Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plany na serwer Metin2.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich metinowców . xD

Nie chcę obijać w bawełnę. Jestem wkurwiony. Serwery Metin2, zwłaszcza "hard, bądź pseudo-medium" są żenujące.. Przykład?? AvistaMT2. Dno, i żenada.... Mamy z znajomym zamiar stworzyć serwer Metin2. Klasyka 2008roku połączona z tymi nowościami z 2011

• Exp w ... Red lesie. Grota jak na starym PL była by zamknięta, i ... Również otworzylibyśmy "Testowanie" np. Gdzie spot powiekszyć, a gdzie co i jak poedytować. smile.png Grota byłaby otworzona, naprawdę gdy gracze by tak bardzo chcieli (Komnata smoka, byłaby też dopiero potem otworzona)
  • max 99 I TYLKO 99 ew. 105 Ale to naprawdę do przemyślenia. 99 byłoby naprawdę wyczynem (Nawet PD, PD z isu i księga lidera by wam nie pomogła, uwierzcie. wink.png)
  • Epiki podstawowe... Co mam dokładnie na myśli?? syrek i te bronie na 80 tak, szmara również, ale poedytować w nich "Bonusy" również w hełmach 60 i usunąć hełmy 80 smile.png
  • Dodać klasyczne Devil's catacomb, oraz komnatę smoka. Dodatkową mapę możliwe dodamy, byłaby to mapa nie do handlu, nie do expa, ale bardziej "Arena pvp" . Być może nowa mapa OX, ale wszystko się zobaczy.
  • Jak wiecie na wielu serwerach truta i bronie 75 są "Specjałem". Na owym serwerze normalnie jak na PL . Grota, szkata ripa, ale zmienilibyśmy DMG w Żalu, bo wszędzie ma mniejsze od truty. smile.png Odbugowane skowytu etc
  • Ku by się czytało 55 ku G. KU dropiło było się z Metinów (Raczej instr ;p) czytamy co 20minut. Żeby nie było trudno ^^ Inst by co 5-7 z ku dropiło zależy od lv'a. Oczywiście powiększenie ilości metinów na mapę (Np. jak na rl są bodajże zawsze 4-5 85 to było by np. 10 i resp co 30 minut od rozwalenia. By było tych metinów. Tak samo m2 etc. ;] Bossy resp co 30-1h (Pomyślmy o notkach).
  • Oryginalny pomysł na biologa z myślą o oryginalnej fabule serwera (Nie biolog ... Tylko napisana "Fabuła" biologa od 0 xD. Mam nadzieje, że zjarzycie .
  • Administracja odpowiedzialna. Nawet w czarnej godzinie byście zostali poinformowani o atakach (Tak tak, widzę was hejterki. Szykujcie łącza smile.png) etc. Ogólnie, nie tak jak na Neverius, Avista czy innym tym podobnym syfie , gównie, ścierwie. OCZYWIŚCIE LICZYMY SIĘ Z POMYSŁAMI GRACZY. wink.png To nie będzie serwer korupcyjny, chodź IS będzie. Wybaczcie, ale jakoś musimy opłacić serwer, a sami wiecie jaka dzisiejsza Polska jest...
  • Oryginalne eventy, z fabułą pod fabułę serwera. (Wielu ludzi się szczępi, że zgapione z PL są takie rzeczy).

Wiele wieleeee... Pomysłów . Na razie, póki co mam osobę, która by opłaciła dedyk etc. Musimy też wiedzieć, czy wy, jako przyszła społeczność serwera grałaby. I jak by tu serwerek nazwać. ;p

Póki co szukamy :

- Ogarniętego, i odpowiedzialnego technika znającego się NAPRAWDĘ na rzeczy . . . Oczywiście zabezpieczenie na serwer tu też musi się znać, bo polaczki nie umieją docenić pracę innych, tylko spierdalają wszystko ...

- Grafika (Tutaj chyba posada będzie zajęta, o ile pewna osoba się zgodzi..)

- Człowieka odpowiedzialnego za HTML, oryginalny skrypt , połatana strona. smile.png Mówiąc prosto osoba znająca się na rzeczy

Bardzo proszę, wypowiadajcie się, to serwer stanie na nogi. Ale od razu zrażam was, nie piszcie "Full epik 250 lefel, 6 skill 6/7 bon , bo bendzie fainje "... To mija się z celem na Nasz serwer. Tak nasz, bo i Wy i My jako Administracja bedziemy mieć duży wkład . smile.png

Pozdrawiam, czekam na odzewy.

