Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Maus czy E-100

Zaacny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słabe jest ogólnie, ale w porównaniu do E-100 nie wypada tak źle. Dmg może i jest mniejszy, ale penetracja większa.

smok200 miał na myśli, że i E-100 i Maus są słabe.

Opublikowano

O w du/#pe

Ja myślałem, że inwestuję w dobre czołgi.. JEZUUUS

TYLE GRANIA o boże xD

To co polecasz ?? Już tak wybiegając poza tytuł tematu ??

x

Opublikowano

Dobry czołg X tieru? Standardowo IS-7, dobry pancerz, dobre działo, dobra mobilność i niski jest.

Właśnie mam podobny dylemat jak ty. Zastanawiałem się czy jak już nabiję tego E-75, to czy warto iść dalej, bo powiadają że E-75 to naprawdę dobry czołg, a E-100...

To ja już wolę nabijać od Pz IV Mausa jako że mam manię niemieckich czołgów.

Pamiętaj też (bo często się o tym zapomina), że gra się dla zabawy przeważnie, a nie dla nabicia X tieru. Często widuje ludzi, którzy mają powbijane X tiery, ale mają więcej bitew Marderem II, jako że ten czołg im się podoba.

Opublikowano

Bartollo ma w 100% racje, jeśli masz e75 to sobie go zostaw bo to naprawdę świetny czołg(sam go mam i naprawdę świetnie się nim gra), i tak jak wyżej nie kupiłem e100 bo 235 penetracji na 10 tierze to jakaś kpina, no chyba że Cię stać na złote pestki to opłaca się go kupić( jak dobrze wymierzysz to masz is7 na hita :) ).

Co mogę Ci polecić? Najlepiej uniwersalny to is7 oprócz tego co napisał Bartollo to jeszcze ładnie rykoszetuje z niego, można też iść w m110 lub is4 mają pewne wady oraz zalety jak je umiesz wykorzystać to wymiatasz :)

Jest jeszcze Amx50B dobry w plutonie lub na kompanie/cw, ale raczej nie nadaje się na samotną grę w randomie.

No to tyle mam nadzieję że troszkę pomogłem.

0cb0650ccf0179943dacdc0626a12b66.png
Opublikowano

Dzięki wam za takie mądre rady. Pomyślałem sobie trochę nad tym.. i Pz4 zostawiam do nabijania kredytów. (bo dobrze mi się nim gra )

I teraz będę rozwijał czołgi rosyjskie. Bo IS-7 jest rosyjski ?? Chyba tak. Więc teraz mam T-18 i będe zarabiał na niego chyba na Kv-1

Co myślicie o moim planie ??

-=-

Aha jeszcze jedno..

Ostatnio nawet podobają mi się te francuskie. Fanie wygląda ten czołg chyba ARL 440 z VI tieru

Opłaca się grac tymi czołgami ??

Pozdrawiam! ;D

x

Opublikowano

Co do francuskich to według mnie one są jako druga nacja czyli najpierw robisz nie wiem... niemców ruskich czy cokolwiek a potem francuzów bo ich pierwsze czołgi to jeździesz i giniesz nic nie zabijająć.Mają tak patologiczne czołgi że jeden amx40 nie potrafi zabić/przebić drugiego amx'a40.W drzewku idącym na średnie czyli bat.chattilon to zabawa zaczyna się od amx12t, a w drzewku ciężkich dopiero od ARL44. Sam mam BDR G1B i przyznam że to gówno niemiłosierne za to amx12t i a i amx 13 75 po prostu poezja nie czołg, szybkie magazynki, dobre do zasadzek.

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

@Up:

Rozbawiłeś mnie twoją wypowiedzią xD

Like +

Właśnie to samo odkryłem w tych francuzach. Ja będzie szedł do ARL 440. ;D

Aha.. i jak myślisz.. iśc nadal tym Pz4 dalej do E-75 ?? czy przerzucić się na rosyjskie ??

Pozdrawiam! ;D

x

Opublikowano

Ja bym sobie na twoim miejscu zostawił Pz4 bo całkiem nieźle się na nim zarabia, a dalej możesz iść w tanki którymi Ci się dobrze gra np. francuzów.

@up Ja lepiej wspominam is3 niż tygryska II, ale to wszystko zależy od rodzaju gry :)

0cb0650ccf0179943dacdc0626a12b66.png
Opublikowano

Zbieram doświadczenie na KW-1 ( zostało 5 tyś. ) i zobaczymy czy fajnie sie gra ciężkimi.

Bo szczerze.. to jeszcze nie grałem na ciężkich czołgach. Średnie są już wolne. =/

Jak długo gram na Pz4 a potem przesiadam się na T-18 to czuje się "jakbym na nowo się urodził"

Bo ja po prostu lubię zapie@#alać xD

-=-

No nic.. zostaje przetestować sobie czołgi.. i wykryć co jest dla mnie.

-=-

W tym temacie będe pytał was co mnie jeszcze trapi.

Pozdrawiam! ;D

x

Opublikowano

@refresh

No.. chłopaki.. ( no i może dziewczyny ^^ ) nie przestawać dyskutować !! :D

-=-

Przedstawiam wam plan.. powiecie czy dobry..

Otóż to zostawiam Pz4 na zarobek kredytów i dla zabawy. Ogólnie dobrze mi się nim gra, a jakoś nie jestem przekonany co do tych dalszych czołgów.

Więc postanowiłem, zmienić tor jazdy i "lecę" rosyjską drogą. Aktualnie jestem na KW-1 i z tego co radzą idę na IS-7.

Tylko choroba podobno strasznie drogi w utrzymaniu jest.. naprawa.. pociski itp. co o tym sądzicie ??

Mam też taką myśl, aby lecieć z Pz4 do legendarnych Tygrysów.. i nie wiem czy zatrzymać się na Tiger II czy może na E-75

Powtarzam pytania:

Czy drogi jest w utrzymaniu IS-7 ??

Czy iść rosyjskimi czy może niemieckimi ??

Czy jak będę szedł dalej niemieckimi to zatrzymać się na E-75 czy Tiger II ??

Pozdrawiam!

-=-

Proszę o odpowiedzi i nie bać się pisać ( tylko nie piszcie głupot :D )

Co by was zachęcić da śmieszne lub sensowne odpowiedzi dam Like+ <----- korupcja się szerzy ^^

@Edit: poprawka błędów

x

Opublikowano

1. Ja na bitwie, gdzie szału nima tajgrysem II tracę przeciętnie 8k-10k kredytów, więc podejrzewam że na IS-7 może to być ze 20k kredytów na bitwę (można by se za to jakiś czołg kupić) :D

2. Idź w co chcesz, ja poszedłem w niemieckie i nie żałuję, świetne działa. Jeżeli wolisz dużego kopa to radzieckie, jeżeli celność i penetrację to niemieckie.

3. Ja gram ponad rok (pewno już półtora) po tym jak zamknęli betę i od tego czasu nabiłem tygrysa II (i całą masę innych czołgów). Rzecz w tym, że nie musisz się martwić na zapas, jak przyjdzie czas to będziesz już obeznany w grze i będziesz mógł dokonać wyboru, który najbardziej ci odpowiada. Osobiście chyba zatrzymam się na tygrysie II, bo nawet jak coś to nie wiem skąd miałbym wyczarować parę milionów kredytów na E-75.

Opublikowano

@Up:

Wiesz.. na początku miałem idee, że będę szedł do tieru X i będę koksem.

Ale już mi przechodzi i zaczynam bawić się Wot-em :D

Więc tak sobie myślę, że będę specjalizował się w czołgach do klasy V.

Coraz bardziej podoba mi się ten pomysł. Bo przerażają mnie kosztu naprawy "wysoko tierowych" czołgów.

No nic... myślę, że koniec tematu.. jak coś to założę nowy :D

Pozdrawiam!

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...