Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] "Nie da sie grac bez IS na PL" - obalenie mitu :)

keres

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 Lata gry, z malymi przerwami.

Na bonowanie nic nie wydalem, jedynie co wydalem to na 2x exp gdy wbijalem lvl i czasem 2x drop.

Dawniej mialem tu temat, lecz sporo zmienilo sie w moim eq i praktycznie skonczylem je kompletowac.

Pisac ze priv czy cos mozecie sobie darowac, ktos chce, niech pisze pw podam godzine i moge pokazac.

Temat dla ludzi kumatych, kazdy kto gra na pl dluzej niz rok wie ze mozna to zarobic, wystarczy ciezko pracowac, a nie stac i narzekac ze sie nie da, lub grac na pirvie i zastanawiac sie dlaczego na PL sie nic nie osiaga.

Na ss znajduje sie ciezko zdobyte eq do pvp (na moim serwie kupic cos co widac na ss, graniczy czesto z cudem, jesli juz cos jest do kupienia to chetnych na item jest 30 osob :P) i do expa.

Za pare lat jak ciagle beda dodawac nowe serwery to na starych serwach juz nic sie nie kupi :|

eomyv.jpg

Licze na pozytywne komentarze.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pomocnik
Opublikowano

No no gratulacje, z doswiadczenia wiem ze mozna na takie eq bez is'a zarobic, wystarczy sie "troszke" postarac :) Powodzenia w dalszej grze i pozdrawiam :)

wolf-of-wall-street-leonardo-dicaprio-sl

Odwiedziłem Hades jak Achilles i znów wracam
nie mam słabych punktów bo mnie zanurzyli w adidasach

Opublikowano

Albo duzo drobienia skrzynek z dodaniami i mixami ;]

Albo dużo dropienia kamieni duchowych w DT i kupowania takich itemów o.O.

@top

Piękne eq, sam się przekonałem grając 2 lata temu na PL'u, że bez IS'a można zrobić dobre eq.

Gratz.

Opublikowano

Ja osobiście mam 76 lv Mental i gram o wiele mniej , może z 3-4 miechy , i też bez żadnego is'a full eq 5b , wystarczy chcieć , nawet ostatnio kręciłem Stalke +9 , Złodzieja +9 ,

ale spalił oby dwie rzeczy mam filmiki , tylko kręciłem na modzie więc boje się wstawić hahah :D

Opublikowano

Albo dużo dropienia kamieni duchowych w DT i kupowania takich itemów o.O.

@top

Piękne eq, sam się przekonałem grając 2 lata temu na PL'u, że bez IS'a można zrobić dobre eq.

Gratz.

Wiesz ale raczej aż takiego eq by niewykręcił bez is,lub allegro... ; >

52e31fec.jpg

09.05.12r

Pomogłem?

Daj +!

Opublikowano

@up

Kolega widze mało gra na globalu :) Jak napisał autor da się zrobić taki eq tylko potrzeba dużo cierpliwości i pracy. Jest cholerna mozolna robota, ale wyniki tej pracy są zadowalające :)

@Edit

Zapomniałem dodać. Wielki Szacunek dla Ciebie keres za taki ekwipunek :) Oczywiście leci LIKE

Opublikowano

Wiesz ale raczej aż takiego eq by niewykręcił bez is,lub allegro... ; >

Dlaczego nie?

Podropi troszkę książek na low lvlach, posprzedaje je, pokupuje jakieś eq na HP, wbije 75, zacznie dropić kamole w DT i już po 1 dniu ma 1 takiego itemka + oczywiście to, że na kowalu może coś wkręcić na +9, a chętnych do wymian eq 5b za samo eq +9 jest masa.

Mało grałeś najwidoczniej.

Opublikowano

Tak to wlasnie jest jak sie sieje takie plotki, ze jak ktos jest dobry to odrazu musial wydawac niewiadomo ile na is i allegro.

Zamiast tworzyc plotki polecam zajac sie gra.

To nic trudnego grac, szczegolnie na starych gdzie miejsca do zarabiania sa wolne czesto i ceny itemkow szczegolnie ulepszaczy sa bardzo wysokie.

W dodatku od paru miesiecy co kwartal sa jakies bardzo ciekawe eventy gdzie dodawania bonow i resety leca z metkow, wiec wystarczy biegac i bic metki.

Znam setki osob co na pl nie wbily 50 lvl a wypowiadaja sie o graniu na duzym lvl, bo maja doswiadczenie z privow.

Granie na pl rozni sie tym od privow, ze jak ciezko pracujemy na eq, to widac efekt, a z privami jest tak ze jak grasz wciagasz sie, to priv upada a autor zgarnia kupe kasy za sms i tak w kolko.

