Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Lux - The Lady of Luminosity

xArtemzx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lux - The Lady of Luminosity

LuxSquare.png

Witam wszystkich w moim pierwszym poradniku w dziale League of Legends dotyczącego postaci Lux.

Zaczynając bez zbędnego pitolenia, że to mój pierwszy tut i musi być chu*owy.

Spis treści:

1. Czary

2. Masterki

3. Runy

4. Build

5. Summoner spells

6. Combo

7. Maksowanie czarów

Czary Lux:

Pasywka:

luxp.jpg

Lux po użyciu umiejętności ofensywnej nakłada na przeciwnika znak światła który możemy zdetonować kolejnym auto uderzeniem.

Q - Light Binding

lux1.jpg

Lux strzela słupem światła który po trafieniu przeciwnika ogłusza go i zadaje magiczne obrażenia, może zestunować 2 osoby na raz.

W - Prismatic Barrier

lux2.jpg

Lux wyrzuca tarczę która daje trochę armora kiedy trafia i wraca nie kumuluje się dopiero po straceniu armora daje go znowu. (trochę pogmatwana ale mam nadzieję że wiecie o co chodzi ;p

E - Lucent Singularity

lux3.jpg

Lux strzela kulą światłą którą może zdetonować po 1 sekundzie od rzucenia, pomaga przy farmieniu, spowalnia i zadaje dużo demejdża.

R - Finales Funkeln

luxu.jpg

Lux strzela wielkim promieniem światła który zadaje ogromne obrażenia, z butami żydowskimi (tymi na CD) wymaksowany ma 32 sekundy cooldowna.

Masteries:

http://leaguecraft.com/masteries/0040040001000000000000000000000001030031031041031

Runy:

1. Niebieskie na 1,19 AP x9

2. Żółte na mana regen x9

3. Brązowe na Magic Penetration x9

4. Esencje na 4,95 AP x3

Build:

1.

1001.png2003.png2003.png2003.png

2.

3158.png lub 3020.png zależy od wroga

3. Składamy

3089.png

4. Następnie

3116.png

5. Kolejnie

3100.png

6.

3135.png

7.

3157.png

Summoner Spells:

Flash.pngIgnite.png

Combo:

Najpierw stunujemy z Q potem rzucamy E WAŻNE! nie detonujemy go od razu! rzucamy ulta i detonujemy E

wróg powinien paść a jak nie to Flash do niego i Ignite ew. bez Flasha ^.^

Maksowanie czarów:

E,Q,W,E,E,R,Q,E,Q,Q,R,Q,W,W,R,W,W

To by było na tyle dziękuje za wytrwanie do tego momentu

;) liczę na to, że pomogłem!

Btw. piszcie co mogę dodać!

Proszę zostaw komenta i lajka!

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

na twoim miejscu zmienilbym ten build bo nie wykorzystuje on potencjalu postaci. W early jej combo jest podobne do Le Blanc wiec powinno sie skladac rabadona aby kazdego combic na q e r

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

@Up Z samych stacków Mejaia masz prawie tyle co Rabadon a on sam jest zbyt drogi i daje tylko AP, już lepiej mieć te +500 HP i trochę AP + 450 Many - Mówię teraz o RoA.

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

Opublikowano

Lepiej byłoby gdybyś wrzucił to obrazkowo. Graficzne przedstawienie milsze dla oka i łatwiejsze do odczytania :)

Ja bym na midzie zaczynał buty + 3 potki, po tym nerfie dorana to już wgl się nie opłaca mida nim zaczynać. Mejai to na normale z trolololami, bo wątpie żebyś na dobrym ranku wykręcił 15/0, ale cóż to już kwestia gustu i umiejętności. RoA, Rabbadon, Rylai - moim zdaniem taka powinna być kolejność :)

ulti z 40% cdr ma ok. 25 sekund cooldowna o ile się nie mylę - można spamować ile wlezie :) poradnik niezły, ale mówię dodaj obrazki i będzie ciekawiej :P

Gold Member

nvm

Opublikowano

Po "startujemy z doranem" odechcialo mi sie czytac dalej, gdy juz zobaczylem mejaja w buildzie to az chce mi sie napisac jedno: WYPIERDALAJ NA NORMALE STACKOWAC TO GOWNO.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

@Up Chłopczyku, Mejai nie jest zły, stackuje się z asyst i killi, zawsze trochę ap więcej.

