Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Wypowiedz się]Kryzys cen w NosTalePL

Kubaman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślich o cenach w nostalepl? Dla mnie to jest lekka przesada... No sorry, ale żeby 11kk kosztował berserker w pudle +0?

Teraz tą grą rządzi nosmarket- 0 zabawy. Dlatego korzystamy z NosTaleSE.

Co wy myślicie o tym kryzysie?

Edit: Jeszcze na dodatek gluty 50k na s1...

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Kiedyś pamietam sellanie skrzyniek z Nosmarketu i sellanie ich po 500-600k.. wtedy to była fortuna... jednak z biegiem czasu to się zmienia :(

51256155628504671483.png

By CheaterMan

Opublikowano

No niestety ceny urosły i bieda :) Lecz są też plusy, bo można więcej zarobić :) Moim zdaniem to trochę przesada, ale cóż trzeba się z tym pogodzić :(

Opublikowano

No niestety ceny urosły i bieda :) Lecz są też plusy, bo można więcej zarobić :) Moim zdaniem to trochę przesada, ale cóż trzeba się z tym pogodzić :(

Wiesz, to że można "więcej" zarobić to nic nie da, skoro ceny są wysokie.

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

No w sumie tak,ale kiedyś jak wszystko było taniej to sprzedawałeś taniej a teraz kupujesz drożej i drożej też wszystko sprzedajesz więc w sumie na jedno wychodzi ;)

Opublikowano

Przy początkach gier, gra się najlepiej. Nikt nic nie wie, trzeba wszystko odkrywać. Później jest coraz gorzej. Jeśli się nie inwestuje w Nm to mało się osiągnie. Chyba, że się dropi piórka 24/7.

Opublikowano

Wgl jaki sens miało podwyzszenie cenniku -,- pzreciesz z kasą bd tak samo jak wcześniej a dla nowych postaci / graczy ciężej

Hejooooo !!!

Byłem tu ale mnie już nie ma

:D

Opublikowano

gram na niemieckim tam tanio a na pl raz kiedys ale jednak na pl mam 67 maga :P

eJxzSSxKSc1OzVPQVQgpzy9KTlQITi0qzy_nCsgvmca.png

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. - Fryderyk Nietzsche

Opublikowano

gram na niemieckim tam tanio a na pl raz kiedys ale jednak na pl mam 67 maga :P

Wiesz, wolę grać ze swoimi, a nie za granicznie (nostale se wyjątek)

Chyba kogoś posrało.. Turkusowy Krzakogon 1lv 12kk...

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Jeśli by się głębiej zastanowić, to zauważymy że... ceny kontroluje... Nasz Malocolm Plusk ( wiecie o co kaman )

Acz kolwiek tylko ciągnie mnie do NosTale... Niestety żaden nie spełnia moich wymagań...

- PL - Wszystko cholernie drogie, trzeba dużo nabijać profkę, rzadko kiedy jest LoD i bez 4Fun...

- SE - Brak profki :D SP jakie chcesz już na 30lvl , 40, 50, 65... :D No ale punkty respią się tylko na glacu :unsure:

3682722200_1353946775_thumb.jpg

DAJ +, TO NIE BOLI!!!

Opublikowano

Jeśli by się głębiej zastanowić, to zauważymy że... ceny kontroluje... Nasz Malocolm Plusk ( wiecie o co kaman )

Acz kolwiek tylko ciągnie mnie do NosTale... Niestety żaden nie spełnia moich wymagań...

- PL - Wszystko cholernie drogie, trzeba dużo nabijać profkę, rzadko kiedy jest LoD i bez 4Fun...

- SE - Brak profki :D SP jakie chcesz już na 30lvl , 40, 50, 65... :D No ale punkty respią się tylko na glacu :unsure:

Ja raczej SE bym odrzucił pod względem wbijania profy a nie punktami, bo na 60lv mam 30k i ciągle sobie chodze w SP...

to działa w dwie strony kiedyś f'my 20k diziś 6-7k

np wełna kiedyś 3k dziś 700 gold

Wiesz, te przedmioty tanieją, te z nosmarketu drożeją- to poprostu handel, okrucieństwo.

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Przez NM nie gram już w NT, kiedyś było fajnie, można było zarobić na cp, rajdach itp. , ale teraz... teraz to tylko na NM się zarabia, teraz tylko dzieci z kasą rodziców kupują pudła na tony, i gospodarka się wali.

Opublikowano

Lool ! WTF! Ceny w polskim nostale wysokie?? Są takie jak być powinny, jeśli umiesz zarobić to ceny są normalne. wystarczy wbic postać 40+lvl i chodzic na bb i macie 40k. Ja na przykład expiąc na kretach w ciągu 1,5 h mam 100k i nie używam żadnych botów. W ciągu tygodnia zarobiłem na zółwia- 1,7kk, krzaka 2kk i eq u zbrojkę dla maga u6 +6 za 1kk. I to jest normalka...

