Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Maus czy E-100

Zaacny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam duży problem z wybraniem czołgu Maus czy E-100.

Prosiłbym was o podpowiedź.. tylko nie na takiej zasadzie, że ja go już mam więc go polecam.

To ma być tak, że na waszym doświadczeniu czy polecacie kupić ten wasz czy jednak jest od o wiele słabszy od drugiego.

-=-

Pytam bo aktualnie mam Pz4 i nie wiem czy zmieniać drogę czy iść nią dalej.

Jak widziałem Maus to ogromna wielka puszka. Pewnie będzie wolny, ale wytrzymały.

A ten E-100 jest bardzo łatwo przebić.. nawet łatwiej niż czołgi z klasy IX

-=-

Bardzo proszę o radę!

Pozdrawiam! ;D

@Edit:

I jeszcze jedno.. doklejam do pytania..

Co jest lepsze.. Amerykańskie czołgi czy niemieckie ??

Jak sądzicie ?? Jakie czołgi sa najlepsze ?? Czy w ogóle można je sklasyfikować ?? Czy każdy ma jakieś swoje atrybuty ??

Czy czołgi niemieckie to dobra inwestycja ??

@Edit 2:

Przepraszam dopiero zobaczyłem, że taki temat już powstał.. Ale w tym temacie chcę wszystko skupić.

Będę w t y m temacie pytał o wszystko co mnie ciekawi i czego nie wiem.

x

Opublikowano

Był niedawno taki temat

http://www.mpcforum.pl/topic/609239-q-e-100-vs-mysz/

:) Maus=Dobry pancerz, słabe działko, mała mobilność i prędkość

E-100=Nieco słabszy pancerz od Mausa, o wiele lepsze działko, jak na ten tier dobra mobilność z prędkością nie wiem jak tam:D

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

ja juz nie raz czytalem takie tematy na forach i powiem tak, w 75% ludzie polecaja E-100 jakies 20% mowi ze Maus, a reszta poleca najczesciej IS-7, jednak po aktualizacji i IS-4 wlaczy sie do tematu ;]

Opublikowano

Był niedawno taki temat

http://www.mpcforum.pl/topic/609239-q-e-100-vs-mysz/

:) Maus=Dobry pancerz, słabe działko, mała mobilność i prędkość

E-100=Nieco słabszy pancerz od Mausa, o wiele lepsze działko, jak na ten tier dobra mobilność z prędkością nie wiem jak tam:D

Kurna.. nie mogę zrozumieć o co chodzi z tą mobilnością ??

@Edit:

I chyba się już przekonałem co do E-100

x

Opublikowano

mobilnosc to takie aspekty jak, przyspieszenie, predkosc obrotu czolgu, predkosc obrotu wierzy, i jesli dobrze mysle chodzi tez jazde zaleznie od typu podloza, bo jak wiadomo na twardej drodze jedzie szybciej niz w blocie :D

@EDIT

dochodzi cos takiego jak stosunek masy czolgu do mocy silnika :D

Opublikowano

Ja ci już napisałem tylko wybierz co wolisz:) czy wolno padac i nie zadając prawie DMG = Maus czy szybko padać ale być maszyną do zabijania na hita max 2 = E-100

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

Szybko padać? Na Niemcach to jest ciężkie do zrobienia. Zanim to się gdziekolwiek dotoczy, tak aby było to możliwe do objechania (bo od przodu ciężko przebić), to minie spory kawałek bitwy.

E-100 ma jedynie większe i łatwiejsze weakspoty. E-100 to postrach, jeśli chodzi o dmg, ja swoim T110 mogę go co najwyżej zapukać na śmierć. Ludzie skarżą się jedynie na penetrację.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Ludzie wy wogóle umiecie dawać porady...

Maus ma słabe działo ? Prosze was.. Obr. 490/490/630 HP Pen.246/311/65 mm ... To jest źle?.