Na pl mozna zarobic 1-2 kd dziennie, wydaje sie malo ale po miesiacu masz juz 30-60 kd, nawet wiecej jak ktos jest bardziej ambitny i eq sie robi samo.

Cierpliwosc poplaca, nigdy nie bedzie sie dobrym po miesiacu grania.

Opublikowano

a jak udowodnisz ze zdobyles to bez IS ? takie itemki raczej wątpie zebys kupil, bo ceny takich itemów nie są male .

Dajmy na przykład serwer solar (s26) gdzie kamyk duchowy stoi 600-800k a Taką stalke jak masz Ty, 1k hp i 2x abs lub co kolwiek z HP + 2x abs jest warte 100kk+ no to policzcie ile trzeba kamykow na jeden taki itemek, a co dopiero na te itemki co ma autor na ss ;)

Opublikowano

UP@

Tez mam takie eq i wszystko kupilem wiec nie wiem o co ci chodzi ;o

Opublikowano

a jak udowodnisz ze zdobyles to bez IS ? takie itemki raczej wątpie zebys kupil, bo ceny takich itemów nie są male .

Dajmy na przykład serwer solar (s26) gdzie kamyk duchowy stoi 600-800k a Taką stalke jak masz Ty, 1k hp i 2x abs lub co kolwiek z HP + 2x abs jest warte 100kk+ no to policzcie ile trzeba kamykow na jeden taki itemek, a co dopiero na te itemki co ma autor na ss ;)

Kazdy kto gra na pl wie ze da sie to zdobyc.

Pisalem przeciez ze trzeba cieprliwosci i systematycznosci.

Jesli codziennie zarabiasz 1-2 kd to 100 kd zarabiasz w 2 miesiace, a za 100 kd mozna kupic 2 dobre itemy.

Stal zdobylem sprzedajac niebieska stal ktora zdobylem dzieki tomboli, bo mozna bylo kupic szpony i luski.

Po tym co piszesz widac ze grasz malo, lub duzo lecz na privie, pl nie jest trudny, poprostu trzeba umiec sobie poradzic.

Dodam jeszcze mala ciekawostke na przyszlosc.

Zrobilem jednego dnia temat :

http://www.mpcforum....99#entry3588699

O kupowaniu yangow.

Zaraz ktos powie ze kupowalem yangi i zrobi sie zamieszanie.

Otoz stronki na ktorych mozna kupic yang sa mi potrzebne zeby wiedziec kiedy moge trzymac yangi a kiedy lepiej wykupic kd.

Gram na serverze co kamyk kosztuje teraz 100kk i kazda aktywnosc botow ktora powoduje ze cena yang spada, powoduje ze pozbywam sie jak najszybciej swoich zapasow zeby nie stracic nic.

Kto gra na starych serwerach wie jak to jest z cenami, kiedys kamyk kosztowal 1kkk kiedy boty przestaly sprzedawac yangi spadlo to wszystko drastycznie i kd wart byl 500kk.

Po takim zabiegu jesli ktos mial duzo kamykow, trzymajac je poprostu stracil polowe jesli nie gral.

A jesli sprawdza sie ceny yang to mozna wiedziec kiedy mozna sie spodziewac skoku lub spadku.

Aktualnie widze ze yang spada w dol i obawiam sie ze niedlugo czyli na wakacje znowu serwery zostana zasypane yangami i bedzie problem, dlatego tez zaczalem sie pozbywac yangow zeby nie robic sobie problemow pozniej i nie zalowac ;)

Widac to przedewszystkim po spambotach ktore zaczely sie pojawiac i po duzej ilosci botow w m2 :(

Opublikowano

Takie EQ żeby zrobić to trzeba minimum 5k zł... Także wielki szacunek dla Twórcy...

na walentynki rozkurwiasz pare metinow masz skrzynie amora i masz takie eq..teraz to nie wyczyn ;x

Kazdy kto gra na pl wie ze da sie to zdobyc.

Pisalem przeciez ze trzeba cieprliwosci i systematycznosci.

Jesli codziennie zarabiasz 1-2 kd to 100 kd zarabiasz w 2 miesiace, a za 100 kd mozna kupic 2 dobre itemy.

Stal zdobylem sprzedajac niebieska stal ktora zdobylem dzieki tomboli, bo mozna bylo kupic szpony i luski.

Po tym co piszesz widac ze grasz malo, lub duzo lecz na privie, pl nie jest trudny, poprostu trzeba umiec sobie poradzic.

Dodam jeszcze mala ciekawostke na przyszlosc.

Zrobilem jednego dnia temat :

http://www.mpcforum....99#entry3588699

O kupowaniu yangow.

Zaraz ktos powie ze kupowalem yangi i zrobi sie zamieszanie.

