Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję/Zostanę Administratorem lub szukam ekipy na OTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam: Grafika, skryptera, osób chętnych do stworzenia Pokemon OTS.
OTS: Pokemon Arkana, nie ma nas jeszcze w sieci.

Kontakt: PW tutaj lub gg: 1059955.

• Odpowiedzi 405
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam: Osoby, a najlepiej ekipy która się zna na tym co powinna zrobić z serwerem, by był jak najlepszy, ze swojej strony organizuje jak najlepszy hosting jaki będzie możliwy, reklamę obszerną jak się tylko da, grafików oraz webmasterów :). Wszystko zależy od tego co będzie potrzeba, jestem osobą z którą łatwo się dogadać, a serwerek to fajna sprawa :)
Osób: Od 1 wzwyż, to zależy ile osób będzie potrzebne :)
OTS: Nazwę ustalimy razem, chce aby serwer był wspólny, a nie wszystko podyktowane przeze mnie :)

Kontakt: Prywatna Wiadomość / GG : 9017724 / Facebook : ------ / Ts: ts.net.pl ( nick ennno1 ) jestem cały czas można pisać prv ;)

Wszystkie, rzeczy związene z rozliczeniami, obowiązkami są kwestią rozmowy :).

Opublikowano (edytowane)

1.Nick: LiXien
2.Wiek: 19
3.Doświadczenie: Pracowałem (grałem) jako GM oraz Tutor na wielu OTS'ach poczyanając od wersjii 7.6 aż do 8.6 , za każdym razem miałem nienaganną opinię. Jako GM jak i Tutor starałem się sumiennie podchodzić do obowiązków zwniązanych z byciem kimś wyższym rangą. Byłem online najczęściej jak mogłem, robiłem eventy gdy grało więcej osób, konskursy itd. Polecam się bardzo w roli GM'a lub Tutora. Nie chcę i nigdy nie chciałem posiadać pozycjii GoD'a na jakimkolwiek serwerze, ponieważ aby rozkręcać serwer wystarczyła mi pozycja GM'a :)
4.Staż w robieniu OTS:
W robieniu OTS'ów nie jestem zbyt dobry, potrafię budować miasta, temple oraz expowiska jak i qesty w mapedytorze, potrafię poprawić każdą mapę tak, aby zachęcała każdego gracza do dłuższej gry. Potrafię również przerobić klienta od podstaw do 84%, gdzie jest to maksymalna możliwosć jak na mozliwośći kucharza :P

Odrazu też powiem, że nie jestem dobry w pisaniu automatów do otsów.

5.Kontakt: GG : 13267114 Jestem zazwyczaj po 15:00 jak mam już do nocy wolny czas.

6.Dodatkowo : Mogę również hostować ots 24/7 bo prąd mam za friko w zamian za pomoc w moim ots.

Edytowane przez LiXien
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

1343857338-U369501.png

Szukam: Osoby ,która ogarnie serwa,mape,strone
Osób: Dowolna
OTS: Właśnie go tworzę ,grałem ostatnio na realu i nie znam się teraz na dobrych ots.Ja załatwiam hosting ;)

Kontakt: PW

1343857338-U369501.png

nic

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Kilka słów o mnie:

Mam na imię Marin i mam za sobą długich 23 wiosen. Jeżeli chodzi o mnie na pewno dużo osób zdziwi jak wyszedłem w ogóle z takim pomysłem przecież wiele osób posiada takie projekt a wcześniej czy później nie wychodzi im nic z tego, ale dlaczego ?? Powiem szczerze że wiem niestety dlaczego praktycznie 60-70 % takich projektów lub nawet tworzenie serwerów kończy się fiaskiem z powodu braku finansów jeżeli chodzi o wykupienie maszyny wirtualnej dzięki której serwer może działać nie przerwanie 24/h 7 dni w tygodniu ale to są nie małe koszty takiego serwera, ale nie będę tego tłumaczyć bo szkoda waszego i mojego czasu. Na rozpoczęcie mojej długiej historii zacznę jak mnie zwano. Posiadam kilka ników głównie posługiwałem się i dalej to robię pod nazwą CyCu lub Colin, pochodzę z Warszawy i moje pierwsze tak na prawdę tworzenie serwera powstało kiedy miałem 15 lat, był to serwer mu online na moim prywatnym komputerze. Postawiłem serwer, uruchomiłem i działał prawie 3 miesiące nie przerwanie i posiadał 100 graczy online dziennie. Następnym moim projektem był serwer TeamSpeak 2 lecz przed nim byłem Administratorem znanego kiedyś serwera ( już nie pamiętam nazwy było to 8 lat temu ) przesiadywało około 1000 osób online w weekendy ( tak proszę państwo na serwer nie można było aż wejść) jak był konkurs pod nazwą Idol. Jako jedyni wtedy za pierwsze miejsce w konkursie dawaliśmy 128 slotowy serwer co na dzisiejsze czasu równowartość takiego serwera była warta około 100 - 150 zł. Wracając do mojego serwera nazywał się Multi Factory Speak aczkolwiek osoba pod nickiem Leśny na pewno mnie pamięta byliśmy jednym z najlepszych serwerów kiedy miałem 16-17 lat. Niestety serwer upadł z powodu upadłości naszego sponsora który musiał zawiesić działalność ale serwer działał nie przerwanie rok czasu nawet i dłużej i posiadał 400 osób online. Następny projekt była Tibia pod wersję 7.6 postawiony też na moim komputerze działał miesiąc czasu z powodu braku czasu i nie posiadania 18 lat i braku konta bankowego oraz finansów musiałem usunąć serwer z mojego komputera i wsiąść się za naukę :). W między czasie później postawiłem serwer TeamSpeak 3 ( od razu po premierze 2 miesiące ) wykupywaliśmy wtedy serwer w 4 osoby i serwer działał nie przerwanie przez 3 - 4 miesiące później następnie serwer został przeniesiony do innej osoby która posiadała serwer dedykowany o lepszych parametrach i serwer działa do dziś gdyż musiałem oddać serwer w dobre ręce z powodu braku czasu. Serwerem zarządza teraz Pixel i Elmo. Pozdrawiam. Jeżeli przeczytaliście moją historię na pewno dowiedzieliście się że głównym moim problemem właśnie była sprawa finansowa lub po prostu, a nie chciałem bardziej sie rozpisywać braku ekipy która mogła mi pomóc w sprawach technicznych.

Serwery:

Open Tibia Server

• ​Real Map, Vers 10.41,
  • Evo Map , Vers 8.6 lub 10.41
  • Pokemon

Metin 2

• Easy - Medium
  • Hard

Silkroad Online

• 120 Cap, DG 14
  • Old School.

TeamSpeak 3

• Serwer Publiczny 512 slotówy

Moim głównym celem jest na ten moment Tibia i TeamSpeak 3. Reszta projektów zostanie wsadzone do poczekalni, a jeżeli znajdę godne osoby do stworzenia serwera z jakiejś innej dziedziny gier będę otwarty na propozycję.

Jeżeli chodzi o sam serwer Tibii pod wersję posiadam 10.41 z Real Map z Source dzięki któremu można stworzyć taki serwer na Linuxie.
Questy są gotowe, tylko potrzebuje ekipy na dalsze rozwinięcie projektu. Potrzebujesz osób na stanowiska:

• Technik ( Skrypter ). W tej kwestii mogę pomóc gdyż posiadam podstawowe i zaawansowane lekko umiejętności z powodu modyfikowaniu plików pod Pokemon oraz pod wersję 7.6 za czasów kiedy były to pliki bardzo popularne.
  • WebMaster ( Strona i Forum ) .
  • NewsPapper ( Reklama ). Potrzebuje osoby która zajmie się reklamą oraz pisanie nowinek i wstawianie pomocnych tematów na nasze forum.
  • Mapper. W tej kwestii mogę być przydatny bo znam się trochę na tym.
  • Beta testerów ( Tutaj zostanie otwarta rekrutacja w odpowiednim momencie. W tej chwili nikogo nie potrzebuje/my.