Maus przy odpowiednim kątowaniu mniej więcej 25-40 stopni jest praktycznie niedo przebicia. Jeżeli się umie wyjeżdzać zza rogu Mausem SS:

... Tutaj macie filmikoporadnik jak grać Mausem widać koleś jest zajebisty dał rade 2 E-100 a co mu pomogło dobre kątowanie!!!! http://www.youtube.com/watch?v=Lv6KPXbtBek...Jak nie chce wam się oglądać to tutaj macie SS : http://imageshack.us/photo/my-images/841/81625702.png/ ... http://imageshack.us/photo/my-images/525/49516426.png/ ... http://imageshack.us/photo/my-images/804/73793107.png/

E-100 ma słabszy pancerz i mniejszą penetracje działa. A penetracja jest najważniejsza bo działo może mieć 1000 DMG a 100 penetracji to nic nie zrobisz wyjście to odłamkowe... Ja polecam Mausa, został znerfiony ale i tak to jest bestia!.

signature.png

Opublikowano

@UP

...

Stawanie? Ruszanie?.. Podaj moment chodzi ci o to np. czasem jak ktos się wycofuje to tak jedzie do tyłu prawo,lewo,prawo lewo?.... Stawanie to nie wiem w ogóle o co chodzi..Nawet na niższych tierach np. IS,KW można uzywać kątowania to chodzi to aby przyjąć strzał w gąski za 0 co się bardzo często trafia prawda ?.

signature.png

Opublikowano

Ale te w E-100 to chyba cioty grały, cały czas mu w wieże waliły... Ale fakt, ustawianie mu pomagało, ale gdyby tak nie lamili w tych E-100 to by padł.

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

Kurcze.. duży problem.

Lubię dynamicznie wjechać w akcję i przywalić gościowi tak, żeby się bał i się schował. (bo to jest śmieszne ;D )

Ale jeżeli ja mam wyjechać E-100 i zostać zniszczonym po paru strzałach to ja dzięki.

-=-

@MksKuB

No.. przekonujesz mnie do Mausa.. kurczę.. będe jeszcze musiał poczytać o tym wszystkim...

-=-

Pytanie

Jak mam pociski np. ten przeciw pancerny i odłamkowy.

kiedy ich używać ?? Pancerny na czołgi wyższej klasy, a odłamkowe na niższej klasy czołgi ??

Pozdrawiam! :D

@EDit:

CZY NAPRAWDĘ DZIAŁO MAUSA JEST TAKIE SŁABE ??

x

Opublikowano

E- 100 i nie mam ochoty się rozpisywać na ten temat pzdr ///Może jednak ? ;) To nie ankieta, podawaj plusy i minusy czołgu

Gdyby była taka możliwość dał bym ci minusa. Szukam dowodów.. -_- Uzasadnienia.. tak to i każde dziecko potrafi..

-=-

Dobra jeszcze raz pytam:

CZY DZIAŁO MAUSA JEST AŻ TAK SŁABE ?? I CZY JEST O WIELE SŁABSZE OD E-100 ??

x

Opublikowano

Hyhy patrz takze przez co masz przechodzic :) przez v'ki czy moze Tygryska i e-75:)

Sam ide w e-100 i nie mam na co sie skarżyć

Przerwa w grze

Opublikowano

@up

Ty patrzysz na droge do czołgu czy jego plusy i minusy? Gdybym patrzył tak jak ty to dawno bym se odpuścił francuzów, ale wiem jak koszą ich automaty, więc wolę przebrnąć bagno amx'ów 38, 40 BDR G1B żeby mieć frajde z takiego bat.chattilona czy Amx50B

Nie grałem ani E-100 ani Mausem więc nie powinienem sie wypowiadać, ale raczej jestem za E-100 bo problemów z przebijaniem nie ma a jak załadujesz złote pestki to penetracja wychodzi większa niż obj.704

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

No powiedzmy, że chcę się bawić dobrze i po drodze.

Co jest lepsze ?? V'ki czy Tygrysi i to E-75 ??

Tak w teorii i praktyce ??

Ale ciekawe, czy to polega na tym, że mamy dobre czołgi na początku.. gromimy wszystkich.. a ten finałowy czołg jest do niczego ??

Bo jeśli tak jest to ja wolę mieć lepszy ten finałowy czołg.

-=-

Powtarzam pytanie:

Czy działo Mausa jest o wiele słabsze od E-100 i czy jest aż tak bardzo słabe.

Czy E-100 ma dobry pancerz ?? Czy aż tak słaby ??

x

Opublikowano

Właśnie w tym problem. Już pisałem w poprzednim takim temacie, że działo E-100 jest świetne, ale tylko dla graczy, którzy grają na poważnie w wojnach klanów i korzystają z amunicji premiumowej. Jeżeli spotykam E-100 w normalnych bitwach to często korzystają z pocisków odłamkowych, ponieważ ich przeciwpancerne mają czasami zbyt słabą penetrację, a z tych odłamkowych to też w sumie niczego nie robią.

