Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Xbox 360 Edition

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Jak pewnie wiecie 9 Maja 2012 roku zapowiedziana jest długo oczekiwana premiera Minecrafta na wersję konsolową. ( Xbox 360 ).

Przedstawiam wam kilka informacji które mogą wam się przydać. Niektóre będę porównywał do wersji PC

post-180097-0-38877700-1336171322.png

Najważniejsze !

Dzień premiery : 9 Maja 2012 roku

Cena : 1600 MS Czyli około 60 zł. ( Można kupić MS na allegro. Wyjdzie Taniej ).

Kontroler : Zwykły Pad Xboxowy, Gra będzie obsługiwała Kinect ( Nie będzie On wymagany )

Tryb wieloosobowy : Tryby będą 2. Lokalny oraz Sieciowy

Skiny : Będzie możliwość zmiany skinów tak jak na wersji PC.

Osiągnięcia : Za wykonywanie Osiągnięć na wersji Xbox 360 będą przyznawane tak zwane Punkty (G). Służą One jedynie do kolekcji.

Crafting : Itemy do craftingu będą identyczne jak na wersji PC. Jedyną zmianą będzie wbudowana księga craftowania.

Tekstury : Tu nie ma żadnych zmian. Wszystko będzie identycznie jak na wersji PC.

Język : Najprawdopodobniej na początku będzie tylko Angielski.

Życie : Życie będzie odnawiało się tak jak w wersjach Alpha do Beta 1.7 Czyli Po zjedzeniu mięsa automatycznie odnowi nam się życie. Możliwe , że zostanie to zmienione !

Aktualizacje : Notch zapowiedział , że aktualizacje będą wydawane tak samo często jak na wersję PC

Wersja : Minecraft konsolowy wystartuje na wersji Beta 1.6.6 ( Wersja 1.6.6 będzie identyczna jak na wersji PC )

Mody : Notch potwierdził , że będzie możliwość dodawania modów do gry. Jednak nie w pierwszej wersji produktu.

Świat : Niestety na wersji konsolowej jest ograniczony. Wynosi 1024x1024 , być może zostanie to poprawione w przyszłych aktualizacjach.

Wymagania : Niestety , aby grać w 2 osoby na jednej konsoli jest wymagany kabel dodający wysoką jakość (HD)

Nowości !

Okno gry może być podzielone nawet na 4 graczy !

Gra jest obecnie w wersji 1.7 , tzn dodano tłoki itp..

Na wersję Xbox 360 nie będą działały żadne cheaty ! Więc gracze będą mogli się wykazać umiejętnościami.

W Trybie Wieloosobowym Lokalnym będzie możliwość podłączenia 8 konsol po 4 graczy , Co daje możliwość zabawy 32 osobowej !

W wersji konsolowej zostanie dodany Samouczek w formie wideo !

Została wprowadzona możliwość kupna przedmiotów dla Avatara. Przekrój kosztów to od 80 do 240 MS

Będzie możliwość zdobycia 400 Punktów (G)

Notch potwierdził , że do sprzedaży ruszy specjalna konsola Xbox 360. W Malowaniu Minecraft. Jednak data premiery konsoli jest nieznana.

Na Koniec dodaję zdjęcie prawdopodobnego wyglądu konsoli minecraft i 3 filmy przedstawiające Samouczek , Trailer oraz Samoczuczek w Trybie Wieloosobowym.

Zdjęcie wyglądu konsoli Minecraft :

post-180097-0-83277400-1336171293_thumb.png

Temat będę aktualizował gdy zdobędę więcej informacji.

Jeśli Poradnik się przydał proszę o zdjęcie kilku %

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja xboxa osobiście miałem, później sprzedałem a teraz znowu mam ... xD. Ale bardzo ładnie wszystko opisane masz lajka ;).

ronaldorealmadrid.png

Opublikowano

Najbardziej to mi się split screen podoba i to że gra obsługuje kinceta .

Będzie się napierdalało kilofem ;D

Opublikowano

Tylko jak będe miał kase odrazu sobie kupie na mojego x-boxa minecrafta :]. I dobrze że będze można grać sobie w sieci :].To będze tak samo wyglądało jak na Pc wpsujesz Ip i grasz ?

Opublikowano

Czy będą konta z PC czy trzeba nowe zrobić ? :D Z góry dzięki :)

Konta premium z PC nie będą działały na Xboxie. Trzeba będzie kupić grę za 1600 MS.

PS. Co do serwerów to prawdopodobne jest to , że zrobią tak jak Dice w Battlefield 3. Tzn. Dodadzą możliwość wynajmowania serwerów za MS.

Opublikowano

Będzie w wersji pudełkowej?

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

O ja pitole ta konsola minecraftowa jest zayefkinbista.

O ja pitole ta konsola minecraftowa jest zayefkinbista.

Opublikowano

Ja muszę kupić kasę, zresztą, aby grać trzeba mieć gold, a to też kosztuje, X-Box, żre na nas za wszystko.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Będzie jakaś wersja demo? :P

Opublikowano

Jest bo właśnie na niej gram, muszę kupić jak trochę zarobię.

Opublikowano

Wyczesanie to wygląda zobaczymy co z tym będzie

Ale myślę że wiele osób się tym zainteresuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...