GG 42784827

Za duza sygna sygna - MrPiotrek122

Opublikowano

Uważam że najlepszym połączeniem PSerwera byłby PL (2012) z nowościami dodanymi od siebie (Bronie), Szmaragdowe zbroje to podstawa (ze świeceniem).

Na dzień dzisiejszy najlepszym i najbardziej dopracowanym serwerem jest Balmora i podejrzewam że żaden lepszy serwer nie powstanie.

Opublikowano

Klasyka 2008roku połączona z tymi nowościami z 2011

Ee.... to ma być serwer 2k10 czy 2k8?? Bo sie pogubiłem o.O

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

racja.. balmora jest na dzien dzisiejszy najlepsza.. szkoda tylko, ze nevrast off, tez byl bardzo fajny... tylko expa mogli o 1 % zmniejszyc jeszcze...

Opublikowano

Ee.... to ma być serwer 2k10 czy 2k8?? Bo sie pogubiłem o.O

Połączenie klasyki, z nowością. :)

Przepraszam was bardzo, ale piszemy na temat, a nie o Balmorze, czy NevraŚcie.

@down.

Liczymy się ze "Czynami" wielu hejtów i zazdrośników. Postaramy się, aby ich "starania" obróciły się przeciwko im. :) Jest wiele możliwości. To żaden wstyd ucząc się z mpc, czy wpisując w google. Lepiej wolę tak, i się bawić, niż serwer miałbyć bez jakichkolwiek zabezpieczeń.

Opublikowano

Powodzenia życzę :P. W praktyce jest różnie. Wiele serwerów upadało 2 dni po starcie :P. Nie obiecuj zbyt dużo.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

GnypeK, każdy serwer planuje właśnie tak jak Ty, ale nie ma do tego odpowiednich osób aby serwer stworzyć.

Posłuchaj marny pionku.. Wkurwiłęś Mnie teraz. Ja nie jestem taki jak te zerowce co robia serwer dla picu. Ja chcę zrobić serwer NAPRAWDĘ godny uwagi. Wiem, ze "To nie bajmojka, bo bajmojka najzjajebiścsja jeśt!!! Pjoe kju ..." szkoda mi Ciebie. Ja wiem, co to krytyka, ale troszkę czuję się obrażony, ze z góry mnie skreślasz. Serwer może wypali, może nie. Kuźwa, jak znajdę naprawdę porządnego technika, to serwer będzie cacy. Ludzie, trochę zaufania.

Powodzenia życzę :P. W praktyce jest różnie. Wiele serwerów upadało 2 dni po starcie :P. Nie obiecuj zbyt dużo.

Liczę się z tym. Będę starał się sam, aby wyszło.

Dziękuję za slowa otuchy.

Opublikowano

Posłuchaj marny pionku.. Wkurwiłęś Mnie teraz. Ja nie jestem taki jak te zerowce co robia serwer dla picu. Ja chcę zrobić serwer NAPRAWDĘ godny uwagi. Wiem, ze "To nie bajmojka, bo bajmojka najzjajebiścsja jeśt!!! Pjoe kju ..." szkoda mi Ciebie. Ja wiem, co to krytyka, ale troszkę czuję się obrażony, ze z góry mnie skreślasz. Serwer może wypali, może nie. Kuźwa, jak znajdę naprawdę porządnego technika, to serwer będzie cacy. Ludzie, trochę zaufania.

Liczę się z tym. Będę starał się sam, aby wyszło.

Dziękuję za slowa otuchy.

Ok, łap lajka na zachętę!

Nie zapomnij o spolszczaniu, to bardzo ważne.

Jak sprawa z expem?

Opublikowano

Serwery nazywane potocznie przez graczy "Hardami" to serwery postawione tylko i wyłącznie dla zarobku , Balmora została stworzona dla kasy , zwykły gracz który chce zagrać na serwerze "Hard" wybiera Metin2PL dlaczego? ponieważ konto na Metin2 można sprzedać :) , Nie porównuj swojego serwera do Balmory :> na Balmorze jest maskotka Fubu który przyciąga ludzi jak gówno muchy , a Bambus3k by szkłem dupę podcierał .

Przez to że coraz więcej ludzi stawia serwery "Hard" Metin2 podupada.. , serwer powinien przyciągać ludzi miłą atmosferą ,zgraną ekipą teamu .. Jeśli stworzysz serwer tylko i wyłącznie dla kasy , to upadnie tak jak Tilian2 :) Lourt jest żydem i to zgubiło mimo pięknego startu serwer upadł ..

Ps : Serwery Hard stawiają ludzie którzy nie mają czasu na edycje plików , Clienta :) , którzy stawiają serwer tylko po to by przez naiwność graczy stan konta w banku rósł .