Działo Maus'a natomiast ma zdecydowanie wyższą penetrację i nadaje się do zwykłych bitew, ponieważ przebija się przez większość czołgów.

Dokładnie tak jak pisałem w poprzednim temacie. E-100 jeżeli chcesz walczyć nim w wojnach klanów na poważnie, a Maus jeżeli chcesz sobie nim po prostu pośmigać. W losowych bitwach ludzie nie są zorganizowani i dobranie się do takiego Maus'a jest bardzo ciężkie, ponieważ atak frontalny jest trochę ciężki. Natomiast taki E-100 to żaden problem.

Opublikowano

@Up:

Wielkie dzięki !!

Rozwiałeś moje wątpliwości !! Na to czekałem !! Like leci ;D

Czekałem, aż ktoś powie coś w tym stylu jak on.

Wiem w jakie czołgi inwestować.. idę w Mausa.

-=-

Nie zamykam tematu, bo może jeszcze kogoś olśni. Ale naprawdę jeśli ktoś ma napisać:

"Bierz E-100.. Maus jest do du@y, bo tak" albo " Ja tam był wziął Mausa" itp itd. To jeśli można proszę Moderatorów o usuwanie takich postów.

Zostawiam temat tylko po to, aby ktoś miał jeszcze czas na wypowiedzenie jakiś sensownej wypowiedzi!

Pozdrawiam! ;D

Jak coś to po jakimś czasie poproszę o zamknięcie tematu

x

Opublikowano

Dobra wątpliwości jednak wróciły.

-=-

Naprawdę nie mogę się zdecydować. Ten E-100 ma naprawdę potężne działo. Zaś ten Maus ma niezły pancerz.

Pytanie: Jak szybki i o ile jest szybszy E-100 od Mausa, i czy w ogóle jest szybszy.

-=-

Prosze o szybkie odpowiedzi. Ja lubię szybko działać, ale lubię też grać taktycznie. "Strzelam się i chowa" i w ogóle..

Czy może uważacie, że E-100 i Maus to inne czołgi.. nie da się ich porównać.

-=-

Z tego co twierdzę E-100 to szybki czołg z potężnym działem, a Maus to wolny, ale dobrze opancerzony czołg. Wadą jes, że ma słabe dzialo.

Działo E-100 zadaje min. 750 a max. chyba 900 coś. Zaś Maus min. 450 do 500 coś.

Pozdrawiam! ;D

x

Opublikowano

Z tego co twierdzę E-100 to szybki czołg.

No to dobre xD

Nikt za Ciebie nie zdecyduje, sam musisz podjąć decyzje. My możemy Ci tylko podpowiedzieć. Jak dla mnie oba są chłopcami do bicia i odstają od reszty 10 tierów, więc nie polacałbym Ci żadnego.

0cb0650ccf0179943dacdc0626a12b66.png
Opublikowano

Jest problem, zrobiłem obliczenia i okazało się, że Maus tak naprawdę ma minimalnie lepsze przyspieszenie niż E-100 (naprawdę minimalne). Jednak E-100 lepiej zakręca i ma większą prędkość maksymalną, którą w sumie bardzo rzadko jest mu dane osiągnąć.

Dlatego główny argument odpada. E-100 może się co najwyżej szybciej kręcić. :D

Przypomniała mi się jeszcze bitwa z dzisiaj, gdzie z penetracją 198 mm przebiłem się z odległości ok 100 m w dolną płytę przedniego pancerza E-100. Tak dla uświadomienia znikomości tego pancerza. ;)

Opublikowano

No to dobre xD

Nikt za Ciebie nie zdecyduje, sam musisz podjąć decyzje. My możemy Ci tylko podpowiedzieć. Jak dla mnie oba są chłopcami do bicia i odstają od reszty 10 tierów, więc nie polacałbym Ci żadnego.

Czego byś mi nie polecił żadnego ??

Mam zmienić czołgi?? Na inne nacje ?? Nwm.. wytłumacz mi.

@Edit:

Jejku naprawdę nie wie,. Już mogę jeździć wolniej itp. itd. ale chcę mieć ten pancerz.

Aha.. jeszcze jedno. Powtarzam pytanie:

JAK BARDZO SŁABE JEST DZIAŁO MAUSA ??

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...