Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zalogowaniem się na konto ADMINISTRATORA Windows Vista HP 32 bit

tureko101

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mianowicie mam taki problem (zaniedbany) Już chyba pół roku go mam i nic z nim nie robiłem bo mi nie przeszkadzało a teraz odczuwam tego skutki ( nie mogę usunąć pliku , bo wyświetla mi się ochrona,trzeba podać hasło administratora(którego nie mam) no i plik się nie usuwa.

A więc. Mam 2 konta . jeden zwykły użytkownik (konto brata) i administrator (konto moje) od jakiegoś pół roku temu nie mogę zalogować się na konto swoje (administrator) zaraz opisze ten komunikat który pojawia się podczas logowania;

Ładowanie usługi Usługa profilów użytkowników nie powiodło się.

Nie można załadować profilu użytkownika.

A więc czy mógłbym coś zrobić by naprawić to? (dodam że instalować nic nie mogę,mam tylko dysk C a żeby zainstalować jakąś grę czy coś potrzeba uprawnień administratora. pojawia się tabelka na hasło , wpisuję i nic się nie dzieje -.- , szukałem w necie ale nic takiego nie ma, a szukałem prawie cały dzień)

Mam nadzieję,że jest tu ktoś kto mi pomoże. a ja zapłacę nawet te 30x + Naprawdę ktoś uratuje mi życie /

Pozdrawiam, eMTuŚ ;C

Opublikowano

A w Trybie Awaryjnym możesz wejść?

Tak , wchodzę w trybie awaryjnym , ale co z tego jak konto ktore mi sie uruchamia jest jakby puste, niby ma nazwe mojego administratora ale zadnych uprawnien czy plikow nie ma -.- :C tak jakbys nowe konto zrobił, a ja nie moge nic glownie zrobic bo te konto co ma adma jest jakby zablokowane i teraz nawet konta innego nie zrobie, nie zainstaluje gier, nic ; /

A w Trybie Awaryjnym możesz wejść?

Coś Ci się w takim razie z systemem stało. Zrób formata.

Ciekawe w jaki sposób? jak nie czyta mi płyt to jak zainstaluje nowego wina? nie , cos mozna zrobic napewno oprocz formata

Opublikowano

Czemu nie czyta Ci płyt ? W takim razie Windowsa na pendrive zgraj czy coś i tyle.

No tak , a jeżeli mam zainstalowane gry , do których nie mam instalek to co wtedy ? jak zrobie format to wszystko pójdzie -.- bezsens nie mozna cos zrobic np. cos w rejestrze wpisuje i sie odbiera administratora , daje na konto ktore dziala usuwam tamto konto i robie nowe?

Opublikowano

Znając zaawansowaność Visty to nie będziesz mieć dostępu do rejestru z poziomu zwykłego użytkownika.Zgraj ważniejsze gry na przenośny dysk, dysk z innego kompa i format. Możesz też użyć narzędzia do naprawiania systemu, chyba że nie tylko gry masz pirackie...

Opublikowano

Znając zaawansowaność Visty to nie będziesz mieć dostępu do rejestru z poziomu zwykłego użytkownika.Zgraj ważniejsze gry na przenośny dysk, dysk z innego kompa i format.

Dzięki , a jeszcze mi powiedz, bo mam dysk przenośny (500gb) ale mam problem bo chyba z tego konta nie moge skopiowac rzeczy jak cos nie zamykajcie tematu zobacze zrzuce wszystko i powiem ;)

a na razie dzięki ,

PS; jak zgram na ten dysk przenosny gry to beda dzialac?

Opublikowano

Gry powinny działać, pliki będzie się dało skopiować na 100%.

Ok dzięki , ale mam winda XP sp3 od kumpla na płytce (pirat) i orginalną Vistę . i który instalować ? i jak zrobić tego formata?

Ok dzięki , ale mam winda XP sp3 od kumpla na płytce (pirat) i orginalną Vistę . i który instalować ? i jak zrobić tego formata?

A i jeszcze, jak skopiować te zapamiętane hasła i loginy na mozilla firefox?

Opublikowano

Zapamiętane hasła i loginy są na 99% w folderze firefoxa, więc skopiuj go. Zainstaluj pirata XP SP3, Vista to kompletny niewypał i jest o wiele gorsza od XP.

Żeby zrobić formata musisz zrobić płytkę z Windowsem na tzw. "bootowalną" potem wchodzisz do BIOS'u i ustawiasz BOOT z DVD (czyli odpalenie systemu zamiast z dysku to z DVD) potem już bardzo prosty instalator.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...