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

Opublikowano

Tradycyjnie, gdy ktos spieroli poradnik musi napisac, ze dla poczatkujacych ^^ mejaj dla poczatkujacych to tym bardziej gowno wiec sam sie w tym momencie osmieszyles. Cya

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

@Up chłopie, kto pisałby poradnik dla zaawansowanych? pomyśl.. poprawiłem build skoro tak cie napier*ala w oczy.

@Down dzięki za wskazówkę już zmieniam ;)

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

Opublikowano

Lol na lux zawsze 1 item to lich bane powinien być.. daje trochę many, ap i jak dorwie się kogoś w Q to dostaje on dmg z czaru + pasyw + całe ap i dmg, później leci E i to samo a jak mamy 6 lvl i koleś nie padnie to tylko dobić R. Gram Lux już bardzo, bardzo długo, to mój main i wiem co mówię :) Po Lich Bane składamy rabadonke i mamy 100X większy dmg nawet z Q + Pasyw + Lichbane(ap+zwykły dmg) można wtedy zjechać 60% hp. Lux Own

Opublikowano

Ja jednak wolę na lux składać sorcerki, bo wolę mieć wiekszy dmg, w teamfighcie i tak tylko raz użyje ulta, a przy reszcie skilli nie ma znaczenia czy wbiję dmg za 1 użyciem skilla czy za 2. Poradnikiem bym tego nie nazwał, build nie jest zły, ale jak dla mnie to wrzucając build na neta powinieneś wymienić core itemy, bo jest on zawsze zależny jest od enemie teamu.

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

@Up sorcerki też mogą być ale ja wolę złożyć ioańskie i mieć mniejsze CD, w team fightach to się przydaje jak spamujesz tymi skillshotami (każdy ma inny gust).

Proszę uzasadnij dlaczego miałby to nie być poradnik? napisałem rozdawanie skilli, builda, opis umiejętności, runki, masterki... więc nwm o co Ci chodzi.

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

Opublikowano

Lol na lux zawsze 1 item to lich bane powinien być.. daje trochę many, ap i jak dorwie się kogoś w Q to dostaje on dmg z czaru + pasyw + całe ap i dmg, później leci E i to samo a jak mamy 6 lvl i koleś nie padnie to tylko dobić R. Gram Lux już bardzo, bardzo długo, to mój main i wiem co mówię :) Po Lich Bane składamy rabadonke i mamy 100X większy dmg nawet z Q + Pasyw + Lichbane(ap+zwykły dmg) można wtedy zjechać 60% hp. Lux Own

1 item lich bane? ile ty grasz w ta gre ze takie rzeczy skladasz? Lich bane bez ap jest gowno wartym itemem bo nic nie daje a kosztuje 3,5k jak juz mamy skladac lich bane to pierw sie bierze rabadona a dopiero potem lich bane

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Nigdy nie składaj RoA na koniec gry omfg. Jak już chcesz składać to early core.

Gold Member

nvm

Opublikowano

@Up chłopie, kto pisałby poradnik dla zaawansowanych? pomyśl.. poprawiłem build skoro tak cie napier*ala w oczy.

@Down dzięki za wskazówkę już zmieniam ;)

Mnie to nie napierdala w oczy tylko smieszy, a za wskazanie bledu powinienes podziekowac, a nie mi łaske robic ^^

Opublikowano

archangel staff na ostatni item wtf?

W nie daje armora tylko tarczę.

Q nie stunuje tylko unieruchamia(snare)

Zamiast Lich Bane dałbym morello - zawsze mniejsze CD.

Arcymistrz
Opublikowano

Nie jest źle jednak nigdy bym nie kupił RoA na lux ...

Mejai jest dobry ale jeśli wiesz że napewno będziesz miał z czego to nastakować

Ja idę lux tak :

-but i 3 poty

- ioniany ( lux pozniej ma 24 sec na ult czyli miod farma ulta :D)

-morello

-rabadon

-void staff ( 40% przebicia czyli rozpierdol)

-zhonya

Po Void mozna kupic rylai zamiast klepsydyry ale klepsydre bierzemy wtedy jak ktos ma feeda i duze cc i aoe ;)

Ogółem nie jest źle jednak trochę popraw te ss ze skilli a rozklad jest dobry jednak ja biore W na 4 lvl ;)

Doran? Ja osobiscie nie biora bo mam runy ale na kogoś kto zacyna grac albo nie ma jeszcze run doran ring nie jest złym wyborem nie wiem kto to pisal ale niech pomysli bo daje to hp, rege i ap co sie przyda jak nie mamy run

Lux jest bardzo dobra, i naprawde gram nia juz dluuuugo ;)

Opublikowano

Ja w build na 1 lvl daje Q, to się bardziej przydaję niż E, bo nigdy nie wiesz kogo masz na linii , a tak jest szansa ucieczki , bo ich zatrzymam.

Co do itemów, dżizas... Ja się dziwię czemu jak gram Lux i na przeciw mam Lux to tak lamią, bo jeżeli większość robi tak jak ty zaprezentowałeś no to szczerzę się nie dziwię.

Buty na 100% Ioniańskie , później od razu po tym Morello i już można jechać z koksem. Moje ulti co 32sek w zupełności starczy ;)

Jednakże Lux nie należy do łatwych postaci ze względu na to ulti jak i resztę skilli, którymi trzeba umieć trafiać i ogarniać co i jak by poskutkowało ;d

League of Legends | Cherríe | Support | EU Nordic & East

Opublikowano

Ja w build na 1 lvl daje Q, to się bardziej przydaję niż E, bo nigdy nie wiesz kogo masz na linii , a tak jest szansa ucieczki , bo ich zatrzymam.

Co do itemów, dżizas... Ja się dziwię czemu jak gram Lux i na przeciw mam Lux to tak lamią, bo jeżeli większość robi tak jak ty zaprezentowałeś no to szczerzę się nie dziwię.

Buty na 100% Ioniańskie , później od razu po tym Morello i już można jechać z koksem. Moje ulti co 32sek w zupełności starczy ;)

Jednakże Lux nie należy do łatwych postaci ze względu na to ulti jak i resztę skilli, którymi trzeba umieć trafiać i ogarniać co i jak by poskutkowało ;d

rashowanie morrelo to shit, co z tego, ze masz ulti co 32sec jak nie masz dmg ?

Opublikowano

jak wgl mozna skladac rylai na lux? przeciez to idiotyzm, jej skill pod Q lapie w pulapke a E slowuje, wiec po co skladac jej itemek na slow skilli? już RoA bardziej się opłaca.

ja osobiscie polecam start oczywiscie z butkami + 3poty, potem kupujemy 3dorany, potem rabadona i lich bane.

Opublikowano

rashowanie morrelo to shit, co z tego, ze masz ulti co 32sec jak nie masz dmg ?

Jak mogę nie mieć dmg składając później Rabadona etc?

League of Legends | Cherríe | Support | EU Nordic & East

Arcymistrz
Opublikowano

Czyli nastawiasz sie na dmg w 30minucie? gg ^^

Użyj mózgu ;)

No tak ty w 30 minucie masz ~1/12 co ty myślisz ?

W 30 minucie mozna mieć juz 16 i barona więc gdzie tu kurwa nie masz dmg? ta kurwa gg sobie w dupe wsadź niechciałbym ciebie widzieć grającego w LoL'a bo nie ogarniasz i to odrazu widać ten item na lux jest dobry (morello) daje rege mana , ap i cool nie konieczny ale na nia dobry no nie wiem ja gram z morello i z ulti mam miazge ...

jak wgl mozna skladac rylai na lux? przeciez to idiotyzm, jej skill pod Q lapie w pulapke a E slowuje, wiec po co skladac jej itemek na slow skilli? już RoA bardziej się opłaca.

ja osobiscie polecam start oczywiscie z butkami + 3poty, potem kupujemy 3dorany, potem rabadona i lich bane.

Grasz w LoL'a wgl? ...

Rylai daje też ap i hp co na lux sie przyda więc się zastanów

@top

Do tutoriala jeszcze dopiszę to że dałesś ioniany i sorcerki

I gdzie tu masz zalezy od wroga ? No może coś tam tak ale sorcerki dają przebicie (0 na mr i armor )

A ioniany 15% cd

jak coś to powinno być

:

bierzemy ioniany/sorcerki albo jeśli widzisz że wróg będzie bardzo dobry ma feeda albo jest lepszy od ciebie na lini tabi / mercurki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...