Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy istnieje we wszechświecie życie pozaziemskie?

AplauZ

85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy istnieje ?ycie poza nasz? planet??

• Pewnie , ?e tak.
      44
    • Mo?liwe
      34
    • Chodzi Ci o te zielone ludzki ? Baajka ; /
      6
    • Hyy ryby. ; o
      1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Każdy już dawno pewnie zastanawiał się nie raz ale co mnie to skoro wtedy będę gryzł piach ^^

Opublikowano

Wiesz chwilowo pokazane jest "małe organizmy".

A o bardziej złożonych, nie wiemy (teoretycznie)

Prawdopodobnie jest w 100%, bo było by bez sensu, abyśmy byli jedyni ;/

Opublikowano

Jest 50 mldów galaktyk, które można zaobserwować z ziemi, więc na 100% w chociaż z jednej z nich coś się rozwinęło..

Opublikowano

Pewnie, że tak ! Pomyślcie . Jest tak zajebiście wielki wszechświat, tyle galaktyk . I byli byśmy sami ?

Znajdziecie mnie pod innym nickiem

o.O

Opublikowano

Ja tam mam w dupie ufoludków . Tak naprawde to zastanawia mnie czy istnieje życie poza ziemskie bo każdy twierdzi inaczej

A według Ciebie "ufoludki" a życie poza Ziemskie to co innego , no cóż...: )

Hue

Opublikowano

Nasza planeta we wszechświecie to jak kropka zrobiona długopisem na kartce papieru.

Dlaczego życie miałoby istnieć tylko na Ziemi?

Myślę, że gdzieś tam daleko są jakieś organizmy żywe.

Opublikowano

Pewnie , że coś tam istnieje .

Znaleźli : ?

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Znaleziono-zycie-na-Marsie,wid,10751883,wiadomosc.html?smgajticaid=6e789

Nie wiem czy to prawda... może nie człekokształtne ufoludki ale życie to życie :).

@UP Kropka, którą widać pod mikroskopem chyba i nie planeta tylko galaktyka.

obraz24.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Życie pozaziemskie istnieje na 100% .

Można to wywnioskować bez dowodów tego typu...

Ziemia to jedna planeta , a w naszym układzie słonecznym jest ich 9.

Na ziemi rozwinęło się życie dzięki sprzyjającym warunkom takim jak temperatura i tlen.

Szanse na istnienie inteligentnej cywilizacji są ogromne!

Wszechświat to miliony galaktyk... każda galaktyka to miliardy gwiazd... każda gwiazda posiada okrążające je planety... a każda z tych planet może być domem inteligentnych istot , albo innej formy życia...

Teraz pomyślcie... skoro galaktyk są miliardy , a w nich miliardy gwiadz z orbitującymi planetami... ile może być tych planet?

Planety są zbudowane podobnie jak ziemia(z podobnego materiału)

kosmiczny pył to między innymi lód , a lód to woda!

gdyby lodu na danej planecia było wystarczająco dużo, planeta była na podobnej orbicie co ziemia(podobna odległość od słońca co skutkowało by odpowiednią temperaturą by woda występowała w stanie ciekłym i nie wyparowała) to jest ponad 99% szans że wykształci się tam życie... życie to wyewolułuje z prostych jednokomurkowych form do postaci coraz bardziej złożonych , a w końcu u któregoś gatunku rozwinie się inteligencja taka jak u człowieka...

Wszechświat istnieje dostatecznie długo aby na danych planetach wykształciły się inteligentne formy życia.

CIEKAWOSTKA:

-Czy tylko ludzie zastanawiają się czy są jedyni we wszechświecie?

Może gdzieś tam daleko gdzie nawet nie sięgamy wyobraźnią ktoś zadaje sobie to samo pytanie?:)

A może w sąsiadującym nam układzie słonecznym(czyli stosunkowo blisko)

znajdziemy kogoś kto ma podobną nadzieję na istnienie ''Kosmitów''

Wszehcświat jest tak wielki że ludzka wyobraźnia nigdy tego nie pojmie

ale Droga mleczna albo chociarz jej część czeka tylko na jej zbadanie...

Nie musimy ograniczać się tylko do mieszkania na Ziemi... Kto wie... może za kilka pokoleń dzieci nie będą wieżyły gdy ktoś im opowie że kiedyś ludzie mieszkali na Ziemi :D

Jeśli ktoś to przeczytał to ogromny szacunek dla niego za zaiteresowanie tym tematem:)

[email protected] ;)

Opublikowano

Na 100% jest gdzieś w kosmosie jakaś inna planeta podobna do ziemi ale czy się z nimi zobaczymy tego nie wie nikt chyba że oni już tu są xD

b1265302b780b0258a9bb8939adc6ecf.JPG
Opublikowano
Ziemia to jedna planeta , a w naszym układzie słonecznym jest ich 9.

A jednak życie pozaziemskie istnieje. Witaj przybyszu z obcego układu.

-Czy tylko ludzie zastanawiają się czy są jedyni we wszechświecie?

Nie wiem. Moje rybki nie odpowiadają.

Na ziemi rozwinęło się życie dzięki sprzyjającym warunkom takim jak temperatura i tlen.

po chuj komu woda

@top. istnieje

Gość Teksanian
Opublikowano

Myślę ze "coś" tam jest i NASA już dawno o tym wie "TOP SECRET" ;)

nasa?

To gówno nicz nie może zrobicz.

Na 99% w naszej galaktyce nie ma inteligentnych form życia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gwałcą i porywają tyle amerykańczyków każdej nocy (szczególnie przy Roswell czy w pobliżu strefy 51). No nie ma bata! :D

A tak serio to zapewne gdzieś tam jakieś, conajmniej, mikroby żyją tam. Nie wiem, nie widziałem, nie potwierdzam. Ale jestem za jakby coś :E

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

• 2 tygodnie później...
Pasjonat
Opublikowano

Według mnie gdzieś tam istnieją jeszcze jakieś "kolorowe ufoludy".. lecz jak ktoś się o tym dowie to za 100lat..

7ba4ef2746a62.png

Opublikowano

Pewnie że tak :)

Obce cywilizacje, wykształciły nieznane nam sposoby komunikacji i transportu przez to jesteśmy zacofani.

Być może są wśród nas, ale my ich nie dostrzegamy.

Oglądałem raz film Science Fiction, który pokazywał ze po naciśnięciu jakiegoś guzika w pilocie,

wszystko się stawało powolne i to tak bardzo że ułamek sekundy trwał godzinę.

To co w spowolnieniu jest normalnie wykonywane, w rzeczywistym świecie jest dużą szybkością.

Może oni poruszają się używając innego wymiaru, być może nauczyli się tej techniki ze spowolnionym czasem,

poruszają się wolno, natomiast dla nas jest to niewiarygodna szybkość, której nikt nie umie wychwycić.

I nie dostrzegamy ich obecności wśród nas ;)

Oczywiście posłużyłem się Science Fiction, które nie koniecznie jest lub może być prawdą :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...