Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Egzorcyzmy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Dzisiaj na religi oglądaliśmy egzorcyzmy anneliese michel ( odziwo ksiądz podłączył tableta do projektora) to było bardzo dziwne z jednej strony myśle chuj pewnie pojebana i tyle. a z drugiej że nawet tak bardzo jebniety człowiek się nie zachowuje. Co wy na to?

Opublikowano

anelizmiszel? to ta o której mówił natanek? łał, raczej prawda, paczcie jeszcze na 1 dziwną rzecz.

Dlaczego ludzie, instynktownie odczuwają lęk, to białych postaci, z głęboko osadzonymi oczyma, kłami, będącymi łyse, z przedłużonymi kończynami? takie wiecie, resident evil itp? Czy nie oznacza to, że człowiek kiedyś, przed wiekami miał z nimi styczność, a drogą ewolucji odczuwa do nich lęk będący jednym z odruchów bezpieczeństwa?

167161466687770313241.png

Opublikowano

No jest w tym coś prawdy, zło łatwiej dostrzec niż dobro więc...

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

anelizmiszel? to ta o której mówił natanek? łał, raczej prawda, paczcie jeszcze na 1 dziwną rzecz.

Dlaczego ludzie, instynktownie odczuwają lęk, to białych postaci, z głęboko osadzonymi oczyma, kłami, będącymi łyse, z przedłużonymi kończynami? takie wiecie, resident evil itp? Czy nie oznacza to, że człowiek kiedyś, przed wiekami miał z nimi styczność, a drogą ewolucji odczuwa do nich lęk będący jednym z odruchów bezpieczeństwa?

Może i masz racje ale to troche nie logiczne. Została opentana przez 6duchów:

Kain, Hitler, Neron, Judasz, Fleischmann to troche dziwne. Przeczytałem też że miała siłe która nie była możliwa fizycznie przez jej wage wzrost itp..

Opublikowano

Egzorcyzmy Emily Rose, sounds similar? Dla Mnie to bujda na resorach, jak całe te chrześcijaństwo. Czymś trzeba chyba podtrzymywać wiarę, nie?

Opublikowano

Egzorcyzmy Emily Rose, sounds similar? Dla Mnie to bujda na resorach, jak całe te chrześcijaństwo. Czymś trzeba chyba podtrzymywać wiarę, nie?

Mam 15lat łatwo ulegam takim brednią ale jestem również typem człowieka który jak nie zobaczy nie uwierzy.

Bywalec
Opublikowano

Jak dla mnie nie jest to bujda.

To prawda, trudno w to uwierzyć jak nie ma racjonalnych dowodów, ale to od nas zależy, czy uwierzymy.

Ja znajduje sobie takie wytłumaczenie:

Skoro to było by bujdą, to po co ludzie (księża, zakonnice etc.) by to tłumaczyli.

Do tego kolejny fakt, Ci którzy widzieli świadczą o tym.

Było wiele cudów itp. Które także nie są do pomyślenia, a także w nie wierze.

Tak wychowali mnie rodzice, katecheci/ katechetki i tak mnie wychowują.

Działa to na prostej zasadzie.

Twoja mama Ci mówi to i Ty w to wierzysz, bo masz do niej zaufanie.

Tak samo jest z egzorcyzmami, zobaczył byś i każdemu byś mówił, ale tylko mała garstka tych, którzy wierzą w Boga, są Chrześcijanami, by Ci ewentualnie uwierzyli.

Ja wierzę ;).

I oczywiście szanuję ludzi, którzy mają inne poglądy, ale taka jest moja wiara, tak mi to wszystko wpojono i wierzę w to, z całego serca ;].

@edit.

Gdyby Ci mama wpoiła wszystko o Zielonoświątkowcach, czy Jechowych, to byś w to wierzył, no nie? To właśnie tak działa ;p

5jJNSGS.png

Opublikowano

Może i masz racje ale to troche nie logiczne. Została opentana przez 6duchów:

Kain, Hitler, Neron, Judasz, Fleischmann to troche dziwne. Przeczytałem też że miała siłe która nie była możliwa fizycznie przez jej wage wzrost itp..

Hitler duchem? :D Poza tym co oznacza siła która nie była możliwa fizycznie przez jej proporcje?

@topic

Wielu ludzi wierzy w to czego nie ma, gdy ktoś głęboko uwierzy to wymyślona rzecz może ''opętać'' jego myśli.

@down

O matko ileż to siły trzeba aby rozgnieść jabłko - każde dziecko tak potrafi -.- A co do przerzucania ludzi ... są takie techniki walki w których nie potrzebujesz siły aby przerzucić dorosłego człowieka ;)

Opublikowano

Bylo napisane ze rozgniotla jablko jedna ręką i byla w stanie przezucic doroslego czlowieka. Dziwne i tak nie uwierze poki nie zobacze

Napisać można wiele rzeczy, na które żadnych dowodów nie ma.