Opublikowano

Serwery nazywane potocznie przez graczy "Hardami" to serwery postawione tylko i wyłącznie dla zarobku , Balmora została stworzona dla kasy , zwykły gracz który chce zagrać na serwerze "Hard" wybiera Metin2PL dlaczego? ponieważ konto na Metin2 można sprzedać :) , Nie porównuj swojego serwera do Balmory :> na Balmorze jest maskotka Fubu który przyciąga ludzi jak gówno muchy , a Bambus3k by szkłem dupę podcierał .

Przez to że coraz więcej ludzi stawia serwery "Hard" Metin2 podupada.. , serwer powinien przyciągać ludzi miłą atmosferą ,zgraną ekipą teamu .. Jeśli stworzysz serwer tylko i wyłącznie dla kasy , to upadnie tak jak Tilian2 :) Lourt jest żydem i to zgubiło mimo pięknego startu serwer upadł ..

Ps : Serwery Hard stawiają ludzie którzy nie mają czasu na edycje plików , Clienta :) , którzy stawiają serwer tylko po to by przez naiwność graczy stan konta w banku rósł .

Nie prawda, ja z balmory wyciągnąłem 400zł za same yangi. ;)

Opublikowano

W sumie to jest bardzo ciekawy pomysł, ale czy realny do zrealizowania.. Wszyscy już przyzwyczaili się do tych max 250lefeluf i pełno chińskiego badziewia na każdym kroku.. Ja właśnie tworzę swój serwer i sama zastanawiam się dokładnie jak to wszystko odpracować, żeby było wszystko idealnie ( wiem, że tak się nie da ale próbuje do tego dążyć ). Mam już dość tych wszystkich oklepanych privów, w kółko to samo..

53639379782847247320.png

Istny Diabeł

Opublikowano

W sumie to jest bardzo ciekawy pomysł, ale czy realny do zrealizowania.. Wszyscy już przyzwyczaili się do tych max 250lefeluf i pełno chińskiego badziewia na każdym kroku.. Ja właśnie tworzę swój serwer i sama zastanawiam się dokładnie jak to wszystko odpracować, żeby było wszystko idealnie ( wiem, że tak się nie da ale próbuje do tego dążyć ). Mam już dość tych wszystkich oklepanych privów, w kółko to samo..

Jeżeli jeszcze nie opłaciła Pani dedyka możemy połączyć siły. ;)

Ilość Teamu Administracyjnego nie ma znaczenia, znaczenie ma siła, i współpraca tej Administracji.

Opublikowano

Jeżeli jeszcze nie opłaciła Pani dedyka możemy połączyć siły. ;)

Ilość Teamu Administracyjnego nie ma znaczenia, znaczenie ma siła, i współpraca tej Administracji.

Hm.. Mam sponsora i technika już.. Ale poczekaj odezwę się do Ciebie na gadu, może się zgadamy :> Bo chodzi o to, że ja wymyślam tylko pomysły, a oni je realizują, także mam mało wkładu własnego w ten serwer, pewnie skończy się na tym, że będę ogarniać forum xD

53639379782847247320.png

Istny Diabeł

Opublikowano

Jakby taki serwer powstał to powrócę do metina, myślę, że serwer nie może być zbyt cięzki, bo będzie grało 200 osób a chcelibyście co najmniej 800 w godzinach szczytu. Życzę wam powodzenia.

valkiriaj.jpg
Opublikowano

Jakby taki serwer powstał to powrócę do metina, myślę, że serwer nie może być zbyt cięzki, bo będzie grało 200 osób a chcelibyście co najmniej 800 w godzinach szczytu. Życzę wam powodzenia.

Stary .... Nawet nie wiesz, jak podbudowałeś Mnie tą wypowiedziom. Kurwa, dzięki to miłe. ;]

Opublikowano

Ta 400 zł chyba sztuczne :) co Ty mi tu pierdolisz za głupoty 400 zł za yangi :) dobry jesteś a w jaki sposób je zarobiłeś /zdobyłeś ? narysowałeś sobie i wyciołeś ? :) jeśli potrafisz tyle wyciągnąć z yangów postaw swój serwer

Opublikowano

Stary .... Nawet nie wiesz, jak podbudowałeś Mnie tą wypowiedziom. Kurwa, dzięki to miłe. ;]

Podziękowałem za metina jak zaczęły wychodzić serwery z tym czymś co się zwie "nowości" czyli jakieś zbroje pomalowane w gimpie itp.

