Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Lux - The Lady of Luminosity

xArtemzx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko ze rylai to powinien byc po rabadonie, a nie przed bo co nam z tego slowa jak dmg nie mamy

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Użyj mózgu ;)

No tak ty w 30 minucie masz ~1/12 co ty myślisz ?

W 30 minucie mozna mieć juz 16 i barona więc gdzie tu kurwa nie masz dmg? ta kurwa gg sobie w dupe wsadź niechciałbym ciebie widzieć grającego w LoL'a bo nie ogarniasz i to odrazu widać ten item na lux jest dobry (morello) daje rege mana , ap i cool nie konieczny ale na nia dobry no nie wiem ja gram z morello i z ulti mam miazge ...

Grasz w LoL'a wgl? ...

Rylai daje też ap i hp co na lux sie przyda więc się zastanów

@top

Do tutoriala jeszcze dopiszę to że dałesś ioniany i sorcerki

I gdzie tu masz zalezy od wroga ? No może coś tam tak ale sorcerki dają przebicie (0 na mr i armor )

A ioniany 15% cd

jak coś to powinno być

:

bierzemy ioniany/sorcerki albo jeśli widzisz że wróg będzie bardzo dobry ma feeda albo jest lepszy od ciebie na lini tabi / mercurki

Jezeli Ty nie zrozumiales prostego sarkazmu, napisze prosciej - Z MORELLO NIE MASZ DMG, ult co 24sec wow, twoj dmg nadal ssie.

Rabadon > morello, rylai, lich bane etc.

I sprostuje, nawet jesli poszlo by mi zle to napewno nie 1/12 jako lux, trzeba miec troche sprytu i zabijac z ulta.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Grasz w LoL'a wgl? ...

Rylai daje też ap i hp co na lux sie przyda więc się zastanów

i co z tego? itemków nie bierze się tylko dlatego że dają nam hp i ap, tylko dla ich dotatkowych, przydatnych UNIKALNE. już lepiej złożyć abyssal scepter i RoA

Arcymistrz
Opublikowano

Lux jest trochę papierowa a w tf pada jak ścierwo więc Rylai jej nie zaskodzic więc nie pierolcie tylko pomyślcie zachowujecie się jakbyście nigdy nie grali lux ahh no tak przypomne że mamy ult co 24 sec przez co można farmić ultem dzięki czemu zbieramy zajebiście szybko kasę przez co możemy sobie coś szybciej kupić rylai nie będzie złym wyborem

@down

Ty, Ja, kava i autor tematu uzywamy tutaj jedynie mózgu :s

Opublikowano

@Up jeden mądry który docenił cudzą pracę...

Tak jak napisał up dobrze kupić rylaia na survi żebyśmy nie padali... potem jakieś inne duperele..

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

Opublikowano

@Up jeden mądry który docenił cudzą pracę...

Tak jak napisał up dobrze kupić rylaia na survi żebyśmy nie padali... potem jakieś inne duperele..

tak mozna kupic ale po rabadonie. To tak jakby skladac rylaia na le blanc bo maja podobny dmg tylko ze lux ma bardzo duzy zasieg tych skillshotow wiec to ze jest papierowa nie powinno jej przeszkadzac

Arcymistrz
Opublikowano

tak mozna kupic ale po rabadonie. To tak jakby skladac rylaia na le blanc bo maja podobny dmg tylko ze lux ma bardzo duzy zasieg tych skillshotow wiec to ze jest papierowa nie powinno jej przeszkadzac

Z tym sie zgodzę poniewaz gdzies tak do ok 17min (strzelam xD) powinnismy miec raba a nie ma jeszcze aż tak bardzo tf więc nie potrzebujemy w tej fazie gry rylaia

Rylaia na poczatek to chyba tylko na akali skladalem :P

Opublikowano

Nie lepiej wam mistrze zlozyc zohnye dla survi? Lux ma taki zasieg ze spelli, ze nie potrzebuje duzo hp. Im wiecej ap tym wiecej tarczy, wiec wychodzi na jedno + wiecej ap.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Czyli nastawiasz sie na dmg w 30minucie? gg ^^

Skoro nie masz DMG to zainwestuj w runy pod nią to będziesz miał, bo ja nie narzekam serio, a ulti co 30sek się przydaję ;)

League of Legends | Cherríe | Support | EU Nordic & East

Arcymistrz
Opublikowano

RoA na lux nigdy nie składałem

Ok daje te 100 ap nie 70 i ma fajną unikalna (chyba xD) jednak ja składam zhonye tylko jak wiec że albo ktoś feeduje albo mają CC singed, wukong, cassio, malz w tf tak sie na ciebie rzuca ze nie przezyjesz więc odrazu skladam zhonye bo daje 100 ap a rabadona mozna zlozyc pozniej

Nie wiem o co dalej sie klocimy kazdy inaczej sie buduje i bedzie probowal dobic do swego xD

Arcymistrz
Opublikowano

@Up

Ssiesz

Można ale nie 3, tak wgl po co jak mozesz miec szybciej rabadona i wiecej ap albo rege ma sie z run lub blue od junglera nie stackuje doranow na ap

Opublikowano

@Up

Ssiesz

Można ale nie 3, tak wgl po co jak mozesz miec szybciej rabadona i wiecej ap albo rege ma sie z run lub blue od junglera nie stackuje doranow na ap

Stackowanie doranow nie ma snesu? ^^ Lux jest manozerna i dorany sprawdzaja sie swietnie. Oh, zapomnialem 30sec ult na miniony i do bazy.