Jeżeli chodzi o maszyny pokaże wam ich konfigurację :

Maszyna : Test
Opis: Serwer przeznaczony do beta testów, aby odpowiednio skonfigurować serwer dla uzyskania jak najlepszej jakości i wypróbować wszystkie możliwe konfigurację oraz potrzeby dla graczy. Jeżeli będzie zapotrzebowanie na mocniejszy sprzęt na testy będą parametry modyfikowane.

• Procesor: 2 x 2,66 Ghz
  • Ram : 4 Gb
  • Dysk: 50 Gb

Maszyna : Tibia # 1
Opis: Serwer przeznaczony do finalnej wersji plików serwerowych tak aby każdy gracz mógł już swobodnie przeznaczyć swój cenny czas na naszym serwerze. W miarę zapotrzebowania parametry serwera zostaną powiększone.

• Procesor: 4 x 3.2 GHz +
  • Ram: 32 GB DDR3
  • Dysk: 2 x 2 TB Sata 3

Kontakt:

Jeżeli jesteś zainteresowany moim projektem w takim razie zapraszam na rozmowę wstępną która może odbyć się w kilka prostych sposobach.

• Proszę napisać do mnie PW ( prywatną wiadomość ) na forum a temat wiadomości proszę wpisać jaki dział inaczej TIBIA
  • Bezpośredni kontakt może odbyć na na postawie komunikatora Gadu-Gadu pod nr 10093150.

Zapraszam wszystkich chętnych, a jeżeli o czymś zapomniałem proszę mi o tym napisać.

Edytowane przez Yogi
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poszukiwania: Beta testerów.

Witam, poszukuje ogarniętych beta testerów pod mapkę RL. Jeżeli jest ktoś zainteresowany proszę o kontakt na forum lub na gg 10093150. Dziękuje i czekam na WAS !!

Opublikowano

Szukam: Osoby do stworzenia OTS-a na "UBUNTU" linux. Tylko, które są ogarnięte i miały już do czynienia z linuxem :-) i stawianiem na nim serwer. Oczywiście ratyfikacja przewidziana :-)
Osób: MAX 2.
OTS: Jeszcze nie ma nic, tylko serwer dedykowany, który czeka na działanie. Nie opisuję więcej rzeczy, ale na tym dedyku działał WOW.

Kontakt: gg 9580362 lub Mail: [email protected]

Opublikowano

1.Nick: Skull, Dumbass
2.Wiek: 18
3.Doświadczenie: Ok. 4,5lat
4.Staż w robieniu OTS: Od 2008 roku.

5.Kontakt: Stacjonarny: 17 449 442 323, Komorkowy: 656 834 912, Skype : Calin12, GG: 47180784,

Opublikowano

Witam, jeśli szukasz ogarniętej administracji na serwer napisz do mnie!

Doświadczenie: spore ;)
Staż w robieniu OTS:
  JOd tibi 8.0, dodatkowo jestem mapperem.

Kontakt: GG: 9457505, tylko. ;)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam ziomka do wspólnej gry na ambera.net :)

wymagany skype :D

kontakt

gg:45742083

elo

Opublikowano

Poszykuję!

• Admina na serwer OTS
  • Mapera
  • Skryptera
  • Sesterow
  • Graczy

Kontakt

Ts3 : JokeCraft.pl

PW

Server na hamchi ale mam swojego VPS'a wiec jak co to odplale 24/ 7

Sieci Hamachi \/

Gramy W Tibie #1

Gramy W Tibie #2

Gramy W Tibie #3

Gramy W Tibie #4

Gramy W Tibie #5

Gramy W Tibie #6

Medival OTS By JokeCraft.pl

Opublikowano

Witam , tworze z ziomkiem ots , stara szkoła styller yourots 8.6 FUN

Szukamy 3 mapperow i 3 scrypterow.

