Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki najlepszy support waszym zdaniem? - dyskusja

Mysterious.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Janna, Ali i Taric - najlepsze i uniwersalne. Ja raz grając Sivir dominowałem linię z supportem Shaco o.-

Janna, Ali i Taric - najlepsze i uniwersalne. Ja raz grając Sivir dominowałem linię z supportem Shaco o.-

Ja grałem tak ostatnio i supportowałem shaco pod ap mój ad carry to był sivir.

@top

Teraz najlepsze supporty to janna ,alistar,taric ale i tak supporta wybiera się pod ad carry.O i jeszcze z leaoną fajnie jest na lini.

Opublikowano

Moim zdaniem Teemo.Nawet fajny dmg,blind i oczywiscie wysmienite grzybki , ktore nie raz uratuja tylek.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

Moim zdaniem najlepszym suporotem jest Alistar.Jego CC, wytrzymałość to jest to jest twardy.A ewentualnie Kyle lub Taric.SOraki nie lubie zbytnio bo ma dłuugie cd-eki <_< .

92638836957749081572.png

Sygna by iLoveLive

Opublikowano

Moi ulubieni supporterzy to Sraka i Kayle :)

Sraka - OP heal i wkurzający silence

Kayle - Heal + ult i 2 trynd w teamie :)

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Karma > OP Support co widac w mojej sygnie. < tylko trzeba niestety miesiecy praktyki, zeby umiec nia grac >

Taric

Lulu > tez trzeba umiec grac...

w sumie jeszcze zalezy od przeciwnego teamu wiadomo ze jeśli enemy team wezmie Karhtusa to jako kontre biore Sorake ...

Jesli biorą Alistara biore Lulu i nie daje mu ladowac combo w pozniejszych etapach odlaczam AD carry od tf'u

i tak dalej... mam wszystkie supporty i praktycznie tylko nimi gram < rankedy> bo na normalach to gram czym popadnie...

oczywiscie zeby grac supportem runy gold per 5 + wardy bez tego jest dupa a nie support ;o

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Moim zdaniem najlepszy support to Soraka. Ma 2 skille leczące. Może nawet junglować i ma jednego skilla atakującego

Opublikowano

Dla mnie są moim zdaniem tylko 3 champy.

Nunu,Taric,Soraka

Nunu-Przydatny slow i as.

Taric-Leczy i możę rzucić stuna.

Soraka-Wyśmienite leczenie i podczas ucieczki naszego kompana z drużyny może go uleczyć ultem.

fd9cu1.jpg

Opublikowano

Poza wymienionym już Alistarem moim ulubionym supportem jest Nunu. Dlaczego? Otóż jest bardzo wytrzymały i robi niezłe zamieszanie w późniejszej fazie gry. Wystarczy złożyć odpowiednie itemy jak Lodowe serce aby uprzykrzyć nieco życie przeciwnikom, Omenem ich spowolnić i uruchomić nasze zarąbiste ulti.

Jeżeli jesteś zgrany z AD Carry (premade) to mogą bajeczne akcje wychodzić z tym ulti, kiedy jesteś w krzakach nikt nie widzi gdy je uruchamiasz, wchodzą goniąc low hp ad carry, a tu wałek.

98763533515051689628.png

Opublikowano

Taric - świetny stun, buff na armor oraz heal - Mmmm <3

Sona - świetny stun, buff oraz heal

Leona - swoimi skillami potrafi łatwo uratować towarzysza przed śmiercią, ma dobrego stuna i jest mocno wytrzymała

Alistar - tutaj nie muszę się rozpisywać, bo każdy wie że to mega support

"Know Your Place"

Opublikowano

To zalezy z jakim ad sie gra

Taric/Leona/Blitz/Alistar pasuja do ad carry z burstem (Corki, Graves, Ezreal)

Soraka pasuje do manozernych (Urgot, Ezreal), a takze do counterpickowania innych np Karthus, AlistaR/Leona Support.

Janna pasuje do wszystkiego.

Nunu tylko do championow z skilami z dodatkowym dmg (Vayne, Kog Maw)

Najgorszymi supportami tera jest Sona i karma

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

alistar jeszcze takie combo z tristana to free kill

Następnym razem napiszcie za co dostaje warna a nie że w poscie nieznane i bez notatki

Opublikowano

Karma > OP Support co widac w mojej sygnie. < tylko trzeba niestety miesiecy praktyki, zeby umiec nia grac >

Taric

Lulu > tez trzeba umiec grac...

w sumie jeszcze zalezy od przeciwnego teamu wiadomo ze jeśli enemy team wezmie Karhtusa to jako kontre biore Sorake ...

Jesli biorą Alistara biore Lulu i nie daje mu ladowac combo w pozniejszych etapach odlaczam AD carry od tf'u

i tak dalej... mam wszystkie supporty i praktycznie tylko nimi gram < rankedy> bo na normalach to gram czym popadnie...

oczywiscie zeby grac supportem runy gold per 5 + wardy bez tego jest dupa a nie support ;o

Przeciez karma to beznadziejny support jak i champion to jak moze byc op. Nikt tym nie gra i nie bedzie grac dopoki nie bedzie reworka

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Przeciez karma to beznadziejny support jak i champion to jak moze byc op. Nikt tym nie gra i nie bedzie grac dopoki nie bedzie reworka

Tak chce mi się śmiać z tego postu, że chyba padne 0.o

Wbij człowieku większe ELO, dopiero później wypowiadaj się na temat tego supporta. Karma jest świetna.

"Know Your Place"

Opublikowano

Alistar - ze względu na dodatkowe tanka oraz świetną inicjacje

Leona - j.w.

Soraka - dat heal... ^^

Sona - AoE stun

Janna - AoE heal, Bańka + 50 ad

Opublikowano

Support zależy od AD carry, np do Ezreala / Miss Fortune najlepsza jest Soraka, bo daje mane.

Do Vayne dobry jest Taric, bo stunuje.

Itd.

Nie ma "najlepszego" supporta, są takie którymi lubisz grać i którymi idzie Ci najlepiej :P

People call me Avi.

Friends call me Uncle Avi.

pwned3.jpg

Opublikowano

Of course Leona :) ostatnio była free to postanowiłem sobie nią pograć i polubiłem granie supportem. OP CC jak nie wiem, jak już wpadniesz w kogoś to nie ma szans na ucieczkę, a z ulti to już w ogóle dominacja botlane :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Zależy jaki support: defensywny czy agresywny. Np. defensywny typu soraka albo agresywny typu blitz. Ogólnie to Taric np z Sivir czy z Urgotem robią sieczkę.

To tak ogólnie dla mnie to Alistar (kocham jego podrzucenie i wbijanie ludzi w ściane), Janna świetna pod każdym względem, Sona była kiedyś Op teraz raczej nie, no i Taric ofc.

40228593296733269818.png

By: ILoveLive

Opublikowano

Mało osób gra Karmą a tak naprawdę jest to b.dobry support :) oraz ładne dmg klepie

Pomimo tego i tak potrzebuje lekkiego buffa :f

Opublikowano

Pomimo tego i tak potrzebuje lekkiego buffa :f

Imo nawet nie takiego lekkiego, średni heal, brak cc, tarcza też nie zachwyca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...