Opublikowano

@ up proszę ci odpowiadaj na temat .

@ topic

Egzorcyzm z jednej strony jest to przesłanie prawdy a z drugiej bujda . Opętanie może być nie chciane jak i chciane satan nie opęta ateisty bo on nie wieży w niego i w innych szatan opęta Katolika Prawo sławnego ewangelika i innych którzy wieżą w religię chrześcijańską . Nie opęta on Muzułmanina ani buddysty . Może on opętać jeszcze satanistę przywódcę tak zwanego klanu . Tego jest jeszcze tyle do opisywanie to jest akapit książki o wierzeniach Satanistycznych i sektach

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Nonsens.

Opętanie to nic innego jak choroba psychiczna, często wywoływana celowo przez osoby którym zależy na wywoływaniu strachu u ludzi słabych psychicznie, pozbawionych edukacji itd. itd.

Opublikowano

Luuudzie bez przesady nie trzeba być wielkim filozofem żeby dojść do winsoku że Boga nie ma, człowiek ewoluował na przestrzeni dziesiątek milionów lat, to by było za łatwe że jest bóg <pstryk> w 7 dni powstaje wszechświat człowiek itd. Być może istaniał Jezus ale nie był on wysłannikiem Boga ani inne bzdury, a ktoś kto napisał Biblie no... twórczy był, tak to nazwe :D Co do egzorcyzmów to też mi sie wydaje że niemożliwe jest opętanie przez kogoś, ktoś kto doznał "opetania" to po prostu psychol, biały kaftan i szpital, tyle z mojej strony :D

ae1d1005fe.png

Opublikowano

@Up

Wybacz ale jesteś ułomem. Rozumiem gdybyś przeczytał biblię i pisał takie rzeczy ale pewnie pierdolisz głupoty nie znając nawet tekstu który nazywasz bzdurami?

Biblie nie powinno brać się dosłownie i każdy kto czytał ją choć raz wie o tym. Prosze abyś się zapoznał z tekstem potem moge z tobą dyskutować o takich rzeczach.

Egzorcyzmy... powiem tak. Część jest prawdziwa i uważam to za prawde. Łatwo jest się otworzyć na zło a na dobro już nie...

Kolego @UP skoro to są brednie polecam wzywać demony i szatana i cokolwiek jeszcze sie da. Wmawiaj mu że chcesz go przyjąć do siebie i rób tak codziennie.

Ale pamiętaj ze z całego serca musisz go pragnąć inaczej sie nie uda. Potem powiedz jak było ok? ; >

Człowiek ewoluował? A słyszałęś o tak zwanym brakującym ogniwie? wiesz choiaż co to jest? WŁAŚNIE to daje dużo do myślenia.

Musicie sie obudzić... bo ta moda na nienawidzenie kościoła jest dziwna nie widzicie tego? Myślcie samodzielnie nie słuchajcie innych...

Tak wgl.

Biblie nie pisała tylko jedna osoba. (już widać że nie znasz się na tym co próbujesz obalić)

Było znacznie więcej ksiąg które przez pewnego króla nie zostały przyjęte ( O ile dobrze pamietam)

Polecam również przeczytać ewangelie według Judasza oczywiście z dziwnych powodów duża część tej ewangeli została spalona. ( aż łapie za gardło )

To taka ciekawostka.

Opublikowano

@Up

Wybacz ale jesteś ułomem. Rozumiem gdybyś przeczytał biblię i pisał takie rzeczy ale pewnie pierdolisz głupoty nie znając nawet tekstu który nazywasz bzdurami?

Biblie nie powinno brać się dosłownie i każdy kto czytał ją choć raz wie o tym. Prosze abyś się zapoznał z tekstem potem moge z tobą dyskutować o takich rzeczach.

Egzorcyzmy... powiem tak. Część jest prawdziwa i uważam to za prawde. Łatwo jest się otworzyć na zło a na dobro już nie...

Kolego @UP skoro to są brednie polecam wzywać demony i szatana i cokolwiek jeszcze sie da. Wmawiaj mu że chcesz go przyjąć do siebie i rób tak codziennie.

Ale pamiętaj ze z całego serca musisz go pragnąć inaczej sie nie uda. Potem powiedz jak było ok? ; >

Człowiek ewoluował? A słyszałęś o tak zwanym brakującym ogniwie? wiesz choiaż co to jest? WŁAŚNIE to daje dużo do myślenia.

Musicie sie obudzić... bo ta moda na nienawidzenie kościoła jest dziwna nie widzicie tego? Myślcie samodzielnie nie słuchajcie innych...

Tak wgl.

Biblie nie pisała tylko jedna osoba. (już widać że nie znasz się na tym co próbujesz obalić)

Było znacznie więcej ksiąg które przez pewnego króla nie zostały przyjęte ( O ile dobrze pamietam)

Polecam również przeczytać ewangelie według Judasza oczywiście z dziwnych powodów duża część tej ewangeli została spalona. ( aż łapie za gardło )

To taka ciekawostka.

