracy ponieważ twoje wykształcenie w niczym się nie przyda :). Sam uczęszczam do technikum informatycznego więc odradzam Ci pójście na ten kierunek ponieważ trzeba informatyke lubić. Większość mojej klasy nie chce zostać informatykami w przyszłości więc raczej rynek informatyków ciągle czeka na nowe osoby, a szczególnie programiści.

Opublikowano

Jak masz zamiar dobrze się uczyć to idć do technikum zdasz egzamin zawodowy i mature jak dodatkowo sie będziesz uczył, bo w technikum słaby poziom ogólnie jest.W LO jest lepszy poziom bez specjalnych trudności podstawe zdasz, rozszerzenie też jak się przyłożysz.

co do rozpiski:

Technikum->prace średnio płatną znajdziesz/słaby poziom, czyli musisz więcej sam robić by zdać mature jak ją zdasz to dobrze płatną prace znajdziesz

LO->słaba praca/dobry poziom,wystarczy słuchać na lekcjach i ogarniać by zdać mature puźniej dobrze płatną prace znajdziesz.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Jeżeli ktoś ma odpowiedni zapał to idzie do LO i potem spokojnie zdaje studia nie? Zabezpieczenie, na chuj mu zabezpieczenie, żyjemy w czasach gdzie człowiek po nieodpowiednich studiach i tak jedzie do Anglii i chuja ma a nie robotę. Wiesz jaka szansa jest że będzie robił w zawodzie po technikum? Mała! Wiesz czemu? Pracodawcy szukają ludzi ze stażem, a nie nowicjuszy, fakt takim można płacić mniej ale jak mają coś spierdolić co chwile to i tak wychodzi na to samo ;)

Ciekawe jeżeli pójdzie na studia np. informatyczne to czego z informatyki nauczy się w LO? Rysowania w paincie czy może pisania w wordzie? Jeżeli idziesz na informatyka czy tego elektronika to logiczne , że powinieneś iść to technikum, bo na studiach 1/3 masz z głowy -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...