Tak na marginesie pisze się wypowiedziĄ

valkiriaj.jpg
Opublikowano

Proszę nie kłóćcię się, ani nie piszcie o innych serwerach, bo polecą raporty -_-

@up

Wypowiedziom, i wypowiedzią to jedno gówno, tylko w innym opakowaniu. Błędu tu i tu nie ma. :)

Opublikowano

Przeczytałem teraz Twoją wypowiedź. Masz rację co do fubu... Ale wiesz, postarałbym się, żeby Mój serwer był naprawdę taki Wyjątkowy chociaż w sensie kontakcie z graczami... :> Kurde, Mnie nie rajcuje kasa z IS'a , rajcuje Mnie WRESZCIE ogarnięty serwer Metin2. Liczyłem jeszcze na polaków. Ale Ja sobie stanę na przekór hejterom i marnym "Pr0 el0 priffuff" ... Daj że spokój. To nie Metin, to jakaś kpina. Mam zamiar stworzyć serwer ogarnięty, jak NAPRAWDĘ za starych czasów (Nie było monety, było naprawdę ogarnięcie..)

ech wiem, że "Marne marzenia małolata".. Ale kurwa jak niektórym się udało, to przy pomocy internetu i Ja może coś wyprodukuje.. :)

Proszę was, nie oceniajcie Mnie w stylu "O kurwa kolejny raz ten sam pomysł" czy coś w tym stylu. Myślę o serwerze, z myślą o graczy (Sory za powtórzenie) nie myślę o IS'ie Ja . Nasz sponsor owszem, nie będzie chciał być na -. Ale też wymyślimy sprytny system, by Ci co nie wydawali na IS mieli te itemy (WSZYSTKIE) co by były w IS'ie.

Dlatego napisałem ten temat. :>

Opublikowano

Ta 400 zł chyba sztuczne :) co Ty mi tu pierdolisz za głupoty 400 zł za yangi :) dobry jesteś a w jaki sposób je zarobiłeś /zdobyłeś ? narysowałeś sobie i wyciołeś ? :) jeśli potrafisz tyle wyciągnąć z yangów postaw swój serwer

Ale pierdolisz, nie widziałeś jego eq i konta, sprzedał całe eq + konto jeszcze za yangi, i sprzedał yangi na allegro, w tamtych czasach 100 kk koło 10 zł chodziłio, a może wyciągnal troche tej kasy..tak pierdolisz jak nic, gram ponad rok na privach i na kazdym privie jak kończe gre i jest sporo graczy online, patrze czy są aukcje na allegro, tak to zawsze na allegro, i można sie troche tego dorobić, bo po kilku mies. na balmorze, miałem 4 x P i inne badziewia, wyciagnalem z tego 600 zł, wpisz sobie na allegro : Balmora i masz.. konta po 900 zł stoją.. A makys to ile wyciagnal? Coś koło 1 k zł..

Ale dobra, nie o tym tutaj gadamy..

Myślę, że jeśli byś stworzył taki serwer, masz mnie na serwerze.. I nie dopuścimy, zeby taki serwer padł :3

nie regulaminowa sygna.

Opublikowano

Przeczytałem teraz Twoją wypowiedź. Masz rację co do fubu... Ale wiesz, postarałbym się, żeby Mój serwer był naprawdę taki Wyjątkowy chociaż w sensie kontakcie z graczami... :> Kurde, Mnie nie rajcuje kasa z IS'a , rajcuje Mnie WRESZCIE ogarnięty serwer Metin2. Liczyłem jeszcze na polaków. Ale Ja sobie stanę na przekór hejterom i marnym "Pr0 el0 priffuff" ... Daj że spokój. To nie Metin, to jakaś kpina. Mam zamiar stworzyć serwer ogarnięty, jak NAPRAWDĘ za starych czasów (Nie było monety, było naprawdę ogarnięcie..)

ech wiem, że "Marne marzenia małolata".. Ale kurwa jak niektórym się udało, to przy pomocy internetu i Ja może coś wyprodukuje.. :)

Proszę was, nie oceniajcie Mnie w stylu "O kurwa kolejny raz ten sam pomysł" czy coś w tym stylu. Myślę o serwerze, z myślą o graczy (Sory za powtórzenie) nie myślę o IS'ie Ja . Nasz sponsor owszem, nie będzie chciał być na -. Ale też wymyślimy sprytny system, by Ci co nie wydawali na IS mieli te itemy (WSZYSTKIE) co by były w IS'ie.

Dlatego napisałem ten temat. :>

Nic takiego nie zrobisz ;)

// Chyba chcesz wylać swoją frustrację

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...