Poprosze wiecej nowosci z NA, bo na nordicu wciaz new meta.

Opublikowano

@Up

Ssiesz

Te gimbusiarskie odzywki typu ssiesz zostaw u siebie w domu :)

Dorany bardzo się przydają. Co ogląda się jakiś topowy mecz ap carry posiada min. 2 dorany. Co daje? ano mana regen, hp, ap. Dobra zapomoga pieniężna jak na coś brakuje. Nie zapominaj, że blue nie masz 24/h.

Arcymistrz
Opublikowano

Przydają się

Jednak lux nie jest aż tak bardzo manożerna no tak nordic witaj wy uzywacie skilli jak tylko cooldowny zleca bo sie nie chce po last hitowac z AA ...

Dają ci te rege ok niech ci ludzie sobie kupują to jednak ja wiem po co mam runy ...

Pozniej i tak do dupy na tym wyjdziemy bo tak sprzedamy napewno te 2 z 3 doranow bo nie bedzie slotow na skladanie itemow lub na sam item z czego dostaniemy tylko 1/4 kasy kupna itema czyli dostajemy zwrot tylko 1/2

Juz zamiast doranów wolałbym łezke kupic

Opublikowano

Przydają się

Jednak lux nie jest aż tak bardzo manożerna no tak nordic witaj wy uzywacie skilli jak tylko cooldowny zleca bo sie nie chce po last hitowac z AA ...

Dają ci te rege ok niech ci ludzie sobie kupują to jednak ja wiem po co mam runy ...

Pozniej i tak do dupy na tym wyjdziemy bo tak sprzedamy napewno te 2 z 3 doranow bo nie bedzie slotow na skladanie itemow lub na sam item z czego dostaniemy tylko 1/4 kasy kupna itema czyli dostajemy zwrot tylko 1/2

Napisz to tym co maja 2500elo, tam nooby nadal stackuja dorany.

Opublikowano

Przydają się

Można polecieć w 3 dorany i rush rabadon. Sam tak nie raz robię.

Opublikowano

Na kazdego ap skladam 2-3 dorany dla tego mana regenu i hp ktore sie nam przydaje w early

Arcymistrz
Opublikowano

Grałem ;)

I wiem co to Lux ...

No tak nie wbiliście 30 albo macie i nie wiecie co ro runy na lux no to tak jest że wam E bierze po połowę many.

No nic ale komu tu tłumaczyć

Jak je tą mane to co za problem złożyc łezkę ? Bardziej opłacalne niz dorany które i tak sprzedamy a tak to łezkę wystakujemy i już nam many nie bedzie brakować jeszcze jest coś takiego jak blue który dostaniecie w 8-9 minucie albo szybciej jak macie junglera bez many no chyba że nie gracie rankedów

Można dorany ale ja nie widzę sensu :D :P

Opublikowano

@Why

Grałeś wgl Lux? Bo ona żre manę jak mało jaki ap... ;)

Zagraj Ahri to wtedy pogadamy, jak dla mnie ona najbardziej mane zjada.

@Top

Poradnik dobry, wszystko dokładnie opisane, nie trzeba nic więcej tłumaczyć.

Ja sam robię podobny build i mi to wystarcza, nie narzekam na nic.

Opublikowano

Grałem ;)

I wiem co to Lux ...

No tak nie wbiliście 30 albo macie i nie wiecie co ro runy na lux no to tak jest że wam E bierze po połowę many.

No nic ale komu tu tłumaczyć

Jak je tą mane to co za problem złożyc łezkę ? Bardziej opłacalne niz dorany które i tak sprzedamy a tak to łezkę wystakujemy i już nam many nie bedzie brakować jeszcze jest coś takiego jak blue który dostaniecie w 8-9 minucie albo szybciej jak macie junglera bez many no chyba że nie gracie rankedów

Można dorany ale ja nie widzę sensu :D :P

Ty nadal nie iwesz po co sie kupuje dorany ^^

A lezka to shit, juz lepiej juz zlozyc kielich.

1700elo, i nadal ktos u mnie stackuje dorany... kurde napisz im, ze lepiej zlozyc lezke.

Opublikowano

Ahri zjada manę? Proszę was jak wy każdego creepa chcecie z "Q" lasthitować to tak jest o_O

Dorany jak najbardziej opłacalne przedsięwzięcie, właśnie dlatego je znerfili z ilością hp, ale nadal są jak najbardziej korzystne. Tyle, że dorany składamy wtedy, gdy nie bierzemy najpierw RoA, potem Rabbadona. Po doranach od razu raszujemy Rabbadona, w innym wypadku faktycznie głupie rozwiązanie.

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...