Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszanie poziomu konia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To będzie działać, ale ważne jest jak. Jeżeli ty zwiększasz lv konia przez horse set level to np z 10 na 11 nie dostaniesz bojowca póki nie odwołasz i przywołasz na nowo konia. Dlatego powstało horse.advance() do chuja pana i przestańcie robić na około żeby być oryginalnym, bo nie o to chodzi. Kod ma być jak jak najlepszy.

Pamiętajcie jakby co to gwałcę za pieniądze. Dla znajmoch taniej

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

można mnie spotkać grającego w metina.

Opublikowano

To będzie działać, ale ważne jest jak. Jeżeli ty zwiększasz lv konia przez horse set level to np z 10 na 11 nie dostaniesz bojowca póki nie odwołasz i przywołasz na nowo konia. Dlatego powstało horse.advance() do chuja pana i przestańcie robić na około żeby być oryginalnym, bo nie o to chodzi. Kod ma być jak jak najlepszy.

Ni etyle co najlepszy, co najefektywniejszy, czyli najprostszy.

Opublikowano

when 20349.take with item.vnum != 50050 begin

Czy to nie powinno być tak? ;)

To masz, że ulepszy konia, gdy na npc przeciągniesz item o ID innym niż 50050

Opublikowano

@up

bo ci leszczu powiedzieli co masz źle, ale i tak nie rozumiem po chuj dajesz do zmiennej poziom konia.

poza tym i tak jesteś kleszczykiem, nadal masz errora w czeciej linijce.

pc.get_horse_level

brak nawiasuf nupie. poza tym smieszysz mnie. 'nie dopisałem cudzysłowia, to wyjebcie całość, po chuj poprawić!'

random.

wykaz błędów:

quest upgrade_horse begin
state start begin
when 20349.take with item.vnum=50050 begin -- błond w tej linjjce
local horse_level = pc.get_horse_level -- w tej tesz
horse.set_level(horse_level+1)
chat("..pc.get_name.. !") -- w tej tesz
chat("Twój poziom konia to ..pc.get_horse_level..") -- w tej tesz
end
end
end

tak więc teoretycznie błędy masz w 4 z pięciu linijek questa właściwego (dwóch pierwszy linijek i endów nie liczę).

//

dla tych co będą pierdolić, że 'nie umie, a innych komentuje'

state start begin
when 20349.take with item.vnum==50050 begin
local horse_level = pc.get_horse_level()
horse.set_level(horse_level+1)
chat(pc.get_name())
chat("Twój poziom konia to "..pc.get_horse_level())
end
end
end

Jaa, ale jesteś zajebisty, no nie mogę...

Zamiast chłopakowi wytknąć spokojnie błędy aby się nauczył i nie popełniał tego błędu ponownie w przyszłości to ciśniecie po każdym równo,

że jakim on to chujem nie jest...

Jak to mój kumpel w gimnazjum kiedyś powiedział do nauczycielki : "Pani jest tutaj od tego, aby mnie nauczyć, a nie wmawiać mi, że nie umiem".

Proszę was, stosujcie się do tego cytatu bo mniejszego poziomu dyskusji na forach nie widziałem...

Ja nie wiem czym się szczycisz w tych postach, tym że masz Game Operator'a na iMetin, czy że nauczyłeś się assemblera i umiesz robić diffki do game ?

Nie żebym Cię obrażał, skąd że znowu, wiele jest takich przypadków i nie mówię tutaj tylko o tobie, również nie staję tutaj w obronie autora tematu, ale troszkę kultury, proszę...

Nie możecie napisać czegoś w stylu "Heh... to nie będzie działać, bo są błedy w tej a tej linijce, poprawcie to sobie na xxx i będzie śmigał", a nie, nazywacie od jakiś kleszczyków, leszczów, pomyślcie sobie kiedyś jak musi się czuć autor, może nie umie i szlifuje umiejętności, lub umie ale popełnił błąd, którego nie zauważył, ale się stara, a to jest najważniejsze.

Mam nadzieję że chociaż kilka osób przyzna mi rację, tak nie może dalej być...

screenshot_10.jpg

Opublikowano

Jaa, ale jesteś zajebisty, no nie mogę...