Dodatkowo kazda osoba ktora chciala by dodac cos od siebie

Zapraszam na GG : 8468980

Opublikowano

Witam robię ots z rebornami i szukam ludzi do pomocy.

Szukam:

-webmastera który by mi zrobił fajną stronkę

-kogoś kto by zrobił fajne czary

Chętnych proszę o pisanie na gg: 13332357

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

1.Nick: - eryk341 = Mpc Forum  / szukam serwera na ktorym mogę być tutorem i zajmować się serwerem
2.Wiek:16
3.Doświadczenie: dopiero rok dlatego prosze o wyrozumiałośc
4.Staż w robieniu OTS:
po prostu komendy tuta itd..

5.Kontakt: PW :D

Opublikowano (edytowane)

Witam !

A więc o co mi chodzi.

Mogę zchostować komusi OTS'a

Nie mam wymagani.

Ale potrzebny Silnik Mapa I Inne

Silnik który wyślesz najlepiej żeby nie miał błędów

Kontakt

Ts3 : JokeCraft.pl Nazwa  ۩͇̿V͇̿I͇̿P͇̿۩  KmK ★

Lub PW

Jestem co dzień.

Edytowane przez Aritian
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam, posiadam serwer pod tibie 8.6 gotowy do użycia full data  ze wszystkimi nowościami z tibi 10+ wraz z mount systemem serwer jest pod linuxa posiadam wlasnego ACC MAKERA oraz klijęta gotowego do użytkowania.

Jeżeli będziecie zainteresowani dodam widok tęple oraz parę skinów.

Czego oczekuję ?

Poszukuję sponsora która zagwarantował by dobry serwer dedykowany z uwagi na to iż sam posaidam VPS niestety na 1 miesiać a myśląc o poważnym projekcie potrzebujemy budżetu.

Poszukuję również 1 hostera który w razie potrzeby będzie czuwał nad serwerem.

Wymagania:

Minimum 18 lat

Znajomość Linuxa 

potwierdzone doświadczenie z tibią minimum 3 lata.

Umiejętność poruszania się po systemie.

wszelki kontakt po przez PW bądź GG ~52845647

Edytowane przez gutek109
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

------> Szukam <-------

- Mapera x2

- Skryptera x2

- grafika x2

------>  Zadania <-------

Mapper: Głównie tworzenie map

Skrypter: Pisanie Questów, Skryptów (np na item outfit, aol itd), npc, potworów

Grafik: Głównie layout oraz drobne grafiki na potrzebę serwera.

------>  Kontakt <-------

Pw na mpc lub

gg: 24873932

------>  Nagroda <-------

Gdy serwer ruszy i wypali

wszyscy, którzy mieli wkład

otrzymają wynagrodzenie

w postaci wypłaty kilku zł

------>  Inne <-------

Posiadam na razie

drobną maszynę na czas

tworzenia serwera.

Później kupuję 13 GB

RAM.

Status: Aktualne

­

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

DemorOT - serwer taki sam jak żaden poszukuje doświadczonych, młodych i inteligentnych osób na stanowiska:

* Skrypter LUA

* Koder C++

Wypełnione zgłoszenie należy przesłać na adres email [email protected] lub bezpośrednio poprzez komunikator GG pod numer 52790925.

Wszelkie informacje dot. współpracy oraz wynagrodzenia podamy w wiadomości prywatnej. 

Aby się zakwalifikować do kadry DemorOT, osoba zgłaszająca się oprócz przesłania zgłoszenia musi spełniać wymagania:

* Ukończone 17 lat,

* Doświadczenie na wybranym stanowisku

* Dyspozycyjność

* Komunikatywność, ambicja

* Umiejętność pracy w zespole

Liczymy na Was! 

Wasz DemorOT team.

EAEimfxyZT.png

Opublikowano

Zostanę Sponsorem:

1343857338-U369501.png

1.Nick: Krzaku