@Edit: ani razu nie używałem NosMall'u żeby zyskać kasę.

Opublikowano

Na pl'u jest duzoooo latwej zarobic niz na nostale uk, de. Dla mnie ceny na Pl'u są dobre i mi jak najbardziej pasują.

Opublikowano

Hmm ja to bym się cieszył jak bym zarobił 1kk na pl xD nigdy nie potrafiłem uzbierać sobie trochę kasy na jakiś dobry item ale Nos Kumpla. Jak miałem 500-600k to ucieszony jak debil byłem i kupowałem najbardziej badziewne gówna w grze. I tak gram w nostale raz na tydz. i wbije 5% expa i nie chce mi się expić bo nie ma kasy na potki xD Ale ceny to tak trochę wysokie ale też i można zarobić... Tak samo jak w metku... małże 400k? Nie wiem czy tyle czy może więcej ale coś takiego od kumpla słyszałem. Czy może 40kk? Nie wiem nawet xD

Opublikowano

Hmm ja to bym się cieszył jak bym zarobił 1kk na pl xD nigdy nie potrafiłem uzbierać sobie trochę kasy na jakiś dobry item ale Nos Kumpla. Jak miałem 500-600k to ucieszony jak debil byłem i kupowałem najbardziej badziewne gówna w grze. I tak gram w nostale raz na tydz. i wbije 5% expa i nie chce mi się expić bo nie ma kasy na potki xD Ale ceny to tak trochę wysokie ale też i można zarobić... Tak samo jak w metku... małże 400k? Nie wiem czy tyle czy może więcej ale coś takiego od kumpla słyszałem. Czy może 40kk? Nie wiem nawet xD

@OFFTOP Małze 400k to marzenie każdego gracza:

400.000 yang 40.000.000 yang (lub więcej)

@TOPIC: Wiecie, niby jest "łatwo" zarobić, ale to i tak nie zmienia faktu, że NM góruje

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Lool ! WTF! Ceny w polskim nostale wysokie?? Są takie jak być powinny, jeśli umiesz zarobić to ceny są normalne. wystarczy wbic postać 40+lvl i chodzic na bb i macie 40k. Ja na przykład expiąc na kretach w ciągu 1,5 h mam 100k i nie używam żadnych botów. W ciągu tygodnia zarobiłem na zółwia- 1,7kk, krzaka 2kk i eq u zbrojkę dla maga u6 +6 za 1kk. I to jest normalka...

@Edit: ani razu nie używałem NosMall'u żeby zyskać kasę.

O tak, na pewno. A ja niby jestem Święty Mikołaj!!! Wstawiasz się za noobów których stać na to... Bo sam jesteś bogatym Noobem.

3682722200_1353946775_thumb.jpg

DAJ +, TO NIE BOLI!!!

Opublikowano

Wiecie ja gram bez NM I jakos mi idzie sp1 +10 sp2 +5 sp3 +0 sp 4 +10 I 69 lvl ... Ja zbieram kase BB , potem na glacka dropie krok upam I sellam jest mi cieszko bo inny to co ja mam maja w 2 Dni I mnie to wkurza

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No tak, ale patrzcie z pozytywnej strony, można zarobic na np perlach nk w nb :) ja dzis zarobilem 29kk za 49 zl :) i mam wara + 10 :)

eJxzSSxKSc1OzVPQVQgpzy9KTlQITi0qzy_nCsgvmca.png

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. - Fryderyk Nietzsche

Opublikowano

No tak, ale patrzcie z pozytywnej strony, można zarobic na np perlach nk w nb :) ja dzis zarobilem 29kk za 49 zl :) i mam wara + 10 :)

A można wiedzieć co kupiłeś z nosmarketu, że tyle zarobiłeś?

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Ja do cen sp nic nie mam ale to ze zwoj ulepszenia eq jest w nos markecie a normalnie chodzi po okolo 1kk to przesada........... zeby EQ ulepszyc albo zbierasz duzo kasy albo PLN -.- pff

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Napewno koleś żartuje, 29kk za 150nd? powodzenia. max 10kk chyba że tak jak up powiedział czyli kupił 12 pudeł krzaka i trafiły mu się z 3-5 krzaków ale to jest niemożliwe

jigorus.png

By Harukimisu

W sumie to nie zawsze. rezygnuję z posady Moderatora. Dzięki za wszytko i powodzenia...

Jeszcze kiedyś wrócę więc nie liczcie że się mnie tak łatwo pozbędziecie ;)

Opublikowano

Kazda gra ma to do siebie ze kiedys sie jebie.Tak bylo z Metin2 i tak bedzie z NosTale.Na s3 gram juz troszke nie powiem ze w 3 dni 69...Ale godzinka dziennie staralem sie wchodzic.Teraz na wyzzszym lvlu jest ogromna roznica miedzy "NoSGraczami" a "NosDolarowcami" . Na mniejszym lvlu jeszcze tego nie widac ale zobaczycie pozniej.

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...