Otoz stronki na ktorych mozna kupic yang sa mi potrzebne zeby wiedziec kiedy moge trzymac yangi a kiedy lepiej wykupic kd.

Gram na serverze co kamyk kosztuje teraz 100kk i kazda aktywnosc botow ktora powoduje ze cena yang spada, powoduje ze pozbywam sie jak najszybciej swoich zapasow zeby nie stracic nic.

Kto gra na starych serwerach wie jak to jest z cenami, kiedys kamyk kosztowal 1kkk kiedy boty przestaly sprzedawac yangi spadlo to wszystko drastycznie i kd wart byl 500kk.

Po takim zabiegu jesli ktos mial duzo kamykow, trzymajac je poprostu stracil polowe jesli nie gral.

A jesli sprawdza sie ceny yang to mozna wiedziec kiedy mozna sie spodziewac skoku lub spadku.

Aktualnie widze ze yang spada w dol i obawiam sie ze niedlugo czyli na wakacje znowu serwery zostana zasypane yangami i bedzie problem, dlatego tez zaczalem sie pozbywac yangow zeby nie robic sobie problemow pozniej i nie zalowac ;)

Widac to przedewszystkim po spambotach ktore zaczely sie pojawiac i po duzej ilosci botow w m2 :(

Chyba jestes pierwsza osoba ktora spotkalem co mysli pozytywnie :D

Kurwa, mistrz!

VLXxO.png

Opublikowano

@keres nie bd cytował tylko odrazu napiszę coś od siebie

Dwa kamyki dziennie to bardzo mało. Ja siedząc na mapach co 30min kamyka dropne tak na oko.

Masz jakiegoś dropka?(chodzi mi na mapy)

Jak biłeś tam metki to z bugiem na x2 metka?(teraz już nie działa chiba)

Wp czy bm bo tego się nie doczytałem?

I najważniejsze jaki bulid wybrałeś i jeśli wp to cofałeś zbroję i na jakim lv

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

@keres nie bd cytował tylko odrazu napiszę coś od siebie

Dwa kamyki dziennie to bardzo mało. Ja siedząc na mapach co 30min kamyka dropne tak na oko.

Masz jakiegoś dropka?(chodzi mi na mapy)

Jak biłeś tam metki to z bugiem na x2 metka?(teraz już nie działa chiba)

Wp czy bm bo tego się nie doczytałem?

I najważniejsze jaki bulid wybrałeś i jeśli wp to cofałeś zbroję i na jakim lv

Na mapkach malo dropilem (kilka kd jedynie), glownie w grze zarabialem na handlu i dropieniu ulepszaczy, ktore sa dosyc drogie i w grocie tez na malzach i innych rzeczach.

Przyklad z kamykami to byl dla niedowiarkow i tych co nie wierza ze sie da, oczywiscie ze mozna zarabiac dziennie 10 kd, ale w moim przypadku jest to niemozliwe bo gram dziennie po 3-4h.

Gram wp, zbroje zamienilem na rozproszenie na 86 lvl.

Podam maly przyklad, jesli ktos nadal nie rozumie na czym polega zarabianie na handlowaniu ;]

Niedawno byl event z metkami wielkanocnymi.Przed eventem cena bialej perly to bylo gdzies 50kk, kiedy wyszedl event i zobaczylem ze sa do zdobycia czerwone i niebieskie perly poza bialymi, oczywiste dla mnie bylo ze cena bialych wzrosnie. Nakupowalem spora ilosc bialych perel i jak myslalem tak sie stalo.

Aktualnie cena bialej perly to 150-200kk, pozbylem sie juz prawie wszystkich zapasow i zarobilem na tym spora ilosc kd, dzieki ktorej moge sobie wbic skile na p, bez zadnego dropienia.

Umiejetnosc zarobku na handlu jest strasznie trudna.Trzeba duzo przegladac forum i rynek (jak np stronki z yangami zeby wiedziec kiedy mozna spodziewac sie wzrostu cen).Dzieki obserowaniu roznych czynnikow mozna zarobic dobra kase lub tez ja stracic.

Jesli juz mowa o traceniu, bo tego nie pisalem, to opisze jedna sytuacje na ktorej troche stracilem.

Niedawno byl pomocnik zdarzen, mialem 50 kd i sprzedawalem je po 85kk z nadzieja ze po pomocniku kd bedzie warte 50-60kk.

Jednak po evencie cena kd nie spadala i niestety trzyma sie na poziomie 95-100kk, tak wiec troszke stracilem, ale staram sie odrabiac.

Jeszcze male info o mapkach, jesli ktos chcial by tam zarabiac.

Aktualnie w metinie jest bug ktory powoduje ze wylogowuje po jakims czasie z pietra z metkami, przez co cena kd sie trzyma bo jest ich malo na rynku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...