Zamiast chłopakowi wytknąć spokojnie błędy aby się nauczył i nie popełniał tego błędu ponownie w przyszłości to ciśniecie po każdym równo,

że jakim on to chujem nie jest...

Jak to mój kumpel w gimnazjum kiedyś powiedział do nauczycielki : "Pani jest tutaj od tego, aby mnie nauczyć, a nie wmawiać mi, że nie umiem".

Proszę was, stosujcie się do tego cytatu bo mniejszego poziomu dyskusji na forach nie widziałem...

Ja nie wiem czym się szczycisz w tych postach, tym że masz Game Operator'a na iMetin, czy że nauczyłeś się assemblera i umiesz robić diffki do game ?

Nie żebym Cię obrażał, skąd że znowu, wiele jest takich przypadków i nie mówię tutaj tylko o tobie, również nie staję tutaj w obronie autora tematu, ale troszkę kultury, proszę...

Nie możecie napisać czegoś w stylu "Heh... to nie będzie działać, bo są błedy w tej a tej linijce, poprawcie to sobie na xxx i będzie śmigał", a nie, nazywacie od jakiś kleszczyków, leszczów, pomyślcie sobie kiedyś jak musi się czuć autor, może nie umie i szlifuje umiejętności, lub umie ale popełnił błąd, którego nie zauważył, ale się stara, a to jest najważniejsze.

Mam nadzieję że chociaż kilka osób przyzna mi rację, tak nie może dalej być...

No ale po co komuś powiedzieć gdzie błąd? Lepiej po nim pocisnąć, albo rozpocząć fale zjebanych tematów ;)

Tutaj nasi pro writerzy od urodzenia znają php/lua/assembler perfekcyjne, i nigdy błędów nie robili ;)

Opublikowano

No ale po co komuś powiedzieć gdzie błąd? Lepiej po nim pocisnąć, albo rozpocząć fale zjebanych tematów ;)

Tutaj nasi pro writerzy od urodzenia znają php/lua/assembler perfekcyjne, i nigdy błędów nie robili ;)

No ja tak.

Pamiętajcie jakby co to gwałcę za pieniądze. Dla znajmoch taniej

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

można mnie spotkać grającego w metina.

Opublikowano

My nie jesteśmy nauczycielami >.< więc porównanie, że tak się wyraże do dupy ;<

Jeśli nie potrafi lub nie wie czy kod jest w porządku to po co udostępnia?

Każdy wie, że słabe rzeczy są nie do przyjęcia i autorów się hejtuje - takie życie ;>

Poza tym jeśli w quescie który ma 5 linijek, 4 są złe to sory >.>

Od poprawiania questów jest odpowiedni temat ;) a nie dział tutoriale.

Opublikowano

No ja tak.

Noo, bo najprościej nauczyć się css i html + wykorzystanie .php z mpc z sqlinjection ;)

56790073090842608341.png

Dołącz do społeczności najlepszego serwera Metin2 w Polsce

Przenieś mnie !

Opublikowano

Spoko nie umie, każdy ma jakieś początku, ale czy od razu trzeba zakładać nowy temat, bez przetestowania kodu?

state start begin
when 20349.take with item.vnum=50050 begin -- blad
local horse_level = pc.get_horse_level -- nie potrzebne + blad
horse.advance()
end
end
end

Ten quest ma bardzo mało linijek, do tego jest źle napisany, moim zdaniem to powinno wylądować w pisaniu questów, nowy temat do tego jest zbędny + nie działa.

Opublikowano

My nie jesteśmy nauczycielami >.< więc porównanie, że tak się wyraże do dupy ;<

Nie zrozumiałeś przekazu, tu chodzi o to aby wytknąć błedy tak, aby on się nauczył, a nie o to że masz być nauczycielem...

Zapytaj jego.

Każdy wie, że słabe rzeczy są nie do przyjęcia i autorów się hejtuje - takie życie ;>

Jeżeli u was tak jest, a nie wiem ilu was jest to naprawdę macie się czym chwalić.

Poza tym jeśli w quescie który ma 5 linijek, 4 są złe to sory >.>

To napisz mu żeby pouczył się jeszcze lua i funkcji metinka.

Od poprawiania questów jest odpowiedni temat ;) a nie dział tutoriale.

Co ty nie powiesz, w innych tematach jak ktoś walnie błąd w byle czym to widać jakieś przejawy mądrości, mówicie co ma źle itp.

screenshot_10.jpg

Opublikowano

Spoko nie umie, każdy ma jakieś początku, ale czy od razu trzeba zakładać nowy temat, bez przetestowania kodu?

Ten quest ma bardzo mało linijek, do tego jest źle napisany, moim zdaniem to powinno wylądować w pisaniu questów, nowy temat do tego jest zbędny + nie działa.

A może po prostu nie ma gdzie przetestować? ;)

Początki zawsze są trudne, i nie pierdolić że jesteście samoukami, nigdy nie ściągaliście jakiejś funkcji z innego kodu, czy też np. nie uczyliście się na gotowcach...

Opublikowano

A może po prostu nie ma gdzie przetestować? ;)

Początki zawsze są trudne, i nie pierdolić że jesteście samoukami, nigdy nie ściągaliście jakiejś funkcji z innego kodu, czy też np. nie uczyliście się na gotowcach...

ee.. właśnie samouk ma do tego, że uczy się na gotowcach i używa funkcji z czyjegoś kodu >.> chyba, że się mylę ;)

Dobra ostatni post w tym temacie, bo już nudne to się robi.

A więc autorze tematu, na drugi raz zapraszam do:

http://www.mpcforum.pl/topic/223876-pisanie-poprawa-questw/

lub zapoznanie się z tymi tematami:

http://www.mpcforum.pl/topic/565780-tut-lua-od-zera-do-skryptera/

http://www.mpcforum.pl/topic/124484-tutpisanie-questow/

http://www.mpcforum.pl/topic/268558-mega-tutorial-od-zera-do-quest-writera/

Opublikowano

@ten któryś co mnie hejtował

hehe, ale powiedz mi, po chuj porównujesz mnie do jakiegoś nauczyciela? takie życie, to jest forum i panuje tu wolność słowa (zazwyczaj). po drugie, jeśli on nie potrafi napisać prostego questa to po co leci z nim do tutoriali, kiedy w 4/5 jest on błędny? niech odwiedzi temat 'pisanie/poprawa questów'.

Opublikowano

Tutaj mogę się wam przyznać, sam kiedyś szukałem source aplikacji w AutoIt i uczyłem się na gotowcu, wyszło to na dobre, poznałem nowe fukcje, zacząłem co raz lepiej analizować kod, właśnie na gotowcach nauczyłem się zmiennych środowiskowych, operatorów i innych potrzebnych rzeczy :)

@ten któryś co mnie hejtował

hehe, ale powiedz mi, po chuj porównujesz mnie do jakiegoś nauczyciela? takie życie, to jest forum i panuje tu wolność słowa (zazwyczaj). po drugie, jeśli on nie potrafi napisać prostego questa to po co leci z nim do tutoriali, kiedy w 4/5 jest on błędny? niech odwiedzi temat 'pisanie/poprawa questów'.

Ja ? Ja cię nie hejtowałem, po prostu nie spodobało mi się twoje zachowanie wobec autora, i nie porównuję cię do nauczyciela, choć właśnie taki powinieneś dawać przykład, nie ingeruje w twoje intencje i zamiary, na forum panuje wolność słowa, działa to na zasadzie że każdy może powiedzieć co chce, ale nie do tego stopnia żeby hejtował innych i się wywyższał, a jeżeli chodzi o jego umiejętności to w to nie wnikam, pewnie chciał zabłysnąć w pewien sposób, albo po prostu nazbierać like'ów, opublikować nowy patent w queście :ninja:, no nie wiem, tak jak powiedziałeś, niech odwiedzi temat 'pisanie/poprawa questów' i będzie elegancko. Koniec spamu na ten temat. :P

screenshot_10.jpg

Opublikowano

niech autor nauczy sie uzywac funkcji metina a potem niech tutaj podskakuje do kogos :) Quest powinien byc wyjebany z tym tematem bo to syf pelen bledow .

ban.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...