Brakujące ogniwo? Z chęcią posłucham.

A zapytam cię jeszcze dlaczego nie zaakceptowano ewangelii według Marii Magdaleny, w której jedynie co się różni względem pozostałych akceptowanych ewangelii to to, że ona pierwsza widziała Jezusa po zmartwychwstaniu. Moim zdaniem, dlatego, że była kobietą, bo kobiety nie miały wtedy żadnych praw.

Po drugie my nie myślimy samodzielnie? Według was wy jesteście samodzielni, bo stoicie co niedzielę w kościele i klepiecie jakieś formułki?

A co do mody do nienawidzenia kościoła, to "Ciemnogród otwiera oczy".

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie mam zdania może i są opętania mój kumpel sam widział tzw opętanych(debilni koledzy którzy się nudzili i bawili się w wywoływanie duchów)

Na pewno nasza rasa za sprawą ewolucji rosła w siłę tak samo wieże w wielki wybuch jest to nawet potwierdzone -.-

chociaż mój ojciec który miał mieć operacje oko i w dzień urodzin Jana Pawła II pojechał do szpitala miał mieć operacje i był w szpitalu tylko na Obiad bo nie wiadomo jak siatkówka s powrotem mu się przykleiła więc jakaś siła tam może jest dobra i zła sam muszę jeszcze powiedzieć kiedy śnił mi się koniec świata o dziwo sam pomodliłem się O_o chociaż ostatni raz w kościele byłem 5 lat temu

Opublikowano

Brakujące ogniwo? Z chęcią posłucham.

A zapytam cię jeszcze dlaczego nie zaakceptowano ewangelii według Marii Magdaleny, w której jedynie co się różni względem pozostałych akceptowanych ewangelii to to, że ona pierwsza widziała Jezusa po zmartwychwstaniu. Moim zdaniem, dlatego, że była kobietą, bo kobiety nie miały wtedy żadnych praw.

Po drugie my nie myślimy samodzielnie? Według was wy jesteście samodzielni, bo stoicie co niedzielę w kościele i klepiecie jakieś formułki?

A co do mody do nienawidzenia kościoła, to "Ciemnogród otwiera oczy".

Pozdrawiam

Trzeba umieć odróżnić KOSCIÓŁ a CHRZEŚCIJAŃSTWO.

Nie chodze co niedziele do koscioła bo go nie wspieram. To tylko fabryka zarabiająca pieniądze. I prosze nie porównuj mnie do osób które chodzą do koscioła i bez znajomości tego co klepią mówią w kosciele.

Co do ewangelii jest wiele których powinno być zaakceptowanych. Dlaczego tak nie jest? Masz odpowiedz. Kościół nie chciał i nigdy nie będzie. Dlatego powinniście zrozumieć że to kosciół spieprza tą wiarę. Bądz co bądz to właśnie ludzie rządzą kosciołem...

Co do brakującego ogniwa polecam poczytać. Bo jest co pisać. Chodzi o to że przez pewien cykl ewolucji człowiek rozwijał się x razy szybciej co dziwi wszystkich i nadal nie jest wytłumaczone. (Ktoś lub coś wpłyneło na naszą ewolucje w tym naukowcy sie zgadzają).

Więc nie obwiniajcie wiary tylko ludzi bo często zapominacie co/kto jest odpowiedzialny za to wszystko.

Opublikowano

Jak dla mnie film kozacki i wydaje mi się to prawdą , a na wasze kłótnie i spory religijne posłuchajcie sobie :

http://www.youtube.com/watch?v=Z2jmzM0oN1E

upaodl131d2.png

Moje Cheaty :

No_Menu

http://www.mpcforum.pl/topic/624388-undetected-no-menu-jacello/

http://www.mpcforum.pl/topic/622343-undetected-no-menu/

D3D:

http://www.mpcforum.pl/topic/628413-undetected-d3d-jacello-v10/

http://www.mpcforum.pl/topic/629602-undetected-d3d-jacello-v11/page__pid__4526048#entry4526048

Opublikowano

W Boga wierze, do kościoła chodzę bardzo rzadko.

W same opętanie człowieka przez demony, złe duchy itd. wierzę, ponieważ jest w tym jakiś sens.

Przecież to byłoby bardzo dziwne gdyby zwykła dziewczyna, która była na studiach, która miałaby jakąś chorobę psychiczną miała siłę powalenia silnego mężczyzny jednym palcem. Również krzyki wydawane przez jej usta nie były wymawiane przez nią, bo niby jak miałaby to zrobić ? Syntezator mowy ? Nie, po prostu ten przypadek był prawdziwy. Trochę mnie jednak dziwi, że została opętana aż przez